Syrische leger herovert Palmyra op ISIS

Screenshot_7

De oude ruïnestad Palmyra in Syrië.

(Vertaling: E.J. Bron)

Met ontzetting keek het publiek midden mei vorig jaar naar de wereldcultuurerfgoed-stad Palmyra, waar de binnengevallen strijders van ISIS de in hun ogen “goddeloze” getuigenissen van voor-islamitische culturen verwoestten – waaronder de beroemde triomfboog en andere oude Oriëntaalse archeologische kostbaarheden. Al dagenlang probeerde het Syrische leger de resterende bouwwerken zonder het inzetten van zware wapens of bommen te heroveren – dat schijnt nu gelukt te zijn. Volgens “Sputnik” zou een Syrische brigadegeneraal de herovering van het historische deel van de stad Palmyra, Tadmor, bevestigd hebben.

ongecensureerd.at

Loyale stammen hielpen het leger in de strijd van man tegen man

Hieraan waren gevechten met veel verliezen voorafgegaan, waarbij vooral ISIS talrijke doden had te betreuren. Zonder het inzetten van gevechtsvliegtuigen en tanks moesten de regeringstroepen zich gedeeltelijk in man tegen man gevechten naar de ruïnestad toewerken. De voorbereidingen voor het offensief werden met ondersteuning van de Russische luchtmacht, maar ook door loyale eenheden van Arabische stammen uitgevoerd. Daarbij werden vooral de aanvoerroutes van de ISIS-troepen afgesneden. Tegenaanvallen van de radicale islamieten werden gesmoord in het enorme artillerievuur van de deelnemende aanvalseenheid “Woestijnvalken”.

Historische vondsten gaan terug tot in de Jonge Steentijd

Palmyra is een van de zes UNESCO wereldcultuurerfgoed plaatsen in Syrië. Het Syrische leger kon bij zijn aftocht vorig jaar weliswaar de burgerbevolking en bijzonder waardevolle voorwerpen uit het centrale museum evacueren, de unieke ruïnes moest het echter in de steek laten. De oudste vondsten in de oasestad stammen uit de Jonge Steentijd. In de Romeinse tijd tot in de 3e eeuw na. Chr. werd de stad, die midden in de woestijn beschikte over twee bronnen en legendarische palmbossen, enorm belangrijk, omdat ze aan een heel drukken karavaanroute lag tussen Damascus en de rivier de Eufraat (Irak).

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Cultuurstrijd, Historie, ISIS, Islam, islamitische ideologie, Rotzakken, Syrië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Syrische leger herovert Palmyra op ISIS

  1. Tom Hendrix zegt:

    Dat is goed nieuws.

    Like

  2. aquarius4422 zegt:

    Na al die ellende van de afgelopen dagen toch een beetje goed nieuws.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s