Oekraïne: Prijzen stijgen met 45,8%

Screenshot_55

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

In de Oekraïne stegen de consumentenprijzen in vergelijking met vorig jaar met 45,8%. Alleen al in maart met meer dan 10%.

Nadat de consumentenprijzen in de Oekraïne alleen al in februari met 5,3% stegen, gingen ze in maart nog eens met 10,8% de hoogte in. In februari waren het “slechts” 5,3% geweest. In maart stegen de prijzen van bijna alle producten, alleen alcohol en tabak bleven nagenoeg stabiel.

In een jaar (maart 2015 – maart 2016) stegen de consumentenprijzen in de Oekraïne met 45,8%. Sinds het begin van het conflict in de Oekraïne is de inflatie enorm. Door de door Centrale Banken veroorzaakte inflatie (verhoging van de hoeveelheid geld) verliest de desbetreffende valuta aan waarde, waardoor de consumentenprijzen stijgen.

In het jaar 2015 kromp de Oekraïense economie met een aanzienlijke 9,9%, het slechtste resultaat sinds 2009. Ongeveer 80% van de Oekraïense bevolking leeft volgens de definitie van de Verenigde Naties onder de armoedegrens. De goudprijs nam sinds het uitbreken van de onlusten begin 2014 omgerekend in de Oekraïense munteenheid hryvnja toe met 270% (stand februari 2016).

Bron:
www.gegenfrage.com
Door: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Oekraïne. Bookmark de permalink .

29 reacties op Oekraïne: Prijzen stijgen met 45,8%

 1. carthago zegt:

  En de bedoeling van de Eussr is dat de inflatie ellende betaald gaat worden met de schuldenberg in de eu, onder de noemer van hulp! Er bestaat in Oekraïne niet zoiets als een economie, het is een rattenrace naar het gouden kalf, niets en niemand ontziend. Een volledig gecorrumpeerde oligarchen kliek met de Eussr als opstokende blaasbalg.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  EU-president Donald Tusk.
  ’Referendum verandert niets’
  Het is en blijft een maffia-bende !
  FUCK THE EU !

  Like

 3. Jade zegt:

  Feest.(not) Straks komt de hele club deze kant op…

  Like

 4. janchik zegt:

  De bekende truc in Oost Europa. De prijzen voor tabak en alcohol blijven laag.
  Men verwacht dus in Kiev dat de mensen uit ellende trachten de zorgen te vergeten door overmatig veel te drinken. Dat flikten ze in de beginjaren van de onafhankelijkheid ook en het werkte, omdat Kiev weet dat de bevolking een zwak heeft voor alcohol. Ze mogen het zelfs stoken, dit distillaat noemt men “Sammargon” meestal zo’n 50% alcohol. En stoken doen ze bijna allemaal (suiker kost ook bijna niets).
  Want stellen ze in Kiev, mensen die dronken zijn stellen geen moeilijke vragen en komen ook niet zo snel in opstand.
  Hieruit blijkt het inferieure karakter van Poroschenko en zijn mede fascisten

  Like

  • Leo zegt:

   Juist ja, een dronken massa is gemakkelijk te manipuleren

   Like

  • paulzwueste zegt:

   janchik.
   Het viel mij ook gelijk op. Ik dacht hé… dat doen ze met opzet.
   Want ik kan me voorstellen dat men daar graag wodka drinkt en rookt als ’n Oekraïner. Maar dat het zo erg zou zijn… Zèlf alcohol stoken met maar liefst 50% alcohol, en dat gewoon toelaten en zelfs slinks bevorderen… dat is puur onmenselijk en totaal crimineel.
   Ik zag gisteren ’n reportage over Oekraïne waarin de leider van de beweging tergen fraude zei: “Mensen in Nederland, het ligt niet aan de Oekraïners maar aan de leiding. Die is zo door en door fout. Het is bijna onmogelijk om ze te verwijderen maar eens komt de dag!… Laat ons dus niet in de steek!…”

   Dat zullen we ook nooit doen want we hebben “Nee” gestemd tegen ’n totaal crimineel verdrag omdat dit verdrag de mensen in Oekraïne alleen nog maar dieper in de put zou werken.
   Verder staan we in Nederland graag klaar om jullie met woord, daad en geld te helpen als de corrupte smeerlappen aan de top eindelijk ondersteboven aan ’n lantarenpaal op dat beruchte plein (waar ze meer dan honderd onschuldige mensen hebben doodgeschoten), zullen bengelen!!!

