“Soldaten die joodse instellingen bewaken hebben geweren, maar geen kogels”

Screenshot_46

“De Belgische autoriteiten hebben geen benul van beveiliging – zero.” Dat heeft de Brusselse rabbijn Menachem Hadad  gezegd op de radiozender van het Israëlische leger. De soldaten die al maandenlang de Chabad-ontmoetingsplaatsen en de Brusselse synagogen bewaken, houden de wacht met geweren zonder kogels, vertelden ze hem. ‘Het is allemaal gewoon show. Het is niet normaal.’

Nadat in mei 2014 in het Joodse Museum in Brussel 4 mensen door een terrorist werden vermoord, voerde de regering de bewaking in de joodse buurten van Antwerpen en Brussel op. Daar zijn in totaal 98 joodse instellingen gehuisvest. Sinds de aanslagen van vorige maand in Brussel zijn de beschermingsmaatregelen nog verder uitgebreid.

Ondanks dat de joodse leiders in ons land toejuichen dat 4 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de bescherming van hun gemeenschap, rijzen er ook vele twijfels. Velen denken dat de Belgische overheid minder competent is waar het de bescherming van de joodse burgers betreft dan bijvoorbeeld Frankrijk. Daar heeft de joodse gemeenschap meermaals haar ‘uiterste vertrouwen’ in het Franse defensie- en antiterrorisme-apparaat bevestigd.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)
Express.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, België, Brussel, Eurabië, Hypocrisie, Islam, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Soldaten die joodse instellingen bewaken hebben geweren, maar geen kogels”

 1. Dan doen we het in Nederland beter, we hebben ook geen kogels, maar we roepen wel :”pang, pang, pang” en zonodig nog es “pang”.
  Je maintiendrai, of niet dan?
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Hoe zeker en betrouwbaar is deze berichtgeving? Indien dit echt het geval is en het leger inderdaad zonder scherpe munitie loopt te bewaken is dit een grove nalatigheid van Veiligheidsdiensten en de zoveelste breuk op vertrouwen en toezegging het land en de burger goed te kunnen bewaken tegen terroristen.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Wat een belediging voor de Joodse gemeenschap! Ze zijn en worden doodgewoon bedrogen. Het zien van ‘bewapende’ militairen geeft hooguit een gevóel van veiligheid. Als er iets gebeurt, zijn die Joodse mensen nergens meer.
  De Belgische overheid moet zich diep schamen! Het kan niet anders dan dat zij weten met welke zeer kwetsbare groep mensen ze te maken hebben. Hebben de Joden al niet genoeg geleden, en is het niet de dure plicht van elk land waar Joden wonen om ook hén -zéker hen!- bescherming te bieden in deze van haat en razernij doortrokken wereld?
  Heeft de geschiedenis de Belgen (ja, ons allen) dan helemaal niets geleerd?

  Like

 4. 't Zingend Voske zegt:

  Het draaiboek van Kaïn gaat gewoon door.

  Like

 5. Willie zegt:

  Geen munitie ???? Vreemd , want we hebben hier toch FN-Herstal ?????

  Like

 6. Wie bewaakt er nu in Godsnaam ongeacht welke instelling dan ook zonder kógels?!
  Doet mij nog het meeste denken aan een…..tja, Bèlgenmop, sorry hoor!
  Hebben ze dan ook nog als excuus: “Ja, maar als we anders op een gewapende terrorist stuiten en we schieten, dan is die terrorist dood?”
  Alle logica is hier ver te zoeken! Ergo is dit een staaltje van complete idioterie óf misdadige bureaucratie!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 7. Elena zegt:

  Ik geloof dit artikel niet….

  Zie onderstaand artikel van december.
  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/12/marechaussee_wij_zijn_schietsc.html

  Like

  • Ron zegt:

   Het artikel uit december laat de situatie in Nederland zien waarbij marechaussee met relatief lichte politiepistolen is uitgerust waarvan de kogels niet door kogelvrije vesten dringen. Te weinig dus om terroristen met Kalashnikovs effectief te bestrijden.

   In België is het gewoon nog een graadje erger.
   Dat artikel over de marechaussee bewijst niets over de Belgische situatie.

   Like

 8. Boemiebol zegt:

  “Pang ! Pang !” en het probleem raakt opgelost ! 😀

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Dit zegt natuurlijk weer alles over de ongelofelijke “Belgische” toestanden hier ten lande!!!
  Maar die militairen gaan ook niet vrijuit… Welke idioot gaat als militair gekleed en met een geweer zonder ammunitie de straat op. Wandelende schietschijven!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Tijdens de inval van de Duitsers, in Mei 1940, hadden onze soldaten maar 5 patronen per man. Men heeft NIETS geleerd van de geschiedenis. ” Het gebroken geweertje”, regeert, net zo goed dus in België. Het kan verkeren…

  Like

 11. alidas1 zegt:

  Dan moeten de Joodse mensen zelf maar het heft in handen nemen.
  Jullie laten je toch niet weer afslachten.
  Velen staan achter jullie om te helpen.

  Like

 12. Een Fakesamenleving waarin de politie doet alsofze politie is, het leger doet alsof ze soldaten zijn en de politici net doen alsof ze politici zijn. Als wij nu eens beginnen met net te doen of we belasting betalen komt het weer goed.

  Like

 13. Annemie zegt:

  De Belgische staat is veel minder welvarend, dan de Nederlandse. Vlaanderen zou het veel beter doen, moesten we niet 18 miljard euro per jaar aan transfers moeten betalen aan het zieltogende Wallonië en Brussel. Om dan noch stank voor dank te krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s