De Jihadisten-centrale: Waarom Europa´s terreur altijd uit Brussel komt

Screenshot_26

(Door: Markus Mähler – Vertaling: E.J. Bron)

Wat is de EU-hoofdstad Brussel? Een Versailles in het centrum van een mislukte staat. België weerspiegelt in miniatuur Europa´s ziekte: het rijke noorden splitst zich van het gesubsidieerde zuiden af. De post-nationale chaos functioneert alleen nog met maximale ignorantie: liever niets zien, niets horen, niets zeggen. De terreur heeft zich in de zwakke plek van Europa genesteld en Brussel is het knooppunt van zijn aanslagen.

Kopp-Online

Parijs of Brussel – zijn er in Europa nu twee Jihadisten-hoofdsteden? Nee, hier zit een netwerk van ISIS achter, dat zich ongestoord in het Europa zonder grenzen ontplooit. Als de ene metropool door een aanslag wordt geteisterd, trekt het terreurcommando zich in de anonimiteit in de andere hoofdstad terug.

De Franse minister-president Manuel Valls zei woensdagmorgen tegen de radiozender Europe 1 dat hetzelfde terreurnetwerk achter de aanslagen van 13 november (Parijs) en 22 maart (Brussel) zit. Brussel lijkt zich echter steeds meer te ontpoppen als commandocentrale – en niet, zoals tot nu toe werd aangenomen, de Parijse banlieues.

Het spoor van alle aanslagen leidt naar Brussel

De meermaals veroordeelde zelfmoorddaders van Brussel, Khalid en Ibrahim el Bakraoui, groeiden hier op. De dader van Parijs Salah Abdeslam werd na een vuurgevecht vorige week in Brussel gearresteerd. De politie vond vingerafdrukken van Abdelhamid Abaaoud, de man achter de schermen van de Parijse aanslagen, in een Belgische terroristenschuilplaats.

En ook de vingerafdrukken van Bilal Hafdi. Deze terrorist blies zichzelf op voor het Stade de France. Najid Laachraoui maakte de bomgordels – voor de aanslagen in Parijs en Brussel. De “schietmeester” van ISIS kwam op 9 september 2015 over de Hongaarse grens de EU binnen. Onder een valse naam en tussen de massa´s “vluchtelingen”.

De ISIS-terroristen hebben Brussel tot hun basis uitgebouwd. Omdat de EU-moloch midden in de mislukte staat België vooral één ding biedt: ongestoorde anonimiteit. De Jihadisten-centrale heet Molenbeek. Een parallelsamenleving met 100.000 mensen midden in Brussel. 80% moslims, een “No-Go-Area” voor de politie en een broeinest voor het Who is Who in het internationaal terrorisme.

De hoofdstad van de terreur

2001: Abdessatar Dahmane komt uit het radicaalislamitische centrum Molenbeek en blies zichzelf op in Afghanistan. Zijn vrouw Malika el-Aroud rekruteerde Jihadisten. Nizar Trabelsi werd na de aanslagen in New York op 11 september in Brussel gearresteerd.

2004: Hassan el-Haski woonde voor de aanslagen in Madrid illegaal in Brussel.

2014: Amedy Coulibaly kocht in Molenbeek de wapens waarmee de terroristen de redactie van het Parijse satirische tijdschrift Charlie Hebdo bestormden. Ook Ayoub el-Khazzani woonde in molenbeek, voordat hij met een Kalasjnikov amok liep in een Franse trein. Abdelhamid Abaaoud en de broers Abdeslam groeiden op in Molenbeek. Het trio geldt als mannen achter de schermen van de aanslagen in Parijs in november.

Het Belgische netwerk werd al in de jaren ´80 opgebouwd

2016: Khalid en Ibrahim el Bakraoui zijn de mannen achter de schermen van de aanslagen op het vliegveld Zaventem en de Brusselse metro. Geen enkel ander land dan België produceert, gemeten aan zijn inwoneraantal, meer terroristen en ISIS-moordenaars. Maar het Belgische terreurnetwerk ontstond al in de jaren ´80 en ´90. Toen de VS in Afghanistan de moedjahedien steunden en Irak binnen marcheerden. Rik Coolsaet, terrorisme-expert van de universiteit van Gent, zegt: “Frankrijk en België hebben een lange, gemeenschappelijke historie in het rijk van het terrorisme.”

Terreurnetwerken opereren altijd vanuit mislukte staten – en dat is het storende besef: België, in het hart van Europa en zetel van de Europese Unie, is een Failed State. Het succes van de ISIS-terreur op ons continent valt niet te verklaren in de microkosmos van Brussel-Molenbeek. Pas de randvoorwaarden hebben van haar het knooppunt van de terreur gemaakt. Dat zelfs niet aangepakt werd toen in Madrid, Londen en Parijs de bommen ontploften en alle sporen naar Brussel leidden.

