Een Pasen gekleurd door immigranten: de Paus zal hun voeten wassen op Witte Donderdag

Screenshot_5

(Door: Francesca de Villasmundo – Vertaling: “delamontagne”)

Het eerste jaar van zijn Pontificaat had hij de mis opgedragen en de voetwassing gedaan op Witte Donderdag in een jeugdgevangenis, “Het Casal del Marmo”. Hij had de voeten gewassen van een jonge moslima. Het jaar daarop hetzelfde in een centrum voor gehandicapten en ouderen, waar hij opnieuw de voeten waste van een moslim. Vorig jaar gebeurde dit in de beruchte gevangenis van Rome, “Rebibbia”.

Op 21 januari 2016 heeft hij per decreet de liturgische rite veranderd van Witte Donderdag: de vrouwen mogen vanaf nu hun tedere voeten presenteren aan de dienstdoende priester. Een revolutionaire geste; de voetwassing herinnert ons aan de voetwassing door Christus van zijn 12 apostelen, en dat waren mannen.

Voor de vierde viering van Witte Donderdag, die op 24 maart plaatsvindt, heeft de Paus  besloten deze mis “in coena Domini” te celebreren met de traditionele, maar nu revolutionair geworden “voetwassing” in gezelschap van “vluchtelingen” in een AZC te Rome.

De plechtige dag in het liturgisch leven van de Katholieke Kerk, Witte Donderdag, is nu in het Argentijnse tijdperk van deze Paus en met de welwillende medewerking van de media verworden tot een linkse socialistische betoging, waarbij immigratie, sociale ongelijkheid, feminisme de hoofdrol spelen.

Alle middelen zijn goed, zelfs de geheiligde, om de mensheid te hervormen en te transformeren door het prisma van een utopische en fantasievolle ideologie, die progressief en dwaas is, in een samenleving die wordt bepaald door de concepten van “vrijheid, gelijkheid en broederschap.” Een ideologie die door deze Argentijnse Paus erg gewaardeerd wordt.

Bron:
http://lesobservateurs.ch
Auteur: Francesca de Villasmundo

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Moslims, nieuw fascisme, Paus Franciscus, political correctness, propaganda, Rotzakken, socialisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Een Pasen gekleurd door immigranten: de Paus zal hun voeten wassen op Witte Donderdag

 1. rs zegt:

  Pas maar op Paus, want ze hebben allemaal SCHURFT!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 2. anna zegt:

  walgelijk, dit is wat die muzelmannen willen …. vernedering van alle kafirs

  Like

 3. wauso zegt:

  Vroeger hadden Pausen hun Eigen Bordelen. Zo’n 50 jaar terug zaten de gluiperds achter de kinderen aan en nu loopt de dwaas achter de personen aan, die hem het liefst zouden onthoofden. Hij wast de voeten van moslims ! Voor het eerst een zeer duidelijke weergave van het woord, HIELENLIKKER !

  Like

 4. Pieter zegt:

  tja meneer alzheimer komt als het hem goeddunkt he.
  op dah menneke kan ik geeneens boos worden, maar er zouden toch mensen in zijn direkte nabijheid moeten zijn die hem tegen zichzelf in bescherming nemen?

  Like

 5. Harry zegt:

  Rare overeenkomst tussen het katholicisme en de islam .
  Zal wel uit de tijd komen dat iedereen op z’n blote poten door de schapenstront liep te baggeren en om hun gebouw tenminste een beetje schoon te houden , handen en voeten moesten wassen .
  Dat ze dat bij moslims nog steeds eisen , kan ik me uit oogpunt van hygiëne wel voorstellen , het stinkt daar toch al als een beerput als ze allemaal met hun kont omhoog liggen in zo’n moskee .
  Om over hun stoelgangceremonie maar te zwijgen .

  Maar waarom die achterlijke paus nou niet eens een forse stap in de toekomst neemt is me een raadsel. Willen ze de tijd dan helemaal stil laten staan ?

  En dan : voeten wassen van een moslim , persoonlijk zou ik ze eerder afhakken !

