Erdoğan dreigt EU met stopzetting van de “vluchtelingen”-deal

Screenshot_61

Merkel en Erdoğan.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Turkse president Erdoğan heeft de EU met het vroegtijdige einde van de “vluchtelingen”-deal gedreigd. Als de EU zich niet aan haar toezegging houdt en “vluchtelingen” uit Turkije opneemt, zal ook Turkije het akkoord niet uitvoeren.

DWN

“Mocht de EU niet de nodige stappen ondernemen en niet haar plichten nakomen, dan zal Turkije het akkoord niet uitvoeren”, zei Erdoğan donderdag in een door de televisie uitgezonden toespraak voor politieagenten in Ankara.

Erdoğan kondigde aan bij het bereiken van de voorlopige bovengrens van 72.000 Syriërs, die de EU volgens het akkoord van Turkije overneemt, “nieuwe planningen” te maken. De president waarschuwde zijn landgenoten voor overtrokken verwachtingen. Het akkoord zou “nooit betekenen” dat alle ongeveer 3 miljoen “vluchtelingen” het land zouden verlaten. “Daarvan moeten we ons bewust zijn”, zei hij.

Een van de redenen zou echter kunnen zijn dat in Turkije het verzet tegen de “vluchtelingen” toeneemt. Onlangs vonden er demonstraties plaats in de regio´s waar de “vluchtelingen” uit Syrië gevestigd moeten worden.

In het akkoord heeft de EU Turkije o.a. visumvrijheid vanaf eind juni in het vooruitzicht gesteld. Bovendien heeft ze Ankara een hernieuwde activering van het EU-toetredingsproces en tot 6 miljard euro hulp voor de “vluchtelingen” in het land toegezegd. Als tegenprestatie neemt Turkije “vluchtelingen” van de Griekse eilanden terug. Voor iedere uit Griekenland uitgezette Syriër moet de EU legaal een Syriër uit Turkije opnemen, totdat de voorlopige bovengrens is bereikt.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Turkije. Bookmark de permalink .

39 reacties op Erdoğan dreigt EU met stopzetting van de “vluchtelingen”-deal

 1. Sjaak zegt:

  Deze lul is voor geen meter te vertrouwen !
  Laat hem maar mooi verekken !

  Like

 2. Ricardo zegt:

  Hoe kan je nou in godsnaam , met een crimineel die de Armeense Genocide niet erkent, die met genocide tegen de Koerden bezig is en ISIS helpt overeind te blijven! Die alle democratie, persvrijheid in zijn land heeft weggehaald !Hier doet de EU zaken mee, en dan komt zo’n achterlijk land ook nog eens bij de EU in de toekomst! En maar weer effe 6 miljard storten naar dat achterlijke land, en dan gaat er nog een groot gedeelte naar ISIS!

  Ineens zijn we in de toekomst buren van , Iran, Libanon, Syrie, lang leve de EU , met als gevolg dat een ieder die straks een Turks paspoort heeft , dus ook niet Turken zo door kunnen , reizen naar Geeeermoneeeeey , Free Money Holland, Sweden the Rapecapital of Europe thanks to the so called ”Refugees”!

  We kunnen makkelijk zelf die grenzen bewaken vanuit Griekenland, Italie maar de Wil is er niet!
  Doe je dit een jaar lang komt er geen ”nepvluchteling” meer bij ! Wel of geen vluchteling in eigen regio laat Afrika, Moslimlanden zelf hun mensen maar helpen, het staat zelfs in verdragen dat buurlanden , van een continent hun mensen moeten helpen maar nee, de jankaart en Raciesmekaart spelen ze liever ook dat is iets waar je echt doodziek van word dat eeuwige Afrikaanse, Islamitische gejank maar moet je eens kijken, wat die Fascisten in Afrika , Moslimlanden allemaal uitvreten elkaar uitmoorden op de meest gruwelijke barbaarse wijze! En dan naar een ander continent wijzen en eeuwig veilig in de slachtoffer rol kruipen zolang,je een ander Racieeeest noemt kun je je eigen ,daden en de die van je land van herkomst rechtlullen!

  Straks even in West Europa 10 a 20 miljoen Turken erbij , of wel meer die hun land ontvluchten!

  EU zuchttttt!

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  De hele wereld poept de Syriërs uit maar Rutte en Merkel halen er gewoon 200.000 op om Erdogan te vriend te houden.
  Heeft iemand de beelden gezien van het NOS van de crème de la crème van de “vluchtelingen” die Erdogan stuurde?
  De ene helft ingepakt in lappen zodat je niet eens kon zien of het een man of een vrouw was en de andere helft was psychisch niet in orde of zat in een rolstoel.
  Erdogan is samen met Saoedi Arabië op weg om Europa te destabiliseren door honderdduizenden mensen te sturen die Europa kaal zullen vreten.
  De ellende met moslims, aanslagen en terreur komt daar nog bovenop.

