Terreur in Brussel: verdachte in Duitsland opgepakt

Screenshot_31

(Vertaling: E.J. Bron)

In het stedelijk gebied Essen en in Düsseldorf heeft volgens informatie van “Der Spiegel” de politie mannen opgepakt in verband met de aanslagen in Brussel. Eentje van hen had verdachte sms´jes op zijn mobiele telefoon.

Bij de in Düsseldorf opgepakte man zou het gaan om Samir E., die volgens de autoriteiten gerekend kan worden tot de salafistische scene in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Volgens informatie van “Der Spiegel” werd E., net zoals de Brusselse metrodader Khalid El Bakraoui, in de zomer van 2015 door de Turkse autoriteiten in het grensgebied tussen Turkije en Syrië opgepakt.

De Turken verdachten beide ervan aan de kant van de radicale islamieten deel te willen nemen aan de Syrische burgeroorlog of hieraan al deelgenomen te hebben. Beide werden in hetzelfde vliegtuig naar Amsterdam uitgezet, waar ze hun reis naar Turkije begonnen waren.

De autoriteiten onderzoeken nu of de twee elkaar kenden of zelfs samen onderweg waren. Een speciaal commando van de politie arresteerde E. donderdagmiddag.

Khalid El Bakraoui had met zijn broer Ibrahim in Brussel een woning gehuurd, waarin Salah Abdeslam, 26, zich verborgen had gehouden, die deelnam aan de Parijse aanslagen.

Een andere arrestatie vond volgens informatie van “Der Spiegel” woensdagavond in het stedelijk gebied Essen plaats. Daar pakte de politie een man op die twee verdachte sms´jes van de dag van de Brusselse aanslagen op zijn telefoon had staan: eentje bevatte de naam van de metrodader Khalid El Bakraoui; een ander bericht bevatte het woord “fin” – Frans voor “einde”. Dit bericht werd blijkbaar om 09.08 uur verstuurd.

Volgens de tot nu toe bekende informatie blies Bakraoui zichzelf om 09.11 uur op. De onderzoekers proberen er nu achter te komen in hoeverre de man tot het milieu van de daders kan hebben behoord.

Razzia´s in Brussel en Parijs

In de Brusselse gemeenten Schaerbeek en Jette werden donderdag bij meerdere razzia´s zes verdachten gearresteerd. Vandaag wordt beslist of ze worden aangeklaagd. Over de van de gearresteerde personen is nog niets bekend.

Na de aanslagen van afgelopen dinsdag had de politie in een woning in het district Schaerbeek een bommenwerkplaats ontdekt. Daar zouden terreurverdachten explosieven in elkaar hebben gezet. Bij de terreuraanslagen werden dinsdag 31 mensen gedood en raakten 300 gewond.

Ook in Parijs werden donderdag razzia´s uitgevoerd. Minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zei laat in de avond in een tv-toespraak dat men concrete plannen voor aanslagen verijdeld zou hebben. Het plan zou zich in een “voortgeschreden stadium” hebben bevonden. Men zou een “Fransman” hebben opgepakt, die ervan verdacht zou worden lid te zijn van een militant netwerk.

Bron:
www.spiegel.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Ton van Kesteren

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, België, Brussel, Duitsland, Eurabië, Frankrijk, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Nederland, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Terreur in Brussel: verdachte in Duitsland opgepakt

 1. Tom Hendrix zegt:

  En door de open grenzen, zullen WIJ nog meer aanslagen kunnen verwachten. Hoe groot is het gelijk, van Orban, Hongarije, en de andere Visegrad landen. Zij sluiten wel de grenzen, en houden zo de terroristen der islam, buiten.

  Like

 2. Mirjam zegt:

  Overal zijn protesten te horen. Nigel Farage in England, Frauke Petry in Duitsland, Heinz-Christian Strache in Oostenrijk, Pat Condel in England. Het zijn niet allemaal politici, maar ze denken er net zoals wij over, Tom. En dit zijn maar een paar mensen, publieke mensen. Er zijn echter talloze burgers in heel Europa die zo als ons denken. Die willen de open grenzen ook niet, maar daar komt niets van in het nieuws. Als deze mensen eens weten, hoeveel macht we samen hebben, dan zullen ze stijl achterover vallen. Het zijn miljoenen die het niet met de huidige regie van deze debielen eens zijn. Maar de gedachte aan wat ons te wachten staat, maakt ons vleugellam. Terwijl we ze makkelijk aan zouden kunnen samen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Mirjam: 19.07. uur, op 25/03. Mirjam, je hebt gelijk. En er zijn twee zaken, die verklaren dat de massa niet in actie komt, niet in Nederland, en ook niet in diverse Europese landen.
   1. De sociale cohessie, dat wil zeggen de saamhorigheid is ver te zoeken in Nederland en veel Europese landen. Het is teveel ikke, ikke en ikke geworden!
   2. Het overwicht van het marxistisch cultuurrelativisme. De hele politieke zwik, minus de patriottische partijen, zijn in handen gekomen, van het marxistisch cultuurrelativisme, onder aanvoering van socialisten, groenen, en links-liberalen.
   Dat speelt een grote rol, in de manier, waarop de politiek omgaat met de huidige problemen, met de islam, en de massa-immigratie.

   Like

 3. Wachteres zegt:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/25477861/___Groter_bloedbad_Brussel_voorkomen___.html

  ’Groter bloedbad voorkomen’
  Vandaag, 11:31

  Brussel – In België wordt er steeds serieuzer rekening mee gehouden dat de aanslagen in Brussel veel bloediger hadden kunnen zijn. De terroristen zouden naast de bomaanslagen ook met kalasjnikovs een slagveld hebben willen aanrichten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s