  Roep het wel vaker : religie tast de hersenen aan .
  In verschillende gradaties , dat wel .
  In ieder geval zit daar wel een lijn in , hoe religieuzer , hoe gekker .

  Like

  • elisah zegt:

   Zouden het wel allemaal moslims zijn? Een echte moslim zou dat niet toelaten, er zou daardoor door geloofsgenoten ook moeilijk gedaan kunnen worden.
   Er zal ook wel vooraf een strenge selectie geweest zijn.
   Hij hoopt zo waarschijnlijk goodwill te kweken, maar ik denk dat er alleen maar op hem neergekeken zal worden met minachting.

   Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Het ware beter geweest als deze paus talloze linkse Farizeeërs, Schriftgeleerden, politici e.v.a., die deze wereld totaal ontwrichten, eens stevig de oren had gewassen, inclusief zichzelf! Misschien kan hij bepaalde zondaars (?) de voeten schoonwassen maar hun hart niet, gelijk aan Pontius Pilatus, toen deze Jezus Christus tegen zijn wil in ter dood veroordeelde en hierna zijn handen in onschuld wilde schoonwassen, wat voor de eerdere personen eveneens opgaat!
  Arrogante lui praten alleen maar over koetjes en kalfjes en proberen steeds maar anderen te helpen aardig tegen hen te zijn of hen te verwennen, waaronder ook hun vrienden en vreemden, terwijl de meningen van de ander vaak nog niet eens worden gevraagd! Zo las ik vroeger enkele strips over bepaalde “mensachtige” dieren die gigantisch overdreven met datgene wat ik opnoemde waaronder de eekhoorns Knabbel en Babbel. Zij deden steeds maar goede (?) daden voor hun mededieren wiens mening echter inderdaad niet door hen werd gevraagd en ook nog op een zeer opdringerige manier waardoor het uit de hand liep en beide eekhoorns dat stevig werd ingepeperd.
  Het eendenkuiken Sjakie Doedel (Hanna & Barbera) had opeens teveel medelijden met zijn vriend Bullebak, een hond, en bood zich voor hem (eveens ongevraagd en bovendien zeer opdringerig) aan als lijfwacht terwijl deze dat evenmin wou en Sjakie werd zo verwaand dat de goedbedoeldheid omsloeg in bemoeizucht en eigenbelang. Sjakie werd toen zelfs door zijn aartsvijand, de vos Slokop, belaagd waarna de eerste steeds dacht dat de vos het op zijn vriend Bullebak had voorzien.
  Kwik, Kwak en Kwek, de neefjes van Donald Duck, gingen zelfs hun oom (toen deze zich als Kerstman verkleedde na een gigatische ruzie met zijn Oom Dagobert om duidelijk te maken dat hij vergat om een brief op te sturen waarin zij een graafmachine met Kerst wilden hebben) gigantisch vertroetelen met opgedrongen maaltijden, het dwingen om zich te laten wegen en hun kerstboom te bekijken waarbij eveneens de goedbedoeldheid in bemoeizucht en eigenbelang omsloeg en bij de neefjes in verdriet omdat ze opeens beseften dat ze hun oom niet lieten uitspreken en hem alles in de strot hadden geduwd.
  George Jetson (Hanna & Barbera) werd zelfs eveneens ongevraagd geholpen door zijn buurman toen de eerste niet meer afhankelijk van robots wilde zijn en lichaamsbeweging ging beoefenen met grasmaaien en daarna, toen George een wandeling wilde maken terwijl iedereen zich voortbewoog op lopende banden of in ruimtevoertuigen, probeerde een gastvrije piloot hem nog tegen zijn wil in te dwingen om een lift te geven hoewel George dat eerst vriendelijk had geweigerd.
  Al te goed is eenmaal buurmans gek en een bepaalde gastvrije en gulle vrouw op een artikel van E.J. Bron ondervond al pijnlijk aan den lijve wat er gebeurd als je te lief, aardig, gastvij of kruiperig wordt naar de verkeerde figuren. En eens komt er een tijd, als hopelijk de linkse politici en groepen “moslims, vluchtelingen en asielzoekers” worden verjaagd, dat zij van niemand meer hulp en steun krijgen, gelijk naar de Vrouwe van Stavoren en de inwoners van die stad, toen zij in de Nederlandse sage, zo arrogant, hebzuchtig en neerkijkend waren op anderen, al hun have en goed verloren! Deze idioten kunnen bovendien NOOIT oneinig door blijven gaan met wat ze aanrichten daar de grenzen al zijn overschreden!

