Nederlands “Nee” – een enorm debacle voor de EU

Screenshot_58

(Door: Marcello Dallapiccola – Vertaling: E.J. Bron)

Ongeveer 61% van de Nederlanders die hun stem uitbrachten, stemden tegen een ratificatie van het associatieverdrag met de Oekraïne. Deze uitslag is een absolute nachtmerrie voor het EU-gedrocht, wat niet in de laatste plaats blijkt uit het feit dat haar absolutistische feodale heer Juncker er van tevoren al indringend voor waarschuwde dat een afwijzing gelijk zou staan aan een “continentale crisis”.

Contra magazine

Nu zit hij met de gebakken peren, Jean-Claude. Oké, die 61% lijken minder dramatisch als je bedenkt dat er überhaupt maar 32% van de stemgerechtigden zijn stem uitbracht – de andere 68% zijn vermoedelijk de EU al zó zat, dat ze deze poppenkast ook niet nog eens met hun stem wilden ondersteunen. Nauwkeurige cijfers daarover werden hier al door het Contra-Magazin gepubliceerd. Desondanks verrasten de omvang en de heftigheid van deze afwijzing; desbetreffend groot is nu ook het beledigde eromheen gedraai van de Brusselse apparatsjiks. Juncker jammert, Schulz snikt – het volk jubelt.

Want één ding is na deze enorme nederlaag voor de Brusselse centralistische technocraten volkomen duidelijk: deze beslissing geeft aan eurosceptici en uittredingsbewegingen in heel Europa een extra duw in de rug. Die voelen ze dankzij Merkel´s catastrofale vluchtelingenpolitiek en het onvermogen van de EU om de crisis ook maar in beginsel de baas te worden weliswaar al langer in hun rug, maar deze afwijzing door het stemvolk zal nog meer krachten mobiliseren. De beslissing over de “Brexit” moet immers nog komen, de aardbeving in Nederland zal vermoedelijk duidelijk uitslaan op de sensoren van de eilandbewoners.

Maar waarom hebben de Nederlanders, die enkele jaren nog als uiterst EU-vriendelijk golden, Brussel zo´n krakende nederlaag toegebracht? Met dit referendum wilden de bonzen immers het associatieakkoord met de Oekraïne laten afzegenen, dus de toenadering van de Oekraïne op alle terreinen (economisch, juridisch, politiek, …) aan de EU.

Nu is het bij niet weinig mensen in de EU bekend dat bepaalde machten niet zo lang geleden in de Oekraïne de Maidan-putsch tegen de democratisch gekozen president Janoekovitsj ontketenden, omdat diens Rusland-vriendelijke koers menig westers concern helemaal niet paste. De wrede burgeroorlog die daarop uitbrak en tot op de dag van vandaag steeds nieuwe slachtoffers eist, wordt ondanks gigantische anti-Russische propaganda door velen nog steeds als verongelukte coup van het Westen wordt beschouwd. Een omstandigheid die zeer zeker bij menige keuze mede een rol speelde, want wie ondersteunt nu graag zo´n smerig spel?

Ook mag men niet vergeten dat Nederland bij het afschieten van de MH17 in juli 2014 de meeste slachtoffers te betreuren had. Tot op de dag van vandaag is er nog steeds geen echte informatie wat betreft dit neerhalen. Er bestaat weliswaar een officiële versie (het waren de boze Russen), maar die gelooft vermoedelijk niet eens de officier van de geheime dienst meer, die deze wankele constructie uit zijn duim heeft gezogen. Dankzij de verslaggeving van RT, Sputnik en andere alternatieve media is het ook bij veel Nederlanders bekend dat de bewijzen van Russische zijde vanaf het begin van het onderzoek naar de oorzaak van de ramp verwaarloosd werden; al deze feiten, plus de omstandigheid dat MH17 op grond van de vele slachtoffers in Nederland nog steeds onderwerp van gesprek is, zullen eveneens van invloed zijn geweest op de afwijzing van het referendum.

