Buitenlandse media: “Een klap voor EU”

Screenshot_47

Buitenlandse media zien in de referendumuitslag over het associatieverdrag met Oekraïne een zware klap voor de EU. Het Duitse tijdschrift Der Spiegel noemt het ,,een dubbele oorvijg voor de Europese Unie”. Het is niet alleen een overwinning voor Poetin, maar ook een voor iedereen die liever vandaag dan morgen de EU in stukken uiteen ziet vallen.

Andere media wijzen ook de Eurosceptici als onbetwiste winnaars aan. De Frankfurter Allgemeine Zeitung gebruikt een citaat van Geert Wilders als kop boven het artikel over het referendum: “Dat is het begin van het einde voor de EU”. Verschillende media, waaronder ook het Duitse persbureau DPA, merken op dat de blamage ook voor Nederland als huidig EU-voorzitter groot is.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

45 reacties op Buitenlandse media: “Een klap voor EU”

 1. Wachteres zegt:

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/04/06/dutch-slow-to-polls-in-eu-ukraine-pact-vote/

  Victory for Eurosceptics as Dutch reject EU-Ukraine deal in referendum

  Eurosceptics were celebrating on Wednesday night after a Dutch referendum dealt another blow to the EU, with 61 per cent of people who voted rejecting a free trade deal with Ukraine.

  Although the referendum was only advisory – the agreement with Ukraine came into force on Jan 1 – the result was a blow to Mark Rutte, the prime minister.

  The Dutch government said on Wednesday night it may have to reconsider ratifying the treaty.

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Beste Wachteres,

   Engelse kranten zijn ook zo linx als de pest, quote: ” rejecting a free trade deal with Ukraine.” Zulke opmerkingen dekken de lading niet. Handel kan nu al plaatsvinden en dat gebeurt dan ook, met het risico dat, wanneer je bedrijf goed loopt, de politie aan je deur staat om het in beslag te nemen, vanwege maffia en corruptie. Maar goed, wie betaalt kan er verdienen.
   Maar het verdrag had nauwelijks iets met handel te maken, het ging over toetreding tot het Vierde Rijk, import van arbeidsvee / vrij reizen, nieuwe toegang van moslims tot Europa, bioindustrie, schaliegas, Rusland pesten en nog meer macht naar Brussel.
   Daar ging het over, daar heb ik tegen gestemd.
   Met dank ook aan onze gastheer, de heer Bron, die ons meer informatie aanreikt, naast zijn baan, dan duizenden inkthoeren van de oude media bij elkaar.

   Like

   • Wachteres zegt:

    guardianhttp://www.theguardian.com/world/2016/apr/06/dutch-voters-reject-closer-eu-links-to-ukraine-in-referendum

    Dutch referendum voters overwhelmingly reject closer EU links to Ukraine

    Two-thirds of voters oppose political, trade and defence treaty, showing strength of Eurosceptic feeling in the Netherlands

    Dutch voters have overwhelmingly rejected a Ukraine-European Union treaty on closer political and economic ties, in a rebuke to their government and to the EU establishment.

    Hoe dan ook, @Leefbarbaar, het staat ook in de Guardian!

    Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Ik heb een degelijke hooivork gekocht. Stel je voor dat ons nepparlement alweer de boel gaat flessen en een duidelijker signaal wil dan een referendum. Dan kunnen ze dat krijgen.

  Like

  • carthago zegt:

   @leefbarbaar.Dank voor het koopadvies! Ik dacht altijd dat hooivorken door de Eussr ratten verboden waren , maar ik ga er nu ook weer één kopen,komt naast de pek en veren te staan in m’n garage.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  De zogenaamde blamage voor Nederland is in zijn geheel te wijten aan politici die hun handtekening onder stukken plaatsen waarvan ze kunnen weten dat deze eigengereidheid (blindelinks tekenen bij het kruisje) in het verkeerde keelgat schiet bij de burgers !!

  Like

 4. Sjaak zegt:

  En in Brussel deden ze een plas,
  en het bleef wie het was !
  Helemaal niet bindend en daarom
  drammen ze Oekraine erin !
  FUCK THE EU !

