Frontex: EU-landen moeten politieagenten voor Griekenland beschikbaar stellen

Screenshot_8

De andere EU-landen moeten Griekenland, hier minister-president Alexis Tsipras op de EU-top op 18 maart 2016, politieagenten sturen, eist Frontex.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het EU-grensagentschap Frontex roept de EU- en Schengen-landen ertoe op om in totaal 1.500 politieagenten ter beschikking te stellen. Met de agenten dient gegarandeerd te worden dat de EU zich bij de uitzettingen aan het asielrecht houdt. Mensenrechtenorganisaties bekritiseren het optreden scherp.

DWN

Het EU-grensagentschap Frontex heeft de lidstaten van de Europese Unie en de tot de Schengen-zone behorende landen Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein ertoe opgeroepen om als hulp voor Griekenland 1.500 politieagenten en 50 vluchtelingendeskundigen ter beschikking te stellen. De woordvoerster van Frontex, Ewa Moncure, zei maandag tegenover het persbureau AFP dat het personeel deel zou uitmaken van de in totaal 4.000 politieagenten en deskundigen die in het vluchtelingenakkoord tussen de EU en Turkije zouden zijn afgesproken.

De chef van Frontex, Fabrice Leggeri, verklaarde dat zijn organisatie migranten alleen zou mogen uitzetten na “zorgvuldig individueel onderzoek van ieder geval” door de Griekse autoriteiten en een “daaropvolgende beslissing” door hen. De uitzetting van diegenen die “geen recht op internationale bescherming” zouden hebben, zou “in volledige overeenstemming met het internationaal en Europees recht” plaatsvinden.

De afgelopen weken had Leggeri meegedeeld dat de Frontex-operatie “Poseidon”in de Egeïsche Zee wordt voortgezet tot 31 mei. In het kader van de operatie nemen 13 schepen, twee helikopters en 734 Frontex-medewerkers eraan deel om bescherming zoekenden in de Middellandse Zee op te pikken.

Het vluchtelingenakkoord tussen de EU en Ankara werd afgelopen vrijdag gesloten en trad zondag officieel in werking. Het voorziet er o.a. in dat Turkije illegaal Griekenland binnengekomen “vluchtelingen” terug moet nemen.

Voor iedere naar Turkije uitgezette “vluchteling” uit Syrië wil de EU een Syrische “vluchteling” rechtstreeks uit Turkije opnemen. De door de Griekse regering toegezegde personele versterking uit andere EU-landen in de vorm van politieagenten evenals veiligheidsdeskundigen en juridische experts bleef tot nu toe uit. Mensenrechtenorganisaties hebben scherpe kritiek op de stap.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Eurabië, EUSSR, Griekenland, Immigratie, Krankzinnigheid, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op Frontex: EU-landen moeten politieagenten voor Griekenland beschikbaar stellen

 1. Thom zegt:

  Het is maar goed dat ik oud ben. Deze wereld is mijn wereld niet meer. Mijn voorvaderen draaien zich om in hun graf en zouden zo het zwaard ter hand nemen om deze Europese lamlullen in de pan te hakken.

  Like

 2. Edjan zegt:

  De chef van Frontex, verklaarde dat zijn organisatie migranten alleen zou mogen uitzetten na “zorgvuldig individueel onderzoek van ieder geval” . De uitzetting van diegenen die “geen recht op internationale bescherming” zouden hebben, zou “in volledige overeenstemming met het internationaal en Europees recht” plaatsvinden.

  Het gaat er dus maar om dat het uitzetten zoveel mogelijk gefrustreerd wordt. Ik denk dat er bijna niemand wordt uitgezet.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Raar, Frontex heeft maar één doel; zoveel mogelijk moslims veilig door laten. Daar hebben ze geen hulp bij nodig, dat gaat ze heel goed af.

  Like

 4. Jade zegt:

  Landverraad pur sang…

  Like

 5. Pieter zegt:

  Wel rijkelijk laat deze oproep. Ik dacht dat regeren vooruitzien was, maar niet in de huidige tijd dus blijkbaar. Wat een stelletje Vollidioten.

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Ik denk eerder dat het in Griekenland tot een bloedige strijd gaat komen, waarbij de Turken natuurlijk heel onschuldig staan toe te kijken. Er is immers een verdrag over eengekomen waarbij ze toch doen waarbij ze zelf beter uitkomen.

  Like

 7. bari1951 zegt:

  Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogden reageerde:
  Er is al 4 miljard geïnvesteerd in Frontex! Wat is er met dat geld gedaan?

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Ik vertrouw die hele handel niet. Ik denk niet dat ze adequaat genoeg reageren zullen en papieren afdoende controleren, zodat alles eerlijk en naar waarheid afgehandeld wordt. Die mensen hebben in hun genen en leugen-gen, wat zijn weerga niet kent. En ieder beschaafde westerling, die niet met dit gen besmet is, denkt hetzelfde als ik. Dit volk heeft de leugen uitgevonden, ik geloof niemand van hen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s