Analyse “Die Linke”: Pro-vluchtelingenkoers kostte stemmen

Screenshot_65

(Vertaling: E.J. Bron)

De belangrijkste reden waarom de partij “Die Linke” stemmen heeft verloren bij de deelstaatverkiezingen in Sachsen-Anhalt is blijkbaar de onvoorwaardelijke pro-vluchtelingenkoers van de partij. Dit bleek uit een partijinterne analyse door een enquête onder kiezers.

Contra magazine

De vluchtelingvriendelijke koers van “Die Linke” heeft volgens een partijinterne analyse stemmen gekost bij de deelstaatverkiezingen. Zelfs een derde deel van de eigen kiezers in Sachsen-Anhalt zou de zienswijze van de partij wat betreft vluchtelingen te positief vinden, staat er in de analyse te lezen. De partij zou echter, aldus “Der Spiegel”, ondanks de verliezen bij de verkiezingen haar “programmatisch principiële standpunten niet opgeven of veranderen.”

De fractievoorzitter van “Die Linke” in het Duitse parlement, Sahra Wagenknecht, had onlangs een andere toon aangeslagen. Zij sprak van “capaciteitsgrenzen” voor vluchtelingen en waarschuwde voor “parallelwerelden”. Vanuit de partij werd ze daarvoor heftig bekritiseerd. Wagenknecht wil als leer uit de verkiezingen de angsten zorgen van de kleine man serieus nemen: “Wanneer doet er iemand eens iets voor ons? Dat is een terechte vraag”, aldus Wagenknecht. “Die Linke” zou weer “het adres voor protest” moeten worden.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Communisme, Duitsland, Linkse Kerk, Marxisme, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Analyse “Die Linke”: Pro-vluchtelingenkoers kostte stemmen

  • hendrikush zegt:

   En dat is dus een rechtstreekse afstammeling van de profeet.
   Zielig.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ze zijn toch allemaal familie van mekaar.
    Maar dat hou je toch als je binnen de familie blijft scharrelen.

    Like

  • carthago zegt:

   Lijkt erg op de gevluchte terrorist uit zaventem. Die geitentrui verbergt ook nogal wat, waarschijnlijk gekregen van spekman na een logeerpartijtje, waar ook geen scheerset aanwezig was zo te zien.

   Like

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  LINKS zal het NOOIT leren, nooit! Ik had enige hoop op mevrouw Wagenknecht, die recent een heel redelijk betoog hield, en ervoor pleitte te stoppen met het toelaten van de hele moslimwereld, naar Duitsland. Het is om krankjorum van te worden. We leven in een GEKKENHUIS in Europa!

  Like

  • wim zegt:

   Laat u niet misleiden door dit andere deuntje. Het is alleen te doen om stemmen terug te winnen. Daarna business as usual. Helaas trappen mensen steeds weer indie mooie praatjes van links. Dit omdatze geprogrammeerd zijn op ” Links is goed’ en als het even kan weer het verkeerde hokje rood maken, want “ik kom uit een rood nest”. Wanneer gaan de ogen eens open?

   Like

 3. Luchtpint zegt:

  “De belangrijkste reden waarom de partij “Die Linke” stemmen heeft verloren bij de deelstaatverkiezingen in Sachsen-Anhalt is blijkbaar de onvoorwaardelijke pro-vluchtelingenkoers van de partij.”

  Dat weten is één ding, er de juiste conclusies uit trekken, een ander. Iets dat nog een hele tijd op zich zal laten wachten…

  Like

 4. walt7500 zegt:

  Donald Trump/Allen West

  Like

 5. Jan zegt:

  Socialisten keren zich tegen elkaar, ook wel: Die Revolution frißt ihre eigene Kinder

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s