Ze zijn echt helemaal gek geworden

Screenshot_11

(Door: Wim van Schaik)

Het geld klotst tegen de plinten. De schatkist is te klein om het te bergen, want aan  banen geen gebrek en dus werkt iedereen zich een slag in de rondte en stroomt het geld bij de overheid binnen. Huizenprijzen stijgen. De rente ook. Goed voor onze pensioenen. Er  wordt volop gebouwd en nog even en iedereen heeft een goede woning en niemand staat meer in de file. Voedselbanken bestaan alleen nog in verhalen over ‘toen’. 

Zo ongeveer ziet de SGP de toestand van ons land . Hoe haal je het anders als partij in je hoofd om het budget voor ontwikkelingshulp  te willen verhogen. En dan niet zomaar een beetje. Nee, meteen  linkser dan Groen Links, naar 1%. Het  is nu 0,7% van het nationaal inkomen. Hardliners vinden dat te weinig . Zij zien liever 0,8%, ook al omdat er geknabbeld wordt aan die 0,7%, doordat de torenhoge kosten voor ‘vluchtelingen’ op ontwikkelingshulp verhaald worden. Overigens slim om geld voor ontwikkelingshulp aan ‘vluchtelingen’ te besteden, zo voelt de burger vooralsnog niet de volle pijn van de kosten van die de invasie van vreemdelingen. Maar de SGP vindt kennelijk dat hulp pijn moet doen. Dus moet de burger niet alleen vele miljarden voor allerlei indringers opbrengen, maar ook flink extra bloeden voor ‘armoede’ in Verweggistan.

De SGP hanteert een ruime definitie van armoede: “Armoede beperkt zich niet tot geldgebrek, maar betreft ook politieke onderdrukking, ecologische uitputting, economisch tekort of geloofsvervolging”. Ja, zo weet ik er nog wel een paar… Als rasechte marxisten betuttelen ze ook nog eens burgers door  voor te schrijven waaraan deze hun inkomen moeten besteden: “De overheid moet de voorwaarden scheppen waarbinnen een samenleving goed functioneert. En dat gebeurt pas als iedereen zijn inkomen niet alleen aan zijn eigen genoegens besteedt.” Zelden werd communisme zo cru geformuleerd.

De helft van de 1% moet worden opgebracht door de overheid, de andere helft door particulieren en bedrijven.”  Alsof geld van de overheid niet opgebracht is door particulieren en bedrijven! En dan volgt zo’n rood gekleurd zinnetje uit de mond van Dijkgraaf (SGP) dat de overheid er wel voor moet zorgen dat burgers daadwerkelijk  de helft van het beoogde budget gaan opbrengen. Dat zou dan moeten door de fiscale aftrekbaarheid van giften uit te breiden. Een slecht plan.

Natuurlijk gebeuren er goede, mooie en leuke dingen met de miljarden die rondgestrooid worden. Maar de vele argumenten die tegen ontwikkelingshulp pleiten, liegen er niet om: zolang landen zelf niet voldoende in de benen komen is hulp zinloos. Landen die nooit hulp ontvingen, doen het vele malen beter dan landen die al decennia aan het hulpinfuus liggen. Onwikkelingshulp werkt niet. Het is beter, zoals de PVV wil, deze af te bouwen  en in te zetten op handel.

Zij die hun brood verdienen in de sector zijn steeds de eersten om deemoedig te erkennen dat er van alles misgaat – ‘Leren van fouten’ heet dat –  maar vervolgens ontwijken zij de fundamentele discussie: behoort ontwikkelingshulp wel tot de kerntaken van de overheid? Nee dus. Een overheid gaat veel te ver als zij in haar verhouding tot de burger vast gaat stellen wat al dan niet wenselijk gedrag is of welke trends wel of niet nagevolgd moeten worden, om vervolgens via haar begroting of via een fiscaal systeem de burgers aan te zetten iets te doen of na te laten.

