FIJNE MENSEN…

Screenshot_80

Koningin Wilhelmina in een toespraak voor Radio Oranje (1941).

(Door: “Driek”)

Op 23 november 1941 zei koningin Wilhelmina in haar toespraak voor Radio Oranje: “Ik ben nog dankbaarder en trotser dan ooit te voren Nederlander te zijn, te behoren tot een volk dat over de geestesgaven en de voortstuwende kracht beschikt zich een eigen schone toekomst naar eigen behoefte en volksaard te scheppen.” 

Nu, spitse lezer van E.J. Bron,  van die ‘eigen volksaard’ is straks niet veel meer over. En als het zo doorgaat valt er voor den Nederlander met zijn ‘voortstuwende kracht’ niks meer te scheppen. Over een schone toekomst heb ik het maar niet eens. De omvang van de ramp die nu over ons heen komt is waarlijk een gruwel. Het Einde der Tijden lijkt steeds dichterbij te komen.

Maar hoe kom ik nu ineens te schrijven over koningin Wilhelmina? Welnu, spitse lezer van deze alom bekende site van E.J. Bron, dat komt doordat ik mij weer geweldig heb zitten ergeren aan dat bezoek van koning Willem-Alexander aan de Schilderswijk in Den Haag. Het  volkomen nutteloze van zo’n koning Willem die op bezoek gaat bij een zooitje Joden-, christen- en homo-hatende islamieten. Ik heb er nog gloeiend de pest over in. Ik wil dat hier toch even raak gezegd hebben. Want anders loop ik het de Paasdagen weer op te kroppen.

En nu ga ik niet weer een discussie op touw zetten over ons koningshuis, want dat hebben we nu wel gehad. Ik vind het geen fijne mensen. Neen. Doch ik wil alleen maar zeggen, lezer, dat de vlucht van koningin Wilhelmina, noch voor het belang van het Koninkrijk der Nederlanden, noch voor de directe oorlogsvoering tegen Duitsland, enig verschil heeft gemaakt. Het enige positieve van haar vlucht was dat er een in Londen een vrije radiozender buiten Nederland tot stand kwam, die als Radio Oranje de geschiedenis is ingegaan. Dus het was allemaal veel lawaai en weinig wol.

Screenshot_79

Koning Willem-Alexander bezoekt de Schilderswijk in Den Haag (maart 2016).

Koningin Wilhelmina heeft geen enkele positieve bijdrage geleverd aan onze bevrijding. Net als dat bezoek van koning Willem-Alexander aan de Schilderswijk geen enkel nut heeft gehad voor onze levensvreugd en welzijn. Den koning had er beter aan gedaan die moslimconcentratie te vermijden.

Ik wens u allen nog gezegende Paasdagen.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Koningshuis, Linkse christenen. Bookmark de permalink .

24 reacties op FIJNE MENSEN…

 1. ugkempenaer zegt:

  De familie von Amsberg heult wel vaker met de bezetter uit opportunistische motieven.

  Like

 2. ugkempenaer zegt:

  Beatrix heeft dit land ook alleen maar schade berokkend. Bernhard wilde wel als stadhouder voor de nazi’s gaan werken. Een infaam gezelschap. De huidige teutoon op de troon heb ik ook nog weinig zinnigs horen zeggen.

  Like

  • Driek zegt:

   ugkempenaer zegt: Bernhard wilde wel als stadhouder voor de nazi’s gaan werken.

   Beste ugkempenaer, het was niet mijn opzet een discussie over het koningshuis aan te zwengelen, die hebben we hier nu vaak genoeg gehad. Alles over deze lieden is ons inmiddels wel bekend, ook over die beruchte beruchte stadhoudersbrief.
   Mij ging het om het bezoek van Alexander aan die moslimenclave in de Schilderswijk.

