Wilders wil meer referenda

Screenshot_52

DEN HAAG – Mocht Geert Wilders premier van Nederland worden, dan wil hij meer referenda. Kiezers moeten vaker de mogelijkheid krijgen om het kabinet te kunnen corrigeren, aldus de PVV-voorman. „Ook als ik premier ben.”

Woensdag gaat Nederland naar de stembus om zich voor of tegen het zogeheten associatieverdrag met Oekraïne uit te spreken. Wilders smaakt het naar meer. Als hij premier wordt komt er „meer directe democratie”, zei Wilders bij het Libelle Café, een bijeenkomst in Den Haag waarbij Wilders in discussie ging met lezeressen van het blad. Ook beloofde hij strengere straffen, een vertrek van Nederland uit de EU en het sluiten van de grenzen voor asielzoekers. „Er gaat een andere wind waaien”, zei hij.

PVV normale grootte

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

41 reacties op Wilders wil meer referenda

 1. Karen zegt:

  Het klinkt als muziek in mijn oren. Oh als het volgend jaar toch eens zou lukken Geert Wilders premier. Wat zal Nederland dan weer een stuk plezieriger land worden om te wonen en ook hoeven we niet meer jaloers te zijn op de Hongaren!

  Like

  • Anna zegt:

   Reken er maar niet op: om Wilders heen is al een cordon sanitair en dat zal als hij een meerderheid haalt alleen maar erger worden…… Opstand tegen de ” gevestigde orde” wordt niet getolereerd. Dit zien we ook met Trump, Obama heeft nu al commentaar op de man dat hij geen verstand van zaken zou hebben…. Precies hetzelfde zal in Nederland gaan gebeuren. De pers en de linkse partijen zijn nog VEEL TE MACHTIG.
   Vlak de pers niet uit hoor….. Soms lijkt het wel alsof zij regeren……

   Like

  • Ik doe voortdurend mijn best om niet jaloers te worden op de Hongaren: Ik blijf tegen mezelf zeggen: Nederland is ziek, doodziek, maar het is wèl óns land. Het heeft geen zin om het met Hongarije te vergelijken en/of het te verketteren; we moeten het zien te genézen. En daartoe is het belangrijk, dat we àchter het land blijven staan. niet achter het bestuur dus, maar achter het lánd!
   Maar inderdaad: Als het Geert toch eens zou mogen lukken! -Maar ik ben bang, hoe cynisch het ook klinkt, dat daar eerst een paar flinke catastrofen voor nodig zijn!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • Joshua zegt:

   De corrupte criminelen in den haag zorgen wel dat hr Wilders geen M.P. wordt door diverse slinkse maniepulaties.

   Like

  • Daar sluit ik me helemaal bij aan…..!!

   Like

 2. Hans zegt:

  Hij zal wel “tijdig” vermoord worden.
  Door links natuurlijk.
  Alle klokkenluiders worden kapot gemaakt.
  One Way Or The Other.
  De krachten die ons willen vernietigen zijn te groot, te alom en beheersen de geldstromen.

