EEN FOUTE CAMPING. . .

Screenshot_128

Recreatiecentrum De Goudsberg, Hessenweg 85, Lunteren.

(Door: “Driek”)

Het lijkt wel alsof het leven voor den Nederlander met de dag afschuwelijker wordt. De weeën welke de opheffing onzer Joods christelijke samenleving aankondigen, zijn nu alreeds geruime tijd gaande. Het venijn gericht tegen den vrijheidslievende Nederlander waart rond als een griepvirus. Een vreselijke benauwenis slaat mij bijwijlen op het hart. Wat wil het geval? Nu, lezer, burgemeester en wethouders in Ede willen dat er op de Goudsberg een opvangkamp komt voor tweehonderd “asielzoekers”. Wel ja, toe maar. Is dit soms boosaardige opzet? Ja, het lijkt er wel op!  Want werkelijk alles wordt in het werk gesteld om het leven van den burger zo onaangenaam mogelijk te maken.  En vele Nederlanders zijn maar al te bereid om daaraan mede te werken.

Ziedaar een enkel voorbeeld van één onzer pluimstrijkende slijmende medeburgers. De campingbaas Roderick van de Goudsberg in Lunteren eist van zijn campinggasten dat zij zich onthouden van deelneming aan een protestdemonstratie van Pegida. Wie den euvele moed heeft daaraan toch mee te doen, dient de camping dezelfde avond te verlaten en nooit meer terug te komen.

Nu, lezer, dat is me nogal wat. Je hebt maar te gehoorzamen. Anders lazerstraal je maar op. Niet ver meer is de tijd dat wij hier en daar borden tegenkomen waarop staat:

 JODEN NIET GEWENSCHT.

Wakkere lezer van deze uitdagende site van E.J. Bron, op deze stormachtige tweede Paasdag krijg ik van zo’n bericht een gans bittere smaak in mijn mond. Het roept bij mij reeds lang vervlogen herinneringen op. Tijdens de Duitse bezetting waren opvattingen welke tegen de Nationaal Socialistische denkwijzen indruisten verboden. Dan werd je uit de samenleving verwijderd. Dan ging je naar een heropvoedingskamp. Doch veel lijkt er niet veranderd.

Nu word je van je kampeerplaats verwijderd als je tot een bepaalde groep behoort die dwars tegen de gevestigde opvattingen der overheidsdienaren ingaat. Ik spreek er hier schande van. Ik wil dat hier toch even gezegd hebben.

Screenshot_127

Kampbewaker Roderick van kamp De Goudsberg.

Ik hoop dat campingbaas Roderick straks de wrange vruchten plukt van zijn verraderlijk gedrag. Misschien, ja, heel misschien, is de tijd nabij dat wij lieden als Roderick voorgoed uit onze samenleving kunnen verwijderen.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Graaien, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, landverraad, Patriottisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op EEN FOUTE CAMPING. . .

 1. koddebeier zegt:

  Een Neurenberg2 zou op z’n plaats zijn voor al deze landverraders !!

  Like

 2. Fred zegt:

  In Woerden komt de politie je ook bezoeken als je tegen plaatsing van vluchtelingen bent.

  Like

 3. INDERDAAD BIJ EEN ZGN. NEURENBERGPROCES KRIJGT DEZE MODERNE N.S.Ber DE GALG !!!

  Like

 4. albertien54 zegt:

  En er komen steeds meer landverraders bij!!

  Like

 5. Zo zo, Driek, was je dusdanig geraakt door mijn bericht van gisteren, dat je de neiging niet kon onderdrukken om één en ander nog eens flink te benadrukken?
  Nou, zeer vereerd, hoor!
  Tja, je houdt het niet voor mógelijk, waar sommige farizeeërs toe in staat zijn als ze er maar voordeel in zien, wat jij?
  Die vent blijkt trouwens met een heel team te werken, daar; ik vraag me toch af, wat díe er allemaal van vinden….
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Driek zegt:

   Theresa zegt: Zo zo, Driek, was je dusdanig geraakt door mijn bericht van gisteren, dat je de neiging niet kon onderdrukken om één en ander nog eens flink te benadrukken?
   Nou, zeer vereerd, hoor!

   Ja, je bracht mij op het idee, maar ik heb de rest uitgezocht op internet, over die camping. En ik lees altijd je stukjes en je reacties op deze site.

