Tsjechië en Slowakije willen geen Amerikaanse troepen in het land

Screenshot_42

Een groep Amerikaanse soldaten.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De poging van de Amerikanen om hun soldaten in Oost-Europa onder te brengen, stuit niet overal op wederzijdse liefde. In Praag en Bratislava is men niet bang voor Rusland en wil men niet meedoen aan de oorlogsspelletjes van het Pentagon.

Contra magazine

Terwijl vooral Polen en de Baltische landen voorstanders zijn van een stationering van Amerikaanse troepen in het land, vindt men het in Tsjechië en Slowakije niet nodig om de sowieso al aangewakkerde stemming tussen de NAVO en Rusland nog verder te versterken.

“De Tsjechische Republiek behoort niet tot de landen die roepen om een versterking van de NAVO-troepen in Europa”, zei de sociaaldemocratische minister-president van Tsjechië, Bohuslav Sobotka, volgens zijn woordvoerder tijdens diens bezoek aan Wenen vorige week dinsdag. Gezien de veiligheidssituatie zou dit volgens hem niet nodig zijn. hierop kwam vooral kritiek van de conservatieve coalitiepartner KDU-CSL, die wat betreft de buitenlandse politiek duidelijk pro-Amerikaans georiënteerd is.

Ook de Slowaakse minister-president Robert Fico (eveneens een sociaaldemocraat) ziet geen voordelen in de stationering van buitenlandse troepen in het land. “Ik kan mij geen buitenlandse soldaten in hun eigen steunpunten in ons land voorstellen”, aldus de Slowaakse regeringschef. Sinds de invasie van Sovjet-Russische troepen in het jaar 1968 zou dit bijzonder gevoelig liggen in Slowakije.

Het “aanbod” van Barack Obama om Amerikaanse soldaten in Oost-Europese landen te stationeren die zich “door de Oekraïne-crisis door Rusland bedreigd voelen”, dient in de eerste plaats voor de handhaving van het oude bekende vijandbeeld uit de tijd van de Koude Oorlog. Het gaat er hierbij namelijk niet om met enkele duizenden soldaten en het oorlogsmaterieel voor veiligheid te zorgen, veelmeer dient dit als vorm van de psychologische oorlogvoering om bij de mensen een latent gevoel van onveiligheid te produceren. Want de aanwezigheid van Amerikaanse soldaten suggereert de bevolking dat er ieder moment met een oorlog rekening gehouden moet worden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, NAVO, Rotzakken, Rusland, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Volksvijandigheid, VS, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

20 reacties op Tsjechië en Slowakije willen geen Amerikaanse troepen in het land

 1. aquarius4422 zegt:

  Ze hebben dan ook slechte ervaringen met buitenlandse troepen in hun land.
  Eerst de Duitsers en daarna de Russen, nu die allemaal opgetieft zijn hebben ze vast geen behoefte aan Amerikaanse troepen.

  Like

  • Navo zegt:

   Direct uit de NAVO zetten.

   Like

  • Jules Vismale zegt:

   @aquarius, er is zelfs NOG een hele goede reden dat men vooral in Tsjechië helemaal GEEN Amerikanen willen hebben! Toen beide landen na WO I werden samengevoegd en Tsjecho-Slowakije ontstond (Tsjechen hebben echter lange tijd de reputatie gehad dat zijn in tijd van oorlog vrij onbetrouwbare soldaten zijn en geregeld deserteerden of overliepen) woonden daar talloze minderheden, waaronder 3.500.000 Sudeten-Duitsers, die zich gruwelijk onderdrukt voelden door de regering aldaar.
   Op het moment dat Adolf Hitler, een fanatieke Tsjechen-hater, in 1938 na de Anschluss van Oostenrijk (zijn geboorteland) hier met geweld wilde binnenvallen hebben de Fransen, de Engelsen en de Italianen dit land verkocht, verraden en uitgeleverd aan de nazi’s in ruil voor vrede! Zo werden zelfs sommige Tsjechische studenten vernederd, verkracht en mishandeld door Duitse soldaten die hen ooit dwongen om urine te drinken! Doordat de Tsjechen in ballingschap bevel gaven om tijdens WO II, in 1942, Reinhard Heydrich (1904-1942), het hoofd van de Gestapo en SD en daarginds een schrikbewind zaaide in het Protectoraat Bohemen en Moravië wat van Slowakije was afgenomen, te vermoorden roeiden de nazi’s de inwoners van de dorpen Lidice en Ležáky uit en maakten deze plaatsen letterlijk met de grond gelijk!
   Toen de Duitsers in 1945 de oorlog verloren trokken de Amerikanen vanuit het westen richting Tsjecho-Slowakije maar ze wilden dit land zelfs niet eens bevrijden en lieten dit aan de oprukkende Russen over (waarmee de Tsjechen zich ironisch genoeg mee verwant voelden!), zij leverden generaal Andrej Vlasov (1900-1946), die zich tegen Jozef Stalin keerde na de gruwelijke Slag om Moskou, overliep naar de Duitsers en met een Russisch bevrijdingsleger het communisme omver wilde werpen, uit aan de communisten (Vlasov zag de Britten eveneens als de vijanden van Rusland) en zo konden de Russen dit land, gelijk met Estland, Letland, Litouwen, Oost-Duitsland, Polen, Hongarije, Roemenië en Bulgarije, 45 jaar lang uitbuiten, terroriseren, verarmen en knechten totdat de inwoners hiervan erin slaagden om het gehate sovjetjuk in de periode 1989-1990 af te smijten, gelijk naar Sinbad de Zeeman, die de kwaadaardige Sjeik van de Zee lange tijd gedwongen op diens schouders droeg maar, door deze dronken te voeren, van zich af te werpen!
   De Tsjechen zijn hierdoor NOOIT EN TE NIMMER vergeten hoe de westerse geallieerden hen in de 20ste eeuw tot tweemaal toe verkochten, verraden en uitleverden aan de nazi’s en communisten, vooral de oudere generatie niet, dus laten beide landen de Amerikanen, gelijk aan de “asielzoekers, vluchtelingen en moslims”, mijlenver de deur uit houden!