  Like

 3. Jean zegt:

  Al jaren schrijf en smeek ik om dezelfde eisen, jammer dat ik niet op dhr Geert Wilders kan/mag stemmen, ook ik verlang naar een republiek, een democratische republiek en niet een gedrocht waarin één familie wordt opgedrongen en die daarbij ook nog kapitalen wordt toegeschoven om jaarlijks één dag wat met de handjes te zwaaien.
  Democratie wil zeggen dat de burgers bepalen wat er te gebeuren staat en de politiekers dat uitvoeren en in wetteksten gieten, hun wil interesseert ons geen flikker. Dat kan met 75% minder politiekers/ambetantenaren want dat zijn allemaal toch maar mee-eters op andermans kosten.
  Nu zullen wel weer bepaalde meelopers zeggen “een president is duurder”, nonsens, zelfs een president hebben we niet nodig, de eerste minister voert uit wat hem opgedragen wordt door de autochtone bevolking en verdedigt dat in het buitenland zonder toegevingen.
  Ik zie het al, Nederland en Vlaanderen, 2 republieken die samen de lage landen verdedigen en dadelijk stoppen met het open grenzen beleid en met het uitdelen van ons geld aan Afrika of nog erger aan islam, die rotzooi wordt dadelijk verboden én verdreven.
  Geen illegalen meer, geen criminelen van vreemde origine meer, terug veiligheid en leefbaarheid want de tapkranen waaraan de vreemdelingen liggen te lurken gaan dicht.
  Overmorgen TEGEN toetreding en verdragen met dat corrupte Oekraine en TEGEN verdregen met Turken.
  Ik volg de situatie op de voet.

  Like

  • Ben jij het Willem? Leuk, groeten aan Maxi en de kids.

   Like

  • Leo zegt:

   Ook mijn droombeeld, de Nederlanden ,( Noord en Zuid ) 1 , confederaal in europa naar zwitsers model.

   Like

  • Karen zegt:

   Jean ik snap niet waarom jij niet op Geert Wilders mag stemmen. En of een president al dan niet duurder is maakt mij niets uit. Een president wordt gekozen en daar ben je met een aantal jaren ook weer vanaf. Maar wat ik vooral belangrijk vind is dat je bij een president niet levenslang moet betalen voor zijn hele gezin en verdere familie en dat zij ook niet levenslang profiteren van allerlei privileges. Bovendien ik houd niet van die persoonsverheerlijking en zeker niet bij een koning . Want in principe is zijn grootste prestatie t.o.v. ons dat hij in het goede gezin geboren is. Ik zie het voor me: een republiek en dan Wilders als eerste minister want het is zoals jij zegt een president hebben we niet nodig.

   Like

  • witte raaf zegt:

   Jean waarom mag/kan je niet op GW stemmen?je staat alleen in het hokje,het is jou keuze en hebt aan niemand anders verantwoording af te leggen,alleen aan jezelf!

   Like

 4. witte raaf zegt:

  Eerst maar eens kijken of het überhaupt zover gaat komendat Geert mp word en dan nog maar eens afwachten of die referenda’s er dan ook gaan komen.
  Ik reken mijzelf niet meer rijk!

  Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  en wij zijn dus de kanjers van het nieuwe Oldenzaal
  dat was behoorlijk dringen bij dat stomme Stemlokaal,
  maar we wisten wat we wilden, dus onze NEE kwam er mooi toch
  als laatste kans ’n punt te zetten achter ‘t Brusselse bedrog
  wat hebben we ouderwets genoten, eindelijk weer eens met elkaar
  en soms werd er zelfs aangesloten door ’n goed-bedoeler hier-en-daar
  maar de boeven hebben we opgehangen, man, bij bosjes aan ’n paal…
  boeven uiteraard voldoende…palen amper helemaal !!!
  .

  Jasterke
  .

  Like

 6. oud-marinier zegt:

  Mooi van Geert Wilders. In ieder geval een verbetering van de huidige situatie . En de belofte om MEER referenda te organiseren …HE-LE-MAAL mooi ….zou het zelfs eigenlijk verplicht willen zien , net als bij de Zwitsers….Voor aleer “iets” er wel of niet komt …EERST een referendum….Zo hoort dat in een democratie.

  Like

 7. Jan zegt:

  Heel goed want de huidige kliek heeft zelfs niets met het eigen programma te maken. Een maal op de zetels draait men als een blad aan de boom en wij kunnen bloeden voor die rooie bendes.

  Like

 8. Sjaak zegt:

  En vanaf vandaag komen ze met een vlieg(tuig) !

  Bedankt kontlikker Ruttekut !

