De oprisping van Donner

Screenshot_59

(Door: Wim van Schaik)

En daar was Piet Hein Donner weer. Dezelfde Donner die in 2006 zei: ‘Als twee derde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan?’ Hij noemde dat ‘de essentie van democratie’. En passant noemde Donner de reactie van veel mensen op de komst van de  islam ‘extreem’ en zei een nieuwe, islamitische zuil met open armen te zullen ontvangen.

En nu vond democratie-expert Donner weer eens wat. Comfortabel vanuit de Eerste Kamer noemde hij het referendum in strijd met de grondwettelijke bepaling dat een Kamerlid zonder last opereert: ‘Hij moet op basis van eigen inzicht en overtuiging een oordeel vellen.’ In de Nederlandse Grondwet staat onder art 67 lid 3: de leden stemmen zonder last. Tegenwoordig betekent ‘zonder last’ vooral dat een Kamerlid zich niet dient te laten leiden door deelbelangen, maar door het algemeen belang. Zou het daarom zijn dat eurofielen zich niks aantrekken van het volksbelang? Omdat zij eigen volk zien als een deelbelang, ondergeschikt aan die vreselijke EU?

Ten tijde van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd er juist wél gestemd met last (en ruggespraak). Dat leverde heel wat vertraging op, omdat reizen veel tijd kostte en er van de communicatiemiddelen zoals wij die nu kennen geen sprake was. Om de besluitvorming te versnellen kwam men ertoe om zonder last of ruggespraak te stemmen.

De commentator in het Reformatorisch Dagblad is het met Donner eens: ‘De kiezer kiest iedere vier jaar de volksvertegenwoordigers en die beslissen vervolgens over alles. Punt.’ Volgens die commentator is de kiezer, inclusief de lezer het RD, ook te dom om zich een oordeel te vormen. Anders schrijf je geen zin op als: ‘Inmiddels blijkt dat het [waar het bij het associatieverdrag om gaat] voor de normale kiezer alleen maar ingewikkelder en onduidelijker is geworden.’  Nee, dan het RD, dat het verdrag hardnekkig een simpel handelsverdrag blijft noemen, of  de Kamerleden, die snappen het pas…

Zou het niet eerder zo zijn dat het gros van de Kamerleden het associatieverdrag helemaal niet bestudeerd heeft? Zoiets laten ze over aan de portefeuillehouders en die bellen wel even met ‘onze man of vrouw in Brussel’. En dan zegt Jan of Jet in Brussel: ‘Doen!’.  En omdat Jan of Jet in Brussel zit, zal hij/zij het wel weten. Standpunt bepaald. En zo werd stukje bij beetje ons land door de Tweede Kamer weggegeven. Geleidelijk. Ongemerkt. Maar altijd zonder de ins en outs  met het volk te delen. Dat was nu eens een keer anders! Dankzij het referendum.

Maar in de ogen van de RD-commentator kan het referendum geen genade vinden: ‘De wil van het volk vernauwd tot wat iets meer dan 15% van de kiesgerechtigden in dit land vindt. Echte democraten krijgen het bij het zien van dit soort percentages hopelijk Noord-Koreaans benauwd.’ Maar wat vindt de commentator er dan van als de wil van het volk vernauwd wordt tot iets meer dan 75 Kamerleden? Hoe benauwd moeten we het daar wel niet van krijgen?

Gelukkig kijken de lezers van het RD dwars door de manipulatie van deze krant heen. Zij hebben zich niet laten bedotten. Het heeft niet geholpen dat de krant wekenlang dag in dag uit campagne voerde voor het ja-standpunt van de SGP. Het heeft ook niet mogen baten dat tegenstanders slechts noodgedwongen en dan nog mondjesmaat of verstopt in een pro-artikel aan het woord werden gelaten.

Het moet een klap in het gezicht van deze mainstream krant geweest zijn om op de eigen poll te zien hoe meer dan 60% tegen het verdrag stemde. Juist de lezers van het RD hebben in grote meerderheid tegen het associatieverdrag gestemd (Urk had het hoogste percentage tegenstemmers van Nederland: 83,3%). Dat laat zien dat ze bij het regenteske RD het contact met de lezers totaal kwijt zijn. Net zoals onze volksvertegenwoordiging de voeling met de kiezers kwijt is.

