De slachting van christenen door ISIS is geen genocide. Ofwel de Januskop van Obama.

Screenshot_2

(Door: Raymond Ibrahim – Vertaling en aanhef door: Peter Rissing)

Hoewel men er in Nederland niet erg bekend mee is, is het duidelijk dat Obama er een dubbele agenda op nahoudt betreffende zijn islamitische sympathieën. Hij blijft goede relaties onderhouden met CAIR (Council on American-Islamic Relations), hoewel veel van de kopstukken van die organisatie verbonden zijn met islamitisch terreurorganisaties zoals Hamas, Moslim Brotherhood en ISIS. Sterker is de reeks van aanwijzingen te lezen in het hieronder staande artikel waaruit zijn islamitische afkeer van het christendom blijkt. Uit ‘betrouwbare bron’ blijkt dat er iedere 3,5 minuten een christen door de islam wordt vermoord, Allahu Akbar. Vooral in Syrië en Irak gaat het er wat dat betreft stevig aan toe door toedoen van ISIS, maar Obama verzette zich er met hand en tand tegen om van genocide te spreken, terwijl uit de feiten blijkt dat het hem duidelijk moet zijn dat er genocide plaatsvindt. Alleen onder grote druk waren hij en zijn woordvoerders recent gedwongen hun beleid aan te passen en het ‘G-woord’ ook t.a.v. christenen in de mond te nemen.

Gatestone Institute

Raymond Ibrahim schrijft in een update op zijn verhaal, slechts uren na de publicatie van onderstaand artikel (op 17 maart ’16) meldden mediabronnen dat “de Islamitische Staat genocide pleegt op de Yezidi’s, christenen en sjiitische moslims in Irak en Syrië” bij monde van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. De beslissing van Kerry nu het G-woord te gebruiken, werd verwelkomd door wetgevers en religieuze belangengroepen die maanden lang hebben gelobbyd om in de VS benoemd te krijgen dat ook christenen onder de genocideslachtoffers van de Islamitische Staat vallen. Die kogel is nu dus ook door de kerk en vormt een herziening van de oorspronkelijke weigering van de Obama-regering om de term ‘genocide’ toe te passen t.a.v. christenen. Daarmee is het artikel verouderd. Omdat een aantal vooroordelen van de Obama-regering t.a.v. de christelijke minderheden in de islamitische wereld keurig zijn opgetekend in het artikel blijft het echter leerzaam en toont het de onwil van de Obama-regering om deze genocide op christenen te benoemen. Waarom? Aan u het antwoord.

De slachting van christenen door ISIS is geen genocide.

Volgens de Obama-regering pleegt de Islamitische Staat (ISIS, ISIL, etc.) genocide op bepaalde religieuze minderheden, echter met uitzondering van de christelijke minderheden! Tijdens een persbriefing op 29 februari ’16, werd Witte Huis -Josh Earnest gevraagd: “Voert de Islamitische Staat een campagne van genocide tegen christenen in Syrië”? Hij antwoordde: “Wel, we hebben lang onze bezorgdheid geuit over de neiging van – nou ja, niet een neiging – maar de tactiek van ISIL om religieuze minderheden in Irak en Syrië af te slachten. U zult  zich herinneren dat aan het begin van de militaire campagne tegen ISIL enkele van de eerste acties die werden opgedragen door president Obama aan de Amerikaanse militairen was het beschermen van de Yezidi religieuze minderheden die in het nauw werden gedreven op Mount Sinjar door ISIL- strijders. We voerden luchtaanvallen uit om een ​​pad vrij te maken, zodat deze religieuze minderheden konden worden gered.”

Een duidelijke dubbelzinnigheid, want het is onduidelijk hoe Obama’s pogingen “om Yezidi religieuze minderheden te beschermen” de vraag over vervolgde christenen beantwoordt. De vraag werd daarom herhaald met: “Maar bent u niet bereid om het woord ‘genocide’ nog te gebruiken in de situatie (ten aanzien van christenen)”? Earnest’s reactie: “In mijn begrip is het gebruik van dit woord aan specifieke wettelijke bepaling gebonden en dat dit punt nog niet bereikt is.”