Screenshot_10

SGP Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf

Fiscale aftrekbaarheid van giften uitbreiden, zoals de SGP wil, is een slecht plan. Die aftrekbaarheid kan beter helemaal afgeschaft worden. De overheid begeeft zich met die regeling toch al op glad ijs. In een  maatschappij waar giften lang niet altijd gaan naar doelen die sporen met de westerse waarden is de kans levensgroot dat de overheid foute zaken gaat sponsoren. Laat individuele burgers vanuit eigen inspiratiebronnen hun verantwoordelijkheid nemen.  Dat kan, want als de overheid minder taken naar zich toe zou trekken, en dus ook minder geld van de burger zou eisen, zou die burger ook over meer eigen geld beschikken om (uit vrije wil) te kunnen schenken.

Anders dan de kop van dit stuk suggereert, gaat het in Nederland helemaal niet zo goed. Het perspectief voor jongeren en vooral ook ouderen wordt steeds somberder: toenemende armoede, oplopende kosten voor levensonderhoud, banenverlies, grote vraag naar schuldhulpverlening, wachtlijsten voor voedselbanken, verschraling van de verzorgingsstaat enz. Voor de grote meerderheid van de Nederlandse bevolking is uitbreiding van ontwikkelingshulp zoiets als de boterham van je kind weg geven.

Niet vreemd dus dat binnen de SGP lang niet iedereen blij is met de CU-koers van de partij. Dijkgraaf heeft het over ‘het kritische deel van zijn achterban.’ Dat deel moet nog even overtuigd te worden van nut en noodzaak van ontwikkelingshulp. Hij wil met hen in gesprek. Veel verwacht ik daar niet van als ik hem hoor zeggen: ‘Soms moet je ondemocratisch zijn en niet luisteren naar je achterban, maar die juist meenemen’.

Ze zijn echt helemaal gek geworden bij die SGP, en ze houden er ook een rare opvatting over democratie op na…

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Derde Wereld, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Ontwikkelingshulp, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

40 reacties op Ze zijn echt helemaal gek geworden

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +++ guidelines to tackle hate speech +++

  http://agenda.ge/news/54472/eng

  +++

  Like

 2. Roni zegt:

  De laatste bondgenoot uit de oude tijden !

  Like

 3. Cathja zegt:

  Wim van Schaik, ik ben het volledig met u eens! We moeten niet méér geld aan ontwikkelingshulp besteden, maar minder. Laten we eerst eens de zorg voor onze kwetsbare ouderen, gehandicapten en andere groepen die onze bijzondere aandacht verdienen, op peil brengen.
  Eerst zorg verlenen aan de eigen bevolking. Als dat in orde is kunnen we zien waar elders misschien onze hulp dringend noodzakelijk is.
  Maar ga niet de uitgaven voor ontwikkelingshulp verhogen als er in eigen land steeds meer mensen op de Voedselbank zijn aangewezen, en tal van mensen in de problemen komen, omdat het leven bijna onbetaalbaar voor hen is geworden.

  De SGP is behoorlijk de weg kwijt.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Volledig eens met dit stuk en wat mij betreft – zoals ook schrijver al ter loops opmerkt – is ontwikkelingshulp GEEN overheidstaak op landelijk zowel als lokaal niveau. Daarom dus afschaffen zelfs van die 0,7%…… Laat het geven van geld aan al die werknemers in die ontwikkelingshulpfabriek maar gaan bedelen bij de bevolking en laat de inwoners zelf bepalen aan wie en hoeveel ze bereid zijn te geven. Die keuze moet geheel aan de mensen zelf worden gelaten, want er gaan subsidie-/belastingcenten namelijk OOK naar gebieden en/of fondsen die ik (en wellicht vele anderen) gewoonweg NIET zou willen subsidiëren, maar nu betaal ik verplicht mee door de belastingen……denk hierbij aan Greenpeace, Amnesty (Int), en zo zijn er nog wel veel meer.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ exmarineman om 01:56

    Ooit heeft de VVD-er Stef Blok eens gezegd dat het beter zou zijn als iedereen zélf zou kunnen bepalen waar hij geld aan wil geven. Ik ben beslist geen fan van Stef Blok, maar daar had hij wel een punt.
    Het klopt dat er met ontwikkelingsgeld ook stichtingen en fondsen worden gesteund waar niet iedereen zijn geld aan zou willen geven. Op de manier zoals het nu gaat is geld doneren dus eigenlijk een verplichting. En dat is beslist geen goede zaak!

