Journaliste in isoleercel wegens ‘minachting’ Joegoslavië-tribunaal

Screenshot_5

(Door: Huib Modderkolk)

De detentie van een Franse journaliste door het Haagse Joegoslavië-tribunaal heeft internationaal vragen opgeroepen. De omstandigheden waaronder de vrouw, Florence Hartmann, wordt vastgehouden, leiden tot onbegrip. Hartmann zit in een isoleercel waar 24 uur per dag licht brandt. Volgens haar advocaat wordt ze elke 15 minuten door bewakers gecontroleerd.

Carla del Ponte van het Joegoslavië-tribunaal. Daarvoor was ze correspondent in Bosnië voor de Franse krant Le Monde. In 2007 publiceerde ze een boek (Vrede en Straf) over het Joegoslavië-tribunaal, waarin ze stelt dat cruciale documenten over de massaslachtingen in Srebrenica in 1995 nooit zijn gebruikt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, meningsdictatuur, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

14 reacties op Journaliste in isoleercel wegens ‘minachting’ Joegoslavië-tribunaal

 1. Verwarde Man zegt:

  Tribunaal…..
  Rechtbank ter velde voor een beperkte periode.

  Geef ze de ruimte en het worden allemaal kleine potentaatjes, en mensenrechten, ach wat.

  Like

 2. elisah zegt:

  Als mensen hier hun verkeersboete niet betalen, worden ze ook als een crimineel opgesloten.
  Als ze die boete van 7000 euro wel heeft betaald, kan ze dat toch bewijzen?
  Het vertrouwen in de rechtspraak ben ik al jaren geleden volkomen kwijtgeraakt, gelijk hebben is iets heel anders dan gelijk krijgen.

  Like

 3. Ron zegt:

  Zie hier wat de VN doet als zij het voor het zeggen krijgen hier.
  Puur machtsmisbruik.
  Ze hadden echt de franse overheid wel even kunnen inlichten dat de straf was omgezet.
  Dan had de journaliste met een bonnetje (ja, daar hebben we hem weer) makkelijk kunnen aantonen dat de boete betaald was.
  Maar nee, niets vertellen en dan wel met groot machtsvertoon arresteren.

  Het zou me overigens niets verbazen als dit tribunaal bepaalde documenten die ze niet goed uit zouden komen niet zouden gebruiken.
  Ze voelen zich daar bij de VN op hun pik getrapt, daarom die agressie.

  Like

 4. Ach dit is weer een gevalletje misleiding van het randdebiele publiek die een heilig geloof hecht aan het zorgvuldig wegpoetsen van feiten het reilen en zeilen van deze komedie-rechtbank dat moet toch voor een groot gedeelte onder de realisten van het Nederlandse publiek toch bekent zijn om de selectieve waarheidsvinding. Iedereen met een boerenverstand weet inmiddels dat bijna alleen de Servische ‘oorlogsmisdadigers’ tot het einde van de wereld worden vervolgd door deze nep justitie, waarom zou je je dan afvragen, omdat Servië een broedervolk van het Russische volk is, simpeler kan ‘k het niet maken…

  Like

 5. Jan zegt:

  Nederlandse politiemensen hielpen vervolgens haar te arresteren.

  Politiemensen is een eufemisme als men hun smerige rol herinnert tijden WOII

  De Ponte is overigens een smerig rotwijf dat op de hoogte was van de moorden begaan door moslims op Serviërs en de orgaanhandel van moslims, maar zij wilde het niet weten. Het wijf was op de hoogte van de leugens van moslims, hun kolderverhaal van 8000 vermoorde moslims. Er zijn nooit meer dan 2500 lijken opgegraven en daarvan was een flink aantal Serviër, gedood tijdens de gevechten en een aanzienlijk aantal Bosnische soldaten, dus moslims eveneens gedood tijdens de gevechten. De 8000 is net zo’n kolder als dat eeuwige Palestina van Arabieren.

  Ik kijk niet raar op als Florence Hartmann net als Milošević in de cel wordt gestorven. Iets als ‘Herzversagen’, zoals de nazi’s het noemden als iemand in een concentratiekamp werd vermoord.

  The Srebrenica Massacre was a Gigantic Political Fraud
  http://www.globalresearch.ca/the-srebrenica-massacre-was-a-gigantic-political-fraud/5321388

  UN knew about Kosovo organ trafficking, report says
  http://www.france24.com/en/20110216-un-confidential-document-kosovo-organ-trafficking-investigation-unmik-eulex

  De mythe van de genocide in Srebrenica
  http://vanfrikschoten.nl/adam-post-archief/adam_posts/828-De-mythe-van-de-genocide-in-.html

  Like

 6. Het verzet van de VS tegen het Internationaal Strafhof komt voort uit schijterigheid, de Amerikanen zijn juist heel erg trots op hun rechtsstaat, hun grondwet And Justice For All. Dat de onbetrouwbare magistratuur van het hof deze verworvenheden weleens zouden kunnen wegnemen. Zou dit uitsluitend de enige reden zijn voor Amerika, om niet mee te werken aan het Internationaal Strafhof? Het strafhof welke excelleert door impotentie en onmacht en niet bereidt zijn tot doorpakken maar onder het mom van praten maar niet doen. Voorbeeld, na vier jaar van uitgebreid onderzoek, vaardigde het hof een arrestatie bevel uit tegen de Soedanese president Omar al Bashir wegens zijn betrokkenheid bij volkerenmoord en waarschijnlijk heeft hij nooit iets te vrezen voor vervolging….

  Like

 7. Elena zegt:

  Ik heb een groot vermoeden dat Florence Hartmann over materiaal beschikte wat de aanklager Capla DEL Ponte niet goed uitkwam.

  De geweldadige arrestatie van Florence Hartmann met behulp van landverraders die zich Politie noemen, was wel erg doorzichtig….het stinkt daar !!!!
  De DEL was toen al een gore moslim knuffelaar.

  Met geen woord is ooit gesproken tijdens het proces welke een verschrikking de Serven hebben doorstaan veroorzaakt door de moorddadige moslims onder leiding van de barbaar Naser Oric,
  Naser Oric werd slechts voor 2 jaar veroordeeld door het smerige Haagse Joegoslavië-tribunaal ,

  Minachtig van het Haagse Joegoslavië-tribunaal ….heb ik vanaf de 1ste dag gehad….hopelijk miljoenen met mij.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Is dat niet de nageboorte van Carnegie?

  Like

 9. Door elke 15 minuten de arme vrouw te ‘controleren’ zorgen ze ervoor dat zij aan slaap-onthouding lijdt. Dat is een vorm van marteling die verboden is onder de VN mensenrechtenmanifesto. De Nederlandse autoriteiten in Den Haag moeten snel bezwaar maken tegen deze martelmethode van deze vrouw en eisen dat ze onmiddellijk vrijgelaten moet worden. Dit soort martelingen is tegen de wet in Nederland en hoewel ze in een ‘gevangenis zit’ in opdracht van het VN tribunaal, heeft de Nederlandse staat recht, trouwens de plicht, om onmiddellijk in te grijpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s