“Elite” dekt zich in voor gevolgen wanbeleid

Screenshot_55

(Door: Wim van Schaik)

Het komt dichtbij. Elke dag nieuws over aanslagen, dreiging en ternauwernood verijdeld onheil. Op zekere dag is het ook in Nederland raak. De dag dat je wel naar je werk gaat, maar niet meer thuis komt: je was op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats… Dat is wat politici, journalisten en wetenschappers die zichzelf allemaal buitengewone kwalificaties (en privileges) toekennen – zeg maar de “elite” – ons willen laten geloven. Maar ligt het zo simpel?

De Noorse terrorismedeskundige Peter Nesser schat dat Europa nog zo’n twintig tot vijfentwintig jaar zal zuchten onder wat hij noemt ‘jihadterrorisme’. Zijn Duitse collega Peter Neumann zegt dat Europeanen net als Israëliërs moeten wennen aan voortdurende terreurdreiging. Het hoofd in de schoot. Een terreurvrije samenleving is niet mogelijk. En die angst dan? Ach, angst hebben hoort nu eenmaal bij het leven. En die doden? In het verkeer vallen jaarlijks meer slachtoffers. Niemand die daarom maar thuis blijft. Gewoon doorgaan met je leven. Dat is wat de “elite” te bieden heeft: hard roepen dat wij lekker met meer zijn en verder niet tobben.

De “elite” wil ons wijsmaken dat de terreur ons is overkomen, ongemerkt. Zoals je ook ongemerkt ouder wordt. Gewoon vanzelf. Onafwendbaar. Dat is natuurlijk een valse voorstelling van zaken. En die man in Rome, die zegt dat het ‘blind geweld’ is, die liegt. Geweld is nooit blind. Het heeft een afzender en een adres. Ook maken we niet ‘hetzelfde’ mee als in het Midden-Oosten, zoals EU-bobo Mogherini jankt. Dit geweld is namelijk geïmporteerd en Mogherini heeft daar keihard aan meegewerkt.

De elitaire plucheminnaars en hun mediaslaven hebben decennia lang de ‘religie van de vrede’ ruim baan gegeven. En nu grijnst de ontwrichting van de samenleving ons aan, en niet alleen in Molenbeek. Wie verwacht dat de ‘elite’ daardoor bij zinnen komt, heeft het mis. De ‘elite’ heeft het alleen maar druk met verdoezelen dat zij een monster gevoed heeft. Dat de ‘elite’ zelf met arrogante zelfverzekerdheid dit land verwoest heeft, daar mogen we het even niet over hebben. Vergeten moeten we ook de venijnige neerbuigendheid tegenover de ‘populisten’, die wél zagen waar het elitaire multicul project op uit zou lopen.

Bij het journaalvolk moet er nu in geramd worden dat het uitmoorden van onschuldige burgers gewoon bij ons leven hoort. Die valse tranen van Mogherini, die holle frasen van Rutte en zijn bende, ze laten zien hoe de ‘elite’ zich probeert  in te dekken.

Maar de puinhoop is nu echter zo groot en zo duidelijk de schuld van de volksverraders die zichzelf graag als ‘elite’ zien, dat zij er niet langer onderuit kunnen om fouten toe te geven. Ruimhartig gaat dat nooit. Toegeven dat de zogenaamde ‘populisten’ het bij het rechte eind hadden, is het laatste wat de “elite” zal doen. Nee, dan is er ineens nieuw inzicht verworven. Zo dekt de “elite” zich in. Onbeschaamd doen alsof er nooit een tegengeluid was. Alsof er nooit waarschuwende stemmen waren.  En als ook dat niet meer helpt, dan maakt de “elite” iedereen medeplichtig en verschuilt zich achter het collectieve ‘wij met z’n allen’. Dan hebben ineens ‘wij’ iets niet zien aankomen. Dan waren ‘wij’ misschien niet streng genoeg. Dan hebben ‘wij’ hier toch zelf voor gekozen. Iets wat overigens niet helemaal onwaar is, maar wel heel dom was.

