Thilo Sarrazin: Wie hielp de AfD in het zadel?

Screenshot_36

Thilo Sarrazin

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige senator van Financiën van Berlijn, het voormalig bestuurslid van de Deutsche Bank en de auteur Thilo Sarrazin (SPD) heeft in een interview met de “Berliner Zeitung” de Turkije-deal heftig bekritiseerd en de grote coalitie (CDU/SPD) ervan beschuldigd de opkomst van de AfD veroorzaakt te hebben.

Weliswaar zou het pact met Ankara volgens Sarrazin een succes zijn voor Angela Merkel, het zou echter “een jaar en 1,2 miljoen ´vluchtelingen´ te laat” komen. Ook de prijs die Europa voor de geplande uitwisseling met Turkije zou moeten betalen, zou nog niet vast staan.

“Uiteindelijk schuiven we het onaangename gewoon van ons af. Als je grenzen hebt, moet de staat ze ook beschermen. Deze taak geven we vanaf nu aan een staat, die traditioneel bij het doordrijven van zijn zin minder scrupules heeft dan de landen van West- en Noord-Europa en op dit moment in het oosten van Turkije de eigen burgerbevolking bombardeert”, aldus Sarrazin.

Verder zei de schrijver van de omstreden boeken “Deutschland schafft sich ab” en “Europa braucht den Euro nicht” hoe de actuele vluchtelingenpolitiek van de CDU/SPD-coalitie en de daaraan verbonden opkomst van de AfD elkaar beïnvloed hebben:

“Tussen de CDU, de SPD, de Groenen en Die Linke bestaan er landelijk bij de vluchtelingen- en immigratieproblematiek geen noemenswaardige verschillen. In feite zag de burger zich in deze kwestie geplaatst tegenover een nationaal eenheidsfront. Velen hadden bovendien het gevoel niet openlijk hun mening te kunnen zeggen. Daarom stemden ze in de stilte van het stemhokje op het enige alternatief dat op hun stembiljet werd aangeboden”zei de politicus en schrijver.

Al in 2010 en 2012 zou hij op de risico´s van een verkeerde immigratiepolitiek, een radicale islam en een mislukte politiek van de euro-redding hebben gewezen, aldus Sarrazin verder. Bovendien zou hij voorstellen tot oplossingen hebben gedaan. Als de verantwoordelijke politici van de CDU en de SPD deze analyses serieus zouden hebben genomen en dienovereenkomstig zouden hebben gehandeld, zegt Sarrazin, dan zou de AfD in de eerste plaats helemaal niet zijn opgericht in 2013 of in ieder geval niet zulke verkiezingssuccessen hebben.

Over de toekomstige perspectieven van Angela Merkel als bondskanselier en Sigmar Gabriel als niet-kanselier zei Sarrazin dat Merkel weliswaar een verkeerde politiek zou bedrijven, maar in 2017 ook nog bondskanselier zou kunnen blijven. “Sigmar Gabriel bedrijft ook een verkeerde politiek, maar hij is geen bondskanselier en zal dat ook nooit worden”, zegt hij tenslotte.

Bron:
http://de.sputniknews.com/politik

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), asielwaanzin, christendemocraten, Duitsland, euro, Eurofielen, Immigratie, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Thilo Sarrazin: Wie hielp de AfD in het zadel?

 1. carthago zegt:

  Ik had radicalere woorden van hem verwacht, helaas.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Denk dat de grootste propagandist voor de AfD Adolfina Merkelschwein is.
  Haar falen en die van de achter haar staande politiek hebben de ruimte geschapen voor de AfD, een partij voor de weldenkende Duitser.

  Like

 3. wim zegt:

  Hoor ik een negatieve ondertoon met betrekking tot de AfD?

  Like

 4. Pieter zegt:

  Valt me vies vies van hem tegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s