Kiezen op referendumdag komt meer aan op intuïtie dan op kennis

Screenshot_5

(Door: Theodor Holman)

Uiteraard ga ik op referendum-dag nee stemmen, zoals ik al een paar maanden geleden schreef. Ik heb inmiddels de 320 pagina’s van het verdrag gelezen. Voor elk argument ‘voor’ kun je een ‘tegen’ vinden, en dus komt kiezen meer aan op intuïtie dan op kennis.

Ik stem tegen omdat ik me verneukt voel door de overheid die me destijds over de acceptatie van de grondwet van Europa heeft laten stemmen. Toen zei de meerderheid ‘tegen’. Door machinaties die ik nog steeds niet begrijp, is dat veranderd in een ‘voor’ waarover ik niet mocht stemmen. Nu mag ik weer iets laten weten over Europa en dus zeg ik nu wederom nee. Al wordt mijn stem verguisd, ik word wel gehoord.

Democratie en EU is een huwelijk tussen mensen die niet van elkaar houden, elkaar niet verstaan en het liefst ongetrouwd wilden blijven.

Lees verder>>>
(h/t Peter Rissing)
Het Parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EUSSR, Nederland, Oekraïne, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Kiezen op referendumdag komt meer aan op intuïtie dan op kennis

 1. Gelijk heb je, Theodor: Eerder intuïtie dan kennis, daar is mijn NEE eveneens op gestoeld.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Pieter zegt:

  Mijn keuze is gebaseerd op al de leugens die door politici over het gedrag verteld worden. Men doet alsof het verdrag eigenlijk niets voorstelt en niet meer is dan een handelsverdrag.
  Ook spelen politici op onze onderbuik, waarvan zij ons steeds betichten dat WIJ er een hebben, met argumenten “we kunnen die mensen niet in de steek laten” etc etc., meer van dat fraais.

  Daarom alleen al weet ik dat er meer achter dit associatieverdrag zit en dat wij als burger dat niet mogen weten. Het is maar een kleine stap naar opening voor gesprekken tot toetreding EU.

  Dit is mijn kennis en daar ga ik vanuit, niet van intuitie.

  Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Theodor is een roepende in de woestijn die Het Parool heet. Misschien dat de schellen bij sommige Parool-lezers nog van de ogen vallen, maar de rest bestaat uit brave goedgelovigen.

  Like

 4. Anneke zegt:

  Heb het ‘donker bruine’ vermoeden, dat NEE, toch omgezet wordt naar een JA. Het huwelijk tussen de EU en Oekraïne is al gesloten…

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Natuurlijk NEEN. Ik walg van de roden der EUSSR, van LINKS totaal, en de verraders die zich noemen: Liberalen, en Christendemocraten. Democratie? Helemaal kapot in Nederland en Europa dankzij de RODEN!

  Like

 6. Pingback: Zeg NEE! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s