Geef het volk brood, spelen en een dode Johan Cruyff

Screenshot_37

(Door: “Weethetwel”)

Onze voetballegende overleed en binnen een uur gingen de eerste eenentwintig artikelen op de site van de Telegraaf over hem. Ze hoefden kennelijk alleen de datum nog maar in te vullen. Vrijdag komen ze met een speciale editie. Ook na zijn dood weet Johan de huichelachtige pretenties feilloos bloot te leggen. Johan zou zeggen:  “Als ze het over mij hebben, hebben ze het over het andere niet”.

Want al dat andere was op slag verdwenen. Het  verdriet van onze maatschappij die huilt omdat ze verloren gaat. Van onze eigen jeugd die de toekomst in rook ziet opgaan. Van de bevolking die elke dag de vernederingen van de politieke correctheid moet ondergaan. Dat zijn de zaken waar ze liever niet over schrijven, omdat dat niet de wereld van de journalisten is.

Integendeel, Brussel kon even vergeten worden. Even een dagje schrijven voor iedereen. Even een dagje geen gedraai en gekonkel om feiten zoveel mogelijk te bagatelliseren. Even geen huichelarij met “geschokte” Ruttes, Merkel´s, Pechtolds´ en lampion-wandelingen tegen dood en verderf zaaiende moslims. Vrijdag zijn we geen “Charlie”, “Parijs” of “Brussel”,  maar vrijdag zijn we “Johan”.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, mainstream-media. Bookmark de permalink .

25 reacties op Geef het volk brood, spelen en een dode Johan Cruyff

 1. Vederso zegt:

  Desondanks: De grootste voetballer die we hebben gekend…

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Vederso: 15.38. uur. Dat is absoluut waar, Vederso. Maar het artikel maakt duidelijk, dat de grote massa Nederlanders, zo gehersenspoeld en murw gemaakt zijn, dat ze nog slechts reageren op zo’n bericht. En uiteraard komt dat de verraders van de politiek, heel goed uit! Dat lijkt mij de kern van de zaak.

   Like

 2. Verdomme dat was het eerste waar ik gisteren aan dacht over deze overdreven multimedia hype van Johans dood, dat komt de bestuurlijke elite weer eens goed uit, het legt als het ware een rookgordijn over het falende asiel en immigratie beleid. Hoe lang moet deze komedie nog doorgaan voordat alle oogjes open gaan en de neuzen in een richting wijzen. Ach het is trekken aan een dood paard alles wordt uit de kast getrokken door zowel link, rechts en het politieke midden van de democratisch gekozen overheid…

  Like

 3. Elena zegt:

  De dood van Johan Cruyff komt als geroepen.
  Het domme gepeupel wordt nu afgeleid van het falen door onze hypocriete roverheid.
  Was al enkele jaren bekend dat Cruyff kanker had.

  Like

 4. P Glas zegt:

  Johan was goed met de bal, maar weer niet met geld. Dus ja, waarom is Johan zo bijzonder. Er zijn er meer, die handig zijn in iets, daar is Johan echt geen uitzondering op!

  Like

 5. Elena zegt:

  Prototype van gepeupel….LOL. !

  Geen hond wilde nog iets kopen bij de V&D, maar nu de meuk voor een duppie weg mag, wil IEDEREEN ineens iets kopen. Dat leidde in Rijswijk vandaag tot ongegeneerde graaitaferelen en ruzie, waardoor het filiaal al snel moest sluiten.

  Koopjesjagers vochten elkaar de tent uit, schrijft Omroep West, en de politie moest ingrijpen.

  Het filiaal gaat pas weer open wanneer er ‘voldoende beveiliging’ is. Mogelijk is dat morgen, en anders dinsdag.