Ja, het referendum ging over meer dan over dat handelsverdrag dat geen ‘simpel handelsverdrag is’. Het bracht ook aan het licht dat Wilders gelijk heeft om dit parlement een nep-parlement te noemen, dat besluiten neemt die het volk niet wil. De oprisping van Donner getuigt van een walgelijke regentenmentaliteit. Wie haalt het in zijn hoofd: met de hand op de grondwet verklaren dat volksvertegenwoordigers zich niets van het volk hoeven aan te trekken.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Elite, Hypocrisie, mainstream-media, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

43 reacties op De oprisping van Donner

 1. VarAway zegt:

  Dank u Hr.van Schaik, voor deze heldere uiteinzetting.
  Heeft u toevallig ook vanmorgen het ronkende relaas van onze
  CDA voorman De Hoop Scheffer op BNR gehoord?
  Een echt aanradertje voor ons democraten…, wat een walgelijke regent!

  Like

 2. Je kunt evengoed vragen: wie haalt zich in het hoofd, dat het invoeren van de Sharia bespreekbaar zou moeten zijn? Want dat was diezelfde Donner!
  Als er één niet deugt als volksvertegenwoordiger is hij het! Hij is eerder een volksverráder! Definitief afvoeren, die handel!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • elisah zegt:

   Donner is een dementerend fossiel, die man is gevaarlijk met zijn opvattingen.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Ach Theresa,
   dan had je die moordenaar van anderhalf miljoen koeien moeten horen.
   Die ‘Brinkhorst’….
   Rudimentair aanhangsel van onze samenleving en verbitterde valse oude man die nu nog alleen maar behoort tot ’n uitstervende groep Rinocerossen uit de vorige eeuw.
   Omhooggevallen… omdat hij een relatie met Beatrix schijnt gehad te hebben.
   Ordinaire arrogante-snob die, als hij zijn gal spuwt, “eu”-praat tegen “o”.
   Zo van: “Heb je ’t al geheurd amice, van dat Referendum…
   Ze hebben het veur mekaar zeg…”
   Door die stiekeme uitwisseling van lichaamssappen met Beatrix werd hij minister van Landbouw, (vandaar die dooie koeien) en trouwde zijn dochter ‘Petra’ in bij het koningshuis met een van de voze vruchten van ‘Claus Von Amsberg’s’ laffe lendenen, ‘Constantijn’.
   Het gevolg hiervan was dat zij niet langer Petra Brinkhorst meer mocht heten… want dat stond niet, het werd Laurentien van Brinkhorst… Maar dit terzijde.

   Toen die Brinkhorst werd gevraagd ‘En meneer wat vond u van de uitslag van het Referendum?’ zei dit fossiel: “Dit Referendum is abseuluut ongeldig en de uitslag moet genegeerd weurden. Ik noem het een stelletje “bandieten” die dit heeft geeurganiseerd en onze regering door de streut heeft gewreungen…”!!!

   Zo… lust u nog peultjes???!!!

   Door een lid van het “Forum voor Democratie” die gisterenavond in ‘Nieuwsuur’ werd gevraagd wat hij van deze uitspraak vond werd gechoqueerd en beleefd gereageerd.
   Hij vond het “Oude Politiek” waar we ons niet druk over zouden moeten maken…
   Maar ik vind dat enge valse man Brinkhorst, die nog in de 19e eeuw leeft, publiekelijk zijn excuses moet maken. Dat is toch wel het minste wat je mag verwachten.

   En zo zie je maar hoe het toe gaat achter de schermen van onze zogenaamde “democratie” en hoe de gevestigde politici denken over het volk en de democratische mogelijkheden van het volk om haar mening te uiten!…
   Zo’n “Referendum” maakte veel meer duidelijk dan alleen maar de mening van het volk.
   Internationaal is er opschudding. De hilariteit is groot. De leugens buitelen over elkaar heen. Rutte versteend steeds meer terwijl de “Nee-stemmers” hun zegeningen tellen en het “Ja-volk” roept dat er niets zal veranderen.
   Waarom hebben ze zich dan toch zo druk gemaakt?!…

   Like

 3. Republikein zegt:

  Het Vaticaan vindt het ook niks, die domme boeren op klompen.

  Like

 4. Thom zegt:

  Bedoelt de schrijver dat Donner momenteel lid is van de Eerste Kamer van de Staten Generaal? Dat is Piet Hein Donner nooit geweest. Hij is momenteel vicevoorzitter van de Raad van State. Dat is in de praktijk de hoogste baas daar, want de voorzitter is een erebaan die de koning bekleedt.
  De Raad van State heeft twee afdelingen te weten een adviesafdeling en een rechtsprekende afdeling.

