Geef de niet stemmende ja-stemmers op 6 april het nakijken!

Screenshot_51

(Door: Joost Niemöller)

Op 30 maart was ik in Hoofddorp aanwezig bij een debat over het Oekraïne-referendum, georganiseerd door de lokale partij Forza!

Ik zei daar dat ik het eigenlijk niet zou moeten zeggen, maar dat ik niet zou gaan stemmen als ik voor dat associatieverdrag was. Dat leidde tot enige commotie. Met name voorstemmer Kees Verhoeven, Kamerlid van D66, haalde uit naar me. Ik zou cynisch zijn, en niet-democratisch enzovoort. Ja-stemmers zouden hier nooit op moeten gokken, stelde hij ferm. Het was een plicht van de democratie, enzovoort, enzovoort.  Ook van de kant van het nee-kamp werd me zachtjes te verstaan gegeven dat het niet verstandig was wat ik zei, want het zou de ja-stemmers maar op een idee brengen.

Lees verder>>>
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, EUSSR, Nederland, Oekraïne. Bookmark de permalink .

10 reacties op Geef de niet stemmende ja-stemmers op 6 april het nakijken!

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  en wij zijn dus de kanjers van het nieuwe Oldenzaal
  dat was behoorlijk dringen bij dat stomme Stemlokaal,
  maar we wisten wat we wilden, dus onze NEE kwam er mooi toch
  als laatste kans ’n punt te zetten achter ‘t Brusselse bedrog
  wat hebben we ouderwets genoten, eindelijk weer eens met elkaar
  en zélfs werd er soms aangesloten door ’n goed-bedoeler hier-en-daar
  maar de boeven hebben we opgehangen, man, bij bosjes aan ’n paal…
  boeven uiteraard voldoende…palen amper helemaal !!!
  .
  Jasterke
  .

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Russen kunnen bij plotseling conflict in 4 dagen bijna 10 x zoveel troepen inzetten –Rusland heeft inmiddels ook een duidelijke kwalitatieve voorsprong – Referendum 6 april: Stem NEE tegen de door Amerika gewilde oorlog tussen Europa en Rusland

  Rusland wordt vrijwe volledig omsingeld door Amerikaanse- en NAVO bases. Desondanks stellen de Westerse politici en media Rusland als agressor voor.

  Het Westerse demoniseren van Rusland en diens president Vladimir Putin, alsmede het aanvallen van de Russische veiligheidsbelangen in bijvoorbeeld Oekraïne, gaat onverminderd verder. Zo werd Putin gisteren expliciet genoemd in berichten over de ‘Panama Papers’, en dat terwijl er geen direct bewijs tegen hem is, en er tal van andere prominente verdachten zijn, zoals de koning van Saudi Arabië. Maar ja, die extremistische islamist wordt beschouwd als onze ‘bondgenoot’. Hoe dan ook, het Britse Royal United Services Institute for Defence & Security Studies onderstreept dat het provoceren van Rusland niet zo’n goed idee is. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat de NAVO in het geval een oorlog met Rusland geen schijn van kans maakt.

  Als er plotseling een militair conflict uitbreekt met Rusland, kan Europa het wel schudden. De NAVO ‘flitsmacht’ van Duitsland, Nederland en Noorwegen kan in 4 dagen tijd 5000 man op de been brengen. De Russen kunnen in dezelfde tijd 47.000 troepen gereed te maken, bijna 10 x zoveel.

  Bovendien is Rusland in staat om een jaar lang deze troepen gevechtsklaar te houden, veel langer dan de NAVO flitsmacht. En van de kwalitatieve superioriteit die het Westerse bondgenootschap vroeger had, is volgens het Instituut helemaal niets meer over. Sterker nog: het meeste militaire materieel van de Russen is inmiddels geavanceerder en van betere kwaliteit dan dat van het Westen.

