OMG!: EenVandaag Opiniepanel

Screenshot_44

Beste deelnemer,

Deze keer sturen we u geen onderzoek maar een bijzondere oproep.

Fier tegen angst

“We laten ons niet bang maken”. Het is een veelgehoorde boodschap na de aanslagen in Brussel op 22 maart, niet alleen in Nederland en België, maar eigenlijk overal ter wereld.

Om positiviteit te laten winnen van angst wil EenVandaag de boodschappers van kracht de mogelijkheid geven om hun geluid te laten horen aan iedereen. Onder de hashtag #fier kunnen bekende Nederlanders, minder bekende Nederlanders, artiesten en kunstenaars, en de leden van het EenVandaag Opiniepanel  hun boodschap tegen de angst laten zien en horen.

Hoe kunt u bijdragen?

Zing, dans, teken of schilder, maak een blog op Youtube, bedenk een rap. Alles mag, als het maar laat zien dat u #fier bent, ook na het drama in Brussel. Mail uw boodschap naar webredactie@eenvandaag.nl of tweet onder de hashtag #fier. Mensen die hun medewerking al hebben toegezegd zijn Lavinia Meijer, Frederique Spigt, Annemieke Schollaerdt, Lee Towers en Babette van Veen.

U ziet en hoort de resultaten terug in onze programma’s, op onze site en op social media.

Met vriendelijke groet,

redactie EenVandaag Opiniepanel

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Mike”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Krankzinnigheid, lafheid, Naïviteit, publieke omroep. Bookmark de permalink .

45 reacties op OMG!: EenVandaag Opiniepanel

 1. VarAway zegt:

  Frederique Spigt, jawel hoor…de huisadvocate van iedere respekkkkt afdwingende
  lichtgekleurde noord afrikaanse of midden oosten vertegenwoordiger der Islam?
  Die Tante zit in het EenVandaag Opiniepanel ?????

  Like

 2. Japio zegt:

  Te-ring wat is dit nou weer voor gelul? Gaan ze nou schaamteloos de dhimmi uithangen? Wat een hersenloos stelletje zielepieten zijn dat zeg. Die moslims lachen zich helemaal wezenloos om die domme Nederlanders.

  Like

 3. Karen zegt:

  Dit is toch echt niet te geloven. Wie zijn er nu eigenlijk achterlijker de aanhangers van die krankzinnige ideologie of deze mensen die zo’n oproep doen en de mensen die er nog gehoor aan zullen geven ook? Volgens mij zijn we verloren dit gaat hier echt niet meer goed komen de gestoorden zijn echt ver in de meerderheid. Triest.

  Like

 4. Driek zegt:

  Mensen die hun medewerking al hebben toegezegd zijn Lavinia Meijer, Frederique Spigt, Annemieke Schollaerdt, Lee Towers en Babette van Veen.

  Nu, ik ben zo vrij om te bedanken. Ik ben geen fier persoon. En waarom zou ik fier moeten zijn? Ieder moment kan er ergens een aanslag plaatsvinden. Je bent nergens meer veilig voor die rotzakken. Trouwens wie zijn die mensen in hemelsnaam? Van Lee Towers heb ik wel eens gehoord, ik meen in de jaren tachtig of zo. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik geen televisie heb.

  Like

 5. Zelden zo ’n bullshit onder ogen gehad!
  Het gaat ze trouwens helemaal niet om die “angst”: Het gaat ze er om, de domme massa hernieuwd in te prenten, dat die aanslagen niets met de islam te maken hebben, dat we alle grenzen rustig open kunnen laten en dat we op de eerste plaats al die lieve moslimpjes gewoon binnen moeten blijven laten en alles van ze goed vinden; geen kritische vragen stellen, vooral……
  Want als we dat wel doen, noemen ze dat dus “angst. ” En dat is verkeerd. Suggereren ze.
  Je kunt evengoed concluderen, dat ze niet willen, dat de massa haar hersens gebruikt. Vandaar deze nieuwe infantiliteit via de media.
  Wat moet je er verder van zeggen? De manipulatie wordt met de dag erger…..
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Triplepundit zegt:

   De aanslagplegers gaat het in ieder geval wel om angst zaaien. Gezien de ontwikkelingen de laatste dagen, waarbij onder andere ook een aantal belangrijke IS-leden zijn opgepakt, heb ik zelf vooral het idee dat IS zich behoorlijk verzwakt voelt en ze door het plegen van een reeks aanslagen in korte tijd ons het gevoel probeert te geven dat dit juist niet het geval is! Ook denk ik dat IS hoopt dat de angst een nieuwe voedingsbodem zal vormen om nieuwe strijders te kunnen ronselen voor de strijd in Syrië en om op een later moment in het Westen nieuwe aanslagen te plegen.