Het huidige wanbeleid dat elk gezond verstand tart, is onderhand te kwalificeren als een regelrechte misdaad tegen eigen volk. Een misdaad zo groot en met zulke ver reikende consequenties dat deze zich niet laat wegmoffelen. Niet door sussende woorden. Niet door gespeeld gevoel. Niet door een leuke conference in oorlogstijd en al helemaal niet door te doen of ‘wij’ dit zelf gewild hebben.

Nu de “elite” niet langer kan volhouden dat onze samenleving door haar idiote project verrijkt is, rest haar alleen nog de hoop dat de lelijke werkelijkheid niet al te zeer opvalt. Maar met elke aanslag wordt die hoop meer wanhoop. Uiteindelijk blijft er niet anders over dan de verantwoordelijkheid voor het verleden te ontlopen, het falen in het heden te verhullen en de angst voor de toekomst te overschreeuwen.

Dat is precies wat we nu zien.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Hypocrisie, lafheid, landverraad, mainstream-media, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Elite” dekt zich in voor gevolgen wanbeleid

 1. Gerard zegt:

  Lang leve de struisvogelpolitiek.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Even off t.
  Wie meer wens te lezen over de elite:
  https://panamapapers.icij.org/
  Op deze site kom je vreemde dingen tegen, maar kies zelf, het is vrije nieuwsgaring.
  On topic: goed artikel, echter wel iets voor de neutrale onwetenden.

  Like

 3. elisah zegt:

  Alsof in Nederland het jihadterrorisme zal worden getolereerd alsof het gewoon bij het leven van alledag hoort? Dat kan ik me totaal niet voorstellen, er zal eerder sprake zijn van represailles. Misschien moeten de extremisten dan rennen voor hun leven, het liefst richting uitgang Europa.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @eliisah
   De conservatieve Nederlandse christenen zullen het niet pikken.
   Zeker niet wanneer de islamisten hun kerken en hun families en gezinnen gaan bedreigen.
   Maar zij zijn in Nederland een marginale minderheid geworden.
   En de Nederlanders met nog de zelfde mindset als de hunne zijn hoogbejaard.
   De rest is mentaal vergiftigd door bijna 50 jaar cultureel marxistische hersenspoeling op openbare en algemeen christelijke scholen, de kranten en, niet te vergeten, de treurbuis, waarmee de rode agitprop er iedere avond jaren en jaren achtereen werd en wordt in gepompt.
   Dat men in hun kringen geen of weinig TV kijkt heeft aanzienlijk bijgedragen aan een heel wat realistischer wereldbeeld en een veel kritischer houding dan bij andere Nederlanders.

   Like

 4. Thom zegt:

  Ze dekken zich helemaal niet in. Ze gaan schaamteloos verder met het importeren van bewezen terroristen. Op het vliegveld van Hannover stond bij aankomst van kolonisten een man met een passend spandoek: “Flüchten Sie bestimmt weiter”, wir haben keine Wohnungen für Sie”. Dit betekent “Vlucht U vooral verder, wij hebben voor U geen huizen”.

  Like

 5. tjonge zegt:

  mocht “the shit the fan” gaan raken, dan hoop ik toch vurig dat alle elite en alle nuttige idioten hun straf niet zullen ontlopen.
  .
  ik ben iig vrijwillig bereid 24/7 de hendel over te halen tegen die tijd..

  Like

 6. fransLdewit zegt:

