“Politiek-correcte oogkleppen afdoen”

Screenshot_129

(Vertaling: E.J. Bron)

“Der Wegscheider” – zo heet een programma op de private Oostenrijkse tv-zender “Servus TV”, waarin Dr. Ferdinand Wegscheider (foto boven) iedere zaterdag onderwerpen en verbanden analyseert, en daarop uit heel persoonlijke hoek – meestal satirisch – commentaar levert. In het actuele commentaar van 27 maart over de islamitische terreuraanslagen in Brussel ontbreekt echter terecht de satire. Veelmeer neemt Wegscheider zeer kritisch de “goedmenschen” op de korrel: “Ik beschouw het als een gebod om eindelijk de politiek-correcte oogkleppen af te doen, spreekverboden op te heffen en zonder ideologie en venijn bij elkaar te gaan zitten. […] Wie echt een democratisch met elkaar wil, moet er eveneens mee ophouden diegenen aan te vallen, uit te schelden en zwart te maken die zorgen en angsten hebben en ook diegenen die er in werkelijkheid al jaren voor hebben gewaarschuwd wat nu langzamerhand uitkomt.” Bekijk/beluister hier de video. Hieronder de volledige transcriptie:

Deze week heeft de terreur opnieuw toegeslagen en zijn hatelijke tronie laten zien. Eens temeer zijn we geschokt over de haat, de achterbaksheid en de koelbloedigheid van deze laffe moordenaars. Eens temeer nemen bij veel burgers de angst, onzekerheid en hulpeloosheid toe. Eens temeer proberen velen hun toevlucht te zoeken in solidariteitsmanifestaties, in het mee rouwen voor ons onbekende slachtoffers en in het nieuwe roepen naar tolerantie en vrede. Dat is allemaal begrijpelijk, maar veel daarvan is echter niet geschikt om tot oplossingen te komen.

Met het oog op de verschrikkelijke beelden uit Brussel en in de wetenschap van de zorgen en angsten van veel burgers zou het meest eenvoudige zijn om mee te zingen in het koor dat op de barbaarse aanslagen reageert met nieuwe oproepen tot tolerantie en vreedzaamheid. Net zoals in talrijke commentaren van de afgelopen dagen, waarin bijvoorbeeld werd gezegd; het enige dat we zouden kunnen doen zou het sluiten van de rijen zijn met alle vredelievende mensen, ongeacht van welke religie.

Dat klinkt prachtig, is gemakkelijk en zorgt voor een enthousiaste stemming, vooral bij jonge mensen op de sociale media. Beter wordt het daardoor echter niet. Ik beschouw het veelmeer als een gebod van het uur om eindelijk de politiek-correcte oogkleppen af te doen, spreekverboden op te heffen en zonder ideologie en venijn bij elkaar te gaan zitten. De situatie nuchter te beoordelen en ernaar te handelen. Als we niet willen dat terreuraanslagen zoals in Madrid, Londen, Parijs of Brussel tot het wrede leven van alle dag in Europa gaan behoren, moeten we afscheid nemen van ons geloof dat het probleem met de “Islamitische Staat” en andere radicale islamieten met fakkeloptochten, wegkijken en tolerantie voor de intoleranten op te lossen is. Wie echt een democratisch met elkaar wil, moet er ook mee ophouden diegenen aan te vallen, uit te schelden en zwart te maken die zorgen en angsten hebben en ook diegenen die er in werkelijkheid al jarenlang voor gewaarschuwd hebben wat nu langzamerhand uitkomt.

Ook als velen dit niet graag horen en het er vreselijk moeilijk mee hebben om het toe te geven. Juist de vast en zeker door velen goed bedoelde tolerantie met al haar, deels gruwelijke, facetten is het die het deze krankzinnige beesten zo gemakkelijk maakt om steeds vaker toe te slaan. Een generatie goed bedoelende dromers, die in hun terechte verlangen naar vrede, maar volledig naïef en ver van de realiteit verwijderd, al jarenlang westerse en christelijke waarden net zo bestrijdt en beschadigt als welke vorm van grenzen en orde dan ook. Een zelfbenoemde meningselite, die er onder de dekmantel van vrede, vrijheid en databescherming al jaren voor zorgt dat de politie en het leger verzwakt en beperkt worden, is er medeverantwoordelijk voor dat de ISIS-daders heel gemakkelijk spel hebben.

