Terrorisme en migratie: We produceren legerscharen ontwortelde en ontevreden mensen

Screenshot_41

(Door: Roger Köppel – Vertaling: E.J. Bron)

Europa staat op het punt zichzelf af te schaffen. Geen enkele beschaving overleeft als zij haar grenzen niet meer bewaakt en ongecontroleerd honderdduizenden, ja, miljoenen moeilijk tot nauwelijks te integreren vreemdelingen opneemt. De grootheidswaanzinnige “Wir schaffen das”-mentaliteit heeft in de Europese geschiedenis regelmatig catastrofes veroorzaakt. Vermoedelijk dachten de Europese regeringsleiders ook zo, toen ze hun legers in de zomer van 1914 in een zogenaamde korte oorlog stuurden: “Wir schaffen das”. Vier jaar en miljoenen doden later zag men de vergissing in. De volkeren moesten hiervoor het gelag betalen, niet de regerenden. Zelfoverschatting staat aan de wortel van alle kwaad.

Het fundamentele probleem blijft de islam. Om redenen die ons niet verder hoeven interesseren, wordt deze religie enorm bedreigd om door moordzuchtige fanatiekelingen en gekken misbruikt te worden. Niet het geloof op zich is hieraan schuldig, maar het blijft een storend feit dat er geen sprake is van ontmenselijkte boeddhisten, protestanten, Joden of Jehova´s Getuigen zijn die luchthavens en kinderspeelplaatsen opblazen. Het zijn leden van de islamitische geloofsgemeenschap, die zichzelf in naam van hun god machtigen voor zulke gruweldaden. Het misbruik van god voor aardse doelen vindt en vond wellicht in vele religies plaats. Maar de kwaadaardigheid van de radicaalislamitische terreur is een feit. Verzwijgen en mooipraten helpt niets.

Wat hebben de terreuraanslagen te maken met de actuele immigratie uit Noord-Afrika en het Nabije Oosten? Goedmenschen sussen. Zij zeggen dat de bommenleggers in Europa werden geboren en Europese paspoorten hadden. Dat klopt. Maar dat is ook het alarmerende. Kennelijk zijn islamitische gemeenschappen in Frankrijk, België of Duitsland broeinesten van niet-integratie en religieuze ophitsing. De hoog geprezen “integratiepolitiek” van de landen faalt. Inburgering kan geen voorwaarde, maar zouden in ieder geval het resultaat van een gelukte integratie moeten zijn. Parijs en nu Brussel zijn acute symptomen van een foutieve, zieke immigratiepolitiek.

Hoewel de integratie van de hier geboren moslims al nauwelijks lukt, neemt de EU nog eens miljoenen islamgelovigen uit Noord-Afrika en het Nabije Oosten op. Daarmee vergroot ze het risico van terrorisme in Europa aanzienlijk. Het gevaar dat er onder de dekmantel van asiel radicaalislamitische zelfmoorddaders binnendringen, is aanwezig. Nog fataler echter vind ik de omstandigheid dat onze samenlevingen in een soort shocktherapie, in een grensoverstijgend mensenexperiment als het ware in het snelle procedé door politici, die alleen hun eigen imago op het oog hebben, zonder mandaat veranderd worden.

De allermeeste migranten nemen niet de voorwaarden voor een succesvolle integratie in onze competitieve economie met zich mee. Integendeel. Ze importeren deels hun postmoderne voorstellingen van politiek, rechtsstaat, vrouwen en religie. Ze komen uit gebieden, waarin stammentwisten en bloedwraak aan de orde van de dag zijn. Middeleeuwse opvattingen van mannelijke eer worden met een heilige, ja, dodelijke ijver uitgeleefd. Het is afzienbaar dat velen zullen eindigen in de sociale stelsels. De druk tot aanpassing door werk valt weg. Het risico bestaat dat we legerscharen ontwortelde en ontevreden mensen produceren, wier teleurstelling politieke ventielen zal zoeken. Frankrijk en België zijn slechts een voorproefje. Het is een illusie om te denken dat de politiek deze volksverhuizing de baas zou kunnen worden.

