Na 1400 jaar heeft de mensheid nog steeds grote problemen met de islam

Screenshot_25

(Door: “Balkanske priče”)

De islam is niet op aarde gekomen om naast andere godsdiensten te bestaan, maar om wereldwijd te overheersen! Heel erg veel mensen denken dat Allah, de god van de moslims, dezelfde is als de god van de christenen en de Joden. Er wordt beweerd dat het gaat om dezelfde god en dat het verschil vooral ligt in de manier waarop mensen hun god dienen en aanbidden. Het is niet waar! God acht het leven kostbaar en Hij wil ontzettend graag dat we ons leven aan Hem geven. Dat we voor Hem gaan leven en een relatie met Hem aan willen gaan. Dat is de grootste eredienst voor hem. In de islam is echter sterven omwille van Allah de grootste eredienst. Dit komt dus totaal niet overeen met wat de God van de christenen als eredienst ziet.

De islam kent niet enkel een theologische opbouw, zoals het Jodendom en het latere christendom, maar presenteert als het ware een complete blauwdruk voor de inrichting van een samenleving, waarin voor zaken als democratie, individuele vrijheid van handelen en/of gedachte, homoseksualiteit, gelijke burgerrechten, laat staan afvalligheid van het geloof geen plaats is. De islam is meer dan een religie. Of moslims zich er bewust van zijn of niet, de islam is een drievoudig systeem: een religieuze-politieke-culturele ideologie – met als doel de wereld zelf te onderwerpen…

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, Historie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jodendom, Moslims. Bookmark de permalink .

35 reacties op Na 1400 jaar heeft de mensheid nog steeds grote problemen met de islam

 1. Geronimo zegt:

  Dat bewijst volgens mij maar één ding: het maakt onze christelijke gezagdragers niet zoveel uit met welke god zij macht kunnen uitoefenen over de mensen, zeg maar de maatschappij, als het maar tot macht leidt. Allah of hun christelijke god, het zijn ineens dezelfde godheden, ondanks het feit dat het op alle vlakken werkelijk complete tegenpolen zijn. Of niet soms? De opgang van de barbaarse, oorlogszuchtige islam in het westen, en het eigen christelijk verval, doen hen likkebaardend terug denken aan vervlogen eeuwen, de glorietijden van de kerk, waar de clerus nog veel macht en invloed had binnen de maatschappij, en kon rekenen op onbegrensd ontzag en eerbied. Zoals de islam nu ook alles regelt, zowel op religieus, politiek als op persoonlijk vlak. Vandaar dat zij dromen van een terugkeer naar deze eigen vervlogen tijden van invloed, macht en aanzien. De islam biedt hen perspectieven in dit opzicht. Denken ze. Ze dwalen. Daarom haken ze nu opportunistisch en schaamteloos, de paus op kop, hun sloom geworden christelijke wagon aan de voortdenderende islam-sneltrein, en is er nu ineens niet zoveel verschil meer tussen hun christelijke god van naastenliefde jegens iedereen, en de fictieve, bloeddorstige moordenaar die de maangod allah overduidelijk is. Het warme deugdoende licht van de zon tegenover het kille, koele licht van de maan. Zo las ik het eens.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Artikel in Barneveld Vandaag.
  Dominee-effect: De vreemdeling als naaste
  Ds Atzo Nicolai
  Hoe zit het eigenlijk met onze rechten op het stukje land waar wij wonen? In het boek Leviticus zegt God tegen zijn mensen: ‘Land mag nooit verkocht worden, alleen verpand, want het land behoort Mij toe en jullie zijn slechts vreemdelingen die bij Mij te gast zijn’. Zo gezien zijn we allemaal vreemdelingen.
  Dan is het verschil tussen de vluchteling die hier asiel zoekt en de gene die hier thuis is betrekkelijk. Allemaal zijn we te gast, aangewezen op de gastvrijheid, de goedgunstigheid van deze Heer. Dan zijn we niet meer als de huiseigenaar die bij de deur van zijn huis staat en de bedelaars ziet komen. Dan zijn we allemaal bedelaars, die de handen ophouden voor wie wel de eigenaar is. Dan staan wij, Nederlanders, naast de vreemdelingen, in dezelfde houding, en niet meer boven hen. En dan kunnen we elkaar in de ogen kijken, als mens en medemens, als naasten.
  Hoe kunnen we samen leven, als allemaal gasten bij die ene landeigenaar? Wat kunnen we voor elkaar betekenen? Hoe kunnen we samen werken aan een land, een wereld, die voor iedereen een gastvrije plaats is?
  Sommigen hebben het geluk op te groeien en te leven op een veilige plek, beschermd door wetten, gedragen door welvaart. Maar dat geeft niet het recht die positie met hand en tand te verdedigen, als in een kasteel met de brug omhoog. Niet het recht om onze identiteit, wie wij zijn, ten koste van alles te beschermen tegen vreemde invloeden. Dat geeft de opgave om naar vermogen dat geluk te delen met wie niet zo gelukkig zijn. Om niet toe te geven aan de oerangst die de vreemdeling tot een bedreiging maakt, maar om in die vreemdeling een naaste te zien, hem lief te hebben als jezelf.
  Wat die opgave in de praktijk inhoudt, daar zal het gesprek steeds over moeten gaan. Een gesprek tussen naasten, broeders en zusters om het ouderwets te zeggen. Een moeilijk gesprek, soms, want het is niet vol te houden om iedereen die aanklopt binnen te laten. Dan kunnen we bespreken wat dan wel te doen is. Een lastig gesprek soms, wanneer je moet leren om te gaan met verschillen tussen mensen, tussen culturen. Ruimte wilt geven aan ieders eigenheid, maar niet wilt opgeven wat je zelf als kostbaar en waardevol hebt leren kennen. Wanneer er regels en wetten in het geding zijn die je hoog wilt houden. Wanneer je het gevoel krijgt dat waar je zelf zo hard voor gewerkt hebt, bedreigd wordt. Een belangrijk gesprek, want alleen zo leer je elkaar kennen en kun je gaan zoeken naar een oplossing die voor iedereen goed is, zo goed als mogelijk. Een mooi gesprek, waarin de ander van vreemdeling tot bekende wordt, van wie je kunt leren, die jouw bestaan verrijkt met zijn eigen kleuren.
  Ds Atzo Nicolai

