EU wil competentie voor asielprocedure naar zich toe trekken!

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Commissie zal morgen een verstrekkende hervorming voor de asielprocedures presenteren. Een belangrijke component is de centralisatie van de procedures in een EU-autoriteit. De voorstellen zouden wel eens hartstochtelijke discussies bij vooral de Oost-Europeanen kunnen veroorzaken.

DWN

De plannen van de Europese Commissie om de asielprocedures in de EU te centraliseren, nemen blijkbaar concrete vormen aan. De “Financial Times” en de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten” hadden enkele weken geleden al over de plannen bericht. Nu zou het zover zijn: De Europese Commissie wil de beslissing over asielprocedures indien mogelijk niet langer overlaten aan de individuele lidstaten. Brussel zou overwegen “de verantwoordelijkheid voor de verwerking van asielaanspraken van nationaal niveau naar EU-niveau te verplaatsen”, bericht “Die Welt” onder verwijzing naar voorstellen van de Europese Commissie ter hervorming van het Europese asielsysteem, die morgen gepresenteerd zullen worden.

Het plan zou erin voorzien om het Europese Ondersteuningsbureau voor Asielkwesties (EASO) te veranderen in een agentschap met beslissingsbevoegdheden, dat in iedere lidstaat in het vervolg een filiaal zou hebben en dat ook bezwaren tegen de desbetreffende beschikkingen zou moeten verwerken.

“Dit zou één enkel en gecentraliseerd beslissingsmechanisme creëren en zou zodoende de complete harmonisering van de procedures, maar ook de consistente beoordeling van beschermingsbehoeften op EU-niveau garanderen”, citeert de krant uit het Brusselse document.

De Europese Commissie heeft kritiek op het bestaande Dublin-systeem ter verdeling van vluchtelingen, dat in de actuele crisis zichzelf als ongeschikt zou hebben bewezen. Een klein aantal lidstaten zou daardoor de zwaarste last moeten dragen. “Dat is een situatie die de mogelijkheden van iedere desbetreffend land op de proef stelt.”

Volgens de Dublin-richtlijnen moeten vluchtelingen normaal gesproken een asielaanvraag indienen in het eerste land waarin ze Europees grondgebied betreden. Dit leidt er echter toe dat landen aan de buitengrenzen van Europa overmatig belast worden – zoals op dit moment vooral Griekenland.

De Europese Commissie stelt daarom twee verschillende hervormingsopties voor. Volgens het eerste scenario dient het Dublin-systeem met een “corrigerend fairness-mechanisme” te worden aangevuld, dat in werking zou moeten treden “zodra een daarvoor gedefinieerde drempel van asielzoekers in een lidstaat bereikt is.”

Als tweede optie stelt de Europese Commissie volgens het bericht voor om de asielzoekers volgens een bepaalde verdeelsleutel, die op “de relatieve grootte, de rijkdom en de opnamecapaciteiten van de lidstaten is gebaseerd”, over de individuele landen te verdelen.

Deze in principe juiste manier van aanpak zou echter wel eens op verbitterd verzet in Oost-Europa kunnen stuiten: de zogenaamde Visegrad-landen wijzen de opname van vluchtelingen min of meer categorisch van de hand. De toewijzing door de Europese Commissie zou een ernstige beperking van de nationale soevereiniteit zijn. Er valt vermoedelijk alleen met een financieel aantrekkelijk model überhaupt over te discussiëren.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, dictatuur, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

21 reacties op EU wil competentie voor asielprocedure naar zich toe trekken!

 1. Sjaak zegt:

  Van de druppels in de regen,
  van de regen in de storm !
  Fuck the EU !

  Like

 2. Cathja zegt:

  Het lijkt er nu op aan te komen of de Visegrad-landen hun ruggen recht houden, en pal staan achter hun principes, óf dat de toezegging van een grote som geld hun weerstand doet breken.
  Ik verwacht dat deze trotse landen niet zullen zwichten voor geld, maar hun principes hoog zullen houden.

  Deze nieuwe plannen zijn opnieuw een greep naar de macht van Brussel. In plaats van de VN aan te sporen om van de rijke oliestaten te eisen dat zij veel meer vluchtelingen dienen op te nemen, (Europa heeft ruimschoots barmhartigheid getoond) kiezen ze -zoals verwacht- voor uitbreiding van de macht, want met het vluchtelingen-wapen in de hand denken ze daarmee succes te kunnen boeken. In crisistijd stuiten ze op minder verzet, omdat er nu eenmaal een oplossing gevonden moet worden.

  Ik ben zeer benieuwd wat de oost-Europese landen gaan doen. Persoonlijk geloof ik niet dat de genoemde landen gezichtsverlies willen lijden, want stel dat ze wél zouden zwichten voor geld, hoe leggen ze dit dan uit aan het volk?