Waarom de ISIS-terreur uitgerekend in België een thuis vond

België werd als belangrijkste plek op het tekenbord gepland. Er was en is geen openbaarheid. De landsdelen sluiten zich van elkaar af. Een gezamenlijke identiteit ontbreekt evenals een meerderheidssamenleving. Vlamingen, Walen, Duitsers, moslims of Brusselse eurocraten. Ze zijn allemaal bijeengeraapt, iedereen staat op zijn eigen instituties, media, partijen of universiteiten.

Ze zijn daarom notoir slecht gefinancierd en strijden om competenties. Onder elkaar vindt nauwelijks uitwisseling plaats. Kortom: in België heerst een klimaat van ignorantie en de verschillende civiele samenlevingen drijven uiteen.

Van EU-voorbeeldland tot post-nationalistische nachtmerrie

Dat maakt het land tot een post-nationalistische nachtmerrie. Europa´s miniatuurvoorbeeld hoe een opgedrongen politieke unie in de realiteit mislukt. De meerderheid van de welvarende Vlamingen in het noorden beschouwt zichzelf tegen haar wil als nettobetaler en wil zich afsplitsen van het gesubsidieerde, Waalse zuiden. De Belgische instituties zijn inmiddels zo handelingsonbekwaam dat er in 2010 en 2011 zelfs 589 dagen geen regering was.

Deze kunstmatige unie ontbreekt het ook aan de kracht om gezamenlijk op te treden tegen de terreur. Onder de 11 miljoen Belgen bevinden zich officieel bijna een half miljoen moslims. Niemand weet hoeveel illegalen hier nog bijkomen. Ze zijn arm en niet geïntegreerd. Hoe kan het ook anders in een land zonder identiteit? Te midden van massale werkloosheid rekruteert de “Islamitische Staat” huurlingen, die gehard in de strijd weer naar België terugkeren. Er zijn echter nog drie andere redenen die van Brussel de perfecte commandocentrale voor ISIS-terroristen maken.

Ten eerste: de wapenwetten waren tot 2006 zeer liberaal, er is een grote wapenindustrie. De Belgische zwarte markt geldt als Eldorado voor kopers. Volgens Belgische autoriteiten circuleren er twee miljoen vuurwapens in het land en minister van Justitie Annemie Turtelboom zei in 2011: “Het is “überhaupt niet moeilijk om hier een handgranaat of zware wapens en munitie te krijgen. Dat zijn dingen die normaal gesproken alleen maar in oorlogsomstandigheden te krijgen zijn.”

Ten tweede: België is centraal gelegen en is een visumvrije reisdroom voor terroristen. De Benelux-landen zijn de voorloper van het Schengen-gebied. De infrastructuur is met luchthavens en autosnelwegen meer dan goed. Grenscontroles werden hier al in 1994 afgeschaft. Wie anoniem naar Europa wil – ook met wapens en explosieven – kan dit het best via België doen. De veiligheidsautoriteiten van Vlaanderen, Wallonië en de EU zijn meer probleem dan oplossing. Ze zijn kleinschalig georganiseerd met te weinig financiën. Er bestaan verschillende ideeën over standaards. Ze zien zichzelf als concurrenten en hebben daarom ook geen vertrouwen in elkaar. Informatie wordt aan de andere autoriteiten onthouden.

Ten derde: de EU voorziet het ruimteschip Brussel van ontelbare instituties. Een apparaat met 44.000 ambtenaren en 11.000 werknemers op contractbasis. Daarbij komen politici, lobbyisten en journalisten. Een Babylonische wirwar, een enorm komen en gaan. De Jihadisten kunnen hier ongestoord in Molenbeek onderduiken; en hebben hun vijandbeeld direct voor ogen. Het politieke centrum van de EU. Het is uitgerekend het zwakke punt van Europa. In België, een land zonder sterke instituties, zonder functionerende staat en zonder een nationaal gevoel dat zou kunnen verenigen.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Door: Markus Mähler

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", België, Brussel, Eurabië, Europa, ISIS, Islam, Moslims, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op De Jihadisten-centrale: Waarom Europa´s terreur altijd uit Brussel komt

 1. Waarom Poetin beschuldigen voor moeilijke relatie tussen Rusland en de VS ? Poetin beschuldigen voor het neerhalen van vlucht MH-17 is verre van redelijk. Steeds maar weer de kant van de Amerikaanse geopolitiek en buitenland beleid kiezen heeft ons in de islam ellende gebracht waarin iedere burger van Europa en Nederland zich bevindt.

  Amerikaanse boycot dit, boycot dat, heeft een heleboel ondernemers van Nederland aan de rand van de afgrond gebracht, verdomme denk nou eens na! En de klap op de vuurpijl moet nog komen dank zij de traditionele politiek, heeft politiek Nederland incluis de PVV voor het TTIP handelsovereenkomst gestemd, o ja 6 april weet u al wat u gaat stemmen (Kuch)….