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Oww, als ik het goed begrijp neemt Turkije mensen die vanuit Turkije illegaal naar Griekenland gegaan zijn terug, waarna €uropa verplicht het door Turkije uitgesorteerde uitschot in gelijke getale overneemt…
  Denk dat een Nexit gewoon noodzakelijk is….

  Like

 5. carthago zegt:

  Een 50 meter hoge muur om Turkije heen bouwen, appeltje eitje.Nooit op vakantie daar naar toe gaan, geen Turk hier meer laten “werken”, geen troep kopen bij de turkjes hier dus ook geen smartphone hoesje, en elke Turk die hier nog Turks praat vragen of ie naar de wc moet. Vervolgens alle lampekappen toesissen met de vraag wanneer ze eindelijk eens het licht gaan zien.Daar worden die nazirat met zijn eunuch rutte erg kwaad van.

  Like

 6. Thom zegt:

  Laat hem dat maar doen, want die hele vluchtelingendeal; kost enorm veel geld en levert helemaal niks op. Er komen er nog steeds meer binnen dan dat er door die deal uitgezet zouden worden. Het is net als bij een badkuip die je met de kraan wijd open laat vollopen of met de kraan half open. Op een gegeven ogenblik gaat hij in beide gevallen toch overlopen. De kraan moet dus dicht en de kuip moet leeggemaakt worden, desnoods hou je hem op zijn kop, dan stroomt hij wel leeg.

  Like

 7. fransLdewit zegt:

  Die man moeten ze gewoon dumpen wat een grootbek

  Like

 8. Elena zegt:

  De bevolking pikt het niet dat al die Syriërs daar komen.
  Zij zeggen dat de Syriërs hun werk inpikken.
  Turken werken voor 40 lira en de Syriërs voor 20 lira.

  Weer typisch de dictator Erdogan.
  Inmiddels is Kobani al enkele maanden bevrijd door de Koerden…dus kunnen er duizenden terug met steun van het westen om daar de huizen en infrastructuur te herbouwen.

  STOP de ASIEL WAANZIN !

  Like

 9. P Glas zegt:

  Waarom ben ik niet verrast met deze gast!
  Onbetrouwbaar sujet is het!

  Like

 10. Marc zegt:

  Wat swaffelt die zak allemaal?

  O, hij is uit op alweer een oorlog!

  Like

 11. Erdogan laat talloze Syrische vluchtelingen terug sturen naar Syrié. Trouwens… die zogenaamde aanslagen door Koerden in Turkije op Duitse toeristen heeft Erdogan zelf laten doen om in een goed blaadje bij het volk te komen en een vijand te creeëren waar Erdogan zogenaamd tegen vecht. Doorgestoken kaart! Een zeer vies mannetje!!!

  Like

 12. Cathja zegt:

  De deal is amper in werking getreden, of er wordt alweer gedreigd dat die wel eens voortijdig zou kunnen stranden. Heeft Brussel dan nog steeds niet in de gaten dat die Turken ons belazeren waar we bij staan? Het geld pakken ze gretig aan, ze hóuden Europa aan het visumvrij reizen van de Turken, én ze houden Europa aan nieuwe gesprekken over toetreding tot de EU.
  Maar onderhand houden zij zich niet aan de gemaakte afspraken, anders kwamen ze niet met deze dreigementen.

  Het lijkt mij zinvoller als Brussel een forse streep zet door alle gemaakte afspraken, en Turkije op afstand houdt. Dat land is echt niet te vertrouwen. Laten marineschepen én een op sterkte gebracht Frontex hun werk maar doen. Alles wat over zee Europa binnen wil, moet tegengehouden worden.
  Turkije kunnen we beter maar vergeten als serieuze onderhandelingspartner.
  Dan zie je nu weer.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 06.51. uur. Dat zullen de RODEN der EUSSR nooit doen Cathja. Ze zetten geen streep door alle gemaakte afspraken, met de oppermoefti Erdogan. Want er zijn andere belangen, die de smeerlappen van de EU dienen!

   Like

 13. Joshua zegt:

  Wat kan je ook anders verwachten van zo’n leugenachtige inteelt mossel.
  Onze debiele overheid geeft graag geld uit aan deze islamitische gangster, want zij zijn met hetzelfde sop overgoten.
  Miljarden uitgeven aan een leugenaar, die net even slimmer is dan rotte grijnskop,wat van de burger is deert onze door en door CORRUPTE leugenaarsbende niet.

  Like

 14. Bernardus zegt:

  En de troosteloze EU denkt dat de kous ermee af is op deze manier. Die Turk is niet te vertrouwen en de ‘vluchtelingen’ crisis is niet ons probleem. Geen deals met Turkije, neem geen vluchtelingen op en sluit de grenzen, dat zou al een goed begin zijn.