  Like

 3. Jean zegt:

  Het is reeds 15 over 12 met die EU misdaadorganisatie, NU die bende uitschakelen want ze dromen daar hardop van een dictatuur.
  NOOIT mag die bende overleven, NU uitschakelen.
  Morgen NEEN stemmen a.g. die Oekraïense samenwerking/toetreding/corruptie en overmorgen die EU misdaadorganisatie zelf wegstemmen is de boodschap want aan dictators, zuipers, volksverlakkers en verraders hebben wij geen enkele behoefte.

  Like

 4. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten (Kuch), in de zo juist hierboven geschetste vergezichten doemen nachtmerrieachtige taferelen bij mij op, dat Nederland een onevenredig groot deel van deze groeibriljanten kan en moet op nemen. Het wachten op een sociale huurwoning gaat van 21 jaar in Purmerend na 40 jaar elders in het land. Ach wat fijn dan kan u als een getrouwd stelletje gelijk uw ouders verzorgen en na de dood van uw ouders gaat u naadloos over in de net vrijgekomen sociale huurwoning welke tevens een sociaal verzorghuis voor u wordt…

  Like

 5. Dat betekent dus dat we ales Nederlanders ook niets meer ter vertellen mogen over wie we wel en wie we niet willen toelaten. Hoe ondemocratisch kun je zijn als EU !!

  Like

  • Ach Wim dat weet jij net zo goed als ik dat het reeds zo is, dat bijna de gehele Nederlandse soevereiniteit overgeheveld is naar het EU moloch in Brussel, de nationale politici van het totale politieke spectrum zitten op hun handen en doen voor een royaal jaar salaris voor spek en bonen mee. Nederland is net zoals de andere 27 EU lidstaten de regie kwijt en vormt als het ware een wingewest of provincie van Europa. Europa waarin mijns inziens de enkeling dreigt onder te gaan in een volkomen, snelle, kansloze strijd tegen het totalitaire EU bewind…

   Like

 6. aquarius4422 zegt:

  De volgende stap naar de totale dictatuur.
  Laten de vrije landen de EUSSR eindelijk eens torpederen.

  Like

 7. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  Margrite Kalverboer nieuwe Kinderombudsman

  DEN HAAG – Margrite Kalverboer is de nieuwe Kinderombudsman. De Tweede Kamer heeft haar dinsdag gekozen uit twee kandidaten. In een geheime stemming kreeg ze 78 stemmen. Haar tegenkandidaat Carla van Os kreeg dertien stemmen.

  De 55-jarige Kalverboer was als eerste voorgedragen door twee commissies in de Kamer. Beide kandidaten zijn dames die hartstochtelijk strijden voor de rechten van asielzoekerskinderen.

  Als onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) schreef Kalverboer een rapport over hoe slecht het is voor asielkinderen als ze naar hun thuisland worden gestuurd als ze langer dan vijf jaar in Nederland hebben gewoond. Ook bemoeide ze zich met de zaak van de uitgeprocedeerde Mauro, waarvan ze vindt dat er te weinig naar diens rechten is gekeken.

  Beide kandidaten studeerden onder meer orthopedagogiek in Groningen en zijn goed thuis in het vreemdelingenrecht voor kinderen. Kalverboer is nu bijzonder hoogleraar Kind, Pedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  De post kwam vrij, omdat de termijn van Marc Dullaert niet werd verlengd. Hij werd vijf jaar geleden de eerste ombudsman die speciaal opkomt voor de belangen van kinderen.

  De beëdiging vindt later plaats.

  Like

  • jantjeuitnl zegt:

   Ik ben het met die dames eens. Die assielzoekerskinderen dienen onmiddellijk van hun ouders te worden gescheiden. Als de KB tenminste de maatstaven die ze tegen ons gebruiken ook tegen hun gebruiken. (tegen is bewust geformuleerd, laat daar geen twijfel over bestaan.)

   Like

 8. Gerommel in de marge, Han ten Broeke (VVD) plankgas voor de VVD bühne…

  FITTIE: Jan Roos (GeenPeil) vs. Han ten Broeke (VVD)
  Nietes-welles-JA-NEE
  Woensdag gaan we naar de stembus voor het tweede referendum in de Nederlandse geschiedenis. De sfeer wordt grimmiger tussen voor- en tegenstanders. Jan Roos en Han ten Broeke (VVD) vochten het uit.
  http://politiek.tpo.nl/nieuws-video/jan-roos-vliegt-vvder-in-de-haren-over-referendum/

  Like

 9. Qvic zegt:

  Wat de E.U. constant vluchtelingen noemen zijn gewoon illigalen/criminelen die onze landen willen uitmelken ten koste van de autochtoon. Met deze enorme stroom illigalen/criminelen wil de E.U. alle tradities/gebruiken/cultuur en soevereiniteit van alle lidstaten opheffen, zo dat elke lidstaat niet meer is dan een provincie van de E.U. Om dit te verwezelijken willen ze iedere lidstaat dwingen om deze illigalen/criminelen op te nemen in hun landen en deze illigalen/criminelen verplicht een soort VIP behandeling te geven op kosten van de belasting betalers. Bij de meeste lidstaten zijn de overheden niets meer dan de handlangers van de E.U. en slaan elke opstand of protest van de autochtonen bevolking neer, als of de autochtonen bevolking de zware criminelen zijn.