  Mijn reactie naar dominee en krant.
  Dominee,
  Heb enige problemen met de wijze waarop u God’s woord mishandeld.
  Bijvoorbeeld het eerste gebod: Gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben.
  Hoe denkt u de islamitische maangod, bedenksel van de valse profeet Mohammed,
  ‘Allah’ tegenover onze enige God te verantwoorden?
  Die Mohammed, valse profeet, rover, moordenaar, genocide pleger, kinderverkrachter
  (Aisha, hij huwde haar toen ze 6 was en consumeerde haar toen ze 9 werd).
  “Dan is het verschil tussen de vluchteling die hier asiel zoekt en de gene die hier thuis is betrekkelijk.”
  Sorry, zo ongeveer elke asielzoeker is al door een stuk of 6 veilige landen gereisd,
  waren in het eerst bereikte veilige land vluchteling af.
  Begrijp best dat ze door proberen te reizen naar een land met de beste voorzieningen, asielparasiet worden,
  zou dat zelf in hun plaats ook doen, doch zijn wij niet gek deze lieden hier te accepteren?
  Hun in alles te faciliteren terwijl we onze ouderen laten creperen?
  Jubelen over nieuwe arbeidskrachten, terwijl we 600.000 werklozen hebben en een nog
  onbekend aantal wat ondertussen doorgeschoven is naar de bijstand?
  “ En dan kunnen we elkaar in de ogen kijken, als mens en medemens, als naasten.”
  Tja, als u mensen die de door de koran en hadith opgedragen taak hebben u te bekeren, vermoorden of belastingplichtig
  aan hun te maken als naasten meent te moeten beschouwen verloochend u God.
  Kijk, die barmhartige Samaritaan, ja, ook ik help iemand in nood naar vermogen, zelfs mohammedanen, dat maakt dan niet uit.
  “Sommigen hebben het geluk op te groeien en te leven op een veilige plek, beschermd door wetten, gedragen door welvaart.”
  Dat hebben we te danken aan onze ouders en voorouders die daar keihard voor gewerkt hebben en daarvoor door God beloond zijn.
  “Maar dat geeft niet het recht die positie met hand en tand te verdedigen,”
  Ooow? Wij moeten onze God verloochenen en ons overgeven aan die maangod en doctrine der islam?
  Sorry, heb dat niet in de Bijbel kunnen vinden; u wel?
  “Wat die opgave in de praktijk inhoudt”
  Ach, lees alles nog eens en begrijp….
  Met vriendelijke groet,
  Hendrik Morren
  Van Wijnbergenlaan 35
  Barneveld
  hmorren@vodafonevast.nl