  Like

 5. Elena zegt:

  Misselijk mannetje die Donner , spreekt met 2 monden.
  Misselijk is nog te netje uitgedrukt…eerder zou ik hem een landverrader noemen…de imbeciel met zijn sharia !!!
  Sharia willen wij niet in Nederland……over mijn lijk !!

  Like

 6. walt7500 zegt:

  Totale Remigratie, minder is capitulatie!

  Like

 7. M.Reitsema zegt:

  Inderdaad, ik vind die Donner een landverrader.

  Like

 8. tjonge zegt:

  “grappig” ventje die donner.
  .
  als het (autochtonen)volk referenda wil, dan heeft het volk niets te willen, maar als het (moslim)volk sharia wil dan krijgen die geiteneukers het op een presenteerblaadje ?
  je zou haast denken dat broodje donner met 2 maten meet….

  Like

 9. carthago zegt:

  Wat donner als laatste eunuch van de bijna overleden good old boys demmink regentenkliek uit de dertiger jaren niet besefte was dat ie bij een sharia wetgeving als eerste met z’n kop op het sharia hakblok zou liggen.Indien hij dat wel besefte was het dus een verborgen doodswens.
  De verrader stond er nog bij te lachen ook toen hij het stond te vertellen aan dat kritische klotevolk wat hem 3 ton per jaar betaalt.

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  In principe heeft die Donner gewoon gelijk, 2/3 der bevolking is een overgrote meerderheid.
  Het jammerlijke is dat ‘onze’ gekozen ‘volksvertegenwoordigers’ proberen die 2/3 meerderheid aan moslims hier te importeren en zo die sharia hier te vestigen.
  U stemt helaas zelf op die vuige landverraders partijen die dit faciliteren (Bronners uitgezondert).
  We hebben net een referendum achter de rug, slechts 32% der kiesgerechtigden was in staat zich een mening te vormen en hun keuze kenbaar te maken.
  68% der kiesgerechtigden was niet in staat, of wilde zich een mening vormen en die kenbaar te maken…
  Dat is wel meer dan 2/3 der kiesgerechtigden…
  Dezelfde lieden die bij verkiezingen stemmen op wat MSM en staats gefinancierde TV hun voorkauwt, hun keuze bepalen op een aardig smoel, lekker kontje en meer van die onzin.
  Of gewoon uit gewoonte, omdat hun ouders dit deden of andere bizarre redenen.
  Tja, je zou haast voorstander worden van een examen kiesgerechtigdheid….

  Like

 11. Marc zegt:

  Die zak zit dat college voor dat verantwoordelijk is voor een niet doorgevoerde trias politica: de Raad van State is zowel hoogst gerechtscollege als adviesorgaan voor de regering. En dat kan dus niet: bij een scheiding van machten horen rechtspraak en uitvoering volledig gescheiden te zijn.

  Tijd voor de invoering van een onafhankelijk Constitutioneel Hof!

  Like

 12. Hendrik M. zegt:

  “En passant noemde Donner de reactie van veel mensen op de komst van de islam ‘extreem’ en zei een nieuwe, islamitische zuil met open armen te zullen ontvangen.”
  Tja, daar gaat hij de mist in, in mijn ogen dan.
  Anderzijds, wat is er op tegen dat de moslims een eigen partij hebben, ze maken immers deel uit van de Nederlandse bevolking…
  Tja, democratie schijnt nog best moeilijk te zijn…

  Like

 13. Ik ben tegendraads. Ik heb voor het associatieverdrag van de EU met de Oekraïne gestemd. Omdat Putin de MH17 heeft laten neerhalen. Omdat ie een verbond met Assad heeft gesloten. Assad heeft meer bloed aan zijn handen dan IS. Assad is een dictator. Putin is dat ook. De Oekraïne is een verdeeld land. De ene helft is voor Putin en de andere helft voor de EU. De EU is tegen dictators en corruptie. Putin is voor. Normale leiders stappen na 4 of 8 jaar op. Assad niet. Zijn land is in oorlog. Het volk wilt dat ie aftreedt maar Assad doet dat niet. De vader van Assad was ook een dictator. Putin wil ook niet opstappen.