  Like

 2. lilith zegt:

  Een geweldige analyse. Ik heb altijd gezegd dat de EU en de euro niet levensvatbaar zou blijken want de zetel van de EU stond precies in het verdeelde Belgie waar de dualiteit hoogtij vierde en twee bevolkingsgroepen niet met elkaar door één deur konden gaan. Wie symbolisch denkt ziet de ellende aankomen maar wie geindoctrineerd is met het Gutmensch-gen moet de werkelijkheid, hoe erg die ook wordt, blijven ontkennen.In een regering mogen geen “verlichten”zitten, op de basis moet GEHANDELD worden om de verlichting van de rest van de bevolking mogelijk te maken. Dat heeft een directe relatie met de veiligheid en vrijheid van een mens.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Stem in met het artikel, en de bijbehorende conclusies!

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Goed stuk! Zeer informatief en helaas eigenlijk ook zeer deprimerend.
  Ik ga ervan uit dat schrijver het volgende meer omvattend bedoeld heeft:
  “Onder de 11 miljoen Belgen bevinden zich officieel bijna een half miljoen moslims. Niemand weet hoeveel illegalen hier nog bijkomen. Ze zijn arm en niet geïntegreerd. Hoe kan het ook anders in een land zonder identiteit?”
  Zonder België op te willen hemelen, maar er is geen enkel, maar dan ook geen enkel land, onafhankelijk welke identiteit dit land ook heeft en hoe sterk die identiteit is (Nederland is dat dan in ieder geval niet volgens “onze” koningin Maxima) waar het islamitische volksdeel wel geïntegreerd zijn. En ja, dat gebrek aan integratie wordt in een keer opgelost, zodra ze de meerderheid hebben, want dan zijn het anderen die moeten integreren. Die moeten daarmee dan wel haast maken, want anders komt het definitieve einde al ras in zicht voor ze.
  Het is allemaal zo overduidelijk en logisch. Jammer dat “onze” politici (en alle andere gutmenschen natuurlijk) het (nog?)niet zien.
  Ik hou me dan ook maar vast aan de voorspellingen dat uiteindelijk alle “arbeids”migranten zullen worden samengedreven en weer teruggestuurd worden naar hun land van afkomst.

  Like

 5. De nieuwe kritische theorie eist ook een bevordering van massa-immigratie en multiculturalisme om zo de saamhorigheid van bevolkingen te ondermijnden.
  Ook eist de nieuwe kritische theorie dat landen hun grenzen opgeven en hun bevoegdheden overdragen aan internationale organisaties zodat bevolkingen uiteindelijk niet langer over hun eigen toekomst kunnen beslissen.
  De Frankfurter Schule en haar vertakkingen zijn nu de leidinggevende filosofische stroming binnen de academische kringen van zowel Europa als Noord-Amerika.
  Juist daarom zal de ondemocratische EU gesteund blijven worden tot het bittere einde door de huidige linkse elite. Maar ook daardoor zal de huidige politiek ten aanzien van het multiculturalisme en de massa-immigratie niet veranderen.

  Bron
  http://joostniemoller.nl/

  Like

 6. lilith zegt:

  Die nieuwe kritische theorie valt ook samen te vatten onder de naam ‘wereldregering’ die zo vele, zich verlicht wanende maar slechts in een droomwereld verkerende, linkse menstypes euforisch verwelkomen. Totalitairisme is zoals ik het noem. En daarin kun je meteen zien wat een moslim gemeen heeft meet een linksgekkie

  Like

 7. Annemie zegt:

  Gisteren op France 2 in het programma ” Des paroles et des actes ” waren Ph Mouraux, oud-burgemeester van Molenbeek en Beatrice Delvaux, redactrice Libre Belgique aanwezig. Ze konden, niettegenstaande de huidige situatie, niet nalaten uittehalen tegen de Vlamingen Molenbeek en andere gemeentes hebben Vlaamse namen en waren 40 jaar geleden nog Vlaams.

  Like

 8. volkegem zegt:

  Als kritische Belg zijnde, vind ik dit artikel op bepaalde punten toch wél overdreven. Zo erg is het hier nu ook weer niet; en wat die illegale wapens betreft, gelukkig maar, we gaan ze nodig hebben om ons verdedigen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   volkegem. Zo ken ik de Vlaming weer.
   Daarbij er is helemaal niks aan de hand De minister van binnenlandse zaken heeft ontdekt dat er slechts èèn man verantwoordelijk was voor de aanslag.
   Het systeem werkt prima, maar ja als er een man niet deugt dan vallen er 34 doden
   (er zullen nog wel meer mensen sterven) en ruim 200 gewonden en zwaargewonden.
   Dus het heeft allemaal niets om het lijf. Maar ja die ene man… die kan je moeilijk tegenhouden. Zo zit het. Pak nog ’n pint!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s