Terreurbron islam

Screenshot_36

(Door: Hans Heckel – Vertaling: E.J. Bron)

Wie de oorzaken van het fanatisme ontkent, leidt Europa in een catastrofe. “Dat heeft niets met de islam te maken.” Steeds opnieuw dezelfde leuze die zichzelf in toenemende mate blootlegt. De kritiek wordt luider:

Wie een probleem wil oplossen, moet eerst op zoek gaan naar zijn bron. De Duitse politieke leiding  probeert na de aanslagen van Brussel, net zoals na Parijs en gelijksoortige bloedbaden, daarentegen alles om de blik naar de bron te maskeren.

Na het Parijse bloedbad in november sprak Angela Merkel van “goddeloze” daders – terwijl het onmiskenbaar religieuze waan was die de moordenaars had gedreven. In haar standpuntbepaling met betrekking tot de massamoord van Brussel zag de bondskanselier nu zelfs af van het benoemen van de kring daders, alsof de misdadigers noch een motief noch een achtergrond zouden bezitten. In plaats daarvan sprak Merkel slechts vaag van de vijanden van onze waarden, die het bloedbad aangericht zouden hebben.

Vice-bondskanselier Sigmar Gabriel benadrukte na Brussel dat de daders “allemaal geen vluchtelingen”, maar in Parijs en Brussel geboren zouden zijn, waar men hen “zonder opleiding en werk gelaten” zou hebben. Zo wordt de schuld stiekem in de schoenen geschoven van de Europese omgeving van de daders, omdat die zich te weinig bekommerd zou hebben om de jonge moslims.

Gabriel zit in drievoudig opzicht verkeerd. Ten eerste is minstens één terreurverdachte van Parijs via de “Balkan-route” binnen gesijpeld. Ten tweede beschikken ettelijke van de verdachten over een goede opleiding en werk. Ten derde zou Europa al lang in het bloed verdronken zijn als economische perspectiefloosheid jonge mensen tot terreur zou leiden – alleen al in Italië of Spanje, waar de jeugdwerkloosheid zich al vele jaren op een astronomische hoogte bevindt, zou het wat dit betreft verschrikkelijk moeten zijn – maar Europa is niet in het bloed verdronken. Wat bondskanselier Merkel aanstipt en waarop haar vice-bondskanselier voortborduurt, is de gevaarlijke afleidingsleuze dat de terreur “niets met de islam te maken” zou hebben.

Het publieke debat na de aanslagen in Brussel duidt er echter op dat de mensen in Europa het verheimelijken van de terreuroorzaken in toenemende mate zat zijn. Zelfs mainstream media en staatszenders, die onlangs nog volledig op de lijn zaten van Merkel of Gabriel, begonnen kritische vragen te stellen naar de afgronden in de leren van de islam. En zelfs binnen de islamitische wereld wordt het aantal kritische geluiden, die het wegschuiven van het probleem van zijn religieuze kern niet langer willen accepteren.

Dat er een verband bestaat tussen islamitische immigratie en toenemend terreurgevaar in Europa, moet de vredelievende moslims wel pijn doen. Maar om dit verband daarom te ontkennen, is onverantwoordelijk. Deze voortdurende ontkenning trekt ons steeds dieper in een spiraal van haat en geweld, aan het eind waarvan een escalatie wacht die ieder voorstellingsvermogen te boven gaat. Het zijn de politie correcte rookgranaten die helpen de weg te effenen naar zo´n catastrofe.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Duitsland, Eurabië, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Terreurbron islam

 1. Jan zegt:

  LOL: Algerijnen gaan op de vuist met asielshoppers:

  Dozens of migrants were injured last Friday when they were attacked by locals in the town of Béchar, some 1,000 kilometres south of the Algerian capital, Algiers. Our Observer says that despite the presence of police officers, it was several hours before they did anything to stop the violence.
  ….
  http://observers.france24.com/en/20160329-video-algeria-migrants-attack-african

  Like

 2. Pijn doen? Als die ‘vredelievende’ moslims ècht, dus in hart en nieren, vredelievend zouden zijn, zou den ze zich wel openlijk van hun gewelddadige ‘broeders’ distantiëren. Of, als ze in hun hart wel zouden weten, dat die wel degelijk de zuivere islam vertegenwoordigen, zouden ze zichzelf wel van de ideologíe distantiëren. Maar zolang ze geen van beide doen, hebben ze die pijn aan zichzelf te wijten, sorry!
  Wilders zei het tijdens de recente Kamerdebatten al: Je zíet ze geen afstand nemen. En tot dat wel het geval is, blijven de radicalen degenen die de bloedbaden aanrichten en de ‘gematigden’degenen, die het bloed opdweilen. Daarmee zullen ze toch moeten stoppen, eer je hun ‘pijn’ serieus kunt nemen. Ik tenminste wel.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Mirjam zegt:

   Ja, Theresa, dat is zo. Ze nemen geen afstand van dit geweld, en wie zwijgt stemt toe.
   Het enige wat de aanhangers van de islam wel goed schijnen te kunnen en volledig achter staan, is het klagen. Klagen dat ze onheus worden behandeld, dat ze gediscrimineerd worden. Het eisen, eisen dat alles voor hun wordt gedaan, ze alles krijgen wat hun ‘hartje’ begeerd, krijgen van alles waar ze helemaal geen recht op hebben, maar wel zelf denken recht op te hebben.

   Er is geen ‘zuivere’ islam, omdat de inhoud van de koran, waar de ‘volgers’ zo enthousiast over zijn, vol zit met duivelse opdrachten. Dus de ‘volgers’ kunnen ook niet zuiver op de graad zijn. En dan heeft de regering de mening dat er onder de moslims ook goede mensen zitten, die zulke dingen afkeuren en er ook niet aan deelnemen.
   Tja, gedeeltelijk schijnt dit zo te zijn, maar dan is het de vraag: is dit niet schone schijn?
   En als er al goede moslims zijn hier in Nederland, die zich gedragen en dit geweld afkeuren, dan kan ik ook meteen zeggen hoe dit komt.
   Nederland heeft hen opgevoed en ze hebben zich aangepast aan Nederland en de Nederlandse cultuur. Als dit niet was gebeurd, dan waren deze mensen hetzelfde als de rad brakers die ons nu overspoelen, want van de wortel uit kunnen deze mensen geen goede opvoeding hebben gehad, omdat elke fundamentele moslim die in het oosten geboren wordt ook de pure islam volgt, en iedereen weet wat dat betekent…

   Daarom zal je deze mensen nooit kunnen vertrouwen, omdat de realiteit dit altijd zal voorkomen. De tweeledigheid die in de koran wordt gepredikt is zo divers, dat je nooit over een ‘religie’ van ook maar iets goeds kunt spreken. En daarmee is alles gezegd. Weg met die ideologie!

   Like

 3. jeeteberg zegt:

  Als mensen, maakt niet uit wat je afkomst is, zonder opleiding en werk zijn, zijn deze mensen het door de bot heen zelf schuld. Geef niemand anders de schuld, en kijk eens in de spiegel, en denk dan eens erover na, wat je zelf had kunnen doen.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  En natuurlijk, krijgt de Europese bevolking – De Duitse,Nederlandse, Belgische, Franse- de schuld, door de verraders van “links tot rechts”, in de schoenen geschoven. Met voorop LINKS, maakt de politieke bende, van: Slachtoffers daders, en van daders slachtoffers!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s