  Like

  • Wat Putin betreft geef ik je gelijk…..Maar dat Assad meer bloed aan zijn handen zou hebben dan IS staat te bezien (níet dat van ongesluierde, normaal zichtbaar aanwezige vrouwen, in ieder geval) en als het Syrische volk echt van Assad af wil, is IS steunen wel het stómste wat ze in verband daarmee kunnen doen. Verder ging het bij het tegenstemmen om méér dan dat verdrag, wat we allemaal, al- dan niet uitgesproken konden aanvoelen: Elke voor- uitslag speelt de EU in de kaart, waar we vanáf willen; het gaat er om, hun plannen, waar mogelijk, te dwarsbomen, welke plannen dan ook. Maar uiteraard mág je vóór stemmen, als dat je overtuiging is: Niemand heeft je te dwingen.
   (Wees trouwens blij, dat een paar zekere, halvegare, doorgedraaide putinisten hier van het toneel verdwenen zijn, want je had wat te verduren gekregen!)
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • ildiko zegt:

   EU COLLABOREERT MET ALLE GROOTSTE DICTATOR EN DAT IS ERDOGAN ! POETIN IS NET ZO DICTATOR ALS MERKEL, TIMMERMAN, JUNCKER , OF ONZE POLITIEKE ELITE DUS ?????
   ASSAD STRIJD VOOR EEN SECULIERE SAMENLEVING MAAR DE MOSLIMS WILLEN DIT NIET, DAAR NIET EN HIER OOK NIET. NERGENS DUS ?????

   Like

  • U leest teveel linkse kranten. Geloof mijn ogen eerst niet toen ik Uw naam zag. Zo zie je maar dat politiek eits raars is.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Jack Terrible.
   Ik wil toch even tegenspreken dat Putin de MH17 heeft laten neerhalen.
   Dat is wel degelijk het werk van de Oekraïnse regering. Daar is nu overweldigend bewijsmateriaal voor. Het wordt vanzelfsprekend door niemand in Europa toegegeven, want Oekraïne is te belangrijk om Putin te ondermijnen. De regering van Oekraïne bestaat uit criminelen, dieven en moordenaars die voor macht en geld het uitgedachte plan van USA hebben meegespeeld.
   Simpel zat. ’n Kind weet het, dus jij moet dat ook weten. Raar dat je dan zoiets schrijft.

   Dan Assad. De opstand van de zogenaamde rebellen 5 jaar geleden werd door USA (CIA) georganiseerd. Deze opstand moest er toe leiden dat Assad in de rij van Sadam Houssein, en Kadaffie zou eindigen. Dat werkte niet en Rusland helpt nu Syrië uit de brand om hun eigen belangen in Syrië te beschermen. Met grote dank voor Putin die ons van IS afhelpt.
   Maar dat had jij nooit begrepen merk ik. Merkwaardig.

   Dan de EU. Jij bent helemaal voor de EU “omdat de EU tegen dictators is”.
   Merkwaardig ook weer, omdat de EU alléén en uitsluitend vol zit met dictators die heel Europa op totaal ondemocratische wijze dwingen geld te fourneren voor hun criminele spel en ons zelf, onze eigen identiteit, bewust willen vernietigen.
   Deze machtsgeile dieven en moordenaars van ’n heel continent hebben zichzelf opgericht en regeren zonder enig mededogen, alleen gericht op persoonlijk voordeel.
   Het volk van Europa is het zat, vandaar de opkomst van de rechtse partijen die vechten voor de vernietiging van diezelfde EU, omdat de volkeren van Europa gered moeten worden van de totale ondergang.
   Dat proces duurt nu al decennia lang en spitst zich meer en meer toe naar een agressieve ontknoping in de vorm van revoltes die talloze onschuldige
   slachtoffers zullen kosten.
   Juist om dit te voorkomen heeft het Nederlandse volk bij monde van ca. 1,8 miljoen mensen “NEE” gestemd tegen het Associatie-verdrag met de Oekraïne.
   Vreemd en jammer dat jij dan het verdrag met het neerhalen van MH17 ten persoonlijke titel verwart met de afkeer van een man die nu ook (laatste nieuws…) schijnbaar óók achter het “NEE”-stemmen van het Nederlandse volk gezeten zou hebben.

   Ja Putin is ’n tovenaar… Ik mag hem bijzonder omdat hij het bijzonder goed doet.
   Hij brengt USA tot wanhoop. Steekt Obama ’n stok tussen zijn vervloekte islam-wielen. Lacht zich rot om de ongelofelijk domme Europese leiders die zich gedragen als debielen, zonder enige leidinggevende capaciteiten. En is voor velen ’n steun en hulp in deze donkere tijden, omdat zij weten dat zo lang Putin er is Europa nimmer geïslamiseerd zal worden, want daar zal hij dan op zijn eigen wijze eveneens ’n stokje voor steken. Hij kan zich dit namelijk niet permitteren.
   Zo Jack, dat weet je dan weer. Jammer dat je “JA” hebt gestemd…
   Nooit meer doen.Gewoon altijd “NEE” stemmen, ook al weet je het niet. Is altijd goed. Groeten, Paul.