  Like

 6. Ik word er niet heet of koud van, maar dat zal dan wel aan mij liggen…..
  Als kind te veel voetbal door m’n strot geduwd gekregen, denk ik.
  We móesten op Zondag eerste naar de kerk en daarna hooguit een uurtje op familiebezoek: Om twee uur moest m’n vader bij AZ zijn.
  Kwam-ie thuis, moest “Langs de lijn” aan op de radio. Dan eten. Daarna Studio Sport op t.v. En als er een belangrijke wedstrijd was, hoor ik hem nóg verheerlijkt zeggen: “Vanavond zit Nederland geklúisterd aan de buis….!” Je reinste tirannie!
  Voetballegende….? Ik wil sóms nog weleens geraakt worden door het overlijden van de één of andere popster -een echte althans, geen Marco Borsato- maar dit…..
  Ik kan eerlijk gezegd niets anders denken dan: “Nou ja, ooit komen we allemaal aan de beurt.”
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Theresa
   Heb voetbal en alles wat erbij hoort als kind reeds grondig leren haten en verafschuwen.
   Niet onsportief want bij het Korps Mariniers geweest en twee Elfstedentochten (1986, 1987) gereden. Maar voetbal zover mogelijk uit mijn leven verbannen.
   En nooit begrepen waarom aan iemand die alleen maar goed was in het lopen achter en trappen tegen een stuk met lucht gevuld leer zulke verheffende eigenschappen moesten worden toegekend.
   Nu moet worden gezegd dat Cruijf nog een redelijk intelligent persoon was vergeleken met verreweg de meeste andere beroemde ballentrappers, zoals bijv. deerniswekkende borderline psychoten als Maradonna, Gascoigne, wijlen George Best en nog een paar anderen. Daar stak hij inderdaad nog vrij gunstig bij af. Tegenwoordig is voetbal een uithangbord en een reclamemedium voor het multiculturalisme geworden,
   En daar zie je dan allerlei zwaar overbetaalde exoten en getattoeerde engnekken, die wanneer ze niet zouden kunnen voetballen waarschijnlijk goede bekenden van politie en justitie zouden zijn geweest, op de treurbuis hun kunstjes vertonen.
   En een verafgoding ten deel vallen waar ik lichtelijk onpasselijk van word.
   Cruijf is de weg van alle vlees gegaan.
   Nou en?

   Like

   • BertG. zegt:

    Je weet er wel veel van af, ondanks dat je er een hekel aan heb, “als kind reeds grondig leren haten en verafschuwen.”
    Ik ken al die namen wel, maar dat is het dan ook, voetballers.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Taljaard;

    “Nu moet worden gezegd dat Cruijf nog een redelijk intelligent persoon was…”

    Louis van Gaal heeft Ajax getraind en is kampioen geworden.
    Louis van Gaal heeft Barcelona getraind en is kampioen geworden.
    Louis van Gaal heeft Bayern getraind en is kampioen geworden.

    In geen van de drie clubs is nog iets te merken van wat Van Gaal heeft nagelaten.

    Johan Cruyff heeft Ajax getraind en is kampioen geworden.
    Johan Cruyff heeft Barcelona getraind en is kampioen geworden.

    De speelwijze van Ajax heeft nog steeds, na zoveel jaren, kenmerken van wat Cruyff ze heeft geleerd.
    Bij Barcelona spelen ze letterlijk het systeem Cruyff. Pep Guardiola heeft het vak van Cruyff geleerd en heeft eerst Barcelona en later Bayern laten voetballen volgens het systeem Cruyff.

    De club Barcelona is qua organisatie helemaal gevormd naar de ideeën van Cruyff. Cruyff heeft de Johan Cruyff Foundation opgericht, die wereldwijd veel bewondering kreeg en krijgt. Cruyff heeft ook de Cruyff University opgericht, omdat hij begreep dat jonge sporters iets zouden moeten leren voor als hun carrière voorbij was. Dat inzicht had nog niemand vóór hem gehad.

    Om dan te zeggen dat Cruyff “nog een redelijk intelligent persoon was” is een gotspe.

    Vincent zag het koren.
    En Einstein het getal.
    En Zeppelin de Zeppelin.
    En Johan zag de bal.
    (Toon)

    Rust in vrede, Jopie.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Marlies zegt:

    Ik ben een vrouw en ik houd van voetbal. Niet zo maar “voetbal”, maar uitzonderlijk mooi voetbal en dat soort voetbal liet Johan Cruijff zien.

    Like

  • BertG. zegt:

   Die families heb je nou eenmaal.
   Ik weet nog dat als ik wel eens langs ging bij me oma/opa, (me jongste oom scheelt 4 jaar met mij) de helft van mijn ooms onverstoorbaar op de bank zaten met een oordopje in hun oor, voetbal uitslagen en wedstrijden te volgen.
   En ga het niet ergens anders over hebben, Voetballen, dat is belangrijk.
   Voetbal schijnt voor sommige wel zo een gebeurtenis te zijn, belangrijker dan alles wat er om hun heen gebeurt. Ik snap dat ook niet zo goed.

   Like

  • Helena zegt:

   Ha ha ha, geweldig! Jij weet dit op een sublieme wijze te relativeren Theresa.

   Like

   • Ik kende de hele vent dan ook niet persoonlijk, Helena, en als hij dan ook nog uitblonk
    in iets, wat mij op geen enkele manier raakt, namelijk voet-bal……
    Bij David Bowie heb ik dan nog weer iets langer stilgestaan.
    Het echte rouwen moesten we maar aan Cruyff z’n nabestaanden overlaten; die hebben er meer reden toe….
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 7. Ron zegt:

  Het was wel extreem opvallend in dat NOS journaal. Een kwartier gezwets over de dood van Cruijf en dan de rest in 2 minuten af raffelen voordat het weerbericht komt.

