Enoch Powell´s vroege waarschuwing voor de massa-immigratie

Screenshot_77

(Door: Michael Stürmer – Vertaling: E.J. Bron)

Al in 1960 waarschuwde de Britse militair en parlementariër Enoch Powell voor “Rivers of blood” als gevolg van ongecontroleerde immigratie naar Europa. Hij werd politiek onmiddellijk uitgeschakeld. Ieder ding op aarde heeft zijn tijd, wordt er in de Bijbel gezegd. Dat geldt ook voor de blik in de toekomst. Niemand heeft in het naoorlogse Groot-Brittannië zo dramatisch voor ongecontroleerde immigratie gewaarschuwd als Enoch Powell – “Rivers of blood” zouden door de straten stromen.

Niemand is daarvoor door zijn conservatieve partijvrienden en de media zo politiek en genadeloos afgestraft als de kenner van het Grieks, brigadegeneraal van de Tweede Wereldoorlog, beproefd minister van Gezondheid, inflatiecriticus en lid van het Britse Lagerhuis voor de industriestad Wolverhampton. Dat Powell in zijn waarschuwing de Romeinse dichter Vergilius citeerde en diens sombere blik op de Romeinse burgeroorlog, zorgde voor de vechtlustige conservatief niet voor verzachtende omstandigheden.

Het toekomstbeeld dat Powell schetste, was niet alleen gericht tegen de politieke correctheid van de jaren ´60, maar ook tegen de belangen van de Britse industrie, die, net zoals de Duitsers uit het Europese zuiden en Turkije, destijds goedkope arbeidskrachten uit India en Pakistan het land binnen haalde zonder dat de regering en het parlement zich kwelden met het idee van de gevolgen op de lange termijn.

Ontslagen uit het schaduwkabinet

Powell, die eveneens een vroeg euroscepticus was, wilde liever zijn politieke carrière opofferen – zijn jeugddroom was onderkoning van India of minister-president in Downing Street 10 – dan te buigen en de belangen van het land te verkwanselen. Slechts een dag na zijn opzienbarende en tot op de dag van vandaag geciteerde “Rivers of blood”-toespraak in het parlement werd Powell door Edward Heath, oppositieleider en partijchef van de conservatieve partij, uit het schaduwkabinet ontslagen.

Hoewel hij in het Hogerhuis had kunnen plaatsnemen als hij gewild had – wat evenwel ongeveer hetzelfde betekende als politieke ontmannen– gaf hij er de voorkeur aan om als dwarsligger toekomstige regeringen de gevolgen van hun opportunisme voor ogen te houden. In opiniepeilingen zag Enoch Powell zich altijd bevestigd.

Weliswaar verdachten de vakbonden hem ervan door immigratie de lonen te drukken, maar in zijn tijd als minister had Powell veel gedaan om voor immigranten uit West-Indië en van het Indische subcontinent middenstandsberoepen mogelijk te maken. Immigratie, aldus Powell, zou een kwestie van aantal zijn.

“Alle politieke carrières eindigen in een mislukking” – was zijn gevolgtrekking. Als hij het nieuws in Europa van nu zou becommentariëren, dan zou hij echter zonder vreugde kunnen vaststellen dat hij veel dingen eerder en duidelijker gezien heeft dan anderen. Ook mislukken is een kwestie van het moment.

Screenshot_78

Bron:
www.welt.de
Auteur: Michael Stürmer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, gezond realisme, Groot-Brittannië, Immigratie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Enoch Powell´s vroege waarschuwing voor de massa-immigratie

 1. Och jé, dat is in de geschiedenisal zó vaak voorgekomen…..
  Hans Janmaat is er een weliswaar bescheiden, maar onmiskenbaar voorbeeld van.
  Boodschappers, die een andere trend adviseren dan die op het betreffende moment gangbaar is….Nee, daar moet de samenleving over het algemeen niets van hebben.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Deze man was een echte visionair!

  Like

 3. Jean zegt:

  En zeggen dat de islamitische gewelddadige barbaren (andere islamieten ken ik niet) nog maar net begonnen zijn met hun hobby wat ze voor ogen gehouden wordt door die vulgaire pedofiel….

  Like

 4. perfide albion zegt:

  Je ziet het telkens weer… Zelfs Churchill werd gedemoniseerd vanwege zijn kritiek op de Nazi’s
  (jouw kritiek is slecht voor de handel Winston!). Minder bekend is dat Churchill nog veel kritischer was op de islam. Op dit moment leven wij de “nachtmerrie” die Churchill ooit ook leefde. Wij zijn fout en de rest is zogenaamd “goed”

  Wij hebben het morele en ethische gelijk aan onze zijde! Wij hebben Enoch Powell aan onze zijde!
  Wij hebben Winston Churchill aan onze zijde. Wij zijn de betere mensen! Che Guevarra is een onmens, een parasiet en een lacherdje. Che Guevarra mag de kont van de hond van Churchill niet kussen. Fidel Castro is een smerige dictator. Fidel Castro is een lulletje. Die lul uit Boxmeer- Emiel Roemer- een domme dwaas die de stront van Castro nog niet mag weglikken ( zo’n lul krijgen wij dan, Cuba krijgt dan nog een Castro, wij krijgen dat misbaksel uit Boxmeer).

  Wij zijn het Pim Fortuijn schuldig om te blijven knokken tegen de halve garen en de idioten die de meerderheid vormen. Die meerderheid/ die idioten zijn totaal de weg kwijt. Op dit moment heult die meerderheid met de islam.. En daarmee brengen ze Nederland en de Nederlandse staat in gevaar.

  Als ik hier schrijf wat ik werkelijk vind van de kliek die ons bestuurt dan horen jullie nooit meer wat van mij.. Maar ik zeg het jullie toch: Wij moeten van die kliek af! Wij moeten die islamknuffelaars een doodschop naar Mekka geven.

  Als je zo dol bent op islam dan moet je misschien maar eens van kop tot kont en van spijker tot slag ondergedompeld worden in “islam”..

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s