“Referendum geen belemmering voor Oekraïne naar Europa.”

Screenshot_51

De Oekraïense president Petro Porosjenko.

President Petro Porosjenko van Oekraïne heeft gezegd dat de uitslag van het referendum over het associatieverdrag “geen belemmering is” voor “de Oekraïense weg naar Europa“.

De president reageerde donderdag op Twitter, nadat woensdag duidelijk was geworden dat een meerderheid van de stemmers tegen het verdrag heeft gestemd. De kiesdrempel werd gehaald.

Porosjenko wijst er in zijn tweet op dat de volksraadpleging “slechts raadgevend” is. In  videoboodschap noemt hij het organiseren van het referendum “een aanval op de eenheid van Europa”.

“We gaan in ieder geval door met het implementeren van het associatieverdrag met de Europese Unie met daarin een uitgebreide vrijhandelsovereenkomst”, zegt de president donderdag tegen journalisten.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Nederland, Oekraïne, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

32 reacties op “Referendum geen belemmering voor Oekraïne naar Europa.”

 1. Sjaak zegt:

  KORRUPTE LUL !

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Droom maar lekker verder, chocoladekoning.

  Like

 3. Fred zegt:

  Dit referendum heeft een democratische uitslag.
  Als er een ondemocratisch besluit over wordt genomen is dat een bevestiging dat deze volksvertegenwoordigers het volk niet wensen te vertegenwoordigen.
  En dat zou wel eens grotere consequenties hebben dan dat ze nu denken.
  We wachten het af.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Waar bemoeit die boef zich mee.
  Eenheid?

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Die Porosjenko moet eens goed luisteren naar het Nederlandse volk, als wij iets niet willen dan willen we het niet, ook niet via sluikse omwegen, duidelijk?

  Like

 6. Elena zegt:

  Direct komt de ware aard van Porosjenko naar buiten. Vind hem een smerige dictator.
  Weg met die vuilak !!!

  Like

 7. Sjoe! zegt:

  I told you so. 😉

  Like

 8. Jan zegt:

  Убей его!

  Like

  • Mirjam zegt:

   Deze foto zegt al genoeg. Hij weet dat de treaty