Welbegrepen: Ik geloof niet in onwrikbare etnische of culturele bepalingen. De mens is beweeglijk en in staat om zich aan te passen als de omstandigheden dit vereisen. Wij zijn het enige levende wezen dat zichzelf opnieuw kan uitvinden, waarvoor filosofen het begrip “praktische transcendentie” bedacht hebben. Vanzelfsprekend kunnen ook moslims hun plek vinden in onze samenleving en succes hebben. Maar men moet zich ervan bewust zijn dat er gewoon groepen en culturen bestaan die zich minder snel weten te helpen dan andere. Deze culturele verschillen en herkomstbepalingen zijn niet onoverkomelijk, maar ze bestaan, en men moet er rekening mee houden. Goede migratiepolitiek is daarom altijd een kwestie van de concrete mensen, van de massa en het aantal. Hoe moeilijker bepaalde culturen het hebben om zich aan te passen, des te behoedzamer en meer gedoseerd zou de immigratie gestuurd moeten worden. De autoriteiten moeten leren nee te zeggen.

En wat gebeurt er in Zwitserland? De immigratie gaat bijna onverminderd door. Het initiatief tegen de massa-immigratie is nog ver verwijderd van een invoering. De regering kent meer gewicht toe aan de belangen van de EU dan aan het referendum. Op asielgebied zet minister van Justitie Sommaruga onverminderd in op welkomstcultuur. Door de nieuwe revisie van de asielwet zal Zwitserland nog aantrekkelijker voor asielbedriegers en valse vluchtelingen worden. De regering zou signalen van een strengere grensbewaking moeten uitzenden: asiel alleen voor diegenen die werkelijk met hun leven bedreigd worden. In plaats daarvan worden de opnamecapaciteiten uitgebreid. De staat wil zelfs privépersonen en gemeenten kunnen onteigenen. “Gratis advocaten” voor alle asielzoekers moeten meer vaart brengen in de procedures. Dat zou nog een vergissing zijn: omdat Zwitserland de afgewezen asielzoekers nauwelijks naar huis terugstuurt, zal de rechtsbijstand er hoogstens toe leiden dat er nog meer valse vluchtelingen nog sneller – versneld” – in Zwitserland mogen blijven.

Matiging zou moeten. Er heerst mateloosheid. Dat kan niet goed gaan.

Bron:
www.weltwoche.ch
Auteur: Roger Köppel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Ton van Kesteren

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurabië, Europa, gezond realisme, Immigratie, Islam, Krankzinnigheid, Terrorisme, Volksvijandigheid, Zwitserland. Bookmark de permalink .

9 reacties op Terrorisme en migratie: We produceren legerscharen ontwortelde en ontevreden mensen

 1. Charles Martel zegt:

  En indien die ontheemde en ontwortelde mensen een kalasjnikov in handen krijgen, en dat blijkt nogal eenvoudig te zijn, dan is wel duidelijk welke kant op er zal worden geschoten. EU Merkel – Juncker hebben de vijfde kolonne binnengehaald. De enclaves zijn reeds onvervreemdbaar gebied van de vredelievende islamitische umma, en nu moet de rest van de ‘lage landen’ eraan geloven.

  Like

 2. Driek zegt:

  Ik lees in dit artikel:

  “Om redenen die ons niet verder hoeven interesseren, wordt deze religie enorm bedreigd om door moordzuchtige fanatiekelingen en gekken misbruikt te worden. Niet het geloof op zich is hieraan schuldig”

  “maar het blijft een storend feit dat er geen sprake is van ontmenselijkte boeddhisten, protestanten, Joden of Jehova´s Getuigen zijn die luchthavens en kinderspeelplaatsen opblazen”

  Nu, schrijver van dit artikel, ik vind niet dat die religie (als er al sprake is van religie) enorm wordt bedreigd, want die zogenaamde religie is op zich al een bedreiging. Al ruim 1400 jaar lang vertegenwoordigt de islam moord en doodslag.

  Die ‘moordzuchtige fanatiekelingen en gekken’ misbruiken de islam niet, doch ze doen precies datgene wat in het haatboek de koran staat geschreven. Het zijn de meest trouwe volgelingen van die quatsch profeet Mohammed. Maar misschien heeft den schrijver van dit overigens goede artikel de koran niet helemaal goed uit gepluisd? Dat kan natuurlijk ook.