De EU heeft definitief haar laatste vertrouwen verspeeld, zelfs het schaapachtige grijnzen van haar belangrijkste spelers in samenwerking met al die leugenaars van hun gemanipuleerde pers zijn niet in staat de scheuren in het gebouw nog te dichten. Het feest is over, het decennia lange parasitaire geld innen, het leven als God in Frankrijk op kosten van de gewone mensen, die men daarvoor ook nog pestte met stompzinnige verordeningen, loopt onverbiddelijk ten einde. Langzaam maar zeker zien de mensen dat deze door de VS gestuurde bureaucraten-moloch ons alleen maar van de ene afgrond naar de andere stuurt en ze proberen nu wanhopig het roer om te gooien.

Wij allemaal zouden getuigen kunnen worden van een werkelijk historische gebeurtenis; want dat de Britten het zinkende schip zullen verlaten, lijkt na dit “Nee” van de Nederlanders zeer waarschijnlijk. Dan zal dit monster, dat ons zo lang tiranniseerde, eindelijk als een kaartenhuis in elkaar storten en rochelend op de mestvaalt van de geschiedenis verdwijnen, waar het al lang thuishoort.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marcello Dallapiccola

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Elite, Eurofielen, EUSSR, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Nederlands “Nee” – een enorm debacle voor de EU

 1. Hendrik M. zegt:

  Ach, we moeten gewoon uit dat €U gedrocht…

  Like

 2. carthago zegt:

  Prachtig geschreven!
  Het verstand komt gestaag terug in het avondland. De patriottische lente is begonnen.

  Like

 3. Fred zegt:

  Laatste en prachtige zin:
  “Dan zal dit monster, dat ons zo lang tiranniseerde, eindelijk als een kaartenhuis in elkaar storten en rochelend op de mestvaalt van de geschiedenis verdwijnen, waar het al lang thuishoort.”
  #
  En van de dag waarop dat gebeurt maken we een nationale feestdag.

  Like

 4. Qvic zegt:

  Wat ik een beetje frappant vind is het volgende: Met deze referendum uitslag wordt er telkens ons op gewezen dat 67,8% niet is wezen stemmen en dus niet eigenlijk de meerderheid tegen was. Maar je hoort ze nooit over het procentuele die niet zijn gaan stemmen bij het Europese parlement of de gemeenteraad of van de 2e kamer verkiezingen. Want als we alles van uit die100% moeten beredeneren, dan heeft de huidige regering net 30% van de stemmen en van de gemeenteraad verkiezingen komen de meeste gemeentes niet eens op de 50% totaal van alle stemmen en van het Europees parlement is de opkomst amper 30%, dus dan is de politiek dood.

  Like

 5. Dick zegt:

  Word nog een heikele zaak, wie wil Departementen over nemen die a vijandig gezind zijn en b politiek corrupter dan een beerput mest heeft.
  Dit mbt de landelijke verkiezingen straks waar enkele partijen een klein lijstje kandidaten nodig gaan hebben als deze gemillimeterd worden.
  Voordeel is dat zij dit nu wel in de gaten hebben weggestemd te gaan worden daar dit referendum heeft bewezen dat zelfs vol gas in de MSM niet meer werkt.

  Like

 6. Gerard zegt:

  Laten we hopen dat het EU monster bezwijkt, voor nu deden de gelaatsuitdrukkingen van Alexander Pechvogel bij de uitslag mijn welbehagen http://breinbrouwsels.nl/wp-content/uploads/2015/08/Pechgoldenlex-in-tranen.jpg

  Like

 7. Jean zegt:

  We moeten er wel voor zorgen dat de misdadigers van dat EU gedrocht nooit hun “verdiende” straf kunnen resp. mogen ontlopen. Er is werk aan de winkel, eerst die roversbende elimineren en nadien de misdadigers berechten via een volkstribunaal want in de huidige rechtbanken is er zeeeeeer weinig vertrouwen over.

  Like

  • walt7500 zegt:

   Zeer juist!