Wat is deze “zeer specifieke wettelijke bepaling” die de Yezidi’s wel omvat, maar de christenen uitsluit? De behandeling van christenen door de Islamitische Staat lijkt zeker te passen in het kader van de definitie van “genocide” van de VN:

Screenshot_4

Genocide: elk van de volgende handelingen gepleegd met de bedoeling het vernietigen, geheel of gedeeltelijk, van een nationale, etnische, raciale of religieuze groep, als zodanig door:

-A- het doden van leden van de groep,

-B- het toebrengen van ernstig lichamelijk of geestelijk letsel aan leden van de groep,

-C- het opzettelijk veroorzaken van levensvoorwaarden berekend op de gehele of gedeeltelijke fysieke vernietiging van de groep.

ISIS is zonder twijfel schuldig aan “het doden van leden van de (christelijke) groep” en het veroorzaken van “ernstig lichamelijk of geestelijk letsel”. Hoewel slechts twee afzonderlijke video-opnames van massa-executies (één van 21 Egyptische christenen en een andere van 30 Ethiopische christenen) door de mainstream media werden gemeld, verschijnen er regelmatig verslagen van marteling, verkrachting, verminking, kruisiging en moordpartijen van christenen die worden gerapporteerd door Arabische en alternatieve media.

De Islamitische Staat is ook verantwoordelijk geweest voor “het opzettelijk veroorzaken van levensvoorwaarden berekend op de gehele of gedeeltelijke fysieke vernietiging van de groep (christenen)”, meer bekend in de islamitische doctrine als de ‘voorwaarden van Omar‘. ISIS heeft deze levensvoorwaarden toegepast op christenen. Ze bevatten een aantal vernederingen, het decimeren van de christelijke erediensten tot aan het afpersen van geld (De jizya, de ‘beschermingsbelasting’ die er toe dient christenen aan te moedigen zich te bekeren tot de islam of te vluchten.)

ISIS lijkt zich zo in te zetten op het uitroeien van alle fysieke sporen van het christendom in de gebieden die het overwint. ISIS heeft tientallen historische kerken gesloopt en ten minste 400 kerken verwoest sinds de oorlog in Syrië, evenals talloze beelden en kruisbeelden. ISIS heeft ook christelijke begraafplaatsen ontheiligd, beval de Universiteit van Mosul om alle boeken geschreven door christenen te verbranden en verordende dat alle scholen in Mosul en de Nineveh Vlakte die christelijke namen (sommigen sinds 1700) droegen, werden gewijzigd.

Dan zijn er nog deze cijfers. In Irak waren in 2003 in totaal 1,4 miljoen christenen, daarvan zijn er nu nog ongeveer 300.000 over. In Syrië waren in 2011 in totaal 1,25 miljoen christenen, daarvan zijn er nu nog ongeveer 500.000 over. Tenslotte heeft  ISIS bekendgemaakt dat de uitroeiing van de christenen het gevolg is van hun religieuze identiteit.

Door al deze duidelijke indicatoren menen vele groepen en activisten dat de behandeling van christenen door ISIS past in de definitie van etnische zuivering, zoals ook blijkt uit de woorden van het Simon-Skjødt Centrum voor de Preventie van Genocide in het Amerikaanse Holocaust Memorial Centrum. Een resolutie van het Europees Parlement, aangenomen in april 2015, stelt dat christenen de meest vervolgde religieuze groep zijn. Volgens de gegevens van het Europees Parlement bedraagt het aantal christenen dat elk jaar wordt gedood meer dan 150.000.

Recent, op 14 maart j.l., heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een resolutie goedgekeurd waarmee er bij de Obama-regering op wordt aangedrongen om officieel het bloedvergieten door de Islamitische Staat op religieuze minderheden, waaronder christenen, als ‘genocide, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid‘ te verklaren. Deze resolutie werd unaniem aangenomen met 393 tegen 0 stemmen.

Screenshot_3

Bekend patroon

Echter, voor diegenen met aandacht voor deze zaak, de afwijzing van de Obama-regering om het woord ‘genocide’ toe te passen waar het christenen betreft, past in een bekend beleidspatroon, want:

-1- Hoewel Obama herhaaldelijk (toen hij nog campagne voerde voor zijn presidentschap) riep  dat als hij tot president werd gekozen hij de Armeense genocide (een ander bijvoorbeeld waarbij moslims (in dit geval Turken) trachten christenen (destijds de Armeniërs) uit te roeien) zou erkennen, heeft hij zich niet aan zijn woord gehouden.

-2- Toen hem werd gevraagd over de benarde situatie van de christenen onder het ISIS-bewind, sprak kolonel Steve Warren (met vergelijkbare woorden als de Witte Huis-woordvoerder Josh Earnest) “We hebben geen concrete bewijs van specifiek op de christenen gerichte acties gezien.”