    Like

 4. Thom zegt:

  Maar naast een moslim in een koophuis wonen dat zal d geen enkele SGP-er doen. Ons geld uitdelen aan die lui is voor hun uiteraard geen enkel probleem

  Like

 5. carthago zegt:

  Sgp, sociaal gestoorde pedofielen.

  Like

 6. Pieter zegt:

  Waarom zijn wij zo laf om de vrijheid van godsdienst te begrenzen. Voor wie of wat moeten we bang zijn. Voor die gekke SGP’ers en moslims ? Wat een lachertje.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Roept u maar……..ok eerst moeten we ervoor kunnen zorgen dat deze elite op het Binnenhof opgehoepeld zijn.

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  De SGP nog rooier als Groen Links. De VVD en het CDA zijn ook al de rooie toer opgegaan. En natuurlijk hadden we al de SP, de PvdA en D66. Het lijkt er wel op dat alle politieke partijen een radicale kopie gaan worden van de vroegere CPN. Gelukkig zal de PVV er niet aan mee doen, en dit tuig van de richel blijven bestrijden ! Ik kan mij nog herinneren dat wij in opdracht van de lagere school (jaren 50), zilverpapier moesten sparen, en mee naar school nemen voor de arme mensen in Afrika. Dat zilverpapier bestond o.a. uit aluminium afsluitdoppen van melkflessen en de aluminium folie waar chocoladerepen mee omwikkeld zijn. Hoe lang duurt deze gekte al. Mogelijk al veel eerder dan de jaren 50. Hoeveel kapitaal is er al verdwenen en blijft er in dat groot zwart Afrika-gat verdwijnen ? Waarschijnlijk een EEN met 30 nullen er achter ! Gestort naar dictaturen in Afrika, en naar de Palestijnse Staat. En nu hebben we als belastingbetaler ook nog de molensteen van al die – immigranten – om onze nek hangen. En het gaat me toch goed met de economie in Nederland…..Sjonge jonge. Op een gegeven dag in de nabije toekomst ruilen alle autobezitters hun voertuig in voor een splinternieuwe Rolls Royce Ghost, een nieuwe Ferrari, of een hagelnieuwe Bentley.

  Like

  • Cathja zegt:

   Ik denk eerder dat we in de toekomst uitsluitend nog een paard en wagen mogen bezitten, @ BigLJohn!
   Wat zal het rustig worden op straat…!

   Like

 9. Qvic zegt:

  Het begint er op te lijken dat je alleen maar partij voorzitter kan worden in een democrative politieke partij, als jou I.Q. niet ver rijkt dan 60 en dat je nergens verstand van mag/moet hebben.
  Want dan ben je namelijk kneetbaar en beinvloedbaar. Maar dan krijg je wel dit soort domme uitspraken. Maar je moet wel met veel woorden niets kunnen zeggen, want dat noemen tegenwoordig dat je goed kan communiseren. En niet met weinig woorden, alles zeggen.

  Mijn motto is dan ook: – Inspraak zonder inzicht = Uitspraak zonder uitzicht.