  Like

 15. ildiko zegt:

  Poetin is een veel betere partner dan Erdogan, de Russen zijn veel normalere mensen dan de Turken of moslims.IK ZOU ALLE TURKEN MET RUSSEN RUILEN.

  Like

 16. ildiko zegt:

  De Turken die hier leven weigeren Nederlands te praten, ze leven in hun eigen kringen en volgens de wetten van Erdogan. Conclusie: ze zullen nooit aan onze wetten zich aanpassen, omdat de KALIFAAT dat verbied.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   ildiko: 07.52. uur. Inderdaad, de moslims komen hierheen als toekomstige bezetters van ons land.

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Als………..er straks een nieuw kabinet aantreed dan kunnen we voorstellen het kalifaat/koran gewoon te verbieden, zoals in SA de alcohol-consumptie verboden is, als dit bij wet is vastgelegd vertrekken ze vanzelf want in zo,n land kan je niet leven.

    Like

 17. Persoonlijk zou ik wil zeggen: Nou, Joh, doe wat je niet laten kunt en bárst verder, alsjeblieft!
  Maar natuurlijk zit de hele EU-top alweer te kronkelen als een aal, want ze willen hem erbij. Waarom? Zoals steeds om doodordinair geldelijk gewin!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 18. Jean zegt:

  Wij zullen geen enkele turk tolereren die verziekt is door islam, wij laten ons niet de les spellen door een turk en een zuipschuit, voor ons is er een punt heilig nl. Europa is seculier en blijft seculier, al die huichelaars en fabeltjesverkopers achter de tralies want zij zijn een bedreiging voor onze veiligheid.
  Islamsmeerlapperij moet uit Europa verdreven worden en die pipo van Rome blijft in zijn pedostal zodat ze nergens nog kinderen kunnen beschadigen.
  Voor het gerecht kan dan wel dergelijke zware barbaarse misdaad verjaren, voor ons verjaren misdaden tegen personen NOOIT.
  Daar islam perverse barbaarse rotzooi is moet het verdreven worden en die turkse moeftie heeft hier niets te kwetteren, Turkine is niet Europa en mag ook nooit toetreden tot Europa, wij willen zelfs veel landen afsnijden van Europa zoals Griekenland, Spanje, Italië, Portugal en nog een 8 tal landen want die RU misdaadorganisatie heeft er een puinhoop van gemaakt en dat steeds voor eigen profijt.

  Like

 19. DonnaDolce zegt:

  Hahahaha, dat zat er wel in…..chantage…

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  Je kunt met geen enkele mohammedaan afspraken maken; ze komen die gewoon niet na.

  Like

 21. Anneke zegt:

  Met gekken valt niet te onderhandelen. Zeker niet met de vijand !!! Die stomme socialisten blijven ziende blind en horende doof !!! Hun ondergang is bevestigd…

  Like

 22. Anneke zegt:

  Elastiekje en touwtje tot het eindeloze blijven rekken en trekken loopt helemaal FOUT af. “Vaarwel domme socialistische moderne nazisten….”. Jullie tiekomst ziet er minder florrisant uit dan die van het beschadigde volk en – land !!!

  Like

 23. De kafir MOET je belazeren…staat duidelijk in hun instructieboek,en de idiote kafir trapt er weer in.

  Like

 24. Guardiacivil zegt:

  Deze man is weer bezig met een grootschalige genocide uit te voeren, voor mij maar een oplossing en laat de Amerikanen daar maar heeel boos om worden, het enigste wat helpt is een paar gerichte bommen op dat maffiapaleis als hij slaapt.

  Like

 25. witte raaf zegt:

  Erdogan dreigt met stopzetten!? volgens mij loopt het nog niet eens,heb net op tv gezien dat de ”deal” nog niet echt zijn vruchten afwerpt,er komen nog dagelijks vele migranten aan op de Griekse eilanden.Het is “water naar de zee dragen”‘,er komen er nog steeds meer aan dan dat er terug gaan naar Turkije,de verslaggever sprak er al over dat de deal (nog) geen succes was,er zijn nog honderden die nog geregistreerd moeten worden.
  Geen succes;Hahahaha dat had ik ze ook wel kunnen vertellen!

  Like

 26. paulzwueste zegt:

  We wisten van te voren dat dit zou gebeuren. En Erdogan maar dreigen.
  Hij heeft ze in zijn zak!
  Wat ’n ongelofelijke incompetente idioten. En dat betaalt zichzelf een ongelofelijk inkomen en heeft een enorme machtswellust terwijl ze nog niet eens hun eigen schoenen dicht kunnen knopen!… Junker zeker niet want dan valt hij voorover.
  Niet met open vuur bij z’n muil komen want dan gaat alles de lucht in!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s