   Like

 6. bezorgd zegt:

  zou al niueyt meer daar willen staan arme mensen die er een seizoen of jaarplaats heben en er een dure stacaravan hebben staan das dadelijk geen lor meer waard,en krijg maar eens een ander plekje want straks is net als in de scandinavishe landen geen campingplaats of hotelkamer meer te krijgen en deze landveraders varen er wel bij want het coa betaald wel en de gemeente faciliteerd want ook die vaart er wel bij

  Like

 7. Harrie Vaes zegt:

  Nog even en dan is het verboden ….zonder burka zich op deze camping te begeven.
  Tjonge jonge wat is het toch wat.

  Like

 8. Ad de Koning zegt:

  Driek, ik lees je artikelen altijd met veel instemming en ik had het al bij Theresa Geissler gelezen en had de campingbaas direct een boze mail gestuurd en gezegd dat hij goed bewaker in een concentratiekamp kon worden. Maar ik kreeg vanmorgen direct een mail van de camping terug dat Roderick zo helemaal niet was en zoiets ook nooit gezegd had ,ze dachten dat het van een boze klant was waar ze momenteel mee in conflict liggen en die hen al bedreigd had en het schijnt in april ook voor de rechter te komen, de mail klonk nogal geloofwaardig en zoiets is natuurlijk mogelijk dus heb ik mijn excuses aangeboden, maar zeker weet ik het natuurlijk niet. IK wacht op verdere reacties.

  Like

 9. Jade zegt:

  En Neurenberg 2 graag voor de oorlog en niet pas erna.

  Like

 10. Duchesne zegt:

  ik wilde een ander commentaar plaatsen, ik hou het erbij dat democratie enkel werkt als deelnemers ook andere mensen in die democratie respecteren. Dit is een duidelijk geval waar respect ver te zoeken is, net als intelligentie.
  Lijkt mij een camping om zo snel mogelijk te verlaten. Zulke lui wil je niet in je blikveld.

  Like

 11. Jade zegt:

  N.B. Op dit terrein vonden er bijeenkomsten van de N.S.B. plaats.
  Bekend is de muur van Mussert, momenteel in de run voor
  cultureel erfgoed. Misschien is er iets van hun gedachtengoed
  blijven hangen en is de campingbeheerder onder invloed…

  Like

  • Driek zegt:

   Jade zegt: Op dit terrein vonden er bijeenkomsten van de N.S.B. plaats.

   Moet de ‘Muur van Mussert’ bij camping De Goudsberg in Lunteren behouden blijven als symbool van de NSB-collaboratie in de Tweede Wereldoorlog? Ja, zegt NIOD-historicus René van Heijningen. Zijn pleidooi roept direct verzet op. De vrees bestaat dat er zo een bedevaartsoord ontstaat voor extreemrechts.

   Anton Mussert. De leider van de Nationaal-Socialistische Beweging (NSB) bootste in Nederland zijn grote voorbeeld Hitler na zo veel hij kon. Het resultaat was vanaf 1936 te zien op de Goudsberg bij Lunteren op de Veluwe. Daar verrees een muur met een balkon. Mussert sprak er jaarlijks zijn volgelingen toe.

   Ruim 70 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog en de ondergang van de NSB is Musserts muur niet meer dan de afscheiding van een camping. Verwaarloosd, vervallen en bijna vergeten. Dat moet anders, vindt René van Heijningen, historicus bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Hij verdiepte zich in de Muur van Mussert en schreef er een boek over, dat morgen verschijnt. Het unieke bouwwerk verdient een opknapbeurt, vindt Van Heijningen, zodat de plek behouden blijft als herinnering aan een van Nederlands zwartste bladzijden uit de Tweede Wereldoorlog. ,,Of het als waarschuwingsteken of als gedenkteken moet worden gebruikt, laat ik graag aan de deskundigen over.”

   Rijksmonument
   En die deskundigen zijn verdeeld: de Erfgoedvereniging Heemschut ziet de muur als kandidaat-rijksmonument. Maar als bouwwerk komt het complex niet in aanmerking, liet de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed al weten. Als onderdeel van een toekomstig ‘verhalenbeleid’ rond monumenten komt er in 2016 een nieuwe kans. En mocht dat een nee worden, dan ligt er nog de optie van een status als lokaal monument. De gemeente Ede wacht af tot het rijk eruit is.

   Niks doen en gewoon de muur laten instorten is voor Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) de beste optie. De grote vrees daar, aldus een woordvoerder, is dat een opgeknapte muur een bedevaartsoord voor extreemrechts zal worden.

   Oud-verzetsstrijder Herman van de Kaa (89) uit Lunteren vindt herstel onzin: ,,Wat wil men bereiken? Deze plek hoeft niet te worden herinnerd. Bovendien is het praktisch vrijwel onmogelijk. De muur is al te veel vervallen.”

