EU-pact: Hongarije en Slowakije nemen geen “vluchtelingen”

Screenshot_38

De Hongaarse minister president Viktor Orbán (links) en de Slowaakse minister-president Robert Fico.

(Vertaling: E.J. Bron)

De minister van het kantoor van Angela Merkel, Altmaier, zegt dat Hongarije en Slowakije “afgehaakt” zouden zijn bij de verdeling van “vluchtelingen” uit Turkije. De 72.000 Syriërs zouden volgens de in de herfst besloten verdeelsleutel worden verdeeld. Het probleem: van de 160.000 “vluchtelingen” hebben de EU-landen tot nu toe slechts 700 opgenomen.

DWN

In de EU is de discussie over de verdeling van de “vluchtelingen” uit Turkije begonnen. Minister Peter Altmaier van het kantoor van bondskanselier Angela Merkel zei op de ARD dat Duitsland bij de verdeling van tot 72.000 Syrische “vluchtelingen” volgens het EU/Turkije-pact niet overbelast wordt. Al in juni en september 2015 zou de verdeling van “asielzoekers” onder de EU-lidstaten besloten zijn. “Deze verdeelsleutel wordt toegepast”, zei de vluchtelingencoördinator van de Duitse regering. Europa zou “gezamenlijk de last dragen”, hij moest er echter beperkend aan toevoegen dat Hongarije en Slowakije al “afgehaakt” zouden zijn, aldus het persbureau dpa. Angela Merkel had daarvoor gezegd dat alle 28 landen achter het pact met Turkije zouden staan.

De oorspronkelijke verdeelsleutel van vorig jaar voorzag erin dat Duitsland ongeveer 25% van het “vluchtelingen”contingent overneemt. De verdeling is tot nu toe echter mislukt: van de 160.000 uit Griekenland en Italië afkomstige “vluchtelingen” werden tot nu toe pas 700 in andere landen opgenomen.

Of de uitzonderingsregeling ook effecten op andere landen heeft, is onduidelijk: Oostenrijk heeft zondag vastgehouden aan zijn bovengrens van 37.500. Deze zou, aldus minister van Binnenlandse Zaken Joanna Mikl-Leitner in de ORF, in de herfst bereikt worden. Daarna zou Oostenrijk niet nog meer personen opnemen. Mikl-Leitner eiste tegelijkertijd de sluiting van de route via Bulgarije, omdat men signalen zou hebben opgevangen dat de mensensmokkelaars via deze route beginnen uit te wijken.

De voorzitter van de CSU, horst Seehofer, liet zich eveneens sceptisch uit. “Het gevaar bestaat dat Duitsland opnieuw de zwaarste last draagt bij de opname van vluchtelingen”, zei hij tegenover de “Bild am Sonntag”. Een door George Soros gefinancierde denktank had al in oktober voorgesteld dat Duitsland Turkije middels de overname van een groot aantal vluchtelingen zou moeten ontlasten.

Altmaier zei wat betreft de praktische invoering van het vrijdag in Brussel gesloten compromis van de EU met Turkije over de vermindering van het aantal “vluchtelingen”: “Het moet nu georganiseerd worden, dat betekent veel werk.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, Patriottisme, Slowakije, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

11 reacties op EU-pact: Hongarije en Slowakije nemen geen “vluchtelingen”

 1. anna zegt:

  dat is nog eens moed hebben …

  Like

 2. Cathja zegt:

  Tja, wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten. Eerst uitnodigingen versturen, met het gevolg dat meer dan een miljoen mensen daar gehoor aan geven, en nu moeten andere lidstaten maar bijspringen omdat het ‘zoveel werk is’ om ze te registreren….? Had dat eerder bedacht dan!
  Bovendien wil Frau Merkel nog steeds van geen bovengrens weten, dus Duitsland weet wat hen te wachten staat.
  Wie kaatst moet de bal verwachten.
  En dat er nog véél meer ballen komen, geloof dat maar gerust….!
  Het is lente, en daarna komt de zomer. Mooi weer voor de vluchtelingen om ‘op reis’ te gaan.

  Like

 3. terex zegt:

  Ook van deze afspraken komt niets terecht. Zal wel weer even duren voor dat ze hun fouten toe geven maar dat het niet gaat werken is al weer zichtbaar. Wordt het niet tijd om al dat tuig in Brussel en de andere zittende regeringen waaronder Rutte en consorten de laan uit te trappen ? Tijd dat er een flinke nieuwe wind gaat waaien door dat tot op het bot verziekte Europa.

  Like

  • Cathja zegt:

   Inderdaad, @ terex, er komt wéér niets van terecht. Maar hadden verstandige mensen dan verwacht dat dit ‘het Ei van Columbus’ zou zijn? Uitruilen van ‘vluchtelingen’?
   Kom op, het is weer één van die smerige en snode plannen van Erdogan.
   We zullen vast nog wel meer van hem horen. Maar deze afspraken kunnen de prullenbak in. Het werkt nu niet en nooit.

   Like

 4. Jan zegt:

  Overweeg om naar Hongarije of Slowakije te verhuizen.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Tjakka ! Juist gehandeld !
  Laat ze maar een poepje ruiken in de darrkroom !

  Like

 6. en als er één schaap over de dam is ….. ik duim me wezenloos in elk geval !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s