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Ik heb persoonlijk ervaring met de Ukraïners, de grootste oplichters en net als Turkije, liegen als de beste.

    Like

   • janchik zegt:

    Helaas Paul, het is niet anders.
    Ik hoorde gisteren nog een mooi staaltje van corruptie van mijn zoon, die Oekraïner van geboorte is en daar een vriendin heeft.
    De vader (50) van deze vriendin had kanker, maar zo zeiden de artsen daar, met bestraling en chemo was hij te redden, alleen hebben ze daar een probleem nl. ze verdienen veel te weinig om zich te verzekeren, dus moeten ze alles zelf betalen. Wat deed de goede man, nou hetzelfde als wij zouden doen, hij verkocht zijn huis, uiteraard ver onder de prijs, want de aasgieren en lijkenpikkers ruiken dat, hij kreeg dus $10.000,– en ging bij zijn kinderen inwonen, en kreeg inderdaad de bestraling en chemotherapie.
    Tot……… je raadt het al, zijn $ 10.000 op waren, toen stopten ze de behandeling en is hij gestorven. Dit is Oekraïne ten voeten uit. Alles , maar dan ook alles tot aan artsen toe is zo liederlijk en onmenselijk corrupt dat zelfs artsen die toch de eed van Hippocrates of de tegenwoordige nieuwe eed hebben afgelegd ongestraft mensen dood laten gaan, terwijl zij de patiënt toch beloofd hadden hem uit te behandelen voor dit geld. Door die corruptie zijn er dus ook geen mensenrechten meer en belazerd iedereen elkaar.
    Dit is maar 1 van de vele trieste verhalen die ik dagelijks via Skype te horen krijg.

    Like

 5. Met dit land is inderdaad niets mee te beginnen !! Verre van blijven dus!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  En de smeerlappen- de RODEN der EUSSR- willen ONS dwingen om dat land te ondersteunen. Val dood rood zooitje! We hebben gisteren duidelijk laten blijken, dat WIJ dat niet willen!

  Like

 7. Thom zegt:

  Dat is nog eens geweldig nieuws voor Merkel en Rutte. Dan kunnen ze behalve Turkije, Griekenland, de hier verblijvende rest van de wereld nu ook nog elk jaar het dubbele aan de Oekraïne geven. De regel dat van geven ” de beste koe kapot gaat” geldt niet voor dit duo en hun soortgenoten.

  Like

 8. witte raaf zegt:

  Rutte heeft al ingestemd met het verdrag en geen voorbehoud in verband met een mogelijk referendum met de EU of Oekraïne besproken.

  M.a.w.: De uitslag van het referendum is geen probleem voor de EU of Oekaraïne maar is een “binnenlandse aangelegenheid” voor Nederland.

  En weer zijn we genaaid!!

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Dat gaat de goed kant op!
  Hallo jongens! We zullen zeer binnenkort financieel opnieuw kunnen leeglopen.
  Geen wonder dat we binnenkort geen staatspensioen meer zullen ontvangen!
  En die chcoladevreters maar lachen daar in die Oekraïense criminele vuilnishoop!!!!

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  In 2005 hebben we per referendum bepaald dat het Nederlandse volk niet bij het €U gedrocht wil. De landverrader J.P. Balkenende en kornuiten hebben het er als ‘Verdrag van Lissabon’ toch tegen de wil des volks doorgedramd.
  Daarmee maakten ze zich volksvertegenwoordiger áf en is dat verdrag ongeldig.
  Daarmee dus ook alle zaakjes die daarna gedaan zijn…

  Like

 11. Jean zegt:

  En dat willen die EU misdadigers gaan herstellen door er miljarden te gaan inpompen, onze miljarden en daar zeggen wij NEEN tegen, in Nederland werd de mening van de Nederlanders gevraagd maar dat durven de lafaards niet in heel Europa toe te passen, reden: ze weten de uitslag al en “de waarheid doet nu eenmaal pijn”.