   Het onderzoek van Van Heijningen legt de volledige historie van de Muur van Mussert bloot. Inspiratie vond de NSB in de massabijeenkomsten van de nazi’s in Neurenberg, maar de sfeer was in Nederland anders dan bij de oosterburen. ,,Voor velen van hen was het vooral een dagje uit met een padvinderachtig luchtje. Er was bier, er was plezier. Met als klap op de vuurpijl dat een van de grote leiders na een ‘hagespraak’ besloot tegen een van de vlaggenmasten te plassen. Dat zou in Duitsland echt niet gekund hebben.”

   Volkseigene
   De plek in Lunteren kwam in handen van de NSB via een prominent partijlid. De locatie paste goed bij de volkse richting van de partij met een hernieuwde liefde voor het platteland, met de boer als hoeder van het volkseigene. Het woord hagespraak werd erbij bedacht als variant op de hagenpreken in het open veld door protestantse predikers in de 16de eeuw.

   De historicus constateert dat het bouwwerk gebaseerd is op Duitse voorbeelden, waar Mussert eerst twijfels bij had. Later volgde de trots: ,,Zeker op het moment dat hij in de oorlog SS-leider Heinrich Himmler in Lunteren mocht rondleiden.” En die trots hield aan. Na de bevrijding zei Mussert tegen zijn ondervragers: ,,Als u iets van mijn werk wilt zien en de sfeer van onze Beweging, gaat u dan naar Lunteren.”

   Het terrein waar in Musserts periode jaarlijks zo’n 20.000 Nederlanders kwamen, werd na de oorlog gewoon in gebruik genomen voor andere bijeenkomsten waar veel ruimte bij nodig was, zoals de padvinderij en het Rode Kruis. Het bouwsel doet nu dienst als afscheiding van een camping. Zelfs als symbool van de collaboratie met de Duitsers zijn Mussert en zijn muur zo goed als vergeten. Dat begon al tijdens de bezetting. De NSB’ers werden ingezet als hulptroepen bij de bezetting, maar hun beweging mocht niet te veel praats krijgen. Musserts ‘hagespraak der bevrijding’ van 22 juni 1940, net na de inval, werd zijn laatste. De Duitsers verboden alle politiek getinte massa-bijeenkomsten, ook die van de NSB.

   Like

   • Jade zegt:

    Dank voor deze aanvullende informatie Driek.
    Ik ben in dit geval voor een monument status.
    Als alles uit de zwarte periode namelijk verdwijnt
    of wordt afgebroken, verdwijnt ook het “Dit nooit meer” gevoel.

    Like

 12. Philippine zegt:

  Ach. Misschien gaat die camping binnenkort failliet.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Die camping gaat echt niet failliet als er 200 “vluchtelingen” worden geplaatst. Sterker nog de eigenaar gaat er financieel stevig op vooruit en wordt er dus beter van. Vooral in de winterperiode staan veel huisjes en staat de campingplaats veelal leeg….. en met die “vluchtelingen” is alles 12 maanden per jaar “volgeboekt”. En dat is ook gunstig voor de gemeente……

   Like

 13. exmarineman zegt:

  Als nogmaals Als het echt allemaal waar is over die camping dan zou een aangifte wegens discriminatie en haatzaaien jegens Pegida-aanhangers gedaan moeten worden. Als je als winkelier een bordje op je deur hangt: moslims/hoofddoeken e.d. niet gewenst, staat onmiddellijk de politie voor je deur en/of het OM. Want volgens OvJ Bos heeft het OM geen aangifte nodig om zelfstandig op te treden…….

  Like

 14. Grijs 1 zegt:

  Ook hier gaat het ALLEEN maar om GELD,Geld en nog eens GELD ,niks meer en niks minder.

  Like

 15. Marcel zegt:

  Gelukkig sta ik niet op deze camping, zal er ook niet komen en niet één cent spenderen zolang deze duitennaaier het er voor het zeggen heeft!

  Like

 16. abeltje zegt:

  Een reactie op een e-mail aan de camping is dat het allemaal niet klopt. Dus graag bron vermeldingen waarin duidelijk is van wie het verhaal af komt.

  Like

 17. Driek zegt:

  Vandaag, 16 april, lees ik op de site van de telegraaf, dat de huiseigenaren op het recreatiepark De Goudsberg in Lunteren, niet blij zijn met het besluit van de gemeenteraad om midden op het park een azc neer te zetten. De komst van het azc zou de prijzen onder druk zetten en zou vakantiegangers er van weerhouden om een huis te huren op het park.

  Nu, die kampbewaker Roderick van kamp De Goudsberg heeft dus volkomen maling aan zijn recreanten, fijn, als je daar een stacaravan hebt. Asielzoekers als buren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s