Zana Ramadani: “De islam heeft niets met terreur te maken? Absurd.”

Screenshot_74

Zana Ramadani

(Door: Martina Münzer – Vertaling: E.J. Bron)

Zana Ramadani vluchtte als kind uit Skopje en kwam in Duitsland terecht. Welbespraakt baarde zij als CDU-politica en Femen-activiste opzien. Nu geldt de 32-jarige als speerpunt van de islamkritiek in Duitsland. Op uitnodiging van de Bond van Academici en het Team Stronach kwam ze naar Wenen.

“Kronen Zeitung”: Mevrouw Ramadani, want vond u van Duitsland na uw vlucht?

Zana Ramadani: Ik was toen zeven jaar. Wij zijn als Albanezen vanuit Skopje naar Siegen in Duitsland gekomen. We kregen geen geld van de staat. Mijn vader heeft direct alle bedrijven afgelopen om een baan te vinden.

“Kronen Zeitung”: Komt u uit een praktiserend islamitisch gezin?

Zana Ramadani: Mijn vader was heel liberaal.

“Kronen Zeitung”: Hoe was uw jeugd?

Zana Ramadani: Ik had een heel mooie jeugd, maar die speelde zich buiten af samen met de christelijke gezinnen. Hier werd ik als mens en niet als geslacht waargenomen.

“Kronen Zeitung”: Hoe was het thuis?

Zana Ramadani: Moeders spelen een belangrijke rol als het gaat om de handhaving en controle van traditionele islamitische waarden. De vader komt daar later pas bij. Dat wordt graag over het hoofd gezien. Mijn moeder heeft me voor iedere kleinigheid op de billen gegeven.

“Kronen Zeitung”: Wat was de ergste ervaring voor u?

Zana Ramadani: Alles liep goed. Maar mijn moeder zei dat ik de familie-eer had besmeurd. Ik had geen idee waarom. Ze haalde haar broers. Dat was de eerste keer dat ook mijn vader zijn hand tegen mij ophief. Daarna vluchtte ik naar een vrouwenhuis.

“Kronen Zeitung”: Hebt u uw oude vaderland nog bezocht? Welke invloeden zijn daar merkbaar?

Zana Ramadani: Anderhalf jaar geleden heb ik een bezoek gebracht aan Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Het was ongelooflijk. Toen ik de Albanese wijk binnenliep, dacht ik dat ik midden in Arabië stond. Toen verscheen ook nog mijn nicht in volledige versluiering. Daarvoor krijgen deze arme vrouwen via verschillende instellingen € 200,- in de maand! In de politieke islam is enorm veel geld voorhanden.

“Kronen Zeitung”: Leest u de koran? Wat is uw kritiek op de islam?

Zana Ramadani: Ik heb enkele uitgaven van de koran. Wat mij stoort, is dat men zelfs niet bij benadering een kritische vraag mag stellen. In het christendom kunt u er zelfs over praten of er überhaupt een God bestaat. Het is ook absurd om te denken dat de islam niets met terreur te maken zou hebben. Iedereen die ogen in zijn hoofd heeft, de koran en de Hadith leest, ziet dat. Er bestaat geen enkel vrij democratisch land dat islamitisch is.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Islamkritiek, Terrorisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Zana Ramadani: “De islam heeft niets met terreur te maken? Absurd.”

 1. Jean zegt:

  Ben vanmorgen naar de apotheek gegaan en vroeg een sterk medicijn tegen de besmettelijke ziekte islam, ik kreeg islamofobiatine, 3x per dag gebruiken, heb nu 2 pilletjes genomen en het houd de fobia goed op niveau, de afkeer en walging voor die smeerlapperij neemt zelfs stap voor stap toe, ik kreeg het ook in de vorm van zalf want als ik een moslim zie beginnen mijn handen enorm te jeuken…
  Ben zeer tevreden over deze medicatie.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 16.09. uur. Verhip Jean, zou dat mij ook helpen? Verder uiteraard eens met Zana Ramadani. Met de islam, hebben we de duivel binnen gekregen.

