Geert Wilders: “De EU is een expansionistisch monster … het Nederlandse volk moet woensdag het referendum gebruiken om de EU te verwerpen”

Screenshot_59

(Door: Geert Wilders)

Woensdag zal er in Nederland een referendum worden gehouden over het Associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. De Nederlanders zijn het enige Europese volk dat toestemming heeft gekregen om directe zeggenschap over dit verdrag te hebben. De Partij voor de Vrijheid (PVV) is tegen het Associatieverdrag, omdat we denken dat dit het zoveelste voorbeeld is van hoe de regerende elites in Brussel en in Den Haag zaken over onze hoofden heen beslissen en onze belangen verkopen zonder ons ooit te raadplegen. Er zijn veel goede redenen om tegen dit verdrag te zijn. 

Oekraïne is een van de meest corrupte landen ter wereld. Volgens ‘Transparency International’ is het zelfs corrupter dan Oeganda, Ethiopië en Malawi. Het verdrag gaat niet om  handel drijven, maar om allerlei gebieden waar de Oekraïne haar beleid en regelgeving in overeenstemming met de EU moet brengen.

De Oekraïense autoriteiten en de EU-elites in Brussel hopen dat vroeg of laat het verdrag zal leiden tot het EU-lidmaatschap van Oekraïne. De EU is een expansionistisch monster. Het zou heel slecht zijn als het werd toegestaan om nog verder te groeien. In feite moet de EU worden afgeschaft.

Bovendien is  de Oekraïne  een diep verdeeld land. Er is een burgeroorlog aan de gang en een conflict met Rusland. Het zou een geopolitieke vergissing zijn om een ​​land, dat een neutrale buffer tussen Europa en Rusland zou moeten zijn en dat  als een brug tussen hen zou moeten fungeren, in het kamp van Rusland of de EU te brengen. De eerdere EU-inmenging in Oekraïne heeft slechts de politieke spanningen in het land verergert. Het Associatieverdrag beperkt zich niet tot handelskwesties, maar omvat zelfs de militaire samenwerking tussen de EU en Oekraïne. Dit is een ander voorbeeld van de expansionistische aard van de EU.

Het Associatieverdrag bekijkt ook de mogelijkheid om in de richting van visumvrij reizen tussen Europa en Oekraïne te werken. Eerdere ervaringen met de opheffing van de visumplicht hebben aangetoond dat dit leidt tot meer illegale immigratie uit deze landen en tot meer asielzoekers. We hebben al genoeg illegale immigratie en asielzoekers in West-Europa. Het aantal asielzoekers uit Albanië steeg met 40% na de visumliberalisering met dat land.

Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, waarschuwt voor een grote continentale crisis als de Nederlanders het verdrag weigeren. Dit is onzin. Het is misschien een andere crisis voor de EU, maar zij heeft dit alleen aan zichzelf te danken. De EU wordt geregeerd door een ondemocratische bureaucratie en steeds meer Europeanen hebben daar genoeg van. En niemand kan voorkomen dat het Nederlandse volk dit referendum gebruikt om haar afkeer van de EU en van de Nederlandse minister-president Mark Rutte, de huidige voorzitter van de Europese Raad, duidelijk te maken.

Het referendum is erg belangrijk. Helaas staat de Nederlandse wet alleen raadgevende referenda toe en geen bindende. Het zou echter politieke zelfmoord voor de regeringspartijen betekenen als ze het resultaat zouden afwijzen. Dit is het eerste referendum in Nederland op initiatief van het volk en dit moet serieus worden genomen. Referenda zijn een uitdrukking van de wil van het volk. De PVV – mijn partij – is voorstander van meer referenda.

Bron:
www.breitbart.com
Auteur: Geert wilders

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EU-critici, Europa, EUSSR, Geert Wilders, Oekraïne, PVV. Bookmark de permalink .

10 reacties op Geert Wilders: “De EU is een expansionistisch monster … het Nederlandse volk moet woensdag het referendum gebruiken om de EU te verwerpen”

 1. Geert Wilders heeft zoals altijd weer eens gelijk, maar het blijft vechten tegen de bierkaai….

  Like

 2. Farage noemde het Nederlandse referendum over Oekraïne vooral een kans voor Nederland om zich tegen de Europese Unie uit te spreken. ‘Een Nederlands “nee” mag eigenlijk niet zonder consequenties blijven, maar ik vermoed dat de Nederlandse regering het toch zal negeren,’ voorspelde Farage. >>>> http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/04/farage-nederlands-nee-zal-brexit-ondersteunen-290610/

  Like

 3. Avidia zegt:

  Natuurlijk stem ik NEE!!!! Ik wilde dat ik ook tegen deze regering kon stemmen: nee, nee en nog eens NEE!!!!

  Like

 4. Joootje zegt:

  de linkse kliek in den haag lijkt wel veel op Pontius Pilatus,ik was mijn handen in onschuld

  Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Als Brussel échte argumenten had gehad
  om ONS Europa van haar nut te overtuigen
  had zij niet steeds zo halfzacht hoeven buigen
  voor critisch dwarse denkers op Haar pad !
  .
  Als Brussel échte Landenwinsten had beoogd
  was Haar succes niet steeds zo vruchteloos gebleken
  maar zij bleef enkel holle woorden spreken
  en negeerde ieder eerlijk argument dat werd betoogd !
  .
  Als Brussel niet het hart was van een Dictatuur
  die bezig is Haar Macht alleen maar uit te breiden
  ten koste van de Zwakken die steeds leiden
  was morgen onze NEE-PLICHT niet zo duur !
  .

  Jasterke
  .

  Like

 6. theodoor zegt:

  ik hoop dat het antwoord nee is ook al woon ik in Thailand

  Like

 7. elisah zegt:

  Oh neeeeeeee, er komt een grote continentale crisis door mijn nee-stem, volgens Juncker.
  Ik weet niet of ik dat aankan, om daar persoonlijk verantwoordelijk voor te zijn.
  Is er niet al een grote continentale crisis dan? Wie is hier nou gek?

  Like

 8. Natuurlijk ga ik nee stemmen . Tegen de Eu en Oekraïne.
  Nog nooit begrepen waarom ons ooit zo vredige landje zo verkwanseld wordt.
  Bovendien ga ik ook op Wilders stemmen
  Er is geen ander alternatief meer over.
  Niet dat Wilders de ontstane gaos nog kan oplossen .
  Daarvoor heeft het te lang geduurd.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Bovenstaande titel en onderwerp wordt aangestuurd door de antichrist, de NWO die alles in het werk stelt om de totale macht en controle over deze wereld te krijgen. Zie mijn comment bij antichrist van 5-04-2016

  Like

 10. Pingback: Geert Wilders: “Het Nederlandse volk moet woensdag het referendum gebruiken om de EU te verwerpen” – E-Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s