   Like

  • Dries Jansen zegt:

   Zou zeggen begin er maar mee. Nederland is een laf land geworden en die conclusie trek ik na te hebben deelgenomen aan de opzet van een demonstratie. 2500 mensen zouden komen en er was geen vergunning aangevraagd wel geteld kwamen er 40 en die zaten voor 6 uur al vast op het politie bureau. Nederland kan zo 80 miljard verdienen door deze corrupte bende naar huis te sturen maar daar is wel iets meer voor nodig dan een referendum. http://www.ziekvandepolitiek.nl geeft een mooi inzicht hoe het anders kan maar dan moeten de hooivorken wel uit het vet.

   Like

 8. walt7500 zegt:

  Totale Remigratie, minder is capitulatie! (uitstekend artikel)

  Like

 9. Anna zegt:

  Het volgende referendum UIT DE EU.
  weg bij de vernietigers van Europa…. Met de klef zoenende Juncker…..

  Like

 10. Avidia zegt:

  Gerard zegt:
  7 april 2016 om 21:48

  Ik genoot er ook van, die ogen, de lelijkste ogen ooit. Ik gril van die man, hij heeft niets mee, stem, uiterlijk, partij, maar alles past bij elkaar.

  Like

 11. dirk zegt:

  Niederländer sagen NEE! Ik zeg, ik hou van Holland!

  Nach dem Referendum der Niederländer zum Assoziierungsabkommen der Ukraine mit der EU gerät das Brüsseler Regime unter Druck.
  Eindrucksvoll haben die Nachbarn aus der kleinen Niederlande gezeigt, wie Demokratie geht. Natürlich ist das holländische NEE auch eine Absage an die EU,
  Ik zeg dank u, want ik hou van holland!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @dirk: 03.55. uur. Dank waarde Dirk. Laat ook in uw mooie Duitsland, de EU sterven, ik wens de AfD heel veel succes, evenals de dappere Pegida mensen!

   Like

 12. Wat is er aan de hand? Worden we in de maling genomen? Bij Pauw schijnt Baudet gezegd te hebben dat ie samen met het intellecte deel van het Nee-kamp Rutte gaat adviseren hoe hij de Oekraïne wél de EU in kan rommelen. Het intellectuele nee-kamp! De rest is dus intellectueel uitgedaagde? Ik heb het programma niet gezien maar zit alleen van dit stukje nieuws al hoog in de boom. Wij hebben, dacht ik, alleen maar NEE gestemd om van die Kudt-EU verlost te worden. Oekraïne was dan mooi meegenomen zodat je dan straks geen 400 folders van accordeonisten bij de deur van de Lidl moet aanpakken. Laat het gvd niet waar zijn!

  Like

  • Als dit waar is komt de Heere echt vinketeringen tekort om mijn gebeden te verhoren!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Brein. Nou nee zo ging het niet. Baudet zei dat hij samen met het intellectuele deel van de Democratische Organisatie, en ook anderen, Rutte best wilde vertellen hoe hij zijn opdracht in Brussel moest uitvoeren.
    En je hebt gelijk. Baudet is soms wel wat naïef en laat zich soms vangen in een debat.
    Vooral als er geschreeuwd wordt trekttie wit weg in plaats van terug te schreeuwen.
    Maar ja, daar is hij ook intellectueel voor.

    Like

   • elisah zegt:

    En een lekker ding! (Knipoog)

    Like

 13. @paulzwuest
  Bedankt, is weer een opluchting. Nu is er ook weer een commaneukert die ze aan wil klagen wegens volksmenning op andere dan communistische-rooje-rotzakken gronden.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Brein. Dat is die man die in Amerika in elke Americain-Horrorstory-movie optreedt.
   Wat een sinistere expressie.
   Je ziet het groen en blauwdooraderde slijm overal afdruipen.
   Hij komt ’s nachts bij de tegenpartij aan bed om ze leeg te zuigen.
   En die stem. Hij mompelt uitsluitend doodvonnissen.
   We moeten daarover dringend een klacht indienen bij de Orde van advocaten want zo gaat het niet langer.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s