‘Uitspraken van Frissen over Wilders kunnen’

Screenshot_21

Paul Frissen

DEN HAAG – Onderwijsminister Jet Bussemaker is niet van plan om professor Paul Frissen van de universiteit Tilburg aan te pakken vanwege zijn uitspraken over PVV-leider Geert Wilders. Volgens haar vallen die beweringen onder de vrijheid van meningsuiting en de academische vrijheid.

De Telegraaf

Frissen had in een interview gezegd dat Wilders bevolkingsgroepen apart zet. “Het demoniseren van minderheden, het wij-zij-denken, is het klassieke fascistische verhaal door de geschiedenis heen”, aldus Frissen. Alle politieke partijen moeten Wilders volgens hem aanvallen.

Deze uitspraken vielen verkeerd bij de politicus. De PVV wilde dat Frissen opstapte als hoogleraar en als decaan van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Iemand met zo’n autoriteit zou geen ideologische uitspraken mogen doen zonder enige wetenschappelijke grond, aldus de PVV.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", demoniseren, Geert Wilders, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, PvdA, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op ‘Uitspraken van Frissen over Wilders kunnen’

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Laat die dwaas toch kletsen.
  De terroristische realiteit van vandaag en morgen is veel belangrijker.
  Actie – verzet
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 2. BertG. zegt:

  Vrijheid van meningsuiting?
  Het hangt er maar net van af wie het zegt en uit welke hoek je komt of je deze vrijheid ook gegund wordt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BertG: 10.39. uur. Je haalt me de woorden uit de mond, Bert. Het is exact zoals jij het verwoord.

   Like

  • Cathja zegt:

   Juist @ BertG., vandaag zijn we het weer eens helemaal met elkaar eens! 🙂

   Like

   • BertG. zegt:

    Anders niet dan?
    Maar het houd ’t wel spannend zo, zou ook saai gaan worden als we ’t altijd maar met mekaar eens zouden zijn.
    Dan hoeven we ’t verder nergens meer over te hebben en kan dit forum wel gesloten worden als we het altijd eens zijn allemaal.

    Like

 3. Karen zegt:

  Nou moet ik eens heel erg goed nadenken, Wilders zet bevolkingsgroepen apart, demoniseert minderheden, doet aan wij-zijdenken. Dat is volgens deze (on)Frisse(n) het klassieke fascistische denken. En jawel hoor meteen er achteraan alle politieke partijen moeten Wilders (en daarmee dus ook de hele PVV en haar aanhang!) aanvallen. Over discrimineren en fascisme gesproken!!! Wat een ongelofelijke minne figuur die man. Dat is dan nog een professor ook. Maar goed Bussemaker, natuurlijk mag dit gezegd worden hoor het gaat tenslotte maar over Wilders. Als we het nou eens omdraaien dan zou Wilders bv ook mogen zeggen dat Mohammedanen en de linkse kliek fascistisch zijn? Oh ja waar staat Wilders ook alweer voor terecht? Precies vanwege DE VRAAG of we meer of minder Marokkanen willen. Ik krijg hier letterlijk en figuurlijk buikpijn van, wat een ziek land zijn we inmiddels geworden.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Karen: 10.46. uur. Dat heeft U goed gezien. RODEN/SOCIALISTEN mogen ALLES zeggen, in dit Nedrigland. Maar o wee, als je iets anders zegt, dan de linkse- of politiek-correcte elite wensen, dan ben je in hun optiek: nazi, tokkie, bruinhemd.

   Like

 4. Pardon? Dat van die vrijheid en meningsuiting en academische vrijheid klopt misschien tót de stelling “dat alle politieke partijen Wilders daarover moeten aanvallen!” Vanaf dat punt wordt het ‘ophitsen’ en waar het Geert betreft zijn ze er dan al als de kippen bij om hem te gaan aanklagen en vervolgen! Maar bij deze man zou dat onder de academische vrijheid vallen? Gelul, natuurlijk!
  Maar het is bij deze man zoals het bij al die anderen óók is: Ze blijven de houding van Wilders en de PVV jegens de islam maar hardnekkig zien als een wegzetten-zonder-enige-reden, of ze wíllen dat persé zo blijven zien. Naar het aandeel van de islam-zèlf in alle onenigheid weigeren ze koppig, te kijken, noch wensen ze toe te geven, dat islam-terrorisme óók islam is en daarvan niet los gezien kan worden.
  Kijk, deze Frissen, bijvoorbeeld, zou gelijk gehad hebben als hij het over het Boeddhisme had gehad, of over het Hindoeïsme, of wat dan ook. Maar daar hoor je Wilders en de PVV dan ook immers niet over! De islam is iets anders, iets, waar men hoe langer hoe moeilijker onderuit kan, maar, nog steeds, wèl wíl!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. Peter Rissing zegt:

  Frissen zet bevolkingsgroepen apart. “Het demoniseren van de PVV minderheid, het wij-zij-denken, is het klassieke fascistische verhaal door de geschiedenis heen”, aldus mijzelf. Alle politieke partijen moeten Frissen veroordelen en afvallen.

  Juist als autoriteit en (van ons belastinggeld betaald) hoogleraar en als decaan van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, hoort hij zijn persoonlijke (zonder enige wetenschappelijke grond) ideologische uitspraken voor zich te houden in het publiek debat.
  Het is een onprofessionele en (grenzend aan) een criminele uitbarsting van een domme emotionele onevenwichtige puber.

  Like

 6. N.E. Derlander zegt:

  Deze uitspraak van deze minister (Bussemaker) bevestigt nog eens dat het proces tegen de heer Wilders (minder Marokkanen) wel degelijk een politiek showproces is…….

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  Er wordt door het “beste” kabinet ooit weer een of andere idioot naar voren geschoven om Wilders af te zeiken. Zo is er iedere week weer een andere trekpop. Of het nu een zogenaamde prof. is of een andere mafkees, dat maakt totaal niet uit, ze zullen blijven komen week na week tot aan de “verkiezingen”. In ieder land waar er booslim import plaatsvindt stort de sociale cohesie in elkaar, dusssssss dat is niets nieuws. Booslims vormen hun eigen parallelle samenleving terwijl ze zoveel mogelijk parasiteren op hun gastheer.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Het is het gedrag en uitspraken van het niet zo frissen soort wat zij tegen wij propageert.

  Dat moet toch duidelijk zijn voor zo een groot ” intellectueel ” !

  Like

 9. johan zegt:

  Als een neo linkse fascist zegt dood aan G.Wilders en een ieder die niet dezelfde gedachte gang heeft als de linkse neo fascist mag dat. Als G.Wilders zegt genoeg is genoeg of minder mag aan marokaan dan zet hij aan tot haat. Ik heb geen universitaire graad maar ik zie de nuance tussen G. Wilders en de neo linkse fascist heel duidelijk.

  Like

 10. Republikein zegt:

  De laatsten der Mohikanen.
  Vaarwel vrienden!
  Democratie is fata morgana.
  De leugen regeert.  Like

 11. walt7500 zegt:

  Om te beseffen hoe dom je bent moet je slim zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s