  Like

 5. ildiko zegt:

  met een referendum over meer of minder criminele Marokkanen hoefde heer Wilders niet naar de rechtbank! doen!

  Like

 6. ildiko zegt:

  met een referendum over meer of minder criminele Marokkanen hoefde heer Wilders ook niet naar de rechtbank! redt de democratie.!

  Like

 7. Anneke zegt:

  Fijn dat het NEE kamp gewonnen heeft, al is de opkomst mij toch tegen gevallen, maar wat Le Figaro beweerd klopt ook niet. Ook Frankrijk heeft gekozen voor een NEE in 2005 tegen de grondwet…….wij waren dus in 2005 niet het enige land dat NEE had gezegd tegen deze grondwet.

  Maar dat zijn de Fransen waarschijnlijk al weer vergeten.

  Ik hoop dat onze volksvertegenwoordigers eens gaan nadenken of zij wel zo goed bezig zijn……maar ik heb mijn twijfels daarover…….

  Like

 8. Annette zegt:

  Victorie! Mijn man en ik hebben de afgelopen weken keihard flyers rondgestrooid in de gemeente Hoorn (uiteraard met NEE) en het resultaat mag er zijn: opkomst bijna 35% en met een duidelijke 66% NEE. Wat een geweldig resultaat. Kan niet wachten op het volgende referendum. Dan gaan mijn man en ik (als gepensioneerden!) weer de straat op. Wat wij willen is een goede toekomst voor onze kinderen en onze kleinkinderen (waarvan er een nog geboren moet worden). Daar doen wij het nu voor. Zij moeten dezelfde vrijheid krijgen die wij de afgelopen 60 jaar hebben gehad. Gelukkig is het steeds duidelijker dat er nog mensen zijn die de huidige boel spuugzat zijn. Natuurlijk ging het niet alleen om de Oekraine, er speelt veel meer. Het moet afgelopen zijn dat er vanuit dat Brussel alles maar voor ons beslist wordt. Hopelijk is dit ook een goed signaal naar anderen Europese landen om ook een vuist te maken. Genoeg is genoeg! Wij willen ons landje weer terug en dan bedoel ik ook alles. Volgende referendum over hoeveel en welke “vluchtelingen” wij hier willen en kunnen herbergen. En Turkije is natuurlijk ook nog een mooie om over te gaan beslissen. Dat verhaal over het gevaar van Poetin vind ik ook onzin: volgens mij zit daar helemaal niet het gevaar. Dat Turkije met een dictator die een groot Osmaans rijk wil, daar zouden wij ons zorgen over moeten maken.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Rutte (VVD) zegt: “We kunnen ZO het verdrag NIET ratificeren. Let U op het woordje ZO! Wat is het toch een achterbakse vent, ik zie hem, en zijn boevenbende, klaar eenzelfde truc uit te halen als Balkenende in 2005!

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Speciaal voor jou, Tom, even mijn blogje van vandaag opgehaald. Ik denk dat je het aardig vindt passen bij je eigen tekst hier.

   AFSPRAKEN BINNEN DE ‘EUROPESE UNIE’ ZIJN ZÓNDER ENIGE WAARDE
   Wat betreft het aangaan van ‘associatie-verdragen’ geldt in de E.U. de afspraak dat er onder de E.U.-landen consensus moet zijn, oftewel élk land moet het met zo’n verdrag eens zijn om het officieel te kunnen ratificeren (goedkeuren) en in werking te laten treden.
   Als dat niet zo is valt er een veto (niet doen) ook al zou slechts één land ‘nee’ zeggen.
   Dat nu is met het Oekraïne-verdrag aan de orde. Nederland zegt ‘NEE’.

   Dat wil zeggen: Rutte moet nu namens Nederland NEE gaan verkopen aan Brussel, omdat ons referendum uitwees dat twee op de drie kiezers afwijzend staan tegenover dat in allerlei opzichten, geldelijk zowel als op meer terreinen kostbare en zelfs gevaarlijke verdrag. Waarmee het verdrag niet door kan gaan.

