Brussel: Belgische politie nam aanwijzingen uit Athene niet serieus

Screenshot_68

Griekse antiterreur eenheid.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Griekse politie zou al in januari 2015 in twee woningen in Athene plannen ontdekt hebben, die duidden op een terreuraanslag op de luchthaven van Brussel. Toen al zou men de Belgische autoriteiten geïnformeerd hebben. Er werd o.a. een kaart van de luchthaven van Brussel gevonden.

DWN

De documenten zouden in woningen zijn ontdekt die door radicale islamieten waren gehuurd, berichtte de nieuwszender “Skai” uit Athene zaterdag onder verwijzing naar de Griekse politie. Tot nu toe is hierover nog geen officiële verklaring door de politie uitgegeven.

Na de aanvallen van Parijs in november zou zijn gebleken dat het bij een van de mannen gegaan zou zijn om Abdelhamid Abaaoud, meldde de zender. Abaaoud geldt als vermoedelijke man achter de schermen van de Parijse aanslagen. Hij werd in november enkele dagen na de terreuraanslagen tijdens een dramatische antiterreur actie in de Parijse voorstad Saint-Denis gedood.

Abaaoud had op zijn reizen dwars door Europa ook een woning in Athene gehuurd. De Franse politie had na zijn dood het DNA-profiel van de 28 jaar oude terrorist aan de Griekse autoriteiten doorgegeven. Destijds werd in het kader van het onderzoek in een andere woning ook een 33-jarige man gearresteerd, die daarna door de Griekse autoriteiten werd overgedragen aan België.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", België, Brussel, Griekenland, Islam, Jihad, Moslims, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Brussel: Belgische politie nam aanwijzingen uit Athene niet serieus

 1. Gert Jan Reitsma zegt:

  Niet serieus nemen? Ach wat; er wordt toch niemand achteraf verantwoordelijk gehouden voor de daden van nalatigheid bij de politie? Maar u als burger moet eens doorrijden na een ongeluk!!
  Probeer het maar niet.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Dat is gewoon opzet geweest. Destabilisatie, met het oogmerk, het invoeren van DICTATUUR. En men gebruikt daar ook de moslimterroristen voor. En niet alleen in België, neen, de hele EUSSR krijgt er een orgasme van, om te worden bevorderd tot het “Vierde Rijk”. De droom der Nazi’s wordt door de vuile RODEN der EUSSR verwezenlijkt! En daar mogen de eigen burgers, best slachoffer van worden. Met de dag krijg ik een grotere hekel aan politici, afkomstig van partijen van LINKSE SIGNATUUR en de huichelaars der LIBERALEN, LINKS-LIBERALEN en Christendemocraten. Het is een grote verraderszooi!

  Like

 3. Totale verwarring: Heeft Merkel een selfie gemaakt met een verdachte van de aanslag in Brussel?

  Een foto met de beeltenis van de Duitse bondskanselier Angela Merkel het nemen van een selfie met een vluchteling die naar verluidt veel lijkt op Brusselse zelfmoord terrorist Najim Laachraoui is viraal gegaan.

  De foto was genomen in september en heeft een verhit debat veroorzaakt na de recente terreur aanslagen in Brussel.

  Een reeks van terreur aanslagen vond plaats in de luchthaven van Brussel en het metrosation Maalbeek op dinsdagochtend. Als gevolg van de aanslagen werden ten minste 31 mensen gedood en meer dan 300 gewonden.

  De Belgische politie gaf de foto vrij van de 24-jaar-oude Najim laachraoui op vrijdag, het ministerie van de openbare aanklager kondigde aan dat de man die de bomgordel liet exploderen in de luchthaven.

  Sommige gebruikers van de sociale netwerken beweren dat Laachraoui veel lijkt op de persoon die op de selfie van Angela Merkel staat. Hun aannames worden echter niet bevestigd.

  bron
  http://sputniknews.com/europe/

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Logisch toch, de regeringen van alle EU landen nemen serieuze mensen ook niet serieus en ja dan ga je zulke dingen krijgen. Ze moeten op een gegeven moment zoveel onwaarheden onthouden, dat ze zelf het ware niet meer kunnen onderscheiden.

  Like

 5. Die verantwoordelijke minister had allang zijn biezen moeten pakken.

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 7. walt7500 zegt:

  Die arme Grieken moeten ons noodgedwongen chanteren!

  Like

 8. carthago zegt:

  Het betekent eenvoudigweg dat het gehele plisie korps in België vergeven is van jihadisten.Als een simpele “journalist” al van isis is, dan zitten de tentakels van isis bij de plisie nog dieper.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s