Bosnië: Arabische miljarden voor een nieuw toevluchtsoord na de oliebusiness

Screenshot_18

Sarajevo

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Arabische oliesjeiks weten dat er ooit een einde komt aan de oliebusiness. Ze zien nauwelijks meer een toekomst in hun eigen landen. Nu worden er in Bosnië-Herzegovina voorzorgsmaatregelen genomen.

Contra magazine

De oliesjeiks van de Perzische Golf zijn zich er al lange tijd van bewust dat de Golfstaten niet eeuwig van de oliedollars zullen kunnen leven. De op dit moment lage olieprijzen laten zien wat er zal gebeuren wanneer de bronnen in de toekomst zijn opgedroogd. Want zonder de enorme subsidies, waarmee miljoenen jonge Arabieren verzorgd en rustig gehouden worden, zullen er sociale onlusten uitbreken die voor de bovenlaag niet goed zullen aflopen.

Des te begrijpelijker is de wens naar een veilig toevluchtsoord in een klimatologisch duidelijk gunstiger ligging. Hiervoor biedt zich Bosnië-Herzegovina aan de investeerders uit Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Koeweit aan, waarmee het economisch gezien weliswaar slecht gaat, maar dat een grote islamitische gemeenschap herbergt en grote stukken goedkope grond.

Zo worden er op dit moment compleet nieuwe stadsdelen voor Sarajevo en het ongeveer 30 kilometer verwijderde Trnovo gepland, waar in totaal plek voor 40.000 mensen moet ontstaan. In de Bosnische hoofdstad dient bovendien nog een ander project gebouwd te worden: een appartementen-wijk op een terrein van 180.000 m². In de bergen bij Sarajevo met uitzicht op de hoofdstad dient bovendien een complex met 106 villa´s en 224 luxe appartementen te ontstaan, waarvoor 73.000 m² bouwterrein nodig is.

Enerzijds is men blij dat er eindelijk weer arbeidsplaatsen in het land gecreëerd worden, anderzijds maakt men zich echter ook zorgen over de toenemende radicalisering van de moslims. Want diverse Saoedische investeerders hebben hun medewerkers opgedragen te leven volgens de regels van het wahabisme. Ook in steeds meer moskeeën van het land doen radicale wahabitische en salafistische imams hun intrede. Voor de vele gematigde Bosnische moslims is dit een horrorscenario, temeer omdat zij enkele jaren geleden met veel moeite Al-Qaida het land uit konden werken en nu vrezen dat de oliedollars opnieuw (?) tot anti-islamitische acties van de Serviërs en Kroaten zouden kunnen leiden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Bosnië-Herzegovina, Eurabië, Europa, Islam, Islamisering, islamitische ideologie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Bosnië: Arabische miljarden voor een nieuw toevluchtsoord na de oliebusiness

 1. carthago zegt:

  Ja, die Serviërs en kroaten gaan dat echt niet pikken al die kalifaatratten met onze oliedollars,dat wordt daar net zo heet als in de saud zandbak.

  Like

 2. William zegt:

  De islam invasie van Europa lijkt niet meer te stoppen. Wat is de volgende stap? Miljoenen in Afrika en Azië staan klaar om Europa te overstromen en in het verderf te storten. De politici zijn nog steeds blind.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @William: 18.41. uur, op 05/04. Waren ze maar blind, maar de politici doen alles om de islam te pleasen. Het is een gore verraderstroep!

   Like

 3. paulzwueste zegt:

  Als de olie op begint te raken zal niets meer helpen voor die vervloekte islam.
  Zij zullen met rente alles terug betalen wat zij het westen hebben aangedaan.
  De sabotage! De ongelofelijke chantage! De onmenselijkheid! De verachting! Het totaal gebrek aan respect! De onderdrukking! De ontelbare onschuldige slachtoffers!
  Die sjeiks zullen kunnen doen wat zij bedenken… het zal ze niet helpen.
  Hun einde zal even roemloos zijn als de tijd die zij hebben bestaan… tussen 622 n Chr. en het moment dat er geen olie meer is.
  Dan zal alleen zand en wraak hen resten…!

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Ze moeten gewoon ook daar in het zuiden de grenzen sluiten.

  Like

 5. theodoor zegt:

  WAT PAULZWUESTE ZEGT HOE IK NIETS AAN TOE TE VOEGEN HET ZIJN OOK MIJN GEDACHTE PRECIES ZO

  Like

 6. jantjeuitnl zegt:

  Als ze dat achtelijke satansgeloofje van ze maar mogen meenemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s