   De oproep van EenVandaag om fier te zijn zal wel bedoelt zijn als steuntje in de rug voor de slachtoffers en nabestaanden, maar is inderdaad krom in het licht van de terechte gevoelens van angst en woede die er heersen. Ook ik geef dus geen gehoor aan de oproep ondanks mijn sympathie er voor.

   Like

 6. Thom zegt:

  Vreemd. Ik heb dat soort gedachten niet, dat als er zonder begrijpbare reden bewust willekeurige onschuldige mensen afgemaakt worden, dat ik dan in plaats van de schuldigen aan te wijzen moet gaan zingen, dansen, tekenen, boetseren. Ik denk dan aan: Oog om oog, tand om tand. De schuldigen interneren en voorgoed verwijderen uit de samenleving.
  Volgens mij is dit een logische reactie en bovendien helpt hij nog ook, want wie er niet is die kan niks doen. Ik wil met de boetseerders ook best meedoen: Dan roep ik: “Je suis interneren, je suis voorgoed opruimen die handel die ons wil vermoorden, je suis naar de guillotine met de lui die ons af willen maken”.

  Like

 7. Pieter zegt:

  wow ik denk die snotlims terrorjihadi´s vluchten acuut terug naar dr heimatzandbak.
  terror in holland heeft geen zin want de artiesten twitteren dat ze fier zijn

  hef pegida ook maar op, onze doelgroep is gevlucht… 🙂

  Like

 8. Berthe zegt:

  Wees FIER en loop mee met PEGIDA!!!!!

  Like

 9. wauso zegt:

  Het bidden is weer begonnen.
  Ik was FIER in Madrid.
  Ik was FIER in Parijs en dat 2x !
  De vrouwtjes waren FIER in Keulen.
  En 3 Limburgers waren FIER in Brussel.
  .
  Wat ben ik toch een Gutmensch, wat ben ik FIER.
  .
  Wie bedenkt zich zulk een Achterlijkheid en het domme Volk rent er weer achteraan !
  Uit Angst of Fierheid ?

  Like

 10. Jade zegt:

  Ik denk dat ik niet zo fier meer ben…
  Je kan namelijk in Nederland niet meer veilig over straat.
  Met dank aan alle land verradende politici sinds 1975..
  http://www.metronieuws.nl/xl/2016/03/senior-69-zomaar-het-ziekenhuis-in-geslagen

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Ja hoor, ze hebben weer een leuke oneliner verzonnen!
  EN ze hebben het ultieme wapen tegen nieuwe aanslagen bedacht:

  [quote] Zing, dans, teken of schilder, maak een blog op Youtube, bedenk een rap. Alles mag, als het maar laat zien dat u #fier bent, ook na het drama in Brussel. [/quote]

  Je kunt ook in de lotushouding gaan zitten mediteren tot er een stuk mohammedaan die z’n bomgordeltje heeft laten afgaan, op je hoofd nederdaalt.

  Ik word hier zo verschrikkelijk kwaad én moedeloos door.
  Wat zijn die linkse donders toch een taaie rakkers; ze zijn gewoon niet kapot te krijgen!
  BLINDE SCHAPEN!

  Like

 12. Dicksy zegt:

  Ok, ben zo eerlijk geweest om ook een tekening te sturen naar dit e-mailadres maar of het de juiste tekening is die ze bedoelen ga ik betwijfelen.

  Like

 13. DonnaDolce zegt:

  Vrijwel direct had ik het bericht verwijderd………..wat een onzinnig links gelul…ze zouden zich dood moeten schamen. Bij elke aanslag weer dat eeuwige gezever….pak die kolere bende gewoon eens aan….sluit grenzen en stop met binnenhalen van dit zuigende volk…

  Like

 14. delamontagne zegt:

  Ik weet niet of ze iets dergelijks bedoelen. /

  Like

  • Karen zegt:

   Geweldig!!!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   delamontagne 26 maart 2016 om 00:51

   Dat cartoontje zegt alles.

   Zelfs al zouden de darmen van die feministische “refugees welcome” idioot op de straat uitgesmeerd zijn, dan nóg zou ze juichen vanwege haar seniele ‘goedheid’ jegens de ‘vluchteling’!
   Die lui zijn geestesziek; dat kán niet anders!