  Een vergelijking met boeddhisten, protestanten, Joden of Jehova´s Getuigen gaat hier natuurlijk helemaal mank.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Dit had ik echt niet van die degelijke Zwitsers verwacht. Zwitserland, het land wat zich niet aansloot bij de EU, geen euro’s heeft en nog echte grenscontroles.
  Vorig jaar las ik een bericht dat de Zwitsers een quotum wilden instellen m.b.t. arbeidsplaatsen voor Duitsers. Men wilde maar een beperkt aantal Duitsers een werkvergunning geven, en de vestigingseisen zijn nu ook niet bepaald gemakkelijk te noemen.
  Momenteel is het zo dat wanneer je werk hebt, je de eerste drie jaar geen woning mag kopen in Zwitserland. De eerste jaren wordt het dan huren. Pas na drie jaar mag je de koopwoningmarkt op.

  En dan nu het bericht m.b.t. het ruimhartige beleid richting de ‘vluchtelingen’. Ik kan er met mijn verstand niet goed bij. Er worden regelmatig legeroefeningen gehouden, want de grenzen moeten bewaakt blijven, maar de welkomstcultuur maakt deze voorzorgsmaatregelen in één klap lachwekkend! Alles komt maar binnen en bijna niemand hoeft te vertrekken.
  Zwitserland is duidelijk aan het veranderen. Van oer-degelijk land naar een steeds linkser wordend land.
  Ik sta voor een raadsel wat de islam met mensen doet. Waarom horen en zien we de meest gruwelijke aanslagen, begaan door moslims, waarvan je zou denken dat elk normaal mens zich vol afschuw daarvan afkeert, maar het tegendeel lijkt de waarheid te zijn. Moslims lijken nergens te worden geweerd, behalve dan in de Visegrádlanden.
  Als ik in dit artikel lees dat er nu ook al in Zwitserland eigendommen opgeëist kunnen gaan worden om ‘vluchtelingen’ op te vangen, dan zijn ook de Zwitsers terecht gekomen op een doodlopend spoor!

  Waar moet het heen met Europa, als zelfs de Zwitsers hun degelijke imago verliezen?

  Like

 4. Dick zegt:

  Dan zal Cuba de nieuwe Economische hemel voor de VS en Europese elite worden, hun new home, Europa is verloren.

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  citaat uit dit artikel:
  Het fundamentele probleem blijft de islam. Om redenen die ons niet verder hoeven interesseren, wordt deze religie enorm bedreigd om door moordzuchtige fanatiekelingen en gekken misbruikt te worden. Niet het geloof op zich is hieraan schuldig, maar het blijft een storend feit dat er geen sprake is van ontmenselijkte boeddhisten, protestanten, Joden of Jehova´s Getuigen zijn die luchthavens en kinderspeelplaatsen opblazen. einde citaat.
  Schrijver heeft kennelijk geen kennis van de basis van deze ‘zogenaamde’ religie. Lees de koran en begrijp dat de islam op zich de grootst mogelijke bedreiging vormt.
  Problemen zijn er om opgelost te worden. Het probleem islam is alleen op te lossen door de islam af te schaffen. Totaal en wereldwijd. En …. dat probleem en de noodzaak om het op te lossen ligt op ons bordje.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Bij Elzevier sprak Generaal Middelkoop over de slagkracht van het Nederlandse leger. Deze is vrij nihiel geworden en op het wereldtoneel van geen noemenswaardige betekenis meer. Wordt het dan niet hoog tijd dat de Generaal het kabinet eens confronteerd met de uitgave aan gelukzoekers terwijl de hoogste noodzaak om Nederland adequaat te verdedigen totaal in het slob geraakt?
  Die moed zou de Generaal eens op moeten brengen, de confrontatie aangaan met het beleid en zeggen waar het daadwerkelijk op staat. En met hem de gehele legerleiding.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  De agenda van de Bilderbergbende, de NWO, de Illuminati en de geldplutocratie van Soros en Goldman Sachs, wordt dus ook in Zwitserland gewoon uitgevoerd! Het is een groot duivels complot!

  Like

 8. oud-marinier zegt:

  ** Terrorisme en migratie: We produceren legerscharen ontwortelde en ontevreden mensen ** Wij produceren helemaal NIKS. Ze produceren dit zelf , en WIJ laten het gewoon TOE (althans onze regeringen van de EU-lidstaten) . De gewonebevolking isdie stront mossels al HEEEEEELLLL lang KOTSBEU . De regeringen hebben echter stront in de ogen of SHIT FOR BRAINS . Of eventueel een combinatie van beide….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s