Peiling: EU-tegenstanders in Groot-Brittannië in opmars

Screenshot_34

(Vertaling: E.J. Bron)

In Groot-Brittannië hebben de EU-tegenstanders verrassend veel terrein gewonnen. De voorsprong van de EU-voorstanders wordt steeds kleiner – slecht nieuws voor premier David Cameron.

DWN

Er komen steeds minder voorstanders van een verblijf van Groot-Brittannië in de Europese Unie. Hun voorsprong op de EU-tegenstanders nam in de jongste peiling van het opinieonderzoeksbureau Ipsos Mori binnen een maand met meer dan de helft af. 49% van de geënquêteerden stemde in de peiling in maar voor een verblijf in de EI, 5% minder dan in januari. Voorstander van uittreding was daarentegen 41%, na 36% vorige maand.

Het desbetreffende referendum zal op 23 juni plaatsvinden. Het beslist indirect ook over de toekomstige politieke en economische rol van Groot-Brittannië in de wereld. De Britse Centrale Bank waarschuwde dinsdag voor de gevolgen van een EU-uittreding. De regering van David Cameron verneemt de enorme tegenwind vooral in de eigen partij. De Financial Times bericht dat de EU-tegenstanders zich door Cameron genegeerd voelen, de Conservatieve Partij dreigt uiteen te vallen. Het meest duidelijk signaal van de onenigheid was het spectaculaire aftreden van de minister van de minister van Arbeid Duncan Smith.

Volgens informatie van Ipsor Mori zou het verschil tussen de beide kampen nog kleiner zijn als men diegenen die vermoedelijk niet aan het referendum deelnemen niet mee zou tellen in de uitslag van de peiling. Tussen 19 en 22 maart werden 1.023 mensen geënquêteerd.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

9 reacties op Peiling: EU-tegenstanders in Groot-Brittannië in opmars

 1. In Groot-Brittannië hebben de EU-tegenstanders verrassend veel terrein gewonnen. De voorsprong van de EU-voorstanders wordt steeds kleiner – slecht nieuws voor premier David Cameron. Tja wie islam zaait, zal jihad oogsten. Cameron is ook een geloofsgenoot en een doortrapte leugenaar elke Engelsman die dat niet in de gaten heeft moet met zijn urine naar de dokter…

  Like

 2. In Zweden z’n ze ook weer lekker bezig…

  Heftige rellen in Zweedse immigrantenwijk

  Twee opeenvolgende nachten vonden heftige rellen plaats in de voorstad Alby bij Stockholm. In Alby wonen veel migranten: Syriers en Iraki’s. Jongeren staken auto’s in brand en bekogelden politie en hulpdiensten met stenen en vuurwerk.
  Toen de politie afgelopen donderdag patrouilleerde, vloog er een steen door hun autoruit. Toen de agenten op zoeken gingen naar de dader, staken relschoppers autobanden in brand, gooiden benzine over diverse auto’s en staken die in brand. Toen de brandweer arriveerde, werden de brandweermensen bekogeld. de daaropvolgende nacht vonden diverse schermutselingen plaats door inwoners van de wijk.
  Omdat de Zweedse wet registratie op etniciteit verbiedt, zal de identiteit van de relschoppers niet bekend worden.

  Bron
  https://www.rt.com/

  Like

 3. Jan zegt:

  GB krankzinnig land: man mag geen viltstiften bij zich hebben in het openbaar want kritisch op islam

  Receptionist banned from having marker pen in public over racist graffiti

  Tom Whelan, 53, wrote the words on hoardings outside Noor Islam Trust in Leyton, east London, on nine occasions between August and February.

  He would write things like ‘deport Islam’, Islam evil, ‘Arab myth, ‘Nation destroyer’ and Allah myth’.

  Whelan pleaded guilty to nine charges of racially aggravated criminal damage at Thames Magistrates’ Court.

  http://metro.co.uk/2016/03/30/receptionist-banned-from-having-marker-pen-in-public-over-racist-graffiti-5784784/#ixzz44Ot7O8gB

  Like

 4. Jan zegt:

  Pa treitert docent van school:

  Pa is nieuwsgierig wat docente doet, surft op het net en ziet dat ze modellenwerk doet. Vreselijk, want zij is moor en poseert. Pa op hoge poten naar school en in weet het voor elkaar te krijgen dat zij door het al even achterlijke bestuur wordt ontslagen.
  De ranzige foto’s:


  http://madworldnews.com/dad-trolling-teachers-facebook/

  Het blijft een enigszins eiland met een percentueel lichtelijk gestoord volk

  Like

 5. Koos zegt:

  Als straks de zweden democraten het zat zijn, en massaal tot gewelddadigheden overgaan, wordt dan de etniciteit van de daders ook niet genoemd?

  Like

 6. Jan zegt:

  Gavin Boby: Muslim rapists – majority or minority?

  Gavin Boby: Muslim rapists – why so serious?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s