-3- Hoewel christenen 10% van de bevolking van Syrië uitmaken, zijn slechts 2% van de vluchtelingen die toegelaten worden tot de Verenigde Staten christen. (De meerderheid van die vluchtelingen – bijna 98% – zijn soennitische moslims, dezelfde islamitische sekte waartoe ISIS behoort en die dus niet vervolgd worden vanwege hun religieuze identiteit!)

-4- Hoewel islamitische vertegenwoordigers wel veelvuldig worden uitgenodigd, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken herhaaldelijk visa aan christelijke vertegenwoordigers geweigerd.

-5- Toen een paar vervolgde Irakese christenen de grens met de Verenigde Staten over kwamen, werden ze in de gevangenis gegooid voor een aantal maanden en vervolgens teruggestuurd naar het oorlogsgebied.

-6- Toen vervolgde Koptische christenen in Egypte het voornemen hadden hun krachten te bundelen met de Egyptische anti-Moslimbroederschap revolutie van 2013, adviseerde de Obama-regering hen – in de persoon van ambassadeur Anne Patterson – dat niet te doen.

-7- En toen vervolgde Irakese en Syrische christenen vroegen om wapens om zich aan te sluiten bij krachten die tegen ISIS vochten, weigerde de Obama-regering dat.

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Engels door:
Peter Rissing
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Genocide, Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Obama, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Verenigde Staten, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op De slachting van christenen door ISIS is geen genocide. Ofwel de Januskop van Obama.

 1. marcelvl1976 zegt:

  Misschien wel aardig als toevoeging (ik weet niet of ie er door komt) is de inhoud van de broekzak van Obama. Hij heeft altijd bij zich in zijn broekzak een kruisbeeld gekregen van een paus (Franciscus), een boedhabeeld, een pokerchip, een hindubeeld van een apengod en een koptisch kruis uit Egypte.
  Dit vertelt hij zelf erover:

  Ik kan vanwege tijdsschema helaas niet (altijd) reageren op reacties van anderen op mijn spaarzame posts.

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Obama is een booslimrat allias NWO-trekpop, allias MWO-trekvogel in the white house en
  ISIS = CIA = NAVO = M16 = EU = werktuig NWO om zeker in het midden-Oosten, maar ook daar buiten christenen uit te roeien om het rijk van de antichrist te kunnen uitbouwen!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. Jan zegt:

  Die kastmoslim is in zijn nopjes, het uitmoorden van christenen gaat volgens plan

  Op Cuba genoot hij intens. Mensenrechten, martelingen? Wat zijn dat? Het herbergen van moordenares Joanne Chesimard? Geen probleem. Massamoordenaar Guevara vereren? Natuurlijk.

  President Obama has begun his historic trip to Cuba with this family
  He has been slammed or refusing to say if he will talk about US fugitives
  Several criminals have fled the US and headed for Cuba to find refuge
  Among them are Joanne Chesimard, who shot dead a state trooper in 1973

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3502466/Critics-attack-Obama-failing-reveal-Cuba-harboring-American-criminals-historic-trip-country.html

  Foto’s met het stuk drek:

  Like

 4. Jan zegt:

  De ‘smartest president evah’:

  Dumb: Obama Tweets Greeting To Cuba As He Arrives In Havana – Dumber: Only 5% Of The Country Has Internet Access…

  Like

 5. S Breget zegt:

  Al jaren weten we dat hij een gespeten tong heeft ,hij een strijder tegen het mensdom is want een moslim kan je niet zien als een mens.

  Like

 6. carthago zegt:

  Hitler revisited in the White house, de oorzaak van de slachtingen in de beschaafde wereld, het eind is nog niet in zicht, damned coconut.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Obama de aap van wie zelfs een geboorte akte schijnt te ontbreken, moeder schijnt een nachtclub vlinder te zijn die al zwanger of niet iets aanging met een brood ‘vader’…
  Feitelijk maakt dit niets uit!
  Wel dat hij moslim is en de smerige oorlog door IS en andere strijdgroepen in de Arabische wereld steunt, de gezeten machthebbers daar vermoord of tracht te vermoorden…
  De Syriërs vluchten niet voor Assad, doch voor de door Obama gesteunde islamitische terreur.