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat heb ik nou zojuist allemaal zitten lezen?
   Het complete sprookjes bos zie ik voorbij komen.
   Jezus, knabbel en babbel, sjakie doedel, donald duck, de jetsons, vrouwtje van stavoren, misschien ben ik er nog enkele vergeten.
   En wat het nou met de paus en zijn slijmerige gedrag te naken heeft, ontgaat mij al helemaal.
   Je moet er allemaal toch maar opkomen en dit er allemaal bij te slepen.

   Like

   • rs zegt:

    Ach BertG: Het hele leven is toch een “sprookje “???????

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @BertG.: vindt je het nog steeds ZO vreemd dat ik filosofiën gebruik uit strips, sprookjes, fabels, tekenfilms, films etc. en dat het eigenlijk beter ware dat de groeperingen uit mijn eerdere reacties dit eigenlijk eens beter zouden kunnen gaan lezen? Ik ben namelijk (en dat heb ik al vele malen herhaald) NIET de uitvinder van dit soort wijze levenslessen maar juist degenen die deze verhalen schiepen omdat ze niet alleen maar zijn bedoeld voor spanning, vermaak, humor enz.! En als de linkse politici en “moslims, vluchtelingen en asielzoekers” omgevormd konden worden tot Knabbel en Babbel, Sjakie Doedel, Donald Duck, de Jetsons, Vrouwe van Stavoren en een hoop anderen hadden zij zichzelf met hun fouten en ellende allang ten gronde gericht!
    Deze groeperingen zijn (en wederom gebruik ik daar een sprookje voor en het laat mij totaal koud hoe men daar over zal denken) precies te vergelijken met ‘Het knappe Elsje’ van de gebroeders Grimm. Deze meid zou zogenaamd wijs en slim zijn en toen wilde een zekere Hans met haar trouwen maar alleen als zij ECHT wijs zou wezen. Elsje leedt echter aan waanideeën en een identiteitscrisis en ze ging zich steeds inbeelden dat, als zij met Hans een kind zou krijgen, dit in de toekomst zou verongelukken. Ze vertelde dit tegen haar ouders, de dienstknechten en -maagden en Hans en zij vonden haar toen hierna inderdaad erg wijs!
    Hans trouwde daarna met Elsje en hij stuurde deze op een dag het land op om koren te malen voor het bakken van brood. Knappe Elsje besloot echter om eerst te gaan slapen in het koren en Hans meende dat ze zo slim was dat ze haar werk liet voorgaan. Toen hij echter ontdekte dat ze zat te slapen wist Hans opeens dat Elsje helemaal NIET zo slim was als hij had verwacht! Hierna wierp hij ongemerkt een net met belletjes over Elsje heen en nadat zij ontwaakte werd ze horensdol van het belletjesgerinkel en wist ze niet eens meer wie ze was! Ze keerde terug naar huis waar Hans ontkende dat ze was teruggekomen en bleven al de deuren in het dorp voor Elsje gesloten door het gerinkel van de belletjes. Elsje raakte intussen zo erg in de war door haar stijgende identiteitscrisis dat ze op de vlucht sloeg en NOOIT meer terug keerde!
    Als dit nou eens met de paus, en al degenen die hij de voeten wil wassen, gebeurde en met de linkse politici dan mogen ze wat mij betreft allemaal op de vlucht slaan omdat zij vaak evenmin weten wie ze precies zijn! Ze zijn zogenaamd wijs en slim maar gebruiken hun verstand totaal niet want men kan alleen door schade en schande wijs worden. Wie verstand heeft is wijs maar wie het gebruikt is wijzer en daarbij: ik ben beslist NIET te vergelijken met knappe Elsje omdat ik wel intelligent bent maar niet intellectueel. Wij mensen zijn nou eenmaal allemaal anders bedeeld met verschillende talenten en kunnen gewoon niet veranderd worden tegen onze wil in, wat er ook aan ons wordt opgedrongen, en dus allemaal hetzelfde zijn!

