Gelukkige koeien! Zatte kinderen! Tevreden boeren? De gebruikelijke EU-shit

Screenshot_44

(Door: Rui Filipe Gutschmidt – Vertaling: E.J. Bron)

De EU koopt melk en boter om enerzijds de melkboeren onder de arm te nemen en anderzijds te helpen bij de voeding van Syrische kinderen. De Portugese minister van Landbouw kondigde het vrijgeven van EU-gelden aan om de melkboeren uit de koeienstront te trekken, waar ze door de EU zelf werden ingeduwd.

Contra magazine

De EU heeft besloten een miljard liter melk en 50.000 ton boter op te kopen van in nood geraakte melkproducenten in Europa. Al lange tijd wijzen de melkboeren in de meeste EU-landen op hun precaire situatie. Met diverse protestacties demonstreerden ze tegen het algemene prijsverval en de druk van de groothandel, die niet alleen melk en melkproducten uit niet EU-landen importeert, maar ook nog de boeren van de verschillende lidstaten van de EU tegen elkaar uitspeelt. De “vrije markteconomie” heeft hier opnieuw bewezen dat ze niet functioneert. Je kunt alleen faire handel verwachten als de levensstandaard op hetzelfde niveau ligt.

De EU heeft echter een groot verschil wat betreft de levensstandaard in de verschillende lidstaten, drijft handel met landen die rechtstreekse concurrenten van de eigen productie zijn en die goedkoper kunnen produceren, omdat zij dierenbescherming, milieuvoorschriften, werknemer- en consumentenrechten negeren. Niet te vergeten dat het overschot, dat ontstond door het Rusland-embargo, de prijzen eveneens drukt. Omdat individuele EU-landen niet mogen subsidiëren, neemt de EU deze taak nu indirect over. Het heeft lang geduurd tot de Eurocraten eindelijk gereageerd hebben. De Portugese minister van Landbouw, Capoula Santos, kondigde nu aan wat de Eurocraten voorbereid hebben.

“Ik denk dat we vanaf volgende week kunnen beginnen met de aanvragen van de eerste 1000 projecten, die een investering van € 263 miljoen vertegenwoordigen. (…) De Europese Unie zal een miljard liter melk en 50.000 ton boter opkopen om zo het overschot van de markt te halen. Bovendien zal de Europese Unie nog eens voor € 30 miljoen melk bij de producenten van Europa kopen om daarmee humanitaire hulp aan Syrische kinderen te bieden”, aldus Capoula Santos in een tv-interview. Maar is dat wat de melkboeren wilden? Zijn ze nu tevreden? Nee!

Deze hulp, beter laat dan nooit, is zeer zeker welkom, maar is niet hetgeen de melkboeren – en ook de varkensmesters – van de EU geëist hebben en wat ze op de lange termijn nodig hebben. Ze eisen een duidelijke verdeling van de productie in quota, die een minimale prijs vaststellen die duidelijk boven de productiekosten ligt. Deze bedragen op dit moment op de Portugese Azoren € 0,24 of € 0,25 per liter melk, terwijl de groothandel maar € 0,20 wil betalen. 60% van de melkproducenten op de Azoren is zo goed als failliet.

De reden, behalve de afschaffing van de quota door de EU, die voor het prijsverval verantwoordelijk is, heeft ook aan andere sectoren van de Europese economie grote schade toegebracht: het embargo tegen Rusland. Om politieke redenen – dus om de belangen van de westerse (VS) economie te bewaren – en, door de begrijpelijke reactie van Rusland, het embargo op westerse waren. Een overhaaste maatregel dus, die op de lange termijn niets oplost.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Rui Filipe Gutschmidt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Naïviteit, propaganda, Rotzakken, Rusland, socialistisch idealisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Gelukkige koeien! Zatte kinderen! Tevreden boeren? De gebruikelijke EU-shit

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Je kunt de details van dit artikel, na lezing, overslaan en tot de eenvoudige conclusie komen: Weg met de EU en de deur dicht voor producten die onze economie op oneerlijke wijze beconcurreren.
  Om die reden moet ook TEGEN het associatieverdrag gestemd worden !!!
  Terug naar een souverein NEDERLAND.
  Overigens moeten de boeren zich veel meer verenigen in VERKOOP-organisaties om een betere prijs te bedingen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 2. Sjaak zegt:

  FUCK THE EU !

  Like

 3. Jo zegt:

  De overproductie is toegenomen omdat 1 april, geen grap, het melkquotum is afgeschaft, en in één klap komt er een bak melk bij, en het gevolg daarvan is dat de prijs keldert ! Al maanden van te voren is de veestapel van de boeren toegenomen.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  De rode EUSSR, dat is het PROBLEEM! Weg met dat communistisch gedrocht, dat ONS aan de bedelstaf brengt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s