Een drastisch voorbeeld waar het aan ligt, werd na de aanslagen van Brussel deze week aangesproken door de Salzburger terrorismeonderzoeker Friedrich Steinhäusler. Hij heeft gewezen op zogenaamde “No-Go-Areas” in Europese steden. Dat zijn bepaalde criminele zones waar zich criminelen of terroristische daders bevinden. Zones die zelfs door de politie worden gemeden. Wie zoiets duldt, verdringt en toelaat, heeft de strijd tegen de terroristen zo goed als verloren. Als we daar niet iets aan doen, zal het probleem niet op te lossen zijn. De politiek moet onmiddellijk een einde maken aan zulke ongelooflijke misstanden en onze politici moeten eindelijk datgene uitvoeren wat ze na iedere aanslag verkondigen, wat echter tot nu toe nooit is gebeurd; de uitwisseling van informatie van geheime diensten. Tot op de dag van vandaag bestaat er geen databank waarin de namen van alle Europese Syrië-strijders voor alle Europese veiligheidsautoriteiten toegankelijk zijn. Jonge mannen, die in ISIS-kampen opgeleid en geradicaliseerd werden, kunnen bijna ongehinderd door Europa reizen. Dat is in werkelijkheid een ongelooflijk schandaal, dat niet in de laatste plaats ook door de door de media, ngo´s en linkse politici aangewakkerde multiculti welkomstsfeer nog werd gestimuleerd.

Als we werkelijk willen bijdragen aan een succes tegen de politieke islam en het terrorisme, moet onze samenleving afscheid nemen van enkele populaire uitwassen van vermeende tolerantie. Het zal niet meer kunnen dat islamitische kleuterscholen met enorme sommen belastinggeld worden gesubsidieerd zonder te controleren wat er in deze kleuterscholen plaatsvindt en op zorgwekkende misstanden te reageren met wegkijken, onder het tapijt vegen en verzwijgen.

Men zal in het vervolg heel goed moeten nadenken welke signalen men uitzendt als men zich inzet voor de bouw van moskeeën, waarin dan deels haatpredikers optreden, en er tegelijkertijd voor strijdt dat er geen kruisen meer in onze schoolklassen mogen hangen en dat schoolkinderen niet meer “Grüss Gott” mogen zeggen, omdat dit anders gelovige leerlingen in hun religieuze gevoelens zou kunnen kwetsen. En tenslotte zullen we ermee moeten ophouden de registratie van misstanden hetze te noemen en diegenen die op deze misstanden wijzen voor nazi´s uit te schelden.

Deze week is ontelbare malen een met elkaar bezworen om de fundamentalistische terreur te overwinnen. Daar ben ik het in principe mee eens, de vraag is echter van welk met elkaar er sprake is. Een met elkaar met terroristen, hun sympathisanten en jihad-appeasers maakt het voor de krankzinnige ISIS-daders alleen nog maar gemakkelijker. Wat er volgens mij in plaats daarvan nodig is, is een met elkaar met al diegenen die achter onze democratische waarden staan en deze ook heel duidelijk verdedigen. Er is een met elkaar nodig van iedereen die het duidelijk en het erover eens is dat ISIS niets anders is dan een moorddadige organisatie, een vijand die men zonder gemaar met alle middelen moet bestrijden. Daartoe behoort ook het vernietigen van deze hydra, die zich bijna ongehinderd in het Nabije Oosten heeft uitgebreid, mensen afslacht en vrouwen verkracht, de een na de ander het hoofd afslaat. Dat kan menig zacht en vreedzaam hart verstoren, maar dan pas zal het mogelijk zijn de verlangde vrede te vinden.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Met dank aan “Vederso” voor het Duitse transcript van de video.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Barbarisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, ISIS, Islam, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, political correctness, Rotzakken, socialistisch idealisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Politiek-correcte oogkleppen afdoen”

 1. Bob Fleumer zegt:

  Gedeeld, volledig mee eens!!

  Like

 2. Frans Brassens zegt:

  Wegscheider zegt wat wij (in ieder geval hier) allemaal al lange tijd zeggen:

  Stop die krankzinnige en volkomen onverdiende ‘tolerantie’ voor intoleranten,
  stop met het meten met twee maten (hoofddoekjes wel, kruisjes niet, bijvoorbeeld),
  stop met het benoemen van structureel geweld als ‘incidenten’,
  stop met het wegkijken,
  stop met het pamperen,
  stop met het voortrekken van -veelal- nep-vluchtelingen boven de eigen burgers,
  stop met het blijven opnemen van nieuwe quasi-vluchtelingen,
  sluit de grenzen en plaats ‘hekken’,
  screen alles wat al ‘binnen’ is uitermate goed en accepteer geen afwezigheid van papieren,
  zet allereerst overlastgevende aanwezige ‘welvaartszoekers’ direct uit,
  trek je daarbij niets van E.U. of andere ‘regels’ aan,
  zet daarnaast alle andere ‘welvaartszoekers’ alias ruifknagers uit,
  stap uit de E.U. en herwin de zeggenschap over jezelf.