  Den Haag – Morgen worden er 34 Syriërs naar Nederland gevlogen. Het is voor het eerst dat er vreemdelingen direct naar hier worden gebracht vanwege de deal die de EU met Turkije sloot.
  De EU heeft met Turkije afgesproken dat migranten die in Griekenland aankomen, teruggestuurd worden naar Griekenland. Dat is vandaag voor het eerst gebeurd. In ruil daarvoor neemt de EU Syriërs op die in Turkije in kampen zitten.
  Duitsland en Finland zijn begonnen met deze hervestiging. Nederland is morgen het derde land dat hieraan meedoet.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Wie NIET op Wilders stemt, is toch knettergek, zou je zeggen?

  Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad , maar had vanavond nog een discussie met een goede vriendin die van mening is dat Wilders nooit MP zal worden omdat men hem dan zal vermoorden .
   En dan dus maar op die leugenachtige boevenpartijen blijven stemmen ?
   “Nou nee , ik stem wel op hem , maar het wordt niks” – of woorden van die strekking .
   ” De meerderheid ziet niks in hem “.
   Is het merendeel van Nederland nou volslagen autistisch ?

   Nou is dat het laatste wat je wilt , dat Geert wat overkomt , maar om dan maar niet op hem te stemmen , is dat de oplossing ?
   Het is te hopen dat zijn beveiliging meer dan afdoende is , maar tot op heden lijkt het dat ze prima werk verrichten .
   En als ie de grootste wordt en voor het torentje gaat , moet de beveiliging maar vertienvoudigd worden , hij verdient het !

   Like

   • anna zegt:

    als oma van een autistische kleinzoon zou ik Harry willen verzoeken niet meer het woord autistisch op zo’n manier te willen gebruiken, totaal verkeerd gebruikt …..

    Like

 10. Jade zegt:

  Het klinkt te mooi om waar te zijn…
  Maar goed, we gaan het zien.

  Like

 11. alidas1 zegt:

  Karen.
  Ik hoop het ook.
  Maar ze zullen alles uit de kast halen om hem het niet te laten worden.

  Like

 12. Lijkt mij een prima plan. Zo wordt de politiek weer leuk en krijg je echte democratie als de burger mee mag doen. Bovendien kan je regematig afrekenen met de elite die doorlopend onze belangen loopt te verkwanselen.

  Like

 13. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Vooral een ding Bert, een referendum to leave the godd*mn EU

  Like

 14. Het associatieverdrag is al goedgekeurd in 1e èn 2e kamer. Bovendien is het alleen maar een raadgevend referendum en helaas niet bindend, zodat de establishmentpartijen alsnog de wil van het volk kunnen negeren. Hieruit blijkt ook dat de democratie in Nederland en Europa al op zijn laatste benen loopt….Desalniettemin ga ik woensdag met z’n drieën TEGEN stemmen!

  Like

 15. Helena zegt:

  Om te beginnen allemaal NEE stemmen morgen 🙂 Dan meedoen met de Pegida demo zondag 10 april in Den Haag en laten we vooral Geert Wilders trouw blijven in ons stemgedrag. Sta op voor je land, ga niet zitten somberen maar zet ‘m op allemaal, hoppa!! Wie doet er mee??

  Like

 16. Bas zegt:

  Een goed idee om meer referenda te houden. Om de vier jaar stemmen voor het lot is als een kind dat aan zijn lot wordt overgelaten. Dat gaat stoute en domme dingen doen, roven, stelen, oorlogjes voeren, de boel belazeren.. Kijk maar naar de afgelopen 15 jaar. Af en toe een beetje zout op de staart van het kabinet als correctiemiddel is goed voor de democratie. Zo niet, kan men de democratie net zo goed overboord gooien m.a.w. afschaffen.

