Islamitische zelfmoorddader in Lahore vermoordt minstens 60 mensen, vooral vrouwen en kinderen

Screenshot_111

(Vertaling: Z.B.)

Bij  een zelfmoordaanslag vandaag in de stad Lahore in het noordwesten van Pakistan zijn minstens 60 mensen gedood en raakten meer dan 300 gewond. Dit heeft persbureau Reuters gemeld met verwijzing naar het politiebureau ter plaatse. De aanslag werd door de islamitische Taliban opgeëist. Het doelwit waren christenen die naar een park kwamen om Pasen te vieren.

De aanslag vond plaats enkele meters verwijderd van een speeltuin bij de parkeerplaats bij de ingang van een groot park in een buitenwijk van de tien miljoen inwoners tellende stad Lahore, de hoofdstad van de grootse en rijkste provincie van Pakistan.

Screenshot_112

Volgens de woordvoerder van de hulpdiensten zijn de doden en gewonden voornamelijk vrouwen en kinderen.

Politieofficier Haidar Ashraf vertelde tegen het persbureau Reuters dat de grootste meerderheid van de slachtoffers waarschijnlijk christenen zullen zijn die naar het park kwamen om Pasen te vieren. De explosie vond plaats op het moment dat veel gezinnen het park verlieten. Het aantal slachtoffers zal vermoedelijk nog toenemen, omdat veel van de gewonden er ernstig aan toe zijn, zei Ashraf.

Screenshot_113

Het Pakistaanse leger heeft een offensief tegen de radicaalislamitische militanten in de stamgebieden uitgebreid na het bloedbad in een school in Peshawar, waarbij in december 2014  153 mensen om het leven kwamen, voornamelijk schoolkinderen. De militanten hebben met nieuwe aanslagen gereageerd, waarbij vanaf het begin van dit jaar al tientallen mensen werden gedood.

De provincie Punjab, waar ook de Pakistaanse premier Nawaz Sharif vandaan komt, is niet zo vaak een  terroristisch doelwit in vergelijking met de andere delen van het land. De tegenstanders van de premier beschuldigen hem ervan dat hij de radicalen in sommige delen van Pakistan tolereert in ruil geen aanvallen in Punjab te plegen. Sharif verwerpt deze beschuldigingen.

Screenshot_114

Bronnen:
www.novinky.cz

http://zpravy.idnes.cz

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Pakistan, Rotzakken, Taliban, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Islamitische zelfmoorddader in Lahore vermoordt minstens 60 mensen, vooral vrouwen en kinderen

 1. Driek zegt:

  Ik zou het toch een hele geruststelling vinden wanneer er een verbod komt op de islam. Het wordt met den dag erger, dit zijn geen normale mensen. Dag in dag uit is het moord en doodslag. Maar we blijven die lui binnenhalen. Hartstikke gek zijn we hier.

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Driek: 23.03. uur, op 27/3. Het is toch echt het politieke tuig, onder leiding van LINKS Driek, die ONS deze moslims en handophouders in de maag splitsen. O, een nuance dan, en uiteraard de suffe kiezers, die op dergelijke politici blijven stemmen!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad. De enige oplossing is het TOTAAL VERBOD van elke vorm van de islam! Weg er mee!!!

   Like

 2. ildiko zegt:

  fuck de islam en all die gekken die daarin me geloven.

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. biebie zegt:

  Gelukkig zijn er geen joden en christenen die hun bijbel verkeerd interpreteren en radicaliseren anders was de wereld al helemaal in puin.
  Dit komt alleen maar voor in de liefdevolle islam niet waar.