   In 2005 had de gladde gereformeerde Balkenende dezelfde taak ten aanzien van de zogenaamde ‘Europese grondwet’.
   Hij vond daarbij, zeer hoogmoedig, dat hij ‘als hij in Brussel met een NEE aankwam, voor gek zou staan’ (zijn eigen woorden!)
   Datzelfde gevoel heeft nu ongetwijfeld Rutte die, net zo min als Balkenende dat wenste te beseffen, maar niet begrijpt dat hij IN DIENST VAN HET NEDERLANDSE VOLK is, en niet in dienst van een zelfbenoemde (illegale en corrupte) superstaat als de E.U.

   Balkenende heulde met de E.U., inmiddels herkend als de vijand van Nederland en van andere Europese naties. De E.U. sjoemelde die grondwet er twee jaar later tóch door, zonder noemenswaardige veranderingen, als ‘Verdrag van Lissabon’. En Balkenende tekende er voor. Zónder dat het Nederlandse volk er nog aan te pas kwam.
   Een dergelijke smerigheid dreigt natuurlijk ook nu plaats te vinden. Maar het verloop zal een nog stiekemer karakter hebben, omdat ‘het volk’ inmiddels door het geval Balkenende wéét hoe er gesjoemeld kan worden. Rutte zal het zich daarom niet kunnen veroorloven op dezelfde manier te werk te gaan. Er is toch al vrijwel niemand meer te vinden die hem vertrouwt.

   Een eerste aanzet in het te verwachten smerige politieke ‘spel’ is al gegeven.
   Hier en daar valt nu te lezen dat 27 van de 28 E.U. landen dat verdrag met Oekraïne wél zullen ratificeren. En dat die landen dan afzonderlijk dat verdrag zullen sluiten, zónder Nederland….. Hoezo ‘afspraken’ binnen de E.U. ??
   Dreigementen zijn er óók al: ‘Nederland zal dan niet van de handelsvoordelen wat betreft Oekraïne kunnen profiteren’. Afgezien van het feit dat die ‘voordelen’ maar uiterst mager zullen zijn en alleen bijvoorbeeld het rijke vliegende Oekraïne-vriendje van Pechtold en wat andere grootverdieners misschien wat meer geld zouden opleveren, wat gaat het ons búrgers straks niet allemaal kosten, zo’n verdrag?
   Hoe zich dit verder ontwikkelt, we zullen het zien. Dat we moeten vrezen opnieuw genegeerd, geminacht en belazerd te worden ligt voor de hand. Wat gaan we er aan doen?
   Frans Brassens
   7 april 2016

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Frans Brassens: 16.42. uur. Bedankt voor je aanvulling, Frans.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Kleine correctie voordat we dingen gaan roepen die niet aan de orde zijn:

    Nederland heeft “de regering de RAAD gegeven het verdrag NIET te ondertekenen”
    Meer niet. Juridisch gesproken kan de regering de uitslag zo naast zich neerleggen.
    Wat gaan we dààr aan doen? Niets.
    We mogen hopen dat de regering zich realiseert dat ze niet buiten het volk kan…
    en water in de wijn zal doen.
    Daarnaast kunnen wij de regering onder druk zetten door te refereren aan de verkiezingen volgend jaar. Als Rutte verstandig is, en dat is hij in hoge mate, zal hij veel moeite in Brussel doen om de wensen van het volk ingewilligd te krijgen.
    Rutte ligt helemaal niet wakker van dit verdrag. Hij ijvert niet voor het Oekraïense volk, maar voor zijn eigen toekomst. Dit moeten we ons realiseren.

    Een en ander kan lang duren.
    Een ding is zeker, als Rutte ons niet kan overtuigen van het feit dat hij ALLES heeft gedaan om een aantal clausules in het verdrag te schrappen en toevoegingen inzake het niet toetreden van Oekraïne tot de EU er in te laten op nemen, zal hij zijn politieke carrière in Nederland kunnen vergeten en zal de VVD geminimaliseerd worden tot een onbetekenende partij.

