Noem België een Failed State en je bent een Hollandse racist met grote waffel

Screenshot_47

(Door: Arthur van Amerongen)

Niets is makkelijker dan het beledigen van een Belg. Oh, oh, oh, wat is hij snel op zijn teentjes getrapt. Ik zet Failed State Belgium boven dit stuk en de rapen zijn gaar, vooral als ik het land vergelijk met een gendarme-komedie van Louis de Funès. Alleen vallen er in de epische klassiekers met de Franse grootmeester als maréchal des logis-chef Ludovic Cruchot nooit doden.

Ik resumeer: de politie doet een routinecontrole bij een etage in Vorst en wordt finaal van de sokken geschoten. Drie zwaar bewapende moslim-gangsters vluchten, een vierde krijgt een keurig gaatje tussen zijn ogen (dat dan weer wel). Vervolgens blijkt een van de voortvluchtigen geheel toevallig Salah Abdeslam te zijn, de meest gezochte islamitische moslimterrorist ter wereld. Abdeslam blijkt achteraf al sinds de aanslagen in Parijs bij zijn moeder in Molenbeek te wonen. De politie mocht daar tussen 6 uur ‘s avonds en 8 uur ‘s ochtends geen huisvredebreuk plegen en overdag was de politie ook niet welkom omdat het ouwe mensje last heeft van migraine. Als de Navy Seals uiteindelijk voor de deur staan, doet Abdeslam gewoon open en zet een piepklein drafje in, alsof hij sigaretten gaat halen net voor de kiosk sluit. Een totale minachting voor de Navy Seals maakte ik op uit zijn lichaamstaal: ‘Jullie kunnen mij niks maken, stelletje onnozelaars. Tfoe!’

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België. Bookmark de permalink .

15 reacties op Noem België een Failed State en je bent een Hollandse racist met grote waffel

 1. leefbarbaar zegt:

  Vlaanderen, daar kom ik veel. De betere wederhelft zeg maar. Ook ik noemde de Belgen dom, maar bedoelde daarmee hun bestuur en hun vertrouwen in hun bestuur.
  Net zoals ik Nederlandse gutmenschen dom en misdadig vind.
  Neemt niet weg dat in België de allochtonen een stuk beleefder zijn dan bij ons. Hoe kan dat?
  En dat de mensen meer respect hebben voor de vrijheid van het individu. Dat zie je in alles. Datzelfde respect ontbreekt wel eens bij de Nederlanders; grote waffel en poen, maar gelukkig zijn we niet allemaal zo.
  Corrupt? Vast wel, maar dat is Nederland ook, alleen eisen wij respect omdat we niet corrupt zouden zijn. Als je handig bent kun je er goed belasting ontduiken, wat in ons land alleen is weggelegd voor de zeer rijken. Maakt werken nog lonend.
  En ja ze hebben er soms gaten in de weg, maar op het gebied van onderwijs en zorg doen ze het beter dan wij.
  Laten we elkaar de hand reiken en samen alle allochtonen met een strafblad uitzetten.
  Duveltje iemand?

  Like

  • Republikein zegt:

   Neemt niet weg dat in België de allochtonen een stuk beleefder zijn dan bij ons.
   De autochtonen zeker?
   Doe mij er gelijk twee!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Meneer van Amerongen weet niet over wie hij schrijft want hij begint zijn stukje met het noemen van “Belgen” die niet bestaan.
   Dat is nu juist de oorzaak van het falen van de overheid.
   België is een kunstmatige staat die met honderden elastiekjes en paperclips aan elkaar hangt, vandaar de rotzooi. Ach en die paar idioten die zich druk maken over ’n Nederlander die het wanbeleid aan de kaak stelt neemt niemand hier serieus.

   Like

   • Luchtpint zegt:

    We leven helaas in een land waar de geïnstitutionaliseerde burenruzie ongeveer elke efficiëntie van de overheid onmogelijk maakt. Franstaligen zijn te arrogant en voelen zich verheven boven Nederlandstaligen, en – niet onbelangrijk – ze hangen vaak het slachtoffer uit van Vlaams “onrecht” dat hen zou worden aangedaan terwijl ze zichzelf wel moreel superieur wanen, maar dat blijkt nergens uit. (zie ook moslims)

    Nederlandstaligen in dit land buigen te gemakkelijk voor morele chantage en zijn te toegeeflijk, terwijl ze het vaak bij woorden alleen laten. Niet onlogisch dat dat geen goed klimaat is waarin de overheid als één eenheid zou kunnen gedijen. En dat in tegenstelling tot een cultureel-etnische homogene staat als Nederland, bijvoorbeeld. Zo zie ik dat toch, tenminste.