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  In de Ukraïne worden de rijken nog rijker en de armen door de vele prijsverhogingen uitgehongerd want die zijn een last. De kleine boertjes en dorpjes verbouwen zelf nog het een en ander puur om te overleven, de mensen in de stad leven een armoede bestaan. Straks komt de medea, let maar op, hoe zielig weer, dat wij door ons stemgedrag Ukraïne hebben laten vallen terwijl de bevolking het zo nodig heeft. Nee, de trieste omstandigheden zijn alleen maar de oorzaak van de corruptie en de onderdrukking door de heersende maffia. Dus laat ons straks aub geen schuld aanpraten door maffia Brussel en Den Haag.

  Like

 13. Avidia zegt:

  Ik vraag me vast iets heel geks af:
  Kunnen we niet uit de EU, de EU heeft ons alleen maar ellende veroorzaakt, kunnen wij niet eisen om uit de EU te stappen?? Terug naar vroeger, terug naar eigen beslissingen?? Zou dat kunnen?? Kunnen wij die eis stellen?

  Like

  • janchik zegt:

   Moet je voorstellen aan de werkgeversvoorzitter van VNO/NCW de eikel de Boer.
   Deze super eikel kwam gisteren zijn beklag doen bij de NPO (who else) over het tegen referendum. Onze economie zou in elkaar storten met alle gevolgen, maar bovenal slaan wij een flater in de rest van de wereld. Afijn het bekende eikel praatje.
   Hij vertelde dus niet, dat de EU dus zeer ondemocratisch allang met de uitvoering van dit verdrag bezig is. Maar wat hadden we anders verwacht van die Brusselse dictators.
   Opheffen die hele EU zooi, maar dat zal de elite niet toestaan. Je hebt gehoord wat die communist Hollande en zijn Stasi collega Merkel verklaard hebben. Het tegen referendum is een Nederlands probleem, want zij gaan gewoon door met het verdrag. Over democratisch gesproken!!! Het zal alleen veranderen als zowel Hollande als Merkel verjaagd worden.
   En dan terug naar de EEG van alleen Noordelijke landen.

   Like

  • Anneke zegt:

   Avidia…dit lijkt mij een goed plan, weg met die EU, het heeft ons alleen maar ellende gebracht en aan deze ellende zit nog lang geen eind…..Dus misschien weer een referendum organiseren en dan alleen de vraag of wij, Nederlanders, in de EU willen blijven. Simpel, wie in de EU wil blijven gaat NIET stemmen, wie eruit wil gaat zijn stem uitbrengen….eigenlijk ben ik heel benieuwd hoeveel Nederlanders dat zijn……

   Like

  • Guardiacivil zegt:

   Brussel door de alianz-legers ism Belgisch leger bezetten

   Like

 14. Johan zegt:

  De volgende referendum is in of uit de EU.
  Naar de hel met de EU ze laten obs leegbloeden.

  Like

 15. anna zegt:

  dat het een handelsovereenkomst zou zijn is bedrog, met een inkomen zó laag als daar in Oekraïne kan niemand iets van ons kopen, dus er zit totaal iets anders achter … nietwaar Markje, hennisje en Pechje …. en aanhang ?

  Like

  • janchik zegt:

   Ouderdomspensioen is momenteel € 47,– per maand, met op dit moment hogere prijzen voor levensmiddelen dan bij ons. Ze blijven in leven door de opbrengst van hun volkstuintjes (datscha’s). 24/7 aardappelen, wortelen, uien, kool en rode bieten (krootjes). Eet smakelijk!!!

   Like

 16. Bas zegt:

  En dan te bedenken dat Oekraïne nog 3 miljard dollar moet aflossen aan Rusland vanwege een openstaande lening.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s