  Like

 10. Anneke zegt:

  Het LIJKT ze nog te lukken,….MAAR hun ondergang is al ‘onderweg ‘. De Evil-Union ‘verdrinkt’ in hun eigen ontworpen politiek-, economische- en morele MODDER-POEL. “Good-bye”……

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  Ik beschuldig onze leiders van landverraad en niets minder dan dat! Zij geven ons fijne land als offer aan de EU en dat tegen de wil bijna alle Nederlanders in, het is echt om te huilen!!!!!

  Like

 12. witte raaf zegt:

  Ik mag hopen dat de oost-europeanen bij dwingen ervoor kiezen uit de Eu te stappen!
  Ik denk niet dat ze na de onderdrukking in het verleden nogmaals onderdrukt willen worden door Brussel en ze de dan de middelvinger geven aan het zooitje hier in Europa!!

  Like

  • Ja witte raaf het is zó comfortabel, zo lucratief in de EU dat ze er niet snel uit willen stappen want dat betekent terug naar de armoede van voorheen. Alleen wanneer op grote schaal protest wordt aangetekend door de visegrad landen en geen enkele asielzoeker meer opgenomen wordt heeft dit een kans van slagen, wanneer bijna de gehele bevolkingen hier achter staan. Zie je dat al gebeuren?

   Like

 13. Avidia zegt:

  Ik heb tegen de EU gestemd, dat geeft mij alle recht om hun doelstellingen te saboteren. ik heb niets te maken met de EU, ik leef gewoon zoals ik leven wil, en ik ben tegen iedere invasie die ons land binnen komt en eist dat zij onze rechten krijgen, zij hebben geen rechten, zij moeten zich voegen naar ons!!!!!!!! Niets meer of minder. En als zij dat weigeren: UITZETTING. Ik word hier niet goed van, alsof wij ondertussen minderwaardig volk geworden zijn, wij hebben niets meer te zeggen, Wat voor idioten stemmen op partijen die ons willen onder drukken, stem op de PVV en bescherm je vrijheid stomkoppen, ieder andere partij maakt van jou een moslim, nou ja, als je moslim wilt worden is dat niet zo erg. Maar wij vinden dat wel erg. Herinner je de kreet: WIJ VEROVEREN EUROPA, EUROPA WORDT EEN MOSLIMSTAAT” Nou , we zijn onderweg, STEM PVV en behoud je eigen identiteit !!!

  Like

 14. Avidia zegt:

  Wij MOETEN uit de EU en zo snel mogelijk. Die hele EU is EEN Machtsvorming, EEN onderdrukking, Rusland is er niets bij. De EU is EEN GROTE MISLUKKING, Ik stem TEGEN de EU, heb ik vanaf het begin gedaan, maar teveel domme mensen stemde VOOR. en NU??? Ik doe in ieder geval niet mee, leg alles wat ze eisen naast mij neer, ik ben onafhankelijk, heb niets met ze te maken. Ik doe juist het tegenovergestelde.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Hoeveel bewijs moeten WIJ nog hebben, dat de RODEN der EUSSR, het “Vierde Rijk”, hebben geïnstalleerd! De EUSSR, is een communistische draak, de opvolger van het “Derde Rijk”, van ene Adolf Hitler. Alsnog krijgen de Nazi’s hun gelijk, de EUSSR was door hen ontworpen, en nationaal-socialisten, zijn in de kern dus ook socialisten/roden!

  Like

 16. jantjeuitnl zegt:

  Gestoorde gekken. Maken de toekomst van onze nageslacht kapot.

  Like

 17. Pingback: Slowakije wijst centrale toewijzing van “asielzoekers” door de EU af | E.J. Bron

 18. Mirjam zegt:

  Helemaal eens met de Visegrad landen. Geen opzettelijke verplichting van de Brusselse elite mag een land opleggen hoeveel vluchtelingen het dient op te nemen. Europa heeft niet het mandaat om een land van Europa verplichtingen die in strijd zijn met het behoud van de soevereiniteit van het land in kwestie. Brussel overschrijdt hiermee het eigen mandaat. Ieder land is een land op zich en daar heeft Brussel niets over te zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s