Gedankenpolizei en de lange arm van de ChristenUnie

Screenshot_135

Peter van Dalen, Europarlementariër van de ChristenUnie.

(Door: Wim van Schaik)

Jammer voor Peter, maar door de gebeurtenissen in Brussel heeft het geen brede aandacht gekregen dat Europarlementariër Peter van Dalen (CU) echt wel ‘aan de goede kant staat’. Op zijn initiatief worden de AfD’ers Beatrix von Storch en Marcus Pretzell binnenkort uit de Europese fractie van de Conservatieven en Hervormers (ECR) gezet.

De AfD zit met twee leden in de ECR-fractie van het Europees Parlement. ChristenUnie-SGP maakt met Belder (SGP) en Van Dalen (CU) ook deel uit van die fractie.  De uit het verband gerukte  opmerkingen van Von Storch over schieten op ‘vluchtelingen’ vielen slecht bij de moreel verheven goedmensch Van Dalen. Ook Marcus Pretzell heeft het verbruid, omdat hij een politieke bijeenkomst met de Oostenrijkse FPÖ had gehouden. Onacceptabel voor Van Dalen: ‘Hiermee zie je dat de AfD toenadering zoekt tot de politieke familie van het Front National en de PVV.’

Von Storch vermoedt een complot waarbij bondskanselier Angela Merkel betrokken is. Dat zou zomaar kunnen. Intussen heeft de lange arm van de CU er al voor gezorgd dat Von Storch, die op persoonlijk titel lid van de European Christian Political Movement (ECPM) was, uit deze club is gezet.

De AfD  heeft zich met Frauke Petry ontwikkeld van een euro-kritische partij naar een partij die opkomt voor de Duitse nationaliteit en zich afzet tegen de heersende multiculturele cultuur. Daarbij moet AfD voorzichtig formuleren en opereren. In het onderdrukte Duitsland van nu wordt de AfD constant de maat genomen en weggezet als populistisch en rechts-extreem. Iets wat in ons land niet anders is. Ook hier wordt de AfD stelselmatig in de ‘foute hoek’ gezet. De actie van CU-man Van Dalen is daar geheel mee in lijn.

Nu zegt het meer van de ECR dan van AfD dat de laatste uit de fractie gezet wordt. De ECR blijkt, ondanks de pretentie eurosceptisch te zijn, gewoon eurofiel, politiek correct en intolerant. Wie het examen’ leest dat aspirant leden voor toelating tot de ECR moeten afleggen, weet genoeg. De ECR-fractie houdt zich met van alles bezig, maar heeft de kop diep in het zand als het gaat over het echte probleem dat vreemdelingeninvasie heet.

De heksenjacht van Van Dalen op de AfD is door Jonathan van Tongeren vlijmscherp als hypocriet aan de kaak gesteld. Meten met twee maten, zeg maar. Maar er is meer: het ene kwaad is ook het andere niet. Zoals de Roomse kerk onderscheid maakt tussen dagelijkse zonden en doodzonden, maakt de CU verschil tussen kwaad en kwaad.  Er kan veel mee door, maar onvoldoende politiek correct, dat is pas het echte kwaad!

Multicul-gelovigen zien van elkaar graag wat door de vingers: ‘We staan allemaal toch aan de goede kant?’ Het is weliswaar enige tijd geleden, maar nog op Wikipedia na te gaan dat de toenmalige CU-Europarlementariërs Hans Blokland en Rijk van Dam onder verdenking stonden van fraude met onkostendeclaraties. Nu zet het ‘Brusselse-verspil-klimaat’ wel aan om niet op een paar euro te kijken, maar onterechte declaraties blijven toch gewoon onterecht. Tenminste… voor sommigen een beetje minder onterecht dan voor anderen.

Er kwam een onderzoekscommissie aan te pas. Je hoeft geen voorspellende gaven te hebben om te weten dat er dan iets uitkomt in de trant van: ‘Er was sprake van een gebrekkige administratie en dat maakt het vaststellen van fraude lastig.’ En ja hoor, dat was ook precies waar de commissie mee kwam: gebrekkige administratie. Kan gebeuren. Hans was ook maar gepromoveerd econoom. Met zo’n achtergrond is het normaal dat je wat last heb met administratie. En Rijk was een oud belastingambtenaar. Dan kun je ook niet zo met cijfers overweg, toch?  En waar ging het nu helemaal om, die 480 euro per maand hoef je toch eigenlijk helemaal niet te verantwoorden?

Ook Belder, fractiegenoot van Van Dalen, kwam ooit onder vuur te liggen vanwege zijn reiskostendeclaraties. Bij hem ging het er nog schimmiger aan toe: de SGP concludeerde na een niet openbaar gemaakt intern onderzoek dat Belder geen blaam trof.

Gewoon wat slordig omgaan met je onkostenvergoeding moet kunnen. Maar wie aan het speeltje van de goedmensch komt en kanttekeningen plaatst bij de invasie en de bedoelingen van de ‘vluchtelingen’, ja die begaat een doodzonde. Ineens kent de o, zo barmhartige CU´er geen enkele compassie meer. Weg met deze!

‘Als er iets is aan de Europese beschaving wat waardevol is, dan is het wel kritisch denken en het concept van de vrijheid. En precies dat is het wat de islam niet uit kan staan’, stond er pas op deze site.