    Het wordt een hèèl andere zaak als Rutte harde toezeggingen van de EU krijgt om volgend jaar een hoge post binnen de EU te kunnen gaan vervullen.
    Dan zal de uitslag van het referendum met voeten getreden worden.
    Zo ligt de situatie, en hier zult u het mee moeten doen!…

    Like

 10. Harry zegt:

  Mooi , OP naar de crisis dan maar !
  Beter nu dan later , want de vijand wordt met de dag talrijker .
  Alle anti-Europeanen een dag thuisblijven en dan een bom op dat verdomde gebouw in Brussel .
  Opdonderen met die manipulerende leugenachtige socialistische boevenbende die ons continent volledig naar de donder helpt .

  Een kleine troost hebben we , ondanks alles is het referendum goed voor ons uitgepakt .
  Felicitaties aan Thierry Baudet , Jan Roos en al die anderen die ontzettend hun best gedaan hebben , lijken me wel verdiend !
  Goed gedaan , mannen !

  Like

 11. Cathja zegt:

  “Nederlands NEE kan leiden tot grote continentale crisis”, aldus Juncker.

  Zijn uitspraak kan twee dingen betekenen of betekend hebben:

  1. Om een JA af te dwingen maken we de mensen bang en dreigen we met een grote crisis;

  2. Een NEE geeft de EU instrumenten in handen om ons de duimschroeven aan te draaien, en de macht van Brussel nog verder en in nog sneller tempo te vergroten. Want snel handelen is geboden, ‘nu er een grote continentale crisis dreigt’…!

  Kan de heer Juncker ons nu even haarfijn uitleggen wat hij bedoelt te zeggen met die hele grote crisis, die echt niet komt? Ooit zei Brinkhorst (D66) ook al dat wanneer we ons niet zouden aansluiten bij de EU, het licht zou uitgaan. Wel, heer Brinkhorst, juist dóór het lidmaatschap van de EU gaat hier het licht uit. Eigenlijk is het al uit.

  We laten ons niet meer gek maken door allerlei loze kreten. Het gezonde verstand van de kiezers heeft gesproken. Ik ben blij met de uitkomst.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Wat de ‘heer’ Juncker bedoeld, Cathja, is dat hij bang is dat er meer landen gaan volgen die het EU-bijltje erbij neer gooien door referendums en dat hij dan zijn goed betaalde baantje, wat om en nabij de 380.000 euro per jaar oplevert voor niets doen dan bang wezen, kwijt zal raken. En ik hoop ook dat dit gebeurt, want de duivels zijn aan de macht en die moeten terug de hel in. Daarna mag de hel opgeblazen worden!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Mirjam: 17.43. uur. Hear! Hear! Goed gesproken Mirjam!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Elke onregelmatigheid bij het uitvoeren van de snode plannen van de EU wordt tot in het belachelijke opgeblazen omdat men vreest voor het uiteen vallen van de EU.
    Men overdrijft de zaken in hoge mate en met opzet door te dramatiseren en
    daardoor de volkeren angst aan te jagen.
    Dat dit ongezonde beleid helemaal NIETS met democratie te maken heeft zal u niet verbazen als u zich realiseert dat de hele EU een ondemocratische en criminele organisatie is…
    Dat men zich heel goed realiseert dat men op onrechtmatige wijze bezig is wordt duidelijk bewezen door deze handelwijze!

    Like

 12. Pieter zegt:

  Wir schaffen Merkel kaputt.

  Like

 13. Ik heb de kettingzaag op accu, model PatButcherWig 1789, om als spandoek mee te nemen.

  Like

 14. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  ook jouw draagvlak M.P Rutte wordt toch wel flinterdun
  en da’s iets dat ik je nou zó van harte gun,
  want voor Ons Land heb je nog zelden iets gedaan
  jij werkte méér aan Status en aan baan…
  en wist je in vileine bochten steeds te wringen
  maar, men krijgt dat door en gaat al minder dringen !
  .
  nog ‘n paar capriolen, ’t is haast tijd voor jouw congé… enneh.
  neem dan meteen die van der Steur en ’t hele zooitje mee 😛
  .
  Jasterke
  .

