Beginselverklaring AfD; Duitsland kruipt uit schuldkramp. Heel voorzichtig.

Screenshot_83

Dr. Frauke Petry, het gezicht van de AfD

(Door: Joost Niemöller)

Op 30 april dit jaar vindt de landelijke partijdag van de AfD plaats. De partij die het tot grote schok van de Duitse media ineens zo goed deed in de recente deelstaatverkiezingen. Op die dag kunnen de leden stemmen over een sinds gisteren voorliggend concept- verkiezingsprogramma. Het gaat niet zomaar om een paar velletjes, maar om bijna tachtig pagina’s Duits-grondig opgestelde basiswaarden en maatschappelijke voorstellen met een filosofische onderbouwing over de aard van de mens. De tekst is samengesteld door een commissie van 28 personen, die aan de gang ging met maar liefst 9000 stellingen van de leden van de partij. De AfD is een tot op het bot democratisch ingestelde partij, zowel qua interne structuur als qua maatschappelijke intenties. En gezien de grondigheid waarmee de AfD te werk gaat, is het natuurlijk een lachertje om hier te spreken van een ‘populistische’ partij, zoals dat in de pers keer op keer gebeurt.

De zeer grondige ambitie die uit dit partijprogramma spreekt, is niets minder dan de heruitvinding van de Duitse identiteit en van het leggen van de bestuurlijke macht bij het Duitse volk.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), burgermoed, Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Beginselverklaring AfD; Duitsland kruipt uit schuldkramp. Heel voorzichtig.

 1. Jan zegt:

  Bij Buitenhof (straks) absoluut niet. Daar gaat de zelfkastijding van de bolsjewieken rustig door:

  Aanslagen in Brussel
  Westerse regeringsleiders spreken net als na de aanslagen in Parijs van een aanval op onze waarden, onze vrijheid en onze manier van leven. Maar was dat werkelijk het doel van de jihadisten? En steekt het Westen, druk zoekend naar een zondebok, wel voldoende de hand in eigen boezem? In Buitenhof een gesprek met de Belgische schrijver David van Reybrouck* en socioloog Willem Schinkel.
  http://programma.vpro.nl/buitenhof/afleveringen/2016/buitenhof-27-maart—dijsselbloem—referendum—aanslagen-brussel.html

  + het obligate gezever over Cruyff

  * Kloosried: David van Reybrouck, zure apparatsjik
  David van Reybrouck is een geleerde Belg, die, omdat ie gemakzuchtige politiek correcte meninkjes verkondigt, aan mag schuiven bij de circle jerk voor terminaal naïeve institutioneelracisten van Bob Rijndwerg. Omdat het een zielige loser is die niet tegen zijn verlies kan heeft hij een stukje gepend om zijn onvrede te uiten over populisme de opkomst van Trump; meneer zit nogal in de spreekwoordelijke piepzak over het feit dat het volk maar niet wil luisteren naar brildragers met het Grote Gelijk aan hun zijde en massaal stemmen op populisten. Reybrouck is namelijk nog van de generatie van het Marxisme-Leninisme die van mening is dat het volk door de intellectuele voorhoede naar het rode licht geleid moet worden. Het stuk is in ’t Engels, want meneer is een frietcosmopoliet. Leest u even mee?

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/weet_je_wie_er_trouwens_ook_graag_in_rijbroeken_door_de_straat_paradeerden.html

  Willem Schinkel:

  Willem Schinkel: ‘Neem de debatten rond moslims. We hebben het over het verbieden van boerka’s, voordat iemand er bij wijze van spreken een gezien heeft. We maken ons druk over dubbele nationaliteiten van staatssecretarissen, over een moslim die vrouwen geen handen schudt. Een maatschappij die daarover al in rep en roer raakt, is een zieligerd. Nederland gedraagt zich als een paranoïde patiënt zonder zelfvertrouwen, die overal om zich heen bedreigingen ziet van zogenaamde radicale elementen of vreemde smetten. Het is de hypochonder die zijn billen spant, de broekriem aanhaalt, zijn ogen samenknijpt en zich ondertussen alleen maar zieker en kwetsbaarder voelt. Een zelfde overreactie zie je bij de discussie over terrorisme. Er is niet één wetenschappelijke definitie van terrorisme waar de moord op Theo van Gogh onder valt. Al-Qaeda, dat is terroristisch. Die groep maakt bewust willekeurige slachtoffers. Met als gevolg dat ook als jou of mij niets is overkomen, we toch het gevoel hebben dat we slachtoffer hadden kunnen zijn. Die angst onder de bevolking zorgt voor druk op de politiek. Zo hoopt een terrorist zijn doel dichterbij te brengen. Mohammed B. heeft een afschuwelijke moord begaan. Maar terrorisme? Dat is typisch de conclusie van een patiënt die zichzelf een rol toedicht in het wereldhistorische gebeuren van de clash of civilizations. Zo van: wij doen ook mee, we horen er ook bij.’

  https://www.groene.nl/artikel/een-paranoide-patient-zonder-zelfvertrouwen

  Buitenhof: wat een linkse shit

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel, en een prima programma van de AfD!

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Ze doen voor ons hun uiterste best. Vrouwtje (Frauke) Petry en Geert Wilders….Of het baat zal hebben is echter DE grote vraag. Miljoenen Libiers, Afganen, Turken, Koerden en Noord Afrikanen staan reeds in de startblokken om alleen al dit jaar in Europa hun Islam te komen opdringen, plus tel daarbij op, hun voorliefde voor vette uitkeringen en verkrachtingen van Europese vrouwen en meisjes. En zo vele, vele jaren achter elkaar, net zo lang totdat Europa nog zwarter is dan een kolenkit, en de Sharia alhier nog barbaarser is dan in Noord Afrika. En dit alles met de welwillende medewerking van de Europese politiek die zich nog steeds weet te handhaven. Zich handhavend met allerlei vuile trucjes zoals ongekozen dictators, leugens, massa immigratie van Moslims, zogenaamde positieve discriminatie, en stemfraude. de MSM media doet de rest. Ik ben benieuwd waar wij in 2016 mee opgezadeld gaan worden !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BigLJohn: 13.56. uur. John, het stomme kiesvolk, daar hebben wij dat aan te danken! De ezels blijven stemmen op: VVD,CDA,PvdA en D66! Daarom verandert er geen zier, de Nederlandse bevolking snurkt rustig verder, of gelooft alle leugens der RODEN van de omroepen, media en pers!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s