Bij Peter van Dalen zit de islamisering al behoorlijk tussen de oren, compleet met fatwa.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Vluchtelingen", AfD (Alternative für Deutschland), ChristenUnie, Europees Parlement, Hypocrisie, Islamisering, kwaadaardige opzet, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Gedankenpolizei en de lange arm van de ChristenUnie

 1. Ik denk persoonlijk, dat partijen als de CU en de SGP evenmin voorstanders zijn van zelfstandig, kritisch denken. Daarin voelen ze de islam maar wat goed aan, al durven ze het misschien niet met zoveel woorden toe te geven.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • SeeMore zegt:

   Inderdaad. Die “Bible Belt” gluiperds zijn in principe net zo gek en gevaarlijk als de moslims. Voor incest draaien zij ook de hand niet om. Vrouwen zijn minderwaardig. Discrimineren andersgelovigen dat het een lieve lust is.

   Like

 2. Berthe zegt:

  Daarom: beoordeel iemand nooit op zijn positie, afkomst, rijkdom of uiterlijk, maar altijd op de congruentie tussen zijn WOORDEN en DADEN!
  Bedankt voor het inzicht dat je ons weer geeft, Wim, in deze hypocriete Peter van Dalen.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  De CU behoort tot de landverraders partijen die het verdrag van Lissabon (€U grondwet) er tegen de wil des volks doorgedrukt hebben…
  SGP is dubieus nadat van der Staai zich aan de coalitie verkocht voor 30 zilverlingen (koopzondag).
  Tja, de enige partijen die er nog zitten voor nationaal belang zijn de PVV en de daarvan afvalligen VNL, In Duitsland AfD, België het Vlaams Belang, Oostenrijk FPÖ en Frankrijk Front National.
  Deze nationalisten worden door de landverraders partijen/ linkse kliek steevast extreem-rechts, populistisch, racistisch of fascistisch genoemd…

  Like

 4. janchik zegt:

  Toch eigenlijk gek dat je die Christen Gutmenschen met geen woord hoort protesteren over de slachting van 70 Christenen(vrouwen en kinderen) in Lahore Pakistan. Ook de paus is een islam reetlikker met zijn stelling dat de islam niets met terrorisme te maken heeft.
  Kijk en daarom geloof ik op mijn eigen manier, zonder het advies van die christelijke huichelaars en landverraders. Daar heb ik geen kerk voor nodig

  Like

 5. exmarineman zegt:

  En kijk ook maar naar hoe de CU-fractie met die nieuwe fractievoorzitter functioneert in de 2e slaapkamer. Het is nog een graadje erger geworden dan bij zijn voorganger, maar opkomen voor de onthoofde en verkrachte yezidi- en Koerdische christenen ho maar…..nee de islam is de religie van de vrede want er staat in dat fijne boek helemaal niets over het doden van ongelovigen. Maar ja CU- en SGP-aanhangers/leden zijn in hun eigen ogen geen ongelovigen, maar ze vergeten eventjes wel dat ze christenen zijn en dát zijn nou juist in de ogen van de islam WEL ONgelovigen!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @exmarineman: 03.24. uur. Inderdaad, de christenen die afgeslacht worden in het Midden- Oosten, kunnen barsten, van deze schijnheiligen. Ik heb het helemaal gehad met deze CU en de SGP. Judassen dat zijn het, en ik vind het jammer dat ik dat moet toegeven. Helaas!

   Like

 6. Joshua zegt:

  Deze twee gristelijke partijen zijn net zo erg als dat andere zooitje landverraders.
  Deze lamstralen zitten er alleen om hun zakken te vullen en een beetje interessant te wezen door roomser te zijn dan de paus, stelletje geld beluste idioten.

  Like

 7. Jean zegt:

  Wanneer wordt dat EU gedrocht nu eens definitief opgeruimd? Heeft het nog niet genoeg ellende veroorzaakt? Islamieten eruit en nooit erin, dus grenzen sluiten en alle illegalen binnen de 24u van het grondgebied flikkeren en van diegenen die mogen blijven dadelijk DNA en vingerafdrukken nemen incl. duidelijke foto van het aangezicht, opslaan in een databank die iedere burger moeten kunnen raadplegen om alzo “ellende” te voorkomen.

  Like

 8. Qvic zegt:

  Iedereen die een religie aanbid ongeacht welke, schaft zijn eigen zelfstandigheid en denkvermogen min of meer af en gehoorzaamt enkel die ene religie die hij of zij aanbid. Hier in Europa wordt steeds beweerd dat politiek en religie gescheiden is, maar dat kan ik tot op heden niet consenteren gezien de vele religies in de politiek. Zie maar in onze eigen tweede kamer er liggen zowel de bijbel, als de koran. Beide horen daar niet. Maar ook het politieke correcte mentaliteit is ook een religie en die schaad miljoenen mensen dagelijks die daar anders over denken, zo ook al die mensen die andere volgen met hun multimedia e.d. vallen ook onder de categorie religie. Het punt is dat bijna iedereen wel ergens bij wil horen en dat er vanuit de overheden ook alles in het werk stellen om iedereen te kunnen controleren en zo nodige te corrigeren enkel naar hun maatstaven. Daarmee wil ik zeggen dat overheden ook onder de noemer religie vallen. Democratie die vele hoog in het vaandel hebben staan, beseffen niet dat zelfs dat ook onder de noemer religie valt, want een democratie heeft als nadeel dat de meerderheid de minderheid dwingt om de maatstaven van de meerderheid op te leggen. Maar de zogenaamde democratie die we nu kennen is net andersom. Zoals in de tweede kamer is de democratie zeer ver te zoeken, zo als bij de laatste verkiezingen had ongeveer 60% stemgerechtigde gestemd, hoe kan dan het huidige kabinet nu over de meerderheid spreken als zij amper maar 30% van de stemgerechtigden vertegenwoordigen.

  Like

 9. Elena zegt:

  Het irriteert mij mateloos dat er in de 2e slaapkamer een Bijbel en koran ligt.
  Hoort niet in een land waar kerk en staat gescheiden zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s