Geruchten over grensopening: “Vluchtelingen” keren naar Idomeni terug

Screenshot_104

Enkele “vluchtelingen” komen samen aan de Grieks-Macedonische grens. Ze hopen de deze te kunnen oversteken.

(Vertaling: E.J. Bron)

Talrijke “vluchtelingen” zijn teruggekeerd naar Idomeni op grond van geruchten volgens welke het Rode Kruis en journalisten hen willen helpen de grens met Macedonië over te steken.

DWN

Na geruchten over de op handen zijnde opening van de Griekse grens naar Macedonië zijn tientallen “vluchtelingen” volgens AFP naar de grensovergang Idomeni teruggekeerd. Hoopvolle “vluchtelingen” kwamen vanmorgen op het spoor bij de grens bij elkaar, terwijl Griekse politieagenten de wacht hielden. “Vluchtelingen” zeiden dat ze gehoord hadden dat internationale journalisten en medewerkers van het Rode Kruis hen zouden helpen de grens te doorbreken.

“We hebben vandaag gehoord dat de grens geopend wordt en we zijn hier naartoe gekomen om de grens over te steken”, zei een jonge Syriër tegen het persagentschap uit Athene. “Ze vertelden ons dat het Rode Kruis en 500 journalisten uit de hele wereld achter ons zouden staan.” Een andere jonge Syriër zei dat zijn zuster in Duitsland hetzelfde op internet zou hebben gelezen en hem gewaarschuwd had.

Een woordvoerder van de Griekse instantie die de hulp in de “vluchtelingencrisis coördineert, zei dat enkele mensen om onbekende redenen “valse hoop” zouden wekken. Er bevinden zich op dit moment nog ongeveer 11.600 “vluchtelingen” in het provisorische kamp in Idomeni, nadat enkele weken geleden de landen langs de Balkan-route hun grenzen hadden gesloten.

Griekenland doet zijn best de “vluchtelingen” over te halen te verhuizen naar officiële kampen. Vrijdag en zaterdag werden 600 “vluchtelingen” met bussen naar kampen gebracht. Vooral kinderen en vrouwen houden de toestanden in Idomeni niet langer uit, waar ze ertoe gedwongen zijn om ondanks de regen en de kou in kleine tenten of in de open lucht te overnachten. Anderen daarentegen hebben nog steeds de hoop niet opgegeven om over de grens verder naar het noorden te komen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Europa, EUSSR, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Macedonië. Bookmark de permalink .

5 reacties op Geruchten over grensopening: “Vluchtelingen” keren naar Idomeni terug

 1. Mirjam zegt:

  Ik hoop dat alle grenzen dicht gaan, en dicht blijven.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En ik zie de LINKSE figuren bij het Rode Kruis, en de Pers daartoe in staat. Het wordt met de dag gekker!

  Like

  • Mirjam zegt:

   Ja, dat zie ik ook. Die mensen zijn niet te vertrouwen om hun zin te krijgen en de hele kliek toch, tegen beter weten en verdragen in, toch de grenzen over te zetten.
   Ik ben ook bang voor Italië, hoe het daar zal gaan. Waarom hebben ze daar niet ook hun grenzen nu dicht gemaakt en bewaken ze de wateren. Dat zou een waarschuwing zijn voor de smokkelaars. Tenminste geeft het dan de indruk, dat we voorbereid zijn en dat ze niet zomaar Italië binnen zullen komen. God help ons.

   Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Het houd niet op!
  Als je op een Turks strand een paar stappen de zee inloopt om wat te pootjebaaien moet je al oppassen niet door Frontex ‘gered’ te worden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s