   Like

 2. Ik zie voor me, hoe dat bij haar thuis toeging: “Mannen maken daar de wetten, maar vrouwen houden ze in stand.”En omdat de moeders overigens onderworpen zijn aan vaders, echtgenoten en zelfs broers leven ze op hun beurt weer hun macht uit op de enige wezens waarover ze dat echt kunnen: De dochters -eerder dan de zoons, die in feite naar hèn al snel niet meer hoev en luisteren. ARGH! Het magg dan wel zo zijn, dat moslima’s in zekere zin slachtoffer zijn van hun eigen vrouwelijke positie, ze zijn daardoor tevens psychisch zó verminkt, dat ze zelfs die menselijke reflex missen, die iedere westerse moeder toch wel in zich heeft: Ervoor zorgen, dat hun dochter gevrijwaard blijft van dingen, die henzelf zijn aangedaan. Integendeel: Ze zorgen ervoor, dat die dochters precies datzelfde, zo niet méér over zich heen krijgen! En dan daartoe ook nog je broers erbij halen, zodat je impliciet je eigen onderworpenheid kunt accentueren, walgelijk! Ik krijg een steeds grotere afkeer van die kruiperige, verraderlijke mentaliteit van de meeste kopvoddentrutten! Om van te kótsen!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Theresa.
   Compliment. Bijzonder goed geschreven!

   Like

  • D.DAY zegt:

   Theresa, schitterend verwoord. Er zal pas wat kunnen veranderen als de islam hun leven niet meer bepaalt.

   Like

  • Mirjam zegt:

   Dat is het gevolg van jaren van indoctrinatie, Theresa. Overgaande van generatie op generatie van vrouw op vrouw. Bovendien herkent men hier duidelijk het Stockholm syndroom: onderwerping, acceptatie en begrip. Het zit in het opvoedingspatroon vanuit het zicht van de moeders op de dochters, generatie op generatie. En inmiddels zit het in de genen. De zonen worden weer als ‘meesters’ en ‘beschermers’ gezien en houden het syndroom in stand, ze staan, behalve door geboorte, los van de vrouwen. De zonen, later de mannen, houden door het, wederom, onderwerpen van de moeders/vrouwen, deze gehele cyclus in stand.

   Like

   • Fockewulf190 zegt:

    Ik ken toevallig een ex- Bosnische dame, van jawel islamitische komaf. Ik heb weleens gevraagd hoe dat nou was in de tijd van Joegoslavië….
    Zij vertelde mij dat de invloed van de islam in die laatste jaren heel hard achteruit gingen. Zelf kwamen ze nog sporadisch in een moskee. Het islamitisch zijn was voor hun meer een overblijfsel van de voorouders die islamitisch waren.
    Na aankomst in Nederland kwam ze er al snel achter dat het merendeel van de vluchtelingen zéér achterlijk waren. (meerderheid moslim)
    Ik heb meerdere familieleden mogen ontmoeten, die ik als normaal westers zou beschrijven.
    Het meest schokkende vind ik hoe zij nu naar haar geboorte streek terug kijkt. (er woont nog familie) PRECIES zoals deze Zana Ramadani zegt: Islamisering vind weer volop plaats, onder invloed van buitenlandse inmenging. 😦

    En helaas gebeurt dat hier ook, misschien nog niet zo opvallend, maar dat zal vrees ik niet lang meer duren. 😦

    Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Zozo Zana Ramadani, u bent al weer een hele tijd in Duitsland. Dat heeft de belastingbetaler klauwen met geld gekost. Ik zou zeggen, de hoogste tijd om terug te keren naar uw vaderland. Ga ze daar maar de les lezen. Wellicht levert het wat op.

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  CDU-politica dat zegt niet alles in dit geval, maar wel een heleboel…

  Like

 5. Republikein zegt:

  Wat, weer een aardbeving bij Skopje?
  Het zijn altijd de zelfde mensen die getroffen worden door bliksem en donder.

  Like

 6. Jan zegt:

  In opdracht van De Gek: UNREAL: White House Censors French President When He Uses Term “Islamist Terrorism”…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s