  Like

 17. Taljaard zegt:

  Zelfs wanneer Wilders MP wordt zullen de linkse fascisten alles doen om het land lam te leggen en te saboteren. Het schoppen van enorme rellen, waarin zij ”zich solidair verklaren” en ”schouder aan schouder zullen staan met onze onderdrukte en gediscrimineerde moslimbroeders en zusters in hun intifada tegen het fascisme” is nog het minste wat wij dan kunnen verwachten.
  Want linksen zijn volkomen bereid om het hele land in een burgeroorlog te storten, wanneer zij niet op een vreedzame en democratische wijze HUN rottige gelijk kunnen halen.
  En om dat te bereiken deinzen zij nergens voor terug.
  Denk aan Kedichem 1986, Dodewaard 1981, de aanslagen van RARA en de kroningsrellen van 30 april 1980. En in tegenstelling tot toen kunnen zij nu putten uit een schier oneindig bestand van IQ 80 onderklasse-mossels om nog veel meer ellende aan te richten dan destijds.
  Autochtoon radicaal links is minstens zo gevaarlijk als de islam.
  Zo niet gevaarlijker.

  Like

 18. peterdm zegt:

  Er zijn twee verschillende soorten referenda in Nederland 1. de raadgevende referendum waar PVDA D’66 GL kortom links voorstaat en 2de het correctieve referendum waar Geert Wilders voorstaat. De referendum van 6 april is een raadgevende referendum, dat betekent dat het kabinet VVD/PVDA kunnen meegaan in de uitslag of zeggen wij VVD/PVDA weten beter jammer van uw stemgedrag. (en dit is wat er gaat gebeuren) Het correctief referendum waar Geert Wilders voorstaat bestaat nog niet in Nederland en is zeer revolutionair en betekent dat het kabinet word teruggefloten en de uitslag moet accepteren en uitvoeren, zoals in Zwitserland. De VVD CDA is zowiezo tegen referenda deze partijen zeggen dat u om de 4 jaar kunt stemmen en het daarmee kunt doen. Rutte schreeuwend 1000 erbij is een verkiezingsleugen maar hij werd wel MP. Kijk dit is Geert Wilders visie, geef elke burger macht!

  Like

 19. @Taljaard !

  Volgens Elseviers Weekblad zijn er de afgelopen 40 jaar maar liefst 70 aanslagen geweest, allemaal van links. Hier is recentelijk nog een interessante glossy over uitgebracht!

  Like

  • Bas zegt:

   Vond een artikel over Aad Kosto die met een bomaanslag werd geconfronteerd.
   http://tinyurl.com/hcyaoef
   http://tinyurl.com/haorcy2

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Wim
   Verschillende SP-ers en Groen Linksers hebben al verklaard dat zij ”ondergronds” zullen gaan wanneer Wilders MP zal worden. En dat zij burgerlijke ongehoorzaamheid. verzet en ”harde actie” dan legitieme middelen achten om ”het fascisme te bestrijden.”
   Vaak ook nog met een pathetische kreet uit de Spaanse burgeroorlog (”No paseran!”) erbij. Dan weet je wel uit wat voor hoek de wind waait en waar zij van dromen; het land in een complete burgeroorlog storten, waarin zij dan ”de helden/heldinnen” kunnen uithangen. Zij verlangen er gewoon naar om op deze manier hun existentieele leegte te kunnen opvullen en hun betekenisloze bestaan daarmee zin en inhoud te geven.
   Eigenlijk hetzelfde als de jihadisten dus, maar dan met een marxistische/anarchistische ideologische motivatie in plaats van een islamistische.
   In tegenstelling tot de moslims beschikken deze figuren in Nederland over wijdvertakte netwerken en contacten, soms tot in de hoogste strata van de academische wereld, de media en het ambtenarenapparaat..
   Hetgeen hen nog gevaarlijker maakt.

   Like

 20. alidas1 zegt:

  Wij Nederlanders zijn gewoon makke schapen.
  Met al deze reacties schieten we niets op.
  We hadden al met duizenden op het binnenhof moeten staan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s