   Like

 15. Marc zegt:

  Nieuwsuur had een interview met Stefan de Klerk en Christine Hemmerechts. Ik weet wel, niet onze meest favoriete figuren, maar beiden leggen in eigen woorden uit dat het in België een volstrekt onhoudbare situatie is. Het komt erop neer dat overheidsstructuren, met name die van politie en veiligheidsdiensten, een hoog “Kuifje in België” gehalte hebben. Waar De Klerk stelt dat aan Vlaamse kant ten minste nog enige realiteitszin zou heersen, stelt Hemmerechts een ‘all is lost’- scenario voor België voor. Ze straalt een compleet verloren natie uit, en zegt ook geen uitzicht te zien.

  http://nos.nl/uitzending/13980-uitzending.html

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier hoe de RODEN/SOCIALISTEN goede sier trachten te maken, over de ruggen, van de slachtoffers van moslimterreur. En wat mij opvalt, is de totale ONNOZELHEID, van de activiteiten, die deze roden het volk door de strot duwen. Ze denken verdorie dat WIJ debiel zijn. Het ergste is nog, dat WIJ – via de Belastingdienst- worden gedwongen hieraan mee te betalen! KOTS!

  Like

 17. Kanaloa zegt:

  In de Romeinse tijdliepen de Christenen zingend de arena in om terecht gesteld e worden door de ongelovigen.
  Waarschijnlijk bedoelt Een Vandaag dat we dat heden ten dage ook moeten doen.

  Like

 18. Elena zegt:

  Dat achterlijke stel linkse mietjes verdienen een bombrief.
  Helaas kan ik dat niet maken.

  Like

 19. Mirjam zegt:

  Ik begin er al mee en heb een liedje opgediept, welk eenieder kent, de tekst is meer dan toepasselijk. Zing mee uit volle borst, het helpt om je FIER te voelen!:

  bid, lach, werk en bewonder

  Voor degene in een schuilhoek achter glas
  Voor degene met de dichtbeslagen ramen
  Voor degene die dacht dat-ie alleen was
  Moet nu weten, we zijn allemaal samen

  Voor degene met `t dichtgeslagen boek
  Voor degene met de snelvergeten namen
  Voor degene die `t vruchteloze zoeken
  Moet nu weten, we zijn allemaal samen

  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Niet zonder ons

  Voor degene met de slapeloze nacht
  Voor degene die `t geluk niet kan beamen
  Voor degene die niets doet, die alleen maar wacht
  Moet nu weten, we zijn allemaal samen

  Voor degene met z`n mateloze trots
  In z`n risicoloze hoge toren
  Op z`n risicoloze hoge rots
  Moet nu weten, zo zijn we niet geboren

  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Niet zonder ons

  Voor degene met `t open gezicht
  Voor degene met `t naakte lichaam
  Voor degene in `t witte licht
  Voor degene die weet, we komen samen

  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
  Niet zonder ons

  Niet zonder ons (15x)

  En als iedereen dit lied gezongen heeft, dan gaan we straat op en zingen:
  ‘Hare Krishna, Hare Krishna…

  Like

   • Mirjam zegt:

    Bedankt voor het begeleidend filmpje, Gert. Vooral dat stukje met de tekst:

    Voor degene met z`n mateloze trots
    In z`n risicoloze hoge toren
    Op z`n risicoloze hoge rots
    Moet nu weten, zo zijn we niet geboren

    Deze woorden zouden Rutte en Merkel zich eens aan moeten trekken!

    Like

   • Republikein zegt:

    Dit is een parasiet.
    Lees het sprookje van de faraö.
    Een teringJantje die ik nog een plank op zijn rug zou slaan met roestige spijker.
    Kan alsnog natuurlijk.

    Like

 20. Gert from Holland zegt:

  Ik kreeg als lid van Eenvandaag penel ook een mailtje daarover. Ergelijk vond ik dat en totaal niet recht doen. Namelijk dat die aanslagen wel degelijk te maken heeft met de islam.Ik heb 2x de link aangeklikt en geschreven dat de islam het kwaad in de wereld is. Deze actie een klap in het gezicht van de slachtoffers is.Dat de islam segregatie wil en ons wil onderwerpen aan hun wrede intolerante op basis van een zeer perverse en psychopatische krijgsheer mohammed die haat en geweld wilde t.o.v.Joden,Chistenen en de niet-moslim. Die kikte op macht en sexwellusteling was. Die man die moeten ze de rug toe keren en afstand van nemen. Weg met de islam Zijn zij en wij beter af.Dan kan er vrede en liefde komen. Niet door hatende moslmbaardmannen cs.
  Het zal wel niet geplaatst worden. Maar dan weten ze dat niet iedereen op hun naïviteit ingaat.