  Geen enkel bewijs van Russisch ‘imperialisme’

  Experts van het instituut zijn bang dat Rusland van plan is om een nieuw imperium te creëren en naar het Westen (dus Oost Europa) uit te breiden. Daar zijn echter geen enkele concrete aanwijzingen voor. Van de talloze malen gemelde Russische ‘invasie’ van Oekraïne bleek helemaal niets te kloppen, en de zogenaamde ‘annexatie’ van de Krim was in werkelijkheid een vrijwillige aansluiting die volgde na een democratisch referendum waarin meer dan 9 van de 10 burgers aangaven bij Rusland te willen horen.

  VS wil pertinent geen vrede en samenwerking tussen Europa en Rusland

  President Putin en tal van andere hoge Russische officials benadrukken al jaren het liefst een vreedzame en vruchtbare samenwerking met Europa aan te gaan, en samen het voormalige Oostblok op te bouwen, wat voor alle partijen zeer lucratief zou zijn. Die oproepen waren echter preken voor de doven, want Rusland zou en moest nu eenmaal weer de vijand worden, zo had de elite in Washington en Brussel besloten.

  En dus begonnen de Amerikanen en Britten hun militaire aanwezigheid in Oost Europa op te bouwen, waarmee ze zelf de fictieve Russische ‘bedreiging’ in het leven riepen. In 2014 kondigde de NAVO aan om in de toekomst permanent een aanzienlijke militaire macht in het voormalige Oostblok te houden, wat een directe breuk was met alle beloften die het Westen ooit aan het Kremlin deed. Ondertussen werkt de Europese Commissie stug door aan het uitwerken van het voorstel van president Juncker om een gezamenlijk Europees leger op te richten, dat specifiek tegen Rusland gericht zal zijn. (1)

  Russische generaal: Amerika probeert militair conflict uit te lokken

  Daar kon men het stationeren van steeds meer Westerse troepen, vliegtuigen en tanks pal aan de eigen grenzen als niets anders dan een agressieve militaire dreiging opvatten, waar een reactie op noodzakelijk was om de veiligheid van het Russische thuisland niet in gevaar te brengen. Zo werden er Iskander korteafstandsraketten die kernkoppen kunnen vervoeren in de nabijheid van Polen en de Baltische staten geplaatst.

  De Amerikanen sturen nu een tankbrigade met 250 tanks, 1700 andere (pantser)voertuigen, houwitsers en 4000 soldaten naar Oost Europa, wat een flagrante schending is van een verdrag dat de NAVO in 1997 met Rusland sloot. De Russische kolonel-generaal Leonid Ivashov, president van het International Centre of Geopolitical Analyses, concludeert daarom dat ‘de VS er alles aan doet om een gewapend conflict tussen Rusland en Europa te provoceren. Nadat Rusland in botsing komt met Europa, zullen de Amerikanen in de tweede fase gaan meedoen, zogenaamd om hun NAVO partners te redden.’

  De regering Obama beweert dat het noodzakelijk is om met Amerikaanse troepen in Oost Europa ‘klaar te zijn voor de Russische agressie’. Generaal Ivashov: ‘Maar waarom verdedigt de VS Europa niet tegen de toestroom van terroristen, migranten en vluchtelingen? Integendeel, dit veroorzaken zij nu juist allemaal. De NAVO is geen bewaker van de veiligheid van de Europese landen, maar een agressief werktuig.’ (3)

  Referendum: Ruttes ‘JA’ stem leidt tot door VS gewilde oorlog met Rusland

  Overmorgen mogen wij in een referendum aangeven of we voor of tegen het EU-associatieverdrag met Oekraïne zijn. Premier Mark Rutte zei weliswaar dat Oekraïne ‘nooit lid mag worden van de EU’, maar zoals bekend heeft hij er een handje van om zijn beloftes weer even snel te breken, en daarbij het argument te gebruiken ‘dat de situatie nu eenmaal is veranderd.’

  Ook vond Rutte dat we Putin niet zijn zin moeten geven met een ‘NEE’ stem. Een ‘JA” stem is echter een ‘JA’ tegen een illegale fascistische staatsgreep, die de CIA met instemming en hulp van de EU opzette tegen de wettig gekozen regering in Kiev. Vervolgens werd er een marionettenregime geïnstalleerd dat geen gelegenheid onbenut liet om te proberen een oorlog tussen de NAVO en Rusland uit te lokken.

