“Grexit” dichterbij dan een “Brexit”

Screenshot_24

(Door: Laurens Maartens)

De aandacht voor een mogelijke “Brexit” in juni leidt de aandacht af van de problemen in Griekenland. Het Griekse tragedie zal dankzij de wazige tactiek van het IMF binnenkort weer fors oplaaien.

De kranten staan nu nog vol over een eventueel “Brexit”. Het is echter slechts een kwestie van tijd voordat de Griekse schuldencrisis weer alle krantenkoppen gaat beheersen. Vorig jaar augustus waren de politici nog helemaal tevreden toen er een akkoord werd bereikt over alweer het derde steunprogramma.

Een nieuw pakket leningen van in totaal € 86 miljard zou Griekenland lucht geven om de economie weer op de rails te trekken en de aflossingen van de staatsschuld te hervatten. Inmiddels zijn we acht maanden verder en het moment waarop de Griekse economie op eigen benen kan staan lijkt verder dan ooit.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, ECB, euro, Eurocrisis, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Griekenland, Hypocrisie, IMF, Krankzinnigheid, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Grexit” dichterbij dan een “Brexit”

 1. Japio zegt:

  Zo worden we weer in de maling genomen door de EU. Geld (belasting geld) wordt geleend aan Griekenland om z’n schulden af te betalen. Dus het geld vloeit weer terug in de zakken van de elites. Het is een vies spel wat de EU speelt maar dat is al langer bekend. Ze zullen de crisis-leugen van de Grieken in een vluchtelingen-jasje gieten om de tekorten weer recht te breien. Met andere woorden, die asieltsunami heeft de Gtieken klauwen met geld gekost dus er moet weer geld naar toe.

  Like

 2. Anna zegt:

  Ijzer en leem mengt niet de EU zal uit elkaar vallen. Daniël zei het al.

  Like

 3. Thom zegt:

  De EU zal niet voor geld naar Griekenland uit elkaar vallen, misschien wel om een andere reden.
  Wat maken Merkel en trawanten die paar miljardjes naar Griekenland nu uit. dat is toch niks vergeleken bij de kosten voor degenen die het voor haar “SCHAFFEN”.
  Nee hoor Merkel laat ons weer meebetalen onder het mom dat Griekenland gecompenseerd moet worden voor de gemaakte kosten van de “Allah Hakbars” die dagelijks binnenstromen

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Tja, wat een zegeningen toch, die Euro en de EUSSR, vindt U niet? Kots ende braek! De hele smerige, rode bende, EUSSR genaamd, brengt ONS aan de afgrond. De twee grootste problemen voor ONS zijn, in mijn visie, de EUSSR en de ISLAM!

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Als de reus op lemen voeten, de EU dus, eindelijk door zijn enkels zal gaan zal zij een totaal ontredderd en straatarm Europa achterlaten…
  Overspoeld door gespuis, boordevol islam, geteisterd door onlusten, armoede, analfabetisme, ziektes en oorlog…!

  Like

 6. tjonge zegt:

  die 86 miljard is peanuts !
  supermario drukt elke maand 80 miljard monopolie geld erbij om wc papier op te kopen.
  .
  kan die 86 miljard er ook wel bij…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s