  We hebben 1 geluk dat dat stuk vuil ook dood gaat, schaamteloos zijn ze in de regeringen. In Duitsland hebben ze het nooit geweten en hier stoppen ze hun kop in het zand, de heren betweters. Vraag me af of ze wel kunnen slapen van hun gewetenloze reacties.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  “De Elite” ……Veel van hen zijn omhoog gevallen en zullen weer hard neerkomen. Deze groep noem ik de nieuwe Elite. De andere Elite noem ik de oude stempel is nog gevaarlijker, die verrijken zich over de ruggen van de slaven die ze gecreëerd hebben en dat systeem is nog maar eens uitgebouwd met de flexcontracten. De laatst genoemde veredelde snobs zijn diep verweven in allerlei hoge posten van de industrie, banken, overheid, dienaars van het koningshuis etc.etc. Deze groep waakt er over dat huwlijken zeer goed uitgezocht en gepland zijn om het voortbestaan te waarborgen. De macht en het gezicht, meestal onzichtbaar, die deze club heeft is zeer groot met een onfatsoenlijke gedrag, maar juist van deze club kan je dat verwachten. Ze gaan over lijken om doelstellingen te halen en daarnaast een tweede masker tonen van welwillendheid en charitatieve instelling naar buiten toe om te laten zien dat ze ook mensen zijn. Voor mij hebben ze een pakt met de duivel gesloten en willen ze steeds hoger stijgen om uiteindelijk aan tafel te zitten met lieden die de NWO besturen. Want ze willen er heel graag bij horen. De vraag is of wij als burgers deze groep kunnen stoppen? Een optie is geen bankzaken meer doen en het geld vasthouden en alles contant betalen en de banken buitenspel zetten.

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Alle grenzen dicht, binnen en buiten Europa. En dan het tuig opzoeken-bestraffen en uitzetten ‘auf nimmer wiedersehen’ !!! Alles wat hier niet hoort: eruit!!

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Wim van Schaik haalt terrorismedeskundige Peter Nesser er bij met zijn stelling dat Europa nog zeker 20 jaar onder het islam-terrorisme zal zuchten…
  Waar haalt Peter Nesser deze vaststelling vandaan?…
  Wat mij opvalt is dat er steevast door “deskundigen” met ronde getallen wordt gegoocheld.

  “Wij verwachten nog een miljoen “vluchtelingen”. Er staan in Lybië meer dan 500.000 “vluchtelingen” klaar. In 2015 heeft Nederland 50.000 “vluchtelingen” binnengelaten…”
  Duitsland: “Tot een half miljoen “vluchtelingen” niet geregistreerd…”
  En dan weer iets anders: “De kosten per “vluchteling” bedragen 3.652,00 Euro per vluchteling”…
  Hallo! Nu geen ronde getallen meer maar tot op de Euro uitgerekend…
  Bullshit dus. Niemand wil toegeven wat hij weet of denkt dat hij niet weet.

  Maar hier gaan we weer. De “deskundige” heeft gesproken dus moet het waar zijn, want de man is per slot “deskundige!” Vreemd dat iedereen zich toch afvraagt waar komt dat onzekere gevoel vandaan wat ik krijg als ik die getallen hoor of lees.
  Nou ik ben gewend zelf zaken vast te stellen en ik ben het in dit geval helemaal niet eens met die meneer Nesser. Hij gaat er domweg van uit dat, omdat de situatie nu eenmaal zo is, hij verwacht dat diezelfde situatie nog best 20 jaren zo zal doorgaan. Wat hij vergeet is dat alles veranderd.
  Je kunt domweg niet 20 jaar vooruitkijken. Een week is al moeilijk.
  In ieder geval gaat Europa spoedig een enorme financiële crisis tegemoet waardoor de EU zal verdwijnen en een revolte in heel Europa zal uitbreken. Geen brood en geen geld meer… dus een internationale revolte die schoon schip zal maken in Europa. Het einde van de EU en de rotzooi die die EU heeft veroorzaakt.
  En wat die elite betreft…

  Like

  • wim zegt:

   Ik haal Peter Nesse niet aan om aan te geven hoe de toekomst eruit ziet, maar juist als een voorbeeld van één van de elite die doet alsof het terrorisme een soort weerverschijnsel is dat ook na X jaar weer overwaaien zal. Een deskundige dus die niet de analyse maakt, hoe het zover gekomen is (de rol van het wanbeleid) en – daar geef ik je gelijk in – maar wat roept over de duur van het terrorisme en impliciet zegt dat we er maar mee moeten leren leven.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Dat had ik al begrepen Wim.
    Misschien had je dit in je, tussen haakjes, uitstekend geschreven artikel, ook even kunnen vermelden.
    In ieder geval ging ik er in mijn reactie van uit dat “deskundigen” naar mijn mening die naam vaak helemaal niet verdienen omdat ze de toehoorder vaak op ’n totaal verkeerd spoor zetten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s