  Like

 15. Japio zegt:

  De uitslag van het referendum is geweldig. Gefeliciteerd Jan Roos, Geert Wilders en alle realisten die de EU een koud hart toedragen. Bijna 2/3 van de stemmen zijn voor het tegenkamp. Ik ben benieuwd wat de reactie gaat worden van die Haagse kliek en de EU.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Japio: 10.18. uur. Heeft U opgemerkt Japio, wat onze Pinokkio gezegd heeft. Hij zegt: “ZO kunnen we het Verdrag niet ratificeren”. Daarmee heeft deze baal hooi, hetzelfde voor als Balkenende in 2005. Mark my words!

   Like

   • Mirjam zegt:

    Ja, dat heeft hij ook, Tom. Hij is de voorzitter van de EU en kan en wil die blamage niet op zijn conto. Hij heeft het ook op die manier gezegd, omdat hij toch stoïcijns zijn zin wil doordrijven en zal zich nu twee (slinkse) weken gaan beraden hoe hij dit vorm gaat geven. Bovendien gaf hij ook nog aan in een gesprek, dat hij referendums helemaal niets vind en eigenlijk tegen is. Hij zei letterlijk dat het beter is als ze er niet waren. Dus.. daar gaat hij ook proberen een draai aan te geven, om te voorkomen dat in de toekomst verdere referendums aan strenge voorwaarden verbonden zullen zijn, of helemaal afgeschaft zullen worden.
    Het volk heeft gesproken en nu staat hij voor schut, want Rutte wil de schijn hoog houden dat heel Nederland achter hem en zijn plannetjes staat, maar dat gaat niet gebeuren. Ook heeft de EU, door de deal met Turkije, nieuwe wetten geïmplementeerd, zodat alleen Brussel de vluchtelingen die worden opgehaald mag verdelen over de Europese landen. De landen zelf hebben er geen zeggenschap op. Wat een ABSOLUTE ARROGANTIE matigt zich Brussel hiermee aan. Alsof elk soeverein land, zelf niets meer te vertellen zou hebben in deze kwestie. Slovenië heeft al gereageerd en weigert dir resoluut en gelijk hebben ze. Het wordt tijd om uit de EU te gaan. In juni zal England het referendum houden en nu zouden wij weer actie moeten ondernemen en wel meteen.
    Wat we nu zouden moeten doen, is onmiddellijk een nieuw referendum aanvragen met betrekking tot een Nexit van Nederland uit de EU. Zodat deze twee gebeurtenissen samen vallen. En ik weet zeker dat dan de Balkanlanden zullen volgen.
    De EU was bedoeld voor gemakkelijke handelsbetrekkingen, zo werd iedereen gezegd, maar is verworden tot wat het in eerste instantie echt bedoeld was: een dictatuur van de bovenste plank en dit moeten wij, het volk van Europa niet tolereren. Weg met de EU! Wij kunnen ook zonder dit Rat Pack handel drijven en zijn in de tussentijd ook nog verlost van open grenzen, zogenaamde vluchtelingen en terroristen. En voor die die hier al zijn, die krijgen persoonlijk een Nexit van Nederland!

    Like

 16. nikolaos zegt:

  Ik vraag me toch echt af waarom dit een deuk in ons imago zou zijn. Of bedoelen ze hiermee een deuk in het imago van de eurovazallen hier in Nederland omdat ze ons geestelijk niet (helemaal)onder de duim hebben?

  Is Nederland echt een van de oprichters van de EU? Kun je zeggen dat de EGKS hetzelfde is? En wie bedoelt men met “Nederland”? Zelfs al had heel Nederland ingestemd met de de EGKS en dan ook met wat het nu geworden is, kan men zich dan niet bedenken? Ook moEt ingedachten gehouden worden dat er nieuwe generaties bijgekomen zijn die andere opvattingen erop nahouden. M.a.w. moeten de nieuwe generaties perse meegaan in de besluiten van de vorige generaties?