  Maar bovenal en eerst, waarzonder dit alles niet zal lukken:
  Ontneem alle verraders van ons land, politici en media, de macht, hoe dan ook.
  Daartoe zal ‘het volk’ moeten ontwaken. Moeten wéten. Moeten kíezen met verstand.
  Maar dáár, in ‘het volk’, zit nog steeds de laksheid, een trieste rem, zo niet de onmogelijkheid.
  Bijna obligaat is het voor de zoveelste keer vermelden van de tekst van Van Randwijk:

  “Wij staan tesaam voor het gericht
  voor goed of kwaad te kiezen,
  een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht”

  Like

 3. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  De Maizière: Integreren of vertrekken

  BERLIJN – De Duitse minister van Binnenlandse Zaken werkt aan een wetsvoorstel dat migranten verplicht Duits te leren en te integreren in de samenleving. Migranten die dit niet doen zouden hun verblijfsvergunning kwijtraken, zei de minister maandag.

  Het voorstel volgt op de nederlaag die de partij van De Maizière en bondskanselier Angela Merkel eerder deze maand leed bij regionale verkiezingen. Veel kiezers gaven de afgelopen tijd aan ontevreden te zijn over het gastvrije optreden van de Duitse regering in de vluchtelingencrisis.

  ,,Voor diegenen die weigeren Duits te leren, die weigeren hun familieleden – vrouwen en meisjes bijvoorbeeld – te laten integreren, en werk weigeren: voor die mensen kan er na drie jaar geen permanente verblijfsvergunning volgen”, zei de Maizière.

  Het wetsvoorstel kan ook op de steun van de sociaaldemocratische coalitiegenoot SPD rekenen. ,,We moeten integratie niet alleen ondersteunen, maar ook eisen”, zei vicebondskanselier Sigmar Gabriel.

  Like

  • wim zegt:

   Te laat, want dit is geen beleid, maar paniekreactie opkomst AfD. De steun van de SPD voorspelt niet veel goeds: traineren, uitzonderingen bedingen, afzwakken zoals we dat van de PvdA kennen. Het roer moet om. De grenzen van Europa dicht.

   Like

 4. Anna zegt:

  Prima maar hoe krijg je onze politiek linkse kop stukken aan het praten…..
  WANNEER GAAN ZE EENS ECHT ERKENNEN DAT WILDERS AL JAREN GELIJK HEEFT.

  DIT LINKS GEPEUPEL PVDA D66 GROENLINKS EN AL DIE ANDEREN OFFEREN LIEVER ONS LAND UIT AAN DE MOSLIM BOEVEN, DAN DAT ZE OOIT ZULLEN ERKENNEN DAT WILDERS GLIJK HEEFT.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Zolang LINKS, met medewerking van Liberalen en Christendemocraten, de ISLAM blijven promoten en goedpraten, zal er NIETS veranderen! Dat is het grootste probleem, namelijk politici totaal losgezongen van de werkelijkheid!

  Like

 6. carthago zegt:

  Adembenemend goede rede!
  Een sprank hoop en licht in het mooie avondland!

  Like

 7. Mirjam zegt:

  Wij, als burgers, moeten ons ook laten horen. Niet door gewelddadige optredens, maar gewoon in het dagelijkse leven. Collectieve debatten opeisen tussen de regering en het volk, zodat dingen besproken kunnen worden, waar de burgers mee zitten. En dit ook in alle openheid doen. Ik weet niet of zoiets mogelijk is op het moment, maar als dit niet zo is, dan moeten we zorgen dat het er komt. En iedereen die het daar mee eens is, moet ook daar achter staan. We kunnen ons zelfs een naam geven: Het burgercollectief. Er wordt in tal van talkshows op de Nederlandse televisie, de grootste onzin verteld, maar nooit wordt er op een objectieve manier over dingen gediscussieerd, zonder dat er weer een linkse oplossing voor waar wordt aangenomen. Dit is het paradigma van de huidige samenleving: alles ombuigen ten gunste van de leugens en de ontkenning. Angst regeert overal, zonder dat deze voor eenieder hetzelfde betekent. De Nederlandse identiteit is weg en vertoeft onder het Stockholm syndroom. Gelukkig dat niet iedereen hieronder lijdt en daarom is het tijd om op te staan en voor de waarheid te gaan. We moeten, zonder geweld, maar met de rede, de wet en het verstand, maar vooral met moed de confrontatie aangaan met de waanzin van de rest van Nederland en de mensen wakker schudden, zodat ze het juk van zich af kunnen schudden en ons land en onze burgers weer Nederlanders worden en durven te zijn, die van hun land en identiteit houden en het niet willen verliezen.

  Like

 8. Jan zegt:

  De politie die moet toezien op politiek correct gedrag veroordeelt blanke vrouwen met grote borsten want zij geven slechte signalen af

  Recently, the United Nations named the fictional comic book character as its newest Honorary Ambassador for the Empowerment of Women and Girls. That was a terrible mistake, according to “concerned” U.N. staffers who started a petition to undo this obvious attack on feminism.

  The petitioners found it “disappointing” that the U.N. “was unable to find a real-life woman that would be able to champion the rights of ALL women on the issue of gender equality and the fight for their empowerment.”
  ….
  http://www.truthrevolt.org/news/pc-police-concerned-large-breasted-white-wonder-woman-sends-wrong-message

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s