    Alles vormt hier een communautair probleem, en dat heb je niet in homogene staten !

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Luchtpint. Volkomen juist en bijzonder helder.

    Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En wat de praktijk betreft, moeten we echt niet denken, dat het in Nederland beter is. Wij hebben in Nederland “gedachtenpolitie, linkspolitie en moslimpolitie! En het hele Justitie-apperaat , is in handen van de linksen en D66. Dus, de volgers der islam, kunnen ook in Nederland het e.e.a. opblazen, en er mee wegkomen ook nog!

  Like

 3. Leuk stuk van van Amerongen! Hoewel er in het artikel totaal niet van gerept wordt en het ook overigens niets met de huidige terreurproblematiek te maken heeft, schoot me wel een andere kwestie te binnen van ca. 3 jaar geleden in verband met de ‘taalstrijd’ in Graven-Voeren: Men zat zó vreselijk in zijn maag met de Franstalige burgemeester José Happart, die weigerde, hoewel wettelijk verplicht, het examen Nederlands af te leggen en die overigens het Vlaamse deel van de bevolking aldaar ten achter stelde en zelfs intimideerde, dat er op een gegeven moment zelfs een Kabinetscrisis dreigde. Mijn moeder zei er toen nog van: “Echt iets voor de Belgen: Kabinetscrisis om één zo’n rotvent! Zet ‘m gewoon af!” Tja, maar dat bleek dus uiteindelijk niet te kunnen, omdat hij, als hij werd afgezet, direct weer als waarnemend burgemeester moest worden aangesteld enzovoort, enzovoort. Ik wil niets bagatelliseren, maar daar zaten we destijds boven de Moerdijk inderdaad wel even ons hoofd over te schudden.
  Ik herinner me vaag een ander topic van laatst, dat suggereerde, dat die eeuwige taalstrijd mede schuldig is aan de huidige islamcrisis in België. Dat is ergens wel mogelijk: Door díe verdeeldheid wordt het opreden tegen moslim-terreur waarschijnlijk óók al bemoeilijkt.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Ik kwam onlangs een hollandse protestant tegen die mij mij vertelde dat de wereld van de katholieken was gered door luther.
  Ondanks dat ik hem herhaalde malen voorhield dat ik inmiddels helemaal niet meer in enige god geloofde bleef hij bij dat standpunt.

  Like

 5. janchik zegt:

  Dat België een failed state is, vind ik nogal generaliserend. Dat Brussel een failed EU town is, daar ben ik het volmondig mee eens, maar dit komt door het meer dan hautaine gedrag van de Frans sprekende Brusselaars (zie de burgemeester). Zij voelen zich God in Bruxelles.
  Hetzelfde gedrag maak je mee op de luchthaven van Charleroi.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   janchik.
   Op ’n gegeven moment moet je een onontwarbaar kluwen weggooien, in dit geval het mes er in zetten.
   Failed state is ’n hele harde conclusie die echter exact de lading dekt.
   35 Doden en 180 gewonden, waarvan een overgroot aantal nooit meer aan het normale leven zal kunnen deelnemen, zijn hier het verschrikkelijk bewijs van.
   Als ik goed het nieuws heb gevolgd heeft men trouwens internationaal dit oordeel over België als staat uitgesproken.
   Het hautaine gedrag van Frans sprekende Brusselaars heeft helemaal niets te maken met de vele wantoestanden die hebben geleid tot het niet functioneren van een kunstmatig land als België!

   Like

 6. carthago zegt:

  Helemaal raak!
  België is geen failed state, het is helemaal geen state. Dankzij het Eussr rovershoofdkwartier in bruxelles wordt de boel in België nog bij elkaar gehouden middels een exorbitante uitgaven conjunctuur. Het land is opgesplitst in controverse, daar is het de Eussr ook om te doen, verdeel en vooral heers. Stel je voor dat het plebs de islamziekte niet meer zou willen, dan zegt men in wezen ook tegen het Eussr roverskantoor: opzouten. En dat willen de Belgische dhimmis nu juist helemaal niet, no Eussr no money,only cry.Liever kapot dan geen Eussr geld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s