Kiesdrempel met 32,2% gehaald, 61,1% tegen verdrag

Screenshot_46

De Kiesraad komt dinsdag met de officiële uitslag, maar de cijfers zijn binnen. 32,2% van de kiesgerechtigden ging naar de stembus, waarmee het referendum geldig is.

Een meerderheid van de Nederlanders heeft woensdag tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd. 61,1% van de kiesgerechtigden stemde tegen, tegenover 38,1% voorstemmers. AD volgde vandaag de ontwikkelingen van minuut tot minuut. Hieronder lees je terug hoe Nederland het referendum meemaakte.

Lees verder>>>
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Kiesdrempel met 32,2% gehaald, 61,1% tegen verdrag

 1. leefbarbaar zegt:

  Ondanks al die propaganda en al die leugens heeft de meerderheid tegen gestemd. Geweldig.

  Like

  • Harry zegt:

   Ja , dat viel me ook op leefbarbaar , ik heb veel meer voorstanders horen preken dan tegenstanders . Echt heel veel meer .
   Desondanks en ondanks de tonnen subsidiegeld die boeven als Soros er in gestoken hebben , hebben ze fors verloren .
   Zonder die propaganda had het er nog heel anders uit gezien .
   Benieuwd hoe het uit gaat pakken , maar ik ben bang dat Rutte er op zijn gebruikelijke manier , van hier iets beloven en in Brussel gewoon tekenen bij het kruisje en dan ons komen vertellen dat dat het hoogst haalbare was , er weer mee weg komt .
   De smerige gladjanus .
   Het volgende referendum mag voor mij over het invoeren van de doodstraf gaan .
   Zodat we terroristen , volksverraders en landverraders op een cleane , overzichtelijke en onomkeerbare manier uit ons midden kunnen verwijderen .

   Like

   • Jean zegt:

    Ik zou graag de strop willen bedienen ondanks mijn afkeer en walging voor geweld maar die huichelaars opknopen te beginnen met die smerige pechdrol en dat rot klavertje is een genot.
    In Vlaanderen hebben we er ook nog veel rondlopen die dadelijk mogen volgen want opgeruimd van die smeerlapperij geeft een luxe.

    Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Dat valt mij achteraf reuze mee. Maar ik vertrouw het liegkabinet Rutte niet, evenals alle eurofiele partijen niet. Enfin we zullen zien, in ieder geval ben ik blij met deze uitslag!

  Like

 3. Anneke zegt:

  En nu maar afwachten wat de politiek gaat doen…..maar ze zullen wel weer met de rotsmoes komen dat er maar een klein gedeelte van de bevolking heeft gestemd……maar waarom de meerderheid van het volk niet heeft gestemd gaan zij zich echt niet afvragen……

  Mijn mening is dat de meerderheid van het volk wat niet heeft gestemd, hun vertrouwen in de politiek allang is kwijt geraakt en niet meer geloven dat hun stem iets uitmaakt in dit land……..

  Like

 4. Geweldig gedaan jongens !!!!!! Bravo!

  Like

 5. alidas1 zegt:

  Eindelijk gerechtigheid..
  Rutte je krijgt niet altijd je zin .

  Like

 6. Proficiat! En nu op naar de volgende referenda: Uit de EU en iedere Nederlander een eigen Offshore Limited in Panama en een blonde koopgoot op de Virgin Islands.

  Like

 7. N.E. Derlander zegt:

  Het Nederlandse volk heeft in ruime meerderheid tegen HET VERDRAG en niet tegen delen van het verdrag gestemd…………….

  De vervolgvraag is nu dan ook : doet het parlement wat het volk wil of is het echt een nepparlement?

  Like

  • Het ís een nepparlement, dus in principe kunnen we wachten op de volgende rottruc om hun wil er tóch door te drukken.
   Maar er is voor het nepparlement één nadeel: Dat zou niet de eerste keer zijn. Het volk is er nu dus op bedacht.
   Als Rutte hetzelfde mocht willen proberen als Balkenende destijds met “Lissabon” is-ie nog niet jarig, mark my words!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Rutte zei: “Als de kiesdrempel wordt gehaald en er is zó’n grote meerderheid tegen, DAN KAN HET ASSOCIATIEVERDRAG NIET ZONDER MEER GERATIFICEERD WORDEN.,.

    Wat wil zeggen: het kan wèl geratificeerd worden, maar niet “zonder meer”. Dus er moet wat heen en weer gepraat worden met the powers that be in Brussel, een regeltje geschrapt en een alineaatje gewijzigd worden en dan wordt het verdrag alsnog geratificeerd. Mark my words! Volksverlakker is Mark Rutte’s tweede naam. De Tweede Kamer zijn zijn figuranten dus veel tegengeluid zal hij niet te horen krijgen. En de kiezer kan wéér beteuterd op zijn neus kijken. Leve de democratie!

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

 8. Ron soeverein mens zegt:

  Gefeliciteerd met de uitkomst Geen Peil! Nu moeten wij allen dit nepkabinet en pinokkio goed in de gaten houden dat ze niet net zo een landverraders stunt uithalen als harry potter in 2005 met zijn Lissabon verraad!

  Like

 9. More than 61 percent of the Dutch who voted in the referendum regarding the EU-Ukraine-deal on 6 April 2016 were against. Despite massive efforts by the -yes-vote camp – using ploys such as the vastly-reduced numbers of polling stations and NOT telling voters who wanted to vote outside their own districts that they had to apply two weeks before for their voting-papers — the no-voters managed to reach the 32+% minimum requirement which made this referendum valid. Now the Dutch prime-minister will have to go back to the EU and tell them that the tiny Dutch nation is rebelling against the EU’s plans to try drag the Ukraine inside the EU with their sneaky backdoor tactics. This referendum also was a vote against the EU’s power-tactics. The EU started from a very basic group of countries -as a trade-agreement group with Belgium, the Netherlands and Luxembourg – (Benelux). These were the founder-nations of the gargantuan bureaucracy called the European Union which now rules with an iron fist. Now, the very first kids on the block are clearly getting sick and tired of the big bullies in Strassbourg and Brussels…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s