Tsjechië wijst Turkije-koehandel af en eist uitsluiting van Griekenland uit Schengen

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

De uiterst omstreden Turkije-deal van de EU stuit bij Tsjechië op massale afwijzing. Het Tsjechische parlement wees een groot deel van de overeenkomst tussen de EU en Turkije af, vooral de visumvrijheid voor Turkse staatsburgers.

ongecensureerd.at

Tsjechisch “Nee” tegen visumvrijheid

In een debat rondom de migratiecrisis werden belangrijke delen van de overeenkomst tot het “indammen van de vluchtelingencrisis” door de parlementariërs genegeerd. Vooral de passage over de visumvrijheid voor Turken stuit op grote afwijzing. In een toespeling op het systematisch falen van Griekenland om zijn grenzen te beveiligen, eiste het parlement bovendien de uitsluiting van die landen uit de Schengen-zone “die niet in staat zijn hun verplichtingen na te komen en hun buitengrenzen te beveiligen, waardoor de veiligheid van alle EU-burgers zou worden bedreigd.” Ook het steeds opnieuw bediscussieerde systeem van de herverdeling van “vluchtelingen” binnen de EU werd opnieuw afgewezen.

Tsjechen voor veilige buitengrenzen

In een document wordt ook gewezen op het enorme belang van veilige EU-buitengrenzen.  Humanitaire hulp zou op de brandpunten verleend moeten worden en niet binnen de EU. Het parlement appelleerde aan de Tsjechische regering om zich in te stellen op de nieuwe uitwijkroutes van de “vluchtelingen”. De volledige oppositie plus meerdere parlementariër van de sociaaldemocratische CSSD en de regerende partij ANO stemden voor het besluit.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Midden-Europa, Patriottisme, soevereiniteit, Tsjechië, Turkije, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

12 reacties op Tsjechië wijst Turkije-koehandel af en eist uitsluiting van Griekenland uit Schengen

 1. Jean zegt:

  Het lontje t.o. die EU misdaadorganisatie wordt elke dag korter en korter, op 22 maart waren ‘ze’ al tot op enkele meters verwijderd van die misdaastal in Brusselalabath, straks staat die Luxemburgse zuipschuit weer te zeiken en hopelijk hebben ze hem dan te pakken want die smeerlappen incl. die natte dweil hebben er een geweldige rotzooi van gemaakt, zoiets mag nooit ongestraft passeren.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Bert ik wli even wijzen op een videotje bij PI news met een egyptische moderator die niet beter kan zeggen waar al die rotzooi vandaan komt.
  Een zieke moslim-metaliteit dus en dat al 1400 jaar.

  Like

 3. Koos zegt:

  Niets hierover op het NOS-journaal. En ook niet over de Poolse MP die geen vluchtelingen meer wil na de aanslagen, omdat “hoe meer vluchtelingen, hoe groter de kans op een aanslag”.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Koos: 15.39. uur. Dat verwondert mij helemaal niet. De hele pers, media en de omroepen zijn volkomen in handen van LINKS, en de politiek-correcte elite, die volslagen pro Islam en pro EUSSR zijn.

   Like

 4. Pieter G zegt:

  Niets op af te dingen.
  Prima besluit.
  Nu onze mooie open samenleving voor massa islamisering met bijgaande bloedvergieten heeft gezorgd lijkt me een totaal andere aanpak dan tot nu toe gerechtvaardigd.
  Het is duidelijk dat onze politieke elite niets om haar eigen bevolking geeft. Men vindt de islamisering en moslims belangrijker. Onze elite zijn landverraders die de vijand binnen laten.
  Wij zijn in oorlog met de islam hoeveel en hoe vaak het ook genegeerd wordt en er politici zijn die anders reageren.

  Like

 5. Tsjechië wijst Turkije-koehandel af en eist uitsluiting van Griekenland uit Schengen, als nu maar het ‘dynamische’ duo Juncker en Merkel niet boos worden wanneer Tsjechië een stok in het wiel steekt van het fascistische EU project…

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Bravo Tsjechië. Orban, en de hele Tsjechische politiek, geven blijk van gezond verstand. En nu zullen, de zuipschuit en Führer Juncker, en de hele verraderlijke Eurofiele bende in Brussel, wel laaiend zijn. Zie ook de reactie van @ Adriaan Jansens terzake op 15.59. uur.

  Like

 7. Als we Griekenland uitsluiten, sluiten we ook die 300 miljard kadogeld af. Dat moet dan maar. Is een hele dure les voor de Europese belastingbetaler…..

  Like

 8. joga zegt:

  Adriaan, dat gaan ze echt wel proberen op last van Soros. Wanneer houden de eu-landen nu eens hun poot stijf en wijgeren ze die gore Brussel-diners met Junckerwijn, waarmee ze dronken worden gevoerd om weer in te stemmen.

  Like

 9. Pingback: Tsjechië wijst Turkije-koehandel af en eis...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s