   Like

 2. Cathja zegt:

  Een hele gezonde en wel doordachte redenering van deze beide landen. Geef Poetin niet nog meer prikkels. Het is al beroerd genoeg als we met het associatieverdrag van Oekraïne de Russen tegen de haren in strijken!
  Europa schendt keer op keer afspraken die er ooit met Rusland zijn gemaakt, en daarom mag Oekraïne nu zéker geen EU-land en NAVO-partner worden! Laten we de Russen als Europese bondgenoten zien in de strijd tegen het moslimterrorisme. Daar hebben we tenminste wat aan.
  De grote drijfveer die achter het stationeren van Amerikaanse troepen in Europa zit, is ongetwijfeld Obama. Zitten wij eigenlijk wel te wachten op opnieuw Amerikanen op ons grondgebied? Vorige week las ik dat er een stelletje Amerikaanse F15’s hierheen komen, zogenaamd om oefeningen te houden.
  Gaan die oefeningen ook weer vele tientallen jaren duren?

  Like

 3. RICKROI zegt:

  Heel goed van Tsjechië en Slowakije om geen Amerikaanse troepen in het land toe te laten. USA van heden is een oorlogszuchtige machine en is verdeeldheid & chaos in Europa aan het zaaien om toch conflicten uit te lokken. Battleground “Europe”, dit hebben de Amerikanen ooit eens geroepen! Wij in Europa de “SHIT”en USA kunnen kan oogsten, NO WAY, HILLARY!
  Kijk naar het Midden-Oosten waar de Amerikanen aan het rotzooien zijn en wij de economische als zowel financiële ellende en/ook de terreurgroepen met aanslagen als beloning op ons nek hebben gekregen.

  Like

 4. johan zegt:

  Gelukkig laten de oost Europese landen wijsheid zien, en laten ze zich niet voor het karretje van die oorloghitser in het witte huis spannen.
  Kijk wat die oorlogmisdadiger in Lybie heeft gedaan ja Khadaffi weg, nu stammenoorlog meer mensen dood dan in zijn regeerperiode tevens is de economie op zijn gat. Kijk wat hij heeft veroorzaakt in Syrie, maarja hij laat wel zijn moslimvriendjes in cuba vrij.

  Like

  • Anna zegt:

   En nu El SiSi van Egypte deze oorlogshitser Obama om hulp vraagt tegen de steeds sterker wordende ISISgroepen in de Sinaï geeft hij niet thuis…..
   Nee sterker nog laat hij Obama een artikel in de NY times anti Egypte schrijven…
   Terwijl dit momenteel wel,een land is wat redelijk stabiel is…..
   Weliswaar onder druk maar dat kan in arbische landen niet anders……
   Nee van Obama moet je het niet verwachten zijn ” Yes we can is YES WE CAN’t ” geworden.
   Hij kan en kon het niet….
   Wat hij kan is de vrede in de wereld kapot maken….
   Hij Obama is gedegradeerd tot en islamitische fanatiekeling….. Zijn broer Malik is niet voor niets een moslim broeder…..
   BUITEN DE DEUR HOUDEN DIE BOEF!!!!!!

   Like

 5. Bas zegt:

  Quote: Tsjechië en Slowakije willen geen Amerikaanse troepen in het land.

  ”Wat ze wijs zijn !”

  Eenmaal in je land gaan ze niet meer weg !

  Like

 6. Qvic zegt:

  Dat Rusland de zogenaamde boeman is volgens Amerika is dat toen Poetin de grote oliemaatschappijen en andere NGO’s uit zijn land hebben verwijderd. Rusland heeft veel waardevolle delfstoffen die lucratief voor deze zijn. De Amerikanen houden niet van eerlijke handel, zij bedreigen elke regering met militair geweld, als zij niet doen wat Amerika nodig acht. Dus die landen moeten hun delfstoffen e.d. voor een appel en een ei verkopen aan Amerikaanse bedrijven. Zonder dat de plaatselijke bevolking daarvan mee profiteert. (gewoon jatten dus)
  Daar Rusland de Amerikaanse dollar niet meer als munt eenheid gebruikt voor zijn eigen delfstoffen is dit ook een grote bedreiging voor Amerika. Want zonder de wereld munt gaat/is Amerika failliet.