  En dit komt maar al te vaak voor bij politieke partijen en de regering.
  De woordvoerders snappen zelf vaak niets wat ze zelf uitkramen en dan moet de burgers dan wel kunnen begrijpen? Voor elk professionele baan moet je tegenwoordig een geldig gecertificeerde opleiding hebben, maar ga je de politiek in, dan hoef je nergens een diploma voor te hebben en je behoeft ook nergens iets van af te weten. Ongeschoold noemen we dat en dat betaald best goed in de politiek, vooral als je in de 2e (slaap)kamer komt. Het zou al een hele verbetering zijn dat er minimale opleidingseisen komen voor als je de politiek in wilt. Want wat we nu hebben is de ene ramp naar de andere, krom praten wat recht was en vise versa.

  Like

 10. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Hoezo ontwikkelingsgeld? Wij hebben alle ontwikkelingslanden al in Europa binnengehaald, waar zij alles al gratis krijgen!

  Like

 11. Wereldvreemd, altijd al geweest en juist daardoor hebben ze zich nu óók laten inpakken door de tendens, die alle andere partijen, de PVV uitgezonderd, zich al eigen gemaakt hebben:Dat alleen de behoeften van alle anderen op de wereld er toe doen en die van je eigen volk niet.
  Ik haal er mijn schouders over op: Ik heb noiit geweten, wat ik met enigerlei christelijke partij aanmoest en met de SGP al helemáál niet: Als het aan hen lag, hadden vrouwen nog niet eens kiesrecht.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • BertG. zegt:

   Het is dat uitspraken over vrouwen rechten niet meer zo gewaardeerd worden maar als ze zouden willen dan hadden vrouwen nog steeds helemaal niks te vertellen, over niks.
   Ik ben er van overtuigd dat ze thuis allemaal zo hun vrouwtje behandelen.
   En onder mekaar zijn ze het daar allemaal mee eens.
   Een hel van een leven als je als dochter in zo’n gezin geboren wordt.
   Refo’s zijn het meest gluiperige volk dat er bestaat.

   Like

   • delamontagne zegt:

    VOORAL VROUWEN ZIJN DE DUPE……..

    Like

   • Je hoort die Refo’s de laatste tijd ook steeds minder, dat ze zo vierkant tegen de islam zijn.
    Logisch, want dat kunnen ze immers niet langer volhouden: Ze hebben veel te veel gemeen!
    En wat dacht je van al die andere kerken, die over het afslachten van hun geloofsgenoten in het M.O. zo langzamerhand hun bèk niet meer open durven trekken?! Allemaal omdat ze niet tegen de islam willen zijn!
    Joop Klepzeiker maakte laatst een opmerking over de Wereldraad van Kerken, die deze houding dicteert; ik geloof waarachtig dat hij gelijk heeft!
    Er zijn hier op de site dan nog wel een paar gelovigen, die fel tegen de islam zijn, maar ze hebben niet in de gaten, dat dat uiteindelijk voortkomt uit hun eigen initiatief en níet
    vanuit hun geloof!
    Het geloof láát mensen niet voor zichzelf opkomen; voor zover ze dat wel doen is er sprake van het geloof plús nog wat.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 12. BertG. zegt:

  Dit is toch zeer gebruikelijk dat ze hun schaapjes vertellen hoe zij zich moeten gedragen.
  En een beetje brave refo luistert wel dan, wil hij niet raar aangekeken worden op zondag.
  En dat ze denken dat er geld is, is ook vrij logisch.
  Iedere “goede” gelovige staat al 10% van zijn of haar jaar inkomen af.
  Ik heb daar nog nooit iemand over gehoord dat dit best wel veel is.
  Ze hebben het er blijkbaar dan graag voor over, als een verplichte opdracht zien ze dat.
  Je weet van te voren dat je zelf niets meer bepaald, daarvoor ben je dan ook refo geworden.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ BertG. om 8:21 uur

   Waar háál je deze onzin nou weer vandaan Bert? Ben je niet in de war met de SP, die zowat hun hele salaris in de partijkas moeten storten? Dan heb ik niks gezegd.
   Maar ga geen onzin uitkramen over de ‘verplichte afdracht’ van refo’s, want daar klopt niets van. Er is geen enkele refo die verplicht geld moet afdragen aan de kerk. Complete onzin, en kwaadsprekerij!

