Democratisch referendum zet ondemocratische EU een hak

Screenshot_49

(Door: Klaas Slootmans)

Vlaams Belang roept Vlaamse regering op ook in Vlaanderen referenda mogelijk te maken.

“Dit is het startsein van de copernicaanse omwenteling die de EU nodig heeft”. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert bijzonder opgetogen op de uitslag van het Nederlandse referendum waarbij 61 procent van onze noorderburen zich uitsprak tegen  het associatieverdrag met Oekraïne. 

Wat begon als een kleinschalig initiatief van het ‘Burgercomité EU’, groeide met de hulp van  de weblog ‘Geenstijl’ en het ‘Forum voor Democratie’ uit tot een ware kaakslag voor de Europese Unie. De Nederlanders die naar de stembus trokken spraken zich met een verpletterende meerderheid uit tegen associatieverdrag met Oekraïne, in feite een symbooldossier dat de democratische kloof tussen de Europese elite en de bevolking in de lidstaten blootlegt.

Het Vlaams Belang wenst de initiatiefnemers te feliciteren voor hun inzet en het behaalde resultaat. Voorzitter Tom Van Grieken:“Dit is niet alleen heugelijk nieuws voor EU-kritische partijen zoals het Vlaams Belang, maar in de eerste plaats is dit een overwinning voor de democratie.”

Het Vlaams Belang roept de Vlaamse regering op om zo snel mogelijk werk te maken van gelijkaardige mogelijkheden tot referenda zoals in Nederland. “Leiders die angst hebben van de mening van hun volk, zijn het immers niet waard hun volk te leiden”, aldus Van Grieken.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang
België VB

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Democratisch referendum zet ondemocratische EU een hak

 1. Ron zegt:

  De gladde glibber Rutte heeft weer iets bedacht.
  https://www.rt.com/news/338752-vote-eu-netherlands-ukraine/

  “This is likely to give Rutte a major headache. His government is not popular and it would be unwise for him to go against the will of the people. However, the Dutch currently hold the EU’s rotating presidency and he will be looking to see if he can change the treaty in order to try and appease all parties. ”

  Rutte gaat kijken wat hij aan het verdrag kan aanpassen om alle partijen tevreden te stellen.
  Dit betekent dus dat het verdrag (iets gewijzigd) gewoon door gaat, net als die grondwet in 2005.
  Dus Rutte veegt zijn kont af aan de Nederlandse kiezer.
  De enige mazzel is dat ieders aandacht hierop gericht is.
  Laten we ervoor zorgen (via GeenStijl bijvoorbeeld en andere blogs) dat de focus hierop gericht blijft zodat iedereen kan zien dat Rutte het kiezersvolk bedriegt en negeert.

  Like

  • Mirjam zegt:

   in order to try and appease all parties’…Het is nu overduidelijk dat we the treaty überhaupt niet willen, dus ook niet met aanpassingen. Dat weet hij, dus er valt niets aan te passen. Hij weet dat hij gewoon naar het volk moet luisteren. Geen smoesjes, meneer Rutte, geen omwegen. De kortste weg naar een punt is een rechte lijn. Volg die dan ook en stop waar het moet!

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ik gun het jullie van harte, beste medestrijders van het Vlaams Belang!

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Prima en laat ondertussen het leger maffia Brussel bezetten, dan pas gebeuren er goede dingen.

  Like

 4. Mag ik de mensen die JA hebben gestemd hartelijk danken! Zonder hun tomeloze inzet hadden we nooit die 32% gehaald.

  Like

 5. Ronald zegt:

  Overal in de EU moeten referenda worden gehouden. Dat is de basis van een democratie!!! Zwitserland is een zeer goed voorbeeld!!! President van Hongarije gaat referendum over asieleisers houden. Zou hier ook moeten. Kunnen ze allemaal weer naar huis!!!

  Like

 6. joga zegt:

  Van Grieken heeft dus groot gelijk met de laatste zin.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Dankzij het initiatief van een populaire website; GeenStijl.nl en wat jonge, zelfstandige politici, kregen wij de kans om ons uit te spreken in een referendum.
  Dat hebben we niet aan ons nepparlement te danken. Dat hebben we zeker niet aan het europees nepparlement te danken. Van al die miljoenen bewoners van het Vierde Rijk, mochten alleen wij wat zeggen over dit verdrag met de Oekraïne. De rest moet verdragen wat hun regeringen voor hen besloten heeft.
  Mooi voorbeeld hiervan is uw Guy Verhofstadt, die tijdens een interview de telefoon ophangt wanneer de vragen te serieus worden: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/04/daaaaaaaag.html
  Pluspunt; ondanks alle leugens en propaganda van de overheid is de bevolking veel beter geïnformeerd geraakt over wat het Vierde Rijk allemaal aan het doen is.

  Like

 8. OphEUffen zegt:

  De ondeste steen zal Rutte er niet onderuit trekken.

  Like

 9. Juan Pan Blanco zegt:

  Initiatiefnemers, van harte gefeliciteerd!! De timing is ook heel goed nu de Panama Beerput open wordt getrokken (Poroshenko), MEP’s die uit zijn naar Schaliegas boringen in Oekraïne enz.. En natuurlijk de Brexit. Rutte gaat een zware periode tegemoet, Jean Claude zal misschien wel een infarct krijgen. Het mooie hiervan is dat Eurosceptici beseffen dat ze niet alleen staan..

  Like

 10. Robby E. zegt:

  De tactiek van de thuisblijvende ja-stemmers is dus faliekant mislukt!

  Ik ben er ook nog eens van overtuigd dat er hier en daar nog wel wat gefraudeerd is om maar onder die 30% te blijven. Maar helaas de opkomst was toch groter dan verwacht!
  Hoe groot de opkomst in werkelijkheid was zullen we nooit weten, iig groter dan 32% is mijn overtuiging! En dan durft ene Segers (CU) nog te roepen dat er ook rekening moet worden gehouden met de mensen die ,,heel bewust” niet zijn gaan stemmen. Je hoeft dus echt geen redelijk werkend verstand te hebben om baas te worden van een freaking Jezus-partijtje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s