  Gewoon wat vraagjes die ik weleens zou willen stellen aan onze elite.

  Like

 17. fransLdewit zegt:

  Ik hoop dat het een gevoelige klap is voor de EU en zeker voor Nederland

  Like

 18. Aan gezien de uitslag van dit referendum bijna identiek is aan die in 200 moet het nu toch wel duidelijk zijn hoe het volk tegenover e.e.a. staat: 2/3 ervan wijst de EU en al haar initiatieven ronduit af. Wordt ze bijna nooit naar gevraagd, maar a l s het dan eens gevraagd wordt blijkt het antwoord steevast hetzelfde.Dat zou toch te denken moeten geven……
  Maar ja, er zou zovéél te denken moeten geven en dat verdómt de bovenlaag immers ook categorisch.Het is niet meer of minder dan een kwalijk, maar onmiskenbaar aanwezig patroon.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 19. Rien Quist zegt:

  machtig mooi,een standbeeld voor thierry en jan,ook voor geert en een diepe beerput voor rutte en de andere haagse kliek.

  Like

 20. Joshua zegt:

  De zuipschuit junckers schreeuwt met zijn benevelde brein dat wij een continentale crisis veroorzaken, de idioot.
  En billemaatjes pinokkio pechdrol en swampson zwetsen mee met deze verdwaasde alcoholist .

  Like

 21. roos zegt:

  Laten ze in de okraiene maar eerst ff de corruptie aanpakken handelszamenwerking is wat anders

  Like

 22. Tistochwat zegt:

  Die video van Rutje:

  Ze gaan alles ‘stap voor stap doen’, want “ZO” kan het niet.
  Wedden dat dat associatieverdrag met Oekraïne er uiteindelijk tóch komt?
  Het duurt alleen iets langer voor het zover is.
  De ‘regenten’ hebben ons ALTIJD al hun wil opgelegd en er zal niets veranderen.

  Als nu 80-90 % tegen zou zijn geweest…
  Ik vind ruim 60 % eigenlijk te mager.
  Het toont aan dat Nederland voor 1/3 bestaat uit stommelingen en/of landverraders.

  De slappe praatjes van Rutje, die zogenaamd rekening houdt met de uitslag van het referendum, zullen hem tijdens de volgende verkiezingen wel een leuk aantal zeteltjes winst opleveren.
  Het volk is namelijk zó stom; het denkt dat Rutje rekening met hen houdt.

  Gisteren in het een of andere filmpje:

  “Heeft u voor of tegen gestemd?”
  “Voor.”
  “Waarom?”
  “Nou, omdat Rutte dat heeft gezegd.”

  Like

 23. Bas zegt:

  Het referendum is geslaagd. Maar het was niet alleen een stem tegen het associatieverdrag, maar tegelijkertijd een oorvijg voor de hele EU met zijn politieke shit. Gesterkt door deze uitslag delen we hopelijk meer oorvijgen uit !

  Like

 24. Eduardneelen zegt:

  Europa werkt niet,alleen goed voor de rijken,dus voor individuen die geen zier inzitten met hun vaderland, enkel wat transport betreft kan mischien een europa samen zijn (gemakshalve) maar al de rest is nul koma nul waard!

  Like

 25. Tom Hendrix zegt:

  @Mirjam: 17.39. uur. Prima verwoord Mirjam, ik ben het helemaal met je eens!

  Like

 26. delamontagne zegt:

  Ook uit Frankrijk de “félicitations”, o.a. van Marine [ le Pen ]
  Un résultat également salué en France par l’extrême droite.
  Bravo @geertwilderspvv ! Un pas de plus vers l’Europe des Nations. MLP
  — Marine Le Pen (@MLP_officiel) April 6, 2016

  Like

 27. Jansen zegt:

  De EU is van vredesproject verworden tot de grootste bedreiging voor de vrede op het Europees continent, door gebrek aan democratie op nationaal niveau.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s