  Vooral niets vertellen over Brussel en de flaters van Steur en z’n kornuiten.
  Vermoed dat er weer een hoop mensen er met open ogen ingetrapt zijn hoewel ik hoop op het tegendeel.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Ik heb een hekel aan mensverheerlijking! Het nieuws op radio, TV en in de kranten werd gedomineerd door de dood van Cruijf. Nu had ik persoonlijk niets tegen deze beste man, maar ik vroeg me af waarom ál het nieuws gisteren werd overschaduwd door het bericht van de dood van een ‘wereldster’.
  De halve wereld staat in brand, we maken ons vreselijk zorgen om de toekomst, en dan krijg je continue oude verhalen, filmpjes en anekdotes te horen over een bekende Nederlandse voetballer.

  Het is hierboven al enkele malen geschreven; het leidt ons af van de rauwe werkelijkheid waarin we nu leven. Het vele nieuws over Johan Cruijf was voor zijn talloze fans misschien een pleister op de wond, maar voor mij had het iets overdrevens. En daar houd ik totaal niet van.

  Zijn crematie vandaag al heeft me verbaasd. Gisteren overleden. Vandaag is er alleen nog as van hem over. Een sneller afscheid kon bijna niet. Wat rest zullen talrijke herdenkingsbijeenkomsten zijn.
  Het zij zo.

  Like

  • Marlies zegt:

   Crematie (begrafenis) in zuidelijke landen als Spanje, maar ook het M.O. meestal de dag na het overlijden. Nog uit de tijd zonder koelcellen;)

   Like

 9. Tistochwat zegt:

  Ik heb altijd al een gruwelijke hekel aan voetbal gehad; het werd me vroeger ook door de strot gewurgd. Voetbal wordt véél te belangrijk gemaakt; dat zinloze rennen achter een bal aan en dan dat gebrul van het publiek…

  Maar moeten jullie eens opletten hoe de volkswoede oplaait indien Markje en z’n rooie kameraden voetbal zouden verbieden. DAN kan het klootjesvolk wél in opstand komen; desnoods breken ze in dat geval het hele Binnenhof af!

  Like

  • Wachteres zegt:

   Nog een vrouw die een hekel heeft aan voetballen. Vederso en Henk V steunen elkaar als ze het tegen mijn voetbalhaat moeten opnemen.

   In het algemeen gesproken en de Romeinen wisten het al: Geef het volk brood en spelen [boer zoekt vrouw of een of ander eiland] als je wilt dat het zich niet druk gaat maken over wezenlijke zaken, die zelfs van levensbelang zijn.

   Daarmee wil ik het voetballen niet beledigen, mannen!

   Like

 10. Helena zegt:

  Dank voor dit top stuk Weethetwel. Het overlijden van Johan kwam de politiek correcte media wel heel erg goed uit, stelletje huichelaars zijn het, maar dat weten we wel 🙂 en Johan ook, dat hij moge rusten in vrede

  Like

 11. Avidia zegt:

  Ik heb ook een hekel aan voetbal en dan vooral van de reporters, die stemmen en het gezeik als er iets niet goed gaat, en de herrie, ik lijk wel een oud wijf, ha, ha!!!!! ik kan niet tegen die herrie van schreeuwen en roepen en dan die reporters, en ik vind er niets spannends aan :-}}}}}

  Like

 12. Mirjam zegt:

  Aan dit alles is Johan niet ‘schuldig’ en dat begrijpen we allemaal. Hij heeft zijn droom gevolgd en is voetballer geworden. De roem, het geld, de faam, de blaam en al die waanzin, daar zijn anderen voor verantwoordelijk. Hij heeft gedaan wat hij als jongen wilde doen en het feit dat anderen dit fantastisch vonden, is hun mening. Hij is gebleven wat hij was. Een jongen uit de betonbuurt in Amsterdam, die graag voetbalde. Hij verdient zijn vrede en zijn rust. RIP Johan, het beste en bedankt.

  Like

 13. stefan1945 zegt:

  Inderdaad, de oude Romeinse tijden keren weer: ‘het volk wil brood en spelen.’ De oude christelijke waarden verbleken en maken plaats voor een godloos tijdperk van ego, respectloosheid en normloosheid. De verafgoding van een (de) mens neemt vreemde vormen aan. De massa wil haar leegheid verdoezelen. De God en Vader van onze Heer Jezus Christus, geprezen zij Zijn Naam, wordt vergeten en belachelijk gemaakt. Het geloof lijdt schipbreuk en er is geen helper.
  De oproep tot bekering geldt nog steeds en temeer we de dag zien naderen van Zijn wederkomst in heerlijkheid. Maar eerst moet de mens der wetteloosheid zich openbaren die zichzelf als norm stelt en alles afwijst dat verering inhoudt van God en zichzelf als een god presenteert.
  ‘Hoe lang nog Here?’ Als wij ons in het oude avondland nauwelijks meer kunnen bekeren blijft nog over dat de Here zich altijd tot ons kan keren. Dan is het avondland en de wereld gered!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s