  PS, lees ook dit eens: https://zlj13051967.wordpress.com/2016/03/19/wat-is-het-verschil-tussen-de-islam-en-het-christendom/

  Like

  • koddebeier zegt:

   Chapeau Hendrik, maar laat me raden…meneer de dominee heeft zeker nog niet gereageerd ?? Door dat soort idioten gaat een land ten onder !

   Like

  • Anneke zegt:

   DOMME dominee, op misleidende voet door zijn kerk gestruind. JUIST hij zou heel goed moeten beseffen dat allah feitelijk de donderende duvel satan is. Maangod, één en al DUISTERNIS .

   Like

  • Anneke zegt:

   AMEN….

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “(Aisha, hij huwde haar toen ze 6 was en consumeerde haar toen ze 9 werd).”

   Ik neem aan dat dit satire is, of ironie.

   Consumeren: nuttigen.

   ConsuMMeren/consoMMeren: het voltrekken van het huwelijk door de coïtus.

   Hij huwde haar toen ze zes was en consuMMeerde het huwelijk toen ze negen was. Al zie ik hem er best voor aan haar te consumeren. Kannibalisme zal hem misschien ook wel niet vreemd geweest zijn.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 3. Jan zegt:

  Enlightened Muslim Cleric Explains “Where Whores and Homos Come From”

  Like

  • Anna zegt:

   Hoe oerdom kunnen mensen zijn die dit geloven….. Hier zie je maar weer eens wat massahysterie kan doen…. Dit is een collectieve islamitische hersenspoeling…. Ga daar maar eens mee praten O N M O G E L I J K !

   Like

 4. Anneke zegt:

  We kunnen alleen maar open dat de agressieve islamieten eens zullen MOETEN buigen voor de joods-christelijke cultuur. Exact hetzelfde geldt voor de kapitaal-verslaafden die deze wereld besturen. Macht,(zogenaamde status/- kapitaal), allah en z’n slaaf mohammed geven deze aardbol absoluut géén rust, – vrede.

  Like

 5. Na 1400 jaar heeft de mensheid nog steeds grote problemen met de islam, tja men (de burgers van de Europese landen) kunnen hun verwachtingspatroon niet ten goede van de islam bij te stellen mijns inziens. Algemeen bekent aan het islamitische fenomeen is dat de islam zich meer en meer verbreidt tot dat alle kafirs zich onderworpen hebben aan de wensen van deze veroveringsideologie…

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  In een redactioneel commentaar van de webmaster van ‘Balkan’s Chronicles’ worden atheïsten en communisten gelijk gesteld. Ik maak daar bezwaar tegen. Ik ben overtuigd atheïst maar wens me te distantiëren van het communisme.
  Voor alle duidelijkheid: communisten zijn wel atheïsten maar atheïsten hoeven geen communisten te zijn.
  Tot zo ongeveer een halve eeuw geleden waren veel meer mensen onwetend omtrent de geschiedenis van het geloof en van de min of meer wetenschappelijke samenstelling van de bijbel door de vroege ‘Christenen’. Wat er uiteindelijk in kwam was meer een kwestie van handjeklap dan van waarheidsgetrouwe weergave. Onderzoek levert meer twijfel dan bevestiging van de religie.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Edjan zegt:

   Klopt. Er bestaat geen snipper papier die Christus noemt en die geschreven is in de tijd dat hij geleefd zou hebben.