  Like

 8. Thom zegt:

  Ze hebben het stuk ellende en in wezen is het een vuilnisbak zelf gekozen. Laat ze in Amerika eindelijk eens op Trump stemmen, dan kan die de Kilo Utrecht Tango moslimsteen kapot bombarderen en daarna via de Derde wereldoorlog in Amerika en Europa de ons hatenden terug naar Woestijnië sturen.

  Like

 9. Republikein zegt:

  marcelvl1976 zegt:
  21 maart 2016 om 18:09
  Een kruis uit Ethiopië trouwens, maakt niet uit.

  Obama Is Van nature vijandig tegenover Amerika!
  Een essay van Mike McDaniel .

  Begin met de realiteit dat Obama een socialist is. Die twijfelen over deze bewering van de feiten hoeven we alleen maar te verwijzen naar Radical-in-Chief: Barack Obama en de Untold Story of American socialisme. Daar legt Stanley Kurtz secuur en onmiskenbaar bloot dat Obama socialistisch onderwijs genoot en zich ophield met verenigingen, overtuigingen en acties met een socialiste inslag.
  Laten we ook in het achterhoofd houden dat het socialisme, gelijk het marxisme, fundamenteel onverenigbaar is met de vrijheid, democratie en kapitalisme zoals belichaamd is in de
  democratische bepalingen in Amerika.
  Als Obama inderdaad een socialist is – en hij is het – dan is zijn geloof, zijn manier van denken van nature vijandig tegenover Amerika. Socialisme en Amerikaanse democratie kunnen niet naast elkaar bestaan, dus als Obama een socialistisch programma nastreeft zal dat de Amerikaanse democratie noodzakelijkerwijs verzwakken of vernietigen.

  Als dit waar is, hoe kan het dan dat Obama werd verkozen? Het komt neer op het volgende: Hij loog. Hij loog over wie hij is, over zijn achtergrond, zijn fundamentele overtuigingen, zijn bedoelingen, en zijn methoden. Hij gebruikte standaard marxistische / socialistische tactiek en zijn ware aard verborg hij om de macht te grijpen en door het opleggen van zijn wil, en voor twee jaar, kwam hij ermee weg.

  En hij kwam ermee weg omdat de media bereid waren om niet alleen de leugen te verspreiden maar ook te bevestigen en te verkopen als zijnde de waarheid.

  Het is iets dat zich steeds herhaalt,een spelletje van de leugenachtige medeplichtige media die de kiezer in de maling nemen, en het volk nam het als waarheid aan.

  De mantra van het Amerikaanse volk zou moeten worden:
  Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.

  NB:Dit artikel werd geschreven voor de herverkiezing van Obama.
  Er is nog niks veranderd in de hoofden van de Amerikanen, het kwartje valt misschien nu het niet ondenkbaar is dat Trump wordt gekozen.
  Laten we het hopen, en bidden mag ook!

  Like

 10. Anna zegt:

  De grootste vergissing ooit was; deze indirecte moordenaar de Nobelprijs voor de vrede te geven….. Wat een afgang. DE NOBEL PRIJS IS NU ZIJN GLANS KWIJT…… door de handelingen van dit sujet.
  Obama zijn broer Malik is immers lid van de moslimbroederschap.
  Dus hij is “schatplichtig” aan zijn afkomst.
  MAAR HET BLIJFT EEN WALGELIJKE DUBBELE MAN…..

  Like

 11. Jan zegt:

  Jetzt köpft der IS auch Frauen – wegen “Hexerei”

  Die Terroristen des IS haben in Syrien erstmals Frauen enthauptet. Der Vorwurf: „Hexerei“. Männer, die angeblich gegen Ramadan-Regeln verstoßen hatten, wurden aufgehängt – und von Kindern ausgelacht.

  Die Dschihadistenmiliz Islamischer Staat (IS) hat nach Angaben von Aktivisten in Syrien erstmals zwei Frauen enthauptet. Den Opfern sei “Hexerei” vorgeworfen worden, woraufhin die Frauen und ihre Ehemänner in der Provinz Deir al-Sur getötet worden seien, teilte die Syrische Beobachtungsstelle für Menschenrechte mit. Es sei das erste Mal, dass die Beobachtungsstelle Kenntnis davon erhalten habe, dass IS-Kämpfer Frauen enthauptet hätten.

  http://m.welt.de/politik/ausland/article143318634/Jetzt-koepft-der-IS-auch-Frauen-wegen-Hexerei.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s