   Hoe ik dit weet? Omdat ik diverse refo’s persoonlijk ken.
   Alles wat er gedoneerd wordt gebeurt uit vrije wil, net zoals in elk kerkgenootschap (dus elke protestantse en R.K. kerk) er tijdens iedere dienst gecollecteerd wordt.
   Waar moeten anders gebouwen van onderhouden worden? De overheid bemoeit zich toch niet met kerken, dus er worden geen subsidies verstrekt. Is het dan niet logisch dat de kerkgangers zelf opdraaien voor de kosten?
   Maar van dwang is beslist geen sprake. Ik verbaas me er altijd weer over dat mensen die zelf buiten de kerk staan er schijnbaar alles van weten.

   Like

   • BertG. zegt:

    Cathja, ik heb de rekeningen gezien van 7de dag adventisten, katholieken en protestanten.
    Ze sturen ‘m gewoon op als je bij de gemeente staat ingeschreven bij een kerk.
    Ik zit dit echt niet te verzinnen, ik heb het aan meerdere gevraagd en ze vinden het normaal, het hoort er bij.
    Minder mag ook maar dat moet je dan nog gaan uitleggen ook.
    Er vind wel degelijk dwang plaats, ze kijken je zondag raar aan.
    Het is niet verplicht (wettelijk) maar de meeste betalen toch wel.
    Ik denk dat jij een beetje beter moet laten informeren bij kennissen van jou die trouw een kerk bezoeken.
    Ze zullen het niet direct toegeven, want over geld praat een Nederlander niet, maar ze zullen het ook niet ontkennen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik doe zelf inderdaad niks aan een geloof maar ik heb wel veel met ze samen gewerkt, musicals begeleiden op een instrument b.v.
    En ik ga graag in gesprek als ik daar dan toch tussen hang, en ik vraag werkelijk ALLES aan iedereen. Meer dan mensen willen zeggen.
    Ze denken dat je er dan bij hoort omdat je ze helpt, misschien vertellen ze daarom wat meer.
    Van katholieken kerken weet ik dan weer wat meer dan van andere, via ouders, familie.
    Tot mijn 13de de kerk gebruikt om van de ene kant naar de andere kant van de lagere school te lopen, ik woonde er recht tegenover. Alle scholen waren R.K.
    Ben gedoopt, gevormd, communie en alles wat daar bij hoort.
    Zelfs nog op de radio geweest vanuit een kerk uitzending wegens een feestdag.

    Like

   • exmarineman zegt:

    Je hebt gelijk Cathja. Elk gezin betaalt zijn bijdrage aan onderhoud van de kerk en het houden van katechesebijeenkomsten e.d. helemaal zelf en vrijwillig. Wel stelt men voor om het minimaal 10% van je netto-inkomen te laten zijn, maar het is géén verplichting. Als je per maand € 5,00 kunt missen of € 10 is dat ook prima, alle kleine beetjes helpen. Daar staat ook wel iets tegenover want als je zogenaamd betalend lid bent dan is er geen bijdrage verschuldigd voor een H.Mis/kerkdienst bij huwelijk, overlijden en geboorte/doop. Maar het is nog altijd een vrijwillige bijdrage. Subsidie van de (gemeentelijke) overheid is er niet bij, maar helaas geldt dat niet als het om een moskee gaat. Die krijgen wel overheidsgeld (gemeente) op een directe of indirecte wijze.

    Like

   • BertG. zegt:

    Nou, dan zijn we er toch, meer beweer ik ook niet.
    Ik ben al blij dat jij het toegeeft, ik heb ook nergens gezegd dat het verplicht is.
    Ik heb ook nergens beweerd dat anders de deurwaarder langs komt.
    Maar vele geven wel gehoor aan voorgestelde van 10%. Precies wat ik beweer.