    Like

 7. Hans zegt:

  De voeten wassen van een broedmachine voor haters.
  Mooi.
  Hoe moeten we dit noemen?
  Gedelegeerde zelfhaat?

  Like

 8. Ron zegt:

  De paus doet wat Jesus eens bij zijn discipelen deed volgens de Bijbel.
  http://www.holyhome.nl/bpl-115.html

  Mijn verwachting is echter dat dit door deze moslims heel anders geïnterpreteerd gaat worden, namelijk dat de kerkvader zich aan de moslims onderwerpt.

  Like

 9. BertG. zegt:

  Ik zou voor deze gelegenheid zeker een maand mijn sokken niet meer uitgedaan hebben zodat de paddenstoelen er tussen groeien en een stank zou verspreiden waar die hele paus dood bij neer zou vallen.
  Alleen maar om te pesten. Wassen kreng, zou ik ;m nog even toe fluisteren.

  Like

 10. johan zegt:

  Ik ben gelovig, maar dit slaat alles die paus liep langs een molen.

  Zoals Nostradamus heeft voorspeld zal uitkomen een oorlog tussen het kruis en de halve maan.
  We weten dan in elk geval wie er voor Neurenberg2 zal komen te staan.
  pvda d66 gl sp linkse media bners en de neo linkse fascisten dit hebben veroorzaakt

  Like

 11. carthago zegt:

  Het komt mij meer over als een beginnende orgie in een allah Hakbar ,geïnspireerd op keulen.

  Like

 12. Ben ik ff blij dat ik als atheïst alleen en nadrukkelijk in mezelf geloof !

  Like

 13. paulzwueste zegt:

  De paus voert datgene uit wat hem voorgeschreven is. Van een paus hoeven we geen revolutionaire gedachten te verwachten. Echte verandering kan alleen maar van onderen komen.

  Like

 14. witte raaf zegt:

  Dat krijg je als je een hersentumor hebt,dan weet je niet meer wat je doet!!

  Like

 15. Republikein zegt:

  Pontificaat komt van pontifex is bruggenbouwer.
  En dan begin je met het fundament, de steunpunten, bij ons de voeten.
  Zweetvoeten en hamertenen plus likdoorns.

  Like

 16. Jan zegt:

  Paus krijgt de Internationale Karelsprijs Aken

  De Internationale Karelsprijs Aken, kortweg Karelsprijs genoemd, is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een of meer personen of een organisatie die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Europese eenwording met uitzondering van 2004 toen deze prijs twee keer is uitgereikt.
  http://www.nytimes.com/2016/05/07/world/europe/pope-francis-charlemagne-prize.html?_r=0

  Onderstaande tekening geeft exact weer wanneer men in aanmerking komt voor deze prijs:

  De paus voor gingen dan ook:
  1999 Tony Blair
  2000 Bill Clinton
  2006 J-C Junker
  2008 Angela Merkel
  2010 Donald Tusk
  2014 H van Rompuy
  2015 Martin Schulz

  Like

 17. Jan zegt:

  In tegenstelling tot die dweil en dhimmie Franciscus begrijpt de Russisch Orthodoxe Kirill wel dat het westen bedreigd wordt door de islam:

  The head of the Russian Orthodox Church has reportedly described the fight against terrorism as a “holy war.”


  “Today, when our warriors take part in combat operations in the Middle East, we know that this is not an aggression, occupation or an attempt to impose some ideology on other people, this has nothing to do with supporting certain governments,” the Orthodox leader reportedly said during mass held at World War II memorial in Moscow, referring to Russia’s military intervention in Syria. “This is the fight against the fearsome foe that is currently not only spreading evil through the Middle East but also threatening the whole of mankind.”

  “Today, we call this evil terrorism,” he added.

  http://www.breitbart.com/national-security/2016/05/09/russian-orthodox-leader-battle-terrorism-holy-war/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s