  Like

 21. Tistochwat zegt:

  Hallo mensen! Wat een geweldig initiatief eigenlijk! Ik ben toch óók maar begonnen met “fier” zijn hoor. Niets zo nuttig als gewoon wegkijken en fijn aan de slag gaan voor de ‘vluchteling’. Als je je kop in het zand steekt, zijn alle problemen verdwenen want dan zie je ze immers niet meer? En wat je niet ziet, is er niet; zeggen jullie nou zelf.

  Hoe vinden jullie MIJN project? Ik begin een brei- en haakkransje waar we met z’n allen leuke peniswarmers voor al die aardige kouwelijke ‘vluchtelingen’ kunnen maken. Ik heb er al een paar af; hoe vinden jullie ze? Zelf vind ik deze de leukste, een lief biggetje:

  Maar deze kerstman is ook grappig hè?

  Deze is geschikt voor Pasen:

  Dit is het meest comfortabele model:

  En dit is een handig kussen voor de mohammedaanse dames:

  Hebben jullie nog meer suggesties voor me?
  Bij voorbaat dank!

  Like

  • BertG. zegt:

   Dit is echt een soort van fetisj van jou, geloof ik.
   Ieder ze hobby zal ik maar zeggen.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 26 maart 2016 om 16:07

    Zal ik d’r voor jou ook eentje breien, BertG?
    Geef me de maat maar op; een centimeter of 7 lang? 😀

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    LOL! (je bedoelt toch in erectie stand neem ik aan?) 😆

    Like

   • BertG. zegt:

    Nou, Ik zal jullie de details besparen.
    Er moet toch nog wat over blijven van jullie zelf waarde.
    Zou zo zonde zijn, en een een minderwaardigheid complex wil ik niemand aandoen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Nou heb ik ook altijd wel een probleem gehad met collega’s in een bedrijf kantine die alleen over hun pik konden lullen en wat ze daar allemaal mee uitspookte.
    Ik snap dat soort praatjes waarschijnlijk niet zo goed.
    Ze trappen ter plekke hun eigen vrouw/ vriendin mee in de grond.
    Maar dat kan aan mij liggen.
    Je maakt er in ieder geval geen vrienden mee met mijn opmerkingen hier over.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ E.J. Bron 26 maart 2016 om 17:43

    Ja, tuurlijk bedoel ik dat.
    Ik heb me weleens laten vertellen dat mannen met de meeste praatjes het kleinste maatje hebben. Of had ik dit beter niet kunnen zeggen? 😀

    Like

  • Joshua zegt:

   Speciaal voor moslims, stukjes scheermes aan de binnenkant lijmen,
   werkt heel goed.

   Like

  • delamontagne zegt:

   U heeft er toch wel rekening mee gehouden dat de meeste “vluchtelingen” islammers zijn.?
   Ze hebben dus een besned…[ -getferdamme, moet er niet aan denken……! ] dinges.
   Dus hopenlijk gebruikt U geen wol, dat jeukt zo bij die arme stumpers ………….

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ delamontagne 26 maart 2016 om 19:40

    Mwoah, valt wel mee hoor, die mohammedaanse ‘vluchtelingen’ hebben er allemaal eelt op. Op verzoek ben ik natuurlijk graag bereid om geiten- of kamelenhaar te gebruiken.

    Like

  • BertG. zegt:

   Tistochwat, dat ben ik helemaal met je eens.
   Waar er geen probleem aanwezig is, hoef je het ook niet over te hebben.
   Zo heb ik het ook altijd gezien met al die stoere mannenpraat.

   Like

 22. Ik ben FIER…Niet om dat ik in nederland ben opgericht,maar omdat ik me ontdaan heb van van al dat ge ouweneel daar en mijn eigen mening durf te uiten.Mart Brasil.

  Like

 23. Guardiacivil zegt:

  Wordt het niet hoog tijd om te pamperen want oh oh oh, het is toch treurig dat de hele moslim-getto,s in paniek zijn en dat ze in de kijker staan? Ze moeten zeker elke dag bij de discussies betrokken worden want dat zegt iedereen op allerlei praat en debat-programma,s ohwee ohwee als we hen vergeten bij maar iets lulligs en kleins te betrekken………………!!!!!
  Nu even serieus wordt het niet hoog tijd radicaal het hele beleid om te gooien en de verdomde elite eruit te smijten? Ze verzieken ons voortbestaan in alle opzichten. Nog duidelijker?????
  Ik ….ben…..die …..hele……TV bende……en alles…..wat op ons afkomt…….spuug en spuug zat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s