    “Wel stelt men voor om het minimaal 10% van je netto-inkomen te laten zijn, maar het is géén verplichting. “

    Like

  • Cathja zegt:

   @ BertG. om 15:04

   Beste Bert, dan zou ik het heel sportief van jou vinden als je zou toegeven dat dit helemaal niet op Refo’s slaat! Deze mensen hebben nog nooit meegedaan aan de actie Kerkbalans.
   Er wordt nogal eens afgegeven op deze groep mensen, wat ik vaak onterecht vind. Ik heb in de gaten dat veel reageerders niet eens precies weten welke kerkgenootschappen tot de Reformatorische behoren.
   Refo wordt hier af en toe als een soort scheldnaam gebruikt, en dat lijkt me niet eerlijk.

   Like

 13. Gristenachtigen zijn de bedenkers van al die ismen waarmee normale mensen gegeseld worden. Denk aan socialisme, communisme, liberalisme als religies die op dezelfde gristelijke blauwdruk gestoeld zijn met hier en daar wat aanpassingen, maar dan zonder God. Wel altijd de belofte dat er aan den Einder het Paradis ligt te stinken. Religies en ideologietjes zijn broertjes en zusjes en dienen uitsluitend daartoe om de schapen op eenvoudige wijze aan het grazen te houden. Maar voorwaar, voorwaar, ik zeg u dat er een dag komt waarop alle schapen het vlijmscherpe hieperke uit het hakblok achter in het schuurtje trekken en net zolang gaan lopen kophakken tot de duivels zijn uitgedreven. Die hippie uit Nazareth liet toen in die tempel al zien wat er te doen was.

  Like

 14. Joshua zegt:

  Dit betoog, door gestuurd naar de hr. v/d. Staay.
  Zal alleen geen antwoord krijgen van de arrogante politici, die denken dat zij maar doen kunnen wat zij willen, stemmen en voor de rest je kop houden, maar ook daar komt een eind aan.

  Like

 15. Er is maar 1 antwoord hier op deze regering is knettergek geworden , stelletje imbecielen .
  Maar ook zijn de Nederlanders hier zelf schuldig aan zij lopen alleen maar te klagen en verder komen ze niet dan met hun luie kont op de bank .
  Iedereen kan een voorbeeld nemen aan onze ouders die gingen tenminste de barricaden op om te demonstreren .

  Like

 16. Cathja zegt:

  @ BertG. om 12:27 uur

  Beste Bert, de door jou genoemde kerkgenootschappen, behoren geen van allen tot de groep Reformatorische christenen, in de volksmond Refo’s genoemd!
  Ooit, en dan praat ik over minstens 35-40 jaar geleden, was je verplicht een deel van je inkomsten af te staan (actie Kerkbalans) aan de kerk, anders verviel je stemrecht. En dan heb ik het over de Nederlands Hervormde Kerk, de Gereformeerde kerk, de Lutherse kerk en de Rooms-Katholieke kerk. Deze verplichting is al lang geleden opgeheven. Ik ben ook protestant, en draag volledig vrijwillig geld af, of ik doneer niets. Daarop word ik nooit aangesproken, en ik kan gewoon stemmen.

  Reformatorische kerken doen nooit mee aan de actie Kerkbalans, en hebben ook vroeger nooit meegedaan aan die actie. De protestantse en RK-kerken doen dit wel, maar Refo’s beslist niet.
  Het zijn geen kennissen van mij, maar zelfs naaste familieleden, die mij echt niets op de mouw spelden. Geloof me maar gerust.
  En verder is er een wet in de maak (of die is er al) dat de gemeenten in Nederland geen informatie meer mogen geven uit de gemeentelijke basis-administratie of een burger bij een kerk (en welke kerk) staat ingeschreven. De scheiding tussen kerk en staat is daarmee een feit.