   Het christendom kwam in de eerste eeuw in Rome “aanwaaien” en werd de filosofie van de slaven. De heren hadden in hun vrije tijd filosofie-clubjes (zoals de Stoa) om zich deftig te vermaken. De slaven mochten in hun vrije tijd naar de Christen-club.

   Het christendom werd geregeld vervolgd OMDAT de christenen vaak weigerden belasting aan de keizer te betalen. Wat ze geloofden in hun vrije tijd, kon de keizer weinig schelen maar dat ze niet betaalden zag hij als een ernstig misdrijf. Ook waren de christenen toen al gedwongen om rijken toe te laten tot hun genootschappen ter bescherming.

   Toen het Christendom ergens rond 350 tot staatsgodsdienst werd gebombardeerd door keizer (weet ik niet meer) verzette de Romeinse adel en hoge burgerij zich hevig. Over de motieven van die keizer tast men in het duister. Wel bespotten intellectuelen het veel-godendom al eeuwenlang en zij verklaarden dat al die goden misschien wel verschijningsvormen van één god waren. Dat je daarvoor de gifbeker kreeg, was al lang uit de tijd.

   De keizer had natuurlijk grote invloed op wat er in de bijbel kwam en wat werd weggegooid. De bijbel kreeg toen, in de vierde eeuw pas de vorm zoals wij die nu kennen. Van een hemel en een hel was toen nog geen sprake.

   Like

   • Edjan zegt:

    Sorry, ik ga nog even verder. U hoeft het niet te lezen.

    Toen na de volksverhuizing in de vijfde eeuw sommige heersers kwamen boven drijven en steeds meer gebied veroverden, en uiteindelijk één de machtigste werd (ik meen Clovis) had die behoefte aan communicatie-mogelijkheden in zijn uitgestrekte rijk. En wat overgebleven was van het Romeinse Rijk, waren de kloosters, waar men kon lezen en schrijven in het Latijn. Men kon met elkaar communiceren door heel Europa.

    Nu mag u gerust geloven dat deze Clovis op zekere dag een kruis in de hemel zag verschijnen en zich daarom bekeerde, maar ik denk dat die kloosters met hun communicatie-mogelijkheden voor hem de doorslag gaven. Zoals tegenwoordig TV-stations belangrijk zijn voor de heersers. Clovis werd dus christen en het geloof werd in Europa verspreid. Vaker op vreedzame en diplomatieke wijze dan menigeen denkt maar soms ook met het zwaard (Friezen en Saksen).

    De kerk was wel zo slim om een hoop Germaanse gebruiken in het geloof te integreren, zoals Kerstmis, Pasen en ook de hel (Hella, godin van de Germaanse onderwereld) Die hel had men ergens in de 8ste eeuw nodig om het manvolk ervan te weerhouden elkaar doorlopend de koppen in te slaan. Er waren haast geen mannen meer over, dames!Daarvóór geloofden de Germanen in een soort reïncarnatie, de christenen maakten daar een lineair verhaal van met en tamelijk definitief einde. En wie niet deed wat de Kerk zei … Het hielp wel, het moorden werd minder.

    Like

   • Goed geschreven Edjan. Het leest ook lekker.

    Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik had ‘m ook zien staan in zijn reactie. Je moet het maar durven beweren.
   Maar je kan wel aan de gang blijven hier, of ’t zijn allemaal linksen of communisten.
   Het ligt er weer zo dik boven op dat dit de mening is van iemand die er een denkbeeldig vriendje op na houd. Dus een goed mens is.
   Kortom, als atheïst kan je gewoon niet deugen, en steeds weten ze dit ergens in of tussen te stoppen.
   En dan verwachten ze ook nog dat je aan dezelfde kant staat maar ondertussen zijn ze je aan het schofferen waar je bij staat.
   Maar ik ben blij dat jij er nu eens over begint want het wordt echt vervelend.