   Kijk Theresa, zo kan het óók.
   Ook ik was een van die halve gare Putinisten, ik ben nu helemaal gaar en voel me daar zeer wel bij.

   Like

 14. Avidia zegt:

  Het zijn allemaal landverraders, ze zorgen alleen voor hun eigen hachje. Alleen de PVV niet, die zit er voor ons, is niet voor niets de grootste partij. Lang leven onze Geert!!!!

  Like

 15. Cathja zegt:

  Ik kan volledig instemmen met de woorden van Wim van Schaik!
  Wat Donner betreft, die moet zich onthouden van uitspraken als: “Als twee derde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan?”
  Nee, heer Donner, die mogelijkheid mag niet bestaan! Wij zijn geen Arabieren, geen moslims. Wij zijn van oorsprong een Joods/christelijk land, en wij willen niets met de sharia te maken hebben!
  Ik vrees dat Donner wat bijscholing nodig heeft. Enkele ‘goede filmpjes’ waarin de zegeningen van de islam/de sharia ten toon gespreid worden lijkt me wel wat voor hem.
  Deze brave man leeft nog 50 jaar terug in de tijd. Heeft niet eens in de gaten waarom de kwaliteit van leven momenteel zoveel te wensen overlaat.

  Donner, word wakker! Voordat het definitief te laat is.

  Like

 16. Joshua zegt:

  Menaar donner is ook zo’n christelijke, zakkenvullende idioot die het liefst ziet dat de eigen bevolking het loodje legd ter ere van zijn riante onverdiende salaris.
  Wie denkt hij wel wie of wat hij is dit arrogant stuk vreten,schoonvader van een van het koningshuis, dus onschendbaar?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Joshua om 07:06

   ……”schoonvader van een van het koningshuis, dus onschendbaar?”……

   Ik denk dat u Donner met iemand anders verwisselt. Donner is niemands schoonvader. Ik weet niet eens of deze man gehuwd is, kinderen heeft, en dus schoonvader kan zijn…..

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Joshua om 18:26

   Beste Joshua, Laurentien (oftewel Petra, want dat is haar echte naam!) is de dochter van Brinkhorst. Die D66-er met zijn bekakte manier van spreken. Brinkhorst was een jeugdvriend en studiegenoot van Beatrix, maar Laurentien heeft niets te maken met de door u genoemde heer Donner.
   Dus de schoonvader van Laurentien was prins Claus, en niet Piet-Hein Donner!

   Like

 17. Dick zegt:

  Na dit referendum is de kans groot dat “het volk” (64%) 4 partijen gaat afstraffen.
  Is er een die het volk vertrouwd?
  Ja,, “onze Pieter”
  Promoot een partij voor hem, goede bestuurders zijn er ook, laten die zich bij hem aansluiten.
  Campagne voor de volksheld graag, laat den Haag sidderen!

  Like

 18. ildiko zegt:

  Hier als wij niet door moslim terroristen worden vermoordt dan worden we door onze eigen overheid. Dat gebeurd nu met de heer Wilders.

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  Donner, van de Partij Christenen Dienen Allah, laat precies zien met wat voor dedain hij ONS behandelt. Het is niet meer of minder, dan een verrader van eigen volk en vaderland, dus een NSB er!

  Like

 20. Wat voelden veel huichelachtige politici zich democraten voor de uitslag. Zie je hoe democratisch we zijn. Na de uitslag was het ineens gedaan met de.liefde.Hypocrisie van de hoogste graad.

  Like

 21. jantjeuitnl zegt:

  Journalisten behoren tegenwoordig tot de laagopgeleiden in dit land. Een opleiding tot journalist stelt werkelijk weinig voor. Vandaar hun suffe verhaaltjes in MSM.

  Like

 22. Taljaard zegt:

  Inderdaad hebben de lezers van het RD zich niets aangetrokken van de Kranenburg-bode en van de nieuwe regentenkoers van de SGP.
  Had ook niet anders verwacht van mensen bij wie het non conformisme en het kritische en onafhankelijke denken over de overheden er als het ware en vanouds zit ingebakken.
  Dat moeten ze bij de SGP weten, maar klaarblijkelijk zijn zelfs zij vervreemd geraakt van ”hun volkje”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s