  De Zevende Dag Adventisten is een soort genootschap die zijn wortels heeft in Amerika. Daar gelden hele andere, en hele strenge regels. Ik weet het niet zeker, maar het zouden Mormonen kunnen zijn. Kort geleden heb ik een documentaire op TV gezien, en daaruit bleek dat de aanhangers van dit (kerk)genootschap ontzettend in hun vrijheid worden beknot. Er gelden zeer strenge regels! Dáár zou het zomaar kunnen dat ze wel verplicht zijn geld af te staan. Maar zij zijn dus geen Refo’s.

  Echt waar Bert, Refo’s zijn volledig vrij in het doneren aan de kerk. Dat zij veel aan liefdadigheid doen, en hart voor hun kerk hebben, dat kan niemand hen kwalijk nemen. Maar dwang om geld af te staan is absoluut niet juist!

  Like

  • Cathja zegt:

   Bedankt Webmaster, daar is ‘tie weer….! 😉

   Like

  • BertG. zegt:

   Ik lees het nu pas omdat je ’t hier onderaan gezet heb.
   En of refo’s een onderlinge afspraak hebben over 10% ? Ik ging er algemeen van uit.
   De wet dat kerken niet meer mogen neuzen in GBA is er door. Gelukkig.
   7de dag adventisten zijn een soort van mengeling tussen het Joodse en het Katholieken geloof. Ze slachten dan ook net zo als Joden. Ook de zaterdag is heilig.
   Vandaar dat de dieren partij hier niet tegen kan zijn. Halal slachten.

   Like

   • BertG. zegt:

    Eigenlijk zou je de dieren partij onder een soort van godsdienstige stroming partij moeten/ kunnen zetten zo als de CU, SGP, i.v.m. Marianne Thieme, zelf 7de dag aanhanger.
    Je zal haar dan ook nooit over halal slachten horen klagen.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG. om 16:14

    Lieve Bert, nu slaan werkelijk alle stoppen bij jou door hoor! Inderdaad is mevr. Thieme aangesloten bij de Zevende Dag Adventisten. Wist je niet dat de Partij voor de Dieren alles op alles zet om ritueel slachten verboden te krijgen? Zij willen daar zelfs wetgeving voor maken!!
    Bert, Bert, Bert toch……! 😉
    En IK heb mijn commentaar niet onderaan gezet, maar de Webmaster, omdat het in ‘het verkeerde bakje’ terechtgekomen was.

    Verder is de Partij voor de Dieren niet alleen met dierenwelzijn bezig (wat ik wel erg goed vind), maar ook met allerlei zaken betreffende het milieu. Zij zijn ook een fel tegenstander van de z.g.n. megastallen, tegen TTIP, tegen heel die troep die er vanuit de VS over ons heen gaat komen als dat TTIP-verdrag wordt geratificeerd!

    Dus Bert, Marianne Thieme is een felle voorvechtster van het verbod op rituele slacht!
    Bovendien is ze zelf 100% vegetarisch.
    Dus……?

    Een vriendelijke groet van mij. Het was een waardevolle discussie met jou!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Cathja 22 maart 2016 om 19:49

    Ook vreselijk: 😦

    Like

 17. Republikein zegt:

  Waterput is echoput!
  Hallo, wakker worden, tijd om te werken werken werken……
  Doe een wensput is beter.

  Like

 18. Je kunt een cristen zijn ZONDER je aan te sluiten bij deze groepen…….tenminste zò voel ik mij.

  Like

 19. tjonge zegt:

  van 0.7 naar 1 procent, dat is een verhoging van bijna 50% !
  .
  wanneer gaan we nou eens wettelijk vast leggen dat degenen die VOOR ontwikkelingshulp/vluchtelingen e.d. zijn standaard 10% van hun netto inkomen doneren aan de staat en de vluchtelingen persoonlijk in huis moeten opnemen EN daar voor zelf volledig financieel verantwoordelijk zijn ZONDER enige vorm van geldelijke tegemoetkoming van de staat,
  en degenen die TEGEN zijn gewoon niets hoeven te betalen etc.
  .
  dat zou een hoop tweedeling in de maatschappij schelen, niet dan ? wel zo eerlijk.
  .
  ben dan wel erg benieuwd hoeveel mensen er dan nog positief tegen ontwikkelingshulp/vluchtelingen aan kijken zodra het rechtstreeks hun eigen portemonnee raakt 🙂