  Een ‘JA’ is tevens wel degelijk een ‘JA’ tegen een toekomstig EU-lidmaatschap van Oekraïne, zoals oud Europees president Herman van Rompuy in 2013 letterlijk beloofde. Ook Junckers voorganger Barroso stelde dat de toekomst van Oekraïne in de EU ligt. (2)

  Een ‘JA’ is dan ook een ‘JA’ tegen Brussel, dat zelf al jaren steeds sterkere fascistische trekken heeft gekregen door tal van verdragen en afspraken aan zijn laars te lappen, en de wensen en belangen van de Europese burgers volledig te negeren. Een ‘JA’ is ook een ‘JA’ tegen een door de Amerikanen gewilde oorlog met Rusland, die in Europa zal worden uitgevochten, en ons continent verwoest zal achterlaten. Daarmee zal de VS in één klap de EU als grootste economische concurrent uitschakelen, zodat het almaar wankeler wordende dollar imperium overeind kan worden gehouden.

  Xander

  (1) Pravda Report
  (2) Want To Know
  (3) Pravda Report

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/04/Koninklijk-Brits-Defensie-Instituut-NAVO-maakt-geen-schijn-van-kans-tegen-Rusland

  Like

 3. Ach Joost, mijn NEE krijgen ze gewoon, overmorgen, dat is voor mij nu al een uitgemaakte zaak!
  Trouwens: Niet geschoten, altijd mis, toch?
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Neen,neen,neen, en nog eens nee! Maar ik heb niet de illusie, dat de landverraders- politici- (buiten de PVV en de SP)- zich iets zullen aantrekken van ons NEEN. Ze vegen er gewoon hun achterste mee af! Referenda hebben allen zin als die BINDEND zijn!

  Like

 5. boorzalf zegt:

  Ik stem tegen, de gewone bevolking wordt er geen haar beter.

  Like

 6. Jan zegt:

  Niemöller schrijft: Zo wordt er massaal niet gestemd op het Europese parlement. Dat is een uitdrukking van desinteresse …

  Dat is echter niet juist. Ca 25 jaar terug bestond Bolkenstein de geringe opkomst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer te interpreteren als zou de bevolking het eens zijn met de politiek van de regering van dat moment en dus zouden volgens Bolkenstein verkiezingen niet nodig zijn.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  D66 is vanaf de eerste minuut bezig om mensen te bewegen om niet te gaan stemmen. Daar misbruiken ze belastinggeld voor.
  Dat zegt genoeg; ze hebben niks te verkopen. Niks waarin we kunnen geloven. De afgang, zonder publiek, op de dam bewijst dat ook. Het enige goede aan de Oekraïne, dat er is, is dat het ver weg ligt. En dat moeten we zo houden.
  En ja stemmen kan, wegblijven kan, maar een beetje vaderlander gaat woensdag stemmen. Nee stemmen.
  Want daarna kunnen we gaan stemmen over een nexit, bijvoorbeeld, over kinderbijslag, over toeslagen, over grenzen, over subsidies, over onze TV enz. enz.

  Like

 8. Dicksy zegt:

  Als Belg ben ik zeer benieuwd naar de uitslag van dit referendum maar er zijn twee vragen die ik mij altijd stel:
  1.- Wat als de uitslag NEE is, wat gaat de Nederlandse regering doen ? Gaan ze het durven om deze uitslag naast zich neer te leggen en wat gaat de reactie van het Nederlandse volk dan zijn ?
  2.- Heeft de Nederlandse regering al een wetsvoorstel in de schuif liggen waarin de NEE omzeild wordt en de bevolking buitenspel wordt gezet zoals ze destijds het lidmaatschap bij de EU hebben geregeld ?

  Ben benieuwd naar donderdag en de volgende dagen. Veel succes aan de NEE-stemmers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s