   Like

  • Nederlanders welke over twee paspoorten beschikken zijn óok ‘Nederlanders’…

   Like

  • M.A.L. Sion;Atheïsme wordt vaak geassocieerd met ideeën als communisme.Het communistische Sovjet-Unie was een atheïstisch land…

   Like

 7. Edjan zegt:
  21 maart 2016 om 11:44 ;Lenin, Stalin, Mao, Marx ook geloofden niet,dat Jezus Christus bestond…en wat is niet waar over het christendom in mijn artikel? Zeg me dat …

  Like

 8. Edjan: Lenin, Stalin, Mao, Marx ook geloofden niet,dat Jezus Christus bestond…en wat is niet waar over het christendom in mijn artikel? Zeg me dat …

  Like

  • Edjan zegt:

   Beste Balkans chronicles, je redenatie klopt niet. Als Hitler niet in Jezus geloofde, wil dat nog niet zeggen dat iedereen die niet in Jezus gelooft op Hitler lijkt.
   Want Hitler kon ook niet zwemmen. Mag ik nou zeggen dat iedereen die niet kan zwemmen op Hitler lijkt?

   Het is eigenlijk gewoon een gore beschuldiging met als excuus een onzindelijke redenatie.

   Like

   • BertG. zegt:

    Helaas is dit wel de denkwijze van vele gelovigen.
    Jezus ontkennen zou dan vanzelf tot moord en oorlog leiden. Kan niet anders.
    Dus blijft er wederom maar 1 oplossing mogelijk, god omarmen en alles is opgelost.
    Het is inderdaad een smerige verdachtmaking, maar dat krijg je er toch niet uit.

    Like

 9. Edjan;Je lult zonder kennis van zaken…De Katholieke Kerk haar oorsprong niet heeft in de leer van Jezus of van Zijn apostelen….en hitler ook….Duidelijk?

  Like

 10. De katholieke kerk heeft het christendom veranderd in een religie die op angst wordt gebaseerd….

  Like

  • BertG. zegt:

   Neem ik zonder meer van je aan.
   Angst werkt nou eenmaal heel goed om mensen te laten geloven wat “jij” ze wijs probeert te maken, dat geldt voor elk geloof.
   Wat is jouw bezigheid in die richting?
   Grieks Orthodox Christen aanhang, misschien?
   Er deugt een hoop niet, maar jij denkt dat je het gevonden heb.
   Gefeliciteerd hiermee.
   Je zal vast een blij mens zijn en de rest zal het dan wel nooit begrijpen.

   Like

 11. Edjan;Ik maak jou niet belachelijk. Dat doe je zelf…

  Like

 12. BertG;christenen een slechte naam hebben vanwege het geweld tegen elkaar en andersdenkenden. Maar laten we ook naar de feiten kijken. In 2004 verscheen de ‘Enceclopedia of Wars’ van Charles Phillips en Alan Axelrod. Een dik boek dat in totaal 1.763 oorlogen behandeld. De schrijvers concluderen dat slechts 123 oorlogen een religieuze oorzaak kennen. Oftewel, ongeveer 7% van de oorlogen die door de eeuwen heen zijn uitgevochten, zijn ontstaan vanuit religieuze motieven….Dus,dat religie oorzaak nummer één is bij oorlogen en geweld klopt niet….

  Like

  • BertG. zegt:

   Als je het met mijn eens bent dat islam geen religie is, dan ben ik het helemaal met je eens.
   In dat geval is het niet nr. 1 bij oorlogen en geweld dat religie de oorzaak is.

   Like

   • BertG.;in dit artikel heb ik al gezegd wat de islam is;De islam is meer dan een religie.Of moslims er bewust van zijn of niet, de islam is een drievoudig systeem – een religieuze-politieke-culturele ideologie – met als doel om de wereld zelf te onderwerpen…

    Like

   • BertG. zegt:

    Dus zijn de meeste oorlogen om een ideologie gevoerd.
    En dan hebben we het over…………………
    Dat zijn in totaal dan blijkbaar 1.763 oorlogen volgens dat boek.
    Volgens mij zijn dat er veel meer over de afgelopen 1400 jaar.
    En verder geven andere er een draai aan en noemen het geloof maar valt dan niet onder dat lage getal van 123 wat jij ergens uit een boek gehaald hebt.
    Dat waren een paar gristen gekkies die het in hun bol kregen ergens om.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s