  Like

 20. Republikein zegt:

  We hadden vroeger kerkbelasting, geregeld door de belastingdienst, is afgeschaft.
  Kerkbelasting voor Duitse moslims’
  De Berlijnse SPD-fractievoorzitter Raed Saleh wil dat moslims ‘kerkbelasting’ gaan betalen. Dat vertelde hij onlangs op de tv-zender ARD.

  Like

 21. exmarineman zegt:

  De Zevende Dag Adventisten ik weet niet of die tussen de Joodse en RK vallen, maar het is voor mij onbegrijpelijk dat gelovigen accepteren dat hun “geloof” voorschrijft hoe ze moeten leven. Zo kennen bijna alle geloofsgenootschappen en ook de islam dat leden niet kunnen en mogen trouwen met iemand van een ander geloof. Dan moet de ander eerst toetreden tot het andere geloof zoals een Christen het zou moeten doen naar de islam of andersom. Maar zelfs bij Christelijke geloofsgemeenschappen is dat zo en waarom eigenlijk: is de bijbel anders voor de RK, NH of GER etc.? Zo mogen dus leden van de 7e Dag Adventisten en Iglesio ni Christo (een grote geloofsgemeenschap hier in de Filipijnen) dat niet. Zij mogen ook geen alcohol drinken, dus ook geen wijn. Maar wie dronk er tijdens het laatste avondmaal wel wijn????? Juist ja Jesus Christus, dus waarom zou je dan geen alcohol mogen nuttigen van een “kerk”?????? En En zo zijn er wel meer vreemde, rare “leefregels”. Denk aan de Jehova Getuigen en die andere uit USA afkomstige. Kinderen worden ook van school gehaald als er een katholieke pastoor of zo les komt geven op een katholieke school en tijdens die zeer grote orkaan hier – nu 3 jaar geleden – wilde mensen op Cebu een veilig onderdak vinden in een kerk van Iglesio ni Christo. De deuren waren op slot en werden ook niet open gemaakt, want de mensen die onderdak en veiligheid zochten waren géén leden van die geloofsgemeenschap!!!!!!

  Like

 22. Mirjam zegt:

  De bijbel is, in eerste instantie, geschreven door de directe volgers van Jezus, de apostelen. Zij kenden hem, volgden hem en luisterden naar zijn preken en uitleg. De uitspraken van Jezus die in dit testament worden geciteerd, komen dan ook uit zijn mond. Het rare is dat mensen aan de bijbel door zijn blijven schrijven, honderden jaren na Zijn dood. Dat is niet logisch, want dit heeft in principe niets met het letterlijk citaat van Jezus te maken, welke hij aan zijn volgelingen doorgaf, maar meer met wat Christenen dachten dat er in hoorde, en toegevoegd diende te worden.
  Wat is nu reëel, waarheid en het echte Christendom?
  De kerk heeft zich de macht toegeëigend als heerser over het katholieke geloof, over de gelovigen. En vele dingen die in de Bijbel staan beschreven, zijn geschreven met de bedoeling om sturing te kunnen geven aan het geloof, maar toch niet helemaal op de feiten gebaseerd. Macht is een verstikkende kracht, voor diegenen die hem willen ge- en misbruiken voor eigen gewin. En dat is in de Katholieke kerk vaak genoeg gebeurt, waardoor de essentie van geloof in God en zijn zoon Jesus Christus, verzwom tot een wazig geheel. We kunnen daarom met recht zeggen, dat het geloof in God, vaak door de eigen gelovigen vernietigd is geworden. En dat is jammer. Daarom kan men beter in de essentie geloven dan in het gevolg, want dan treft men de kern van het Christendom.

  Like

 23. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s