  Like

  • Bas zegt:

   De VS raken kennelijk moedwillig overal militair strategisch bij betrokken. Veelal uit geopolitieke overwegingen. Het zou goed zijn als ze hun eigen continent n’s gingen aanharken. Sociaal is het daar een puinhoop/ armoe troef daar. Het aantal talentvolle dak en thuislozen dat er economisch wordt vermorzeld is gedoemd stijgt schrikbarend.
   bit.ly/1RJh7yv
   Zie ook: > http://www.conflictenteller.nl/

   Like

 7. leo bruijns zegt:

  in mijn reactie vandaag op FB vroeg ik me al af, of de Oost Europese landen die militaire opbouw aan de grenzen met Rusland door een vreemde mogendheid allemaal maar slikken, toen waren ze de bufferstaten voor de USSR, en nu is het andersom, maar voor zover we dit bericht serieus kunnen nemen is daar dan toch het gezonde verstand van deze twee landen.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Tsjechië en Slowakije, handelen daarmee met gezond verstand. En ze hebben gelijk, dat ze geen troepen wensen, van de MOSLIM en RENEGAAT Obama!

  Like

 9. oud-marinier zegt:

  Laat Egypte in ’s hemelsnaamde hulp inroepen van Putin…die heeft laten zien dat ie a) Ballen heeft en b) Ook daadwerkelijk doet wat ie zegt. Namelijk diehele teringzooi IS naar de verdommenis bombarderen. Verder , zou het wel leuk zijn om “Odrama queer” , in die regio een “hak” te zetten. Hij zou de controle over het Suez kanaal wel eens kunnen verliezen. Zal ie echt niet blij mee zijn. Whahaha….

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  OorlogshitserObama heeft volgens kritische volgers door al zij acties al 955.000 slachtoffers op zijn geweten.
  Guantanamo is steeds nog open ondanks de belofte van de sluiting binnen EEN jaar.
  I.p.v. opruimen van atoomwapens zijn ze begonnen met vernieuwen ook in Europa.
  Het aantal mensen die van foodstamps leven in de V.S is in zijn tijd verdubbeld van 24 naar bijna 48 miljoen
  Hetzelfde voor de staatsschuld van ongeveer 10.000 miljard naar ongeveer 20.000 milj.
  Enz. enz.

  Like

 11. alidas1 zegt:

  Niks Obama in Europese landen .
  Je haalt de duivel in je huis.

  Like

 12. Ron zegt:

  Die amerikaanse troepen gehoorzamen de amerikaanse president.
  Wie ze op hun grondgebied krijgt loopt hiermee een risico dat ze tegen je gebruikt gaan worden. Door de EU bijvoorbeeld om die europese superstaat onder 1 regering te regelen bijvoorbeeld.
  Enne, amerikanen hebben minder moeite met het afknallen van europeanen als obama of EU dat willen.

  Like

 13. Koninklijk Brits Defensie Instituut: NAVO maakt geen schijn van kans tegen Rusland
  Russen kunnen bij plotseling conflict in 4 dagen bijna 10 x zoveel troepen inzetten –Rusland heeft inmiddels ook een duidelijke kwalitatieve voorsprong – Referendum 6 april: Stem NEE tegen de door Amerika gewilde oorlog tussen Europa en Rusland

  usland wordt vrijwe volledig omsingeld door Amerikaanse- en NAVO bases. Desondanks stellen de Westerse politici en media Rusland als agressor voor.

  Het Westerse demoniseren van Rusland en diens president Vladimir Putin, alsmede het aanvallen van de Russische veiligheidsbelangen in bijvoorbeeld Oekraïne, gaat onverminderd verder. Zo werd Putin gisteren expliciet genoemd in berichten over de ‘Panama Papers’, en dat terwijl er geen direct bewijs tegen hem is, en er tal van andere prominente verdachten zijn, zoals de koning van Saudi Arabië. Maar ja, die extremistische islamist wordt beschouwd als onze ‘bondgenoot’. Hoe dan ook, het Britse Royal United Services Institute for Defence & Security Studies onderstreept dat het provoceren van Rusland niet zo’n goed idee is. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat de NAVO in het geval een oorlog met Rusland geen schijn van kans maakt. lees verder >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/04/Koninklijk-Brits-Defensie-Instituut-NAVO-maakt-geen-schijn-van-kans-tegen-Rusland

  Like

 14. Anneke zegt:

  Dankzij hun recente verleden; zijn de O-Europeanen REA-LIS-TISCH gebleven. Zij zien het politieke bedrog in !!! Een voorbeld voor vele westerlingen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s