  Like

 5. Jan Wandelaar zegt:

  +++ in a statement said that Christians were the target. +++

  http://www.aljazeera.com/news/2016/03/deadly-blast-hits-pakistan-lahore-160327143110195.html

  ++++++++

  Like

 6. Mirjam zegt:

  Geen andere ‘religie’ zegt: ‘snijdt mensen de kop af, verkracht kinderen/vrouwen, praktiseer pedofilie, trouw met kinderen, verbiedt vrouwen om auto te rijden, dwing vrouwen om zwarte tenten te dragen, waar alleen hun ogen mogen gezien worden, terwijl hun mannen als prinsen erbij lopen, verkracht dieren, beroof mensen, dood anders gelovigen, aanbidt de profeet meer dan je god etc. etc. Er is géén liefdevolle islam. Waar haat is kan geen liefde zijn. Waar waanzin is kan geen gezond verstand zijn.

  Like

 7. Elena zegt:

  Een normaal mens zou zich toch dood schamen om nog moslim te zijn.
  Keer op keer…zaaien zij dood en verderf.
  Wat een kudt geloof !!!

  Like

 8. Martha N zegt:

  Ach het zijn maar Christenen toch?
  Nu horen we de paus niet?
  Nu horen we de politici niet!
  De media melden het bericht, morgen oud nieuws.
  Moslims zijn toch vriendelijk!
  Het moslimgeloof is een vriendelijk geloof, past zo geweldig(dadig)( bij ons?
  De Koran een vriendelijk boek..?
  Ach wat.

  Like

 9. semper fi zegt:

  De wereld vergaat en ja mensen DOOR DE ISLAM
  Ga nu niet over christelijke wanorde ouwenelen,dat wat erg lang geleden e ook laakbaar uiteraard!
  Wij leven nu!!!! @ Biebie !
  Echter wij worden geleefd door deze vredelievende verrijking!!
  Ik geloof zonder iemand er mee lastig te vallen ,kan blijkbaar toch ook??
  Verlos ons van de BOZE (ISLAM) dat is mijn gebed elke dagen ik vraag mijn(!!??)God ons niet in de steek te laten met al die islam,(lees 6 miljoen joden enz)
  Vrede?/toen in de oudheid,als je dat geloven mag God de toren van babylon enz bedacht was het goed,ieder naar eigen land/streek!
  Nederland wil deze geschiedenis terug draaien,ALLES NAAR NEDERLAND!!!!
  Misschien iets om even aan te denken??
  Ik wens u allen een vredige tweede paasdag toe en wees niet bevreesd,u kunt gewoon rustig slapen gaan!
  Moge uw God met u zijn………………………………………..

  Like

 10. Pieter zegt:

  Deze Christenen hebben meer asiel nodig dan al die Eritreeers, Somaliers en Syriers samen.

  Like

 11. Charles Martel zegt:

  De moslims zijn natuurlijk ook slachtoffer van zulke aanslagen, aldus de Belgische aartsbisschop, in de eerste plaats natuurlijk dat islamitisch zwijn dat zich opblaast.

  Like

 12. Ad de Koning zegt:

  Dit is een bericht voor Theresa Geissler maar aangezien ik haar niet rechtstreeks kan bereiken zet ik het hier maar neer. Beste Theresa, ik lees jouw artikelen altijd met grote belangstelling en reageer ook nogal eens naar de betrokkenen waar het artikel over gaat. Jouw vïsie klopt eigenlijk altijd maar nu had ik een boze mail gestuurd naar de campinghouder in Lunteren en hem in de laatste zin toegevoegd “u zou goed passen als leider van een concentratiekamp” waarop ik vanmorgen al een mail kreeg en hij zegt dat hij al meer reacties had gekregen maar dat er zoiets nooit gebeurd is en hij niet begrijpt hoe zo’n verhaal is ontstaan, hij kan alleen bedenken dat het misschien een actie van een boze klant is geweest waar hij onlangs een klein conflict mee heeft gehad,. Het zou zomaar waar kunnen zijn dus ik zal hem toch maar een excuusmail sturen en hem het voordeel van de twijfel geven.

  Like

 13. Pingback: NIET MET ONS! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s