   Like

   • Ja Driek over de islam is hier ook vaak genoeg gediscussieerd, we weten bijna alles van deze lui dat weerhoudt mij niet om flink uit te pakken tegen dit verraderlijke zooitje Oranjes…

    Like

   • semper fi zegt:

    Beste Driek
    De discussies over de oranje proleten kan mij niet vaak genoeg aangezwengeld worden!
    Uiteraard is deze voortreffelijke site voor andere pricaire zaken bedoeld ,ergo we ontkomen niet aan het feit dat we dagelijks worden overspoeld met asielellende!!
    De reacties worden door heer Bron goed begeleidt!
    Dat de oranjes zich melden in de strijd jegens de ellende die ons allen overkomt (asieligen,linkse verraders enz)is inerrent aan het feit dat deze oranje proleet zich meldt in de schilderwijk!! Men kan niet vaak genoeg dit koningshuis betichten enz!
    Erger vindt ik het klootjesvolk wat deze oranjes aanbidden !
    dit volk verdient dit zooitje omhooggevallen(gestolen)bolkoppen!
    Inderdaad ,zij krijgen genoeg aandacht,,,te veel zelfs,maar te weinig kritiek!
    Als het volk de burgeroorlog aanvaard zijn deze helden reeds gevlogen (PH-BEA)waarvan akte!!!!
    Natuurlijk zijn er anti oranje sites maar dit zijn vaak elitaire hoogstandjes alwaar de gewone man uitgemaakt wordt als hij of zij de afschuw uitspuwd !!
    In wat voor walgelijk nederland woon ik nu??
    Mijn pa,zei wel eens gekkie,ga naar huis en hang je eige op!!!
    Dus als er wat over oranje hier de revue passeerd kook ik bijna van woede,nee niet de voetballers !!??
    Ik zal proberen mij te bezigen met reacties omtrent de linkse verraders en de binnengekomen VERRIJKING!
    Sterkte met verstopeieren zoeken !
    Vanuit een riant paleis is het heerlijk memoreren over het volk! Net als de vette rotzak die zich vertilde aan een a4 tje en zegt dat de bouwvakker tot zijn 70 ste moet doorwerken,er moet immers geldkomen voor onderhoudt oranje krapuul!
    Vrolijk pasen?zal wel!!
    S/F

    Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  De vlucht van Wilhelmina, die anti-Semitisch was, was tegen artikel 21 van de grondwet. Zie bijvoorbeeld https://gerarddeboer45.wordpress.com/2013/12/01/de-ongrondwettige-vlucht-van-koningin-wilhelmina-en-haar-regering-mei-1940/
  Daarna is Nederland een republiek. Degenen die zich nu koning of koningin zitten daar illegaal.

  Like

 4. Jade zegt:

  De geschiedenis herhaalt zich…
  2023: Koning Alexander, wat doen we met de christen-transporten???
  Antwoord vanuit Argentinië: Doorgaan, gewoon doorgaan…

  Like

 5. VOLGENS EX-OFFICIER VAN DE BRITSE GEHEIME DIENST WAS OOK KONINGIN WILHELMINA BETROKKEN BIJ DE ONDERGANG VAN DE K-XVII.

  GERARD DE BOER

  Op vrijdag 21 maart 1980 werd de Nederland televisiekijker, en met name de nabestaanden, opgeschrikt door het verhaal van sir Christopher Creighton, een ex-officier van de Britse geheime dienst (sectie M), die volgens eigen zeggen in 1941 de Nederlandse onderzeeër K-XVII persoonlijk had opgeblazen op gezamenlijk bevel van Churchill en Roosevelt en met noodzakelijke, moeizaam verkregen toestemming van koningin Wilhelmina. Nadat de K-XVII was vernietigd, heeft Creighton de Koningin persoonlijk verslag uitgebracht. De enige zonde die de Nederlanders hadden begaan, was hun ontdekking dat de Japanse vloot onderweg was naar Pearl Harbor. Dit nieuws moest doelbewust achtergehouden worden, om er zeker van te zijn dat de Amerikanen bij de wereldoorlog betrokken werden. Men achtte het destijds van essentieel belang dat de hele Nederlandse bemanning dit geheim meenam in hun zeemansgraf.

  https://gerard1945.wordpress.com/2015/11/29/volgens-ex-officier-van-de-britse-geheime-dienst-was-ook-koningin-wilhelmina-betrokken-bij-de-ondergang-van-de-k-xvii/

  Like

 6. Gerard zegt:

  Jammer weer geen discussie over het koningshuis, heb nog wel zo genoten van Lockheed/Northrop affaire.

  Like

  • Driek zegt:

   Gerard zegt:Jammer weer geen discussie over het koningshuis, heb nog wel zo genoten van Lockheed/Northrop affaire.

   Beste Gerard, ter uwer informatie.
   Lees het boek van Nanda van der Zee “Om erger te voorkomen”.
   De historica Nanda van de Zee stelt hier de vraag centraal hoe het mogelijk was dat juist in Nederland relatief zoveel Joden naar de Duitse vernietigingskampen werden weggevoerd. Ook geeft zij een scherpe interpretatie van de vlucht van koningin Wilhelmina met haar kabinet naar Engeland.

   Een ander aanbevelenswaardig boek: “Bernard Een verborgen geschiedenis”, door Annejet van der Zijl. Zij heeft zich gewaagd aan een zoektocht naar de ‘historische waarheid’ achter de mythe Bernard.

   U bent dan helemaal op de hoogte. Want we hebben hier nu zo vaak van gedachten gewisseld over het koningshuis, het lijkt mij niet interessant meer voor de lezers. Alles is in boeken terug te vinden. Ook het nazi-verleden van Bernard en zijn lidmaatschap van de SS en zijn stadhoudersbrief.

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Geheel met U eens Driek!

  Like

 8. Steven zegt:

  Diezelfde Koningin Wilhelmina en de regering zaten wel als EERSTE op de boot naar een veilig land om het klootjesvolk de oorlog te laten uitvechten.
  En dan vanuit Engeland via de radio verkondigen…HOUDT MOED..HOUDT MOED….
  Tja…dat zou ik ook gezegd hebben achter een lekker bakkie engelse thee en een slagroompunt.

  Like

 9. Frerik zegt:

  Ik vind het ook zeer ongepast dit te doen, we hadden moeten horen dat hij familileden bezoekt van de aanslag in Brussel. Evenzo hoort er bij dat Koenders tijdens zijn bezoek aan Indonesie de familieleden en graven bezoekt van de slachtoffers [je weet ook niet wie dat waren en konden in het geheim mensen met dubbele agenda zijn] van de nederlandse politionele acties. Maar je hoort niet in het nieuws dat hij een bezoek heeft gebracht aan de erevelden waar zoveel duizenden jongens van ons liggen die gevallen zijn. let wel jongens van 22 jaar en ouder he. Misschien is het mij ontgaan dat hij er toch geweest is maar anders vind ik het een grote schande.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Meneer Wilders kan niet over straat. Zeker niet in de Schilderswijk. De koning kan dat wel. Zou het onze koning zijn of hun koning?
  Gokje; naar welk land vluchten ze als de aanslagen hier beginnen? (Londen lijkt me vrijwel uitgesloten)

  Like

 11. Driek, nu is zelfs achteraf gebleken dat Wilhelmina, door de stimulering van de spoorwegstakingen, méér schuld had aan de hongerwinter dan de Duitsers! Die familie lijkt wel een traditie te hebben in het nemen van de verkeerde beslissingen waardoor ze -denken zij tenminste- gunstig uit de verf komen! (Helaas ten koste van het klootjesvolk, maar een kniesoor, die daar op let.)
  Je zou echt die hele kliek met de koppen tegen elkaar slaan!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Driek zegt:

   Theresa zegt: Driek, nu is zelfs achteraf gebleken dat Wilhelmina, door de stimulering van de spoorwegstakingen, méér schuld had aan de hongerwinter dan de Duitsers!

   Lieve Theresa, dat was mij al bekend, want op 25 september 2015 schreef ik het artikel ‘HONGERIGE BURGERS’ waarin ik de rol van koningin Wilhelmina in deze affaire al aanstipte:

   “De oorzaak van al die ellende was de Nederlandse regering in ballingschap, die onder aanvoering van koningin Wilhelmina op 17 september 1944 opriep tot een algehele spoorwegstaking. De Nederlandse Spoorwegen, die jarenlang had meegewerkt aan de belangen van de Duitse bezetter, zoals het vervoeren van Joden naar Westerbork en concentratiekampen in het Oosten, was maar al te bereid de boel plat te leggen. Vrijwel iedereen in West-Nederland werd toen voor zijn dagelijks voedsel afhankelijk van gaarkeukens. Bijna geheel Nederland liep te verrekken van de honger”.

   Theresa schreef toen:
   Dat ellendige rotwijf! Dus dàt was -mede, op zijn minst- de orzaak van de hongerwinter!
   Op school lulden ze er altijd omheen en deden voorkomen of de “Moffen” uit een soort wraakoefening alles hadden afgesloten.. Speelde ook waarschijnlijk wel mee, maar de nevenoorzaak was dus wel degelijk die spoorwegstaking, omdat men zo nodig toe moest geven aan de oproep van een wereldvreemd, feodaal misbaksel dat zelf hoog en droog in Londen zat en makkelijk praten had!

   Like

 12. BigLJohn zegt:

  Mijn overleden vader zei het vroeger al; Fijne regen en fijne mensen, daar moet je voor oppassen. Voor dat je het weet word je er door verneukt !

  Like

 13. Ik heb het al vaker geschreven; Ons z.g. Koninklijk huis hangt (nb constitutioneel) ook als een harlekijn aan elke regering. Dus: ” He’ Koning, ga eens even gauw naar die arme moslims in Den Haag om te zeggen, dat (na de zoveelste Islam aanslag met vele onschuldige niet-moslims!) dat wij (de pro-Islam regering, die dat moet zeggen van de pro-Islam E.U. leiders) de Islam nog steeds als “vredelievend” zien en een Linkse verrijking van onze westerse samenleving!
  Die Koning gaat dan braaf maar denkt (net zoals die Wilhelmina in begin mei 1940) als het hier echt mis gaat zit ik lekker op koste van die sukkelige onderdanen de volgende dag al in de veilige V.S.!
  En ….mocht ik … na jaren van de meest bloedige burgeroorlog toch nog na miljoenen doden en verkrachtingen en kruisegingen van die gezagsgetrouwe Nederlanders in een ” bevrijd Nederland” terugkeren, zal ik weer (net als in mei 1945!) met hun zingen van Wilhelmina’s “Wilhelmus van …” en applaus worden ontvangen!
  Wat bof ik toch weer met dit soort (stompzinnige!) onderdanen, die mijn inkomen betalen!
  (Misschien ben ik dan ook wel moslim geworden! Hoef ik nooit meer stiekem andere vriendinnen er op na te houden .. net als mijn voorouders!).
  Weg met de Islam en weg met ons verraderlijke Koningshuis en … weg met heel politiek Den Haag en hun Sovjet-voorbeeld aanbiddende Euro-parlementariers.
  (Hoe langer het Nederlandse volk hierover blijft zwijgen en wegkijken, hoe dommer ze zijn (gemaakt)!)

  Like

 14. exmarineman zegt:

  Effe gewoon heel in het kort: lid van de Bilderberggroep, moeders of was het nog oma is in 1975 ook stiekem akkoord gegaan met het Verdrag van Straatsburg 1975. Ook hij heeft als Koning het kabinetsbeleid geleid van vrije intocht voor de islam en geen belemmeringen hier in Nederland en dus voortzetting van de islamisering van Nederland. HET IS MEDE ZIJN REGERINGSBELEID!!!!
  Dan het bezoek aan S.A……de (inmiddels overleden) koning van S.A. was een zeer grote vriend (!) en de huidige koning is dat nog steeds van de oranjes. Bea paste zelfs haar kleding aan en boog dus diep voor de salafisten en met haar dus ook Nederland. Maar ja: Straatsburg 1975, Bilderberg, NWO, Illuminate en dan hebben we ook nog Soros op de achtergrond…….Voor het Westen (EU/USA/Navo (muv Turkije) moeten ALLE dictators in het M.O. weg die géén soenniet zijn….maar datzelfde Westen creëerd zelf weer een nieuwe dictator: ERDOGAN en ook met die is “ons” koningshuis zeer goed bevriend…….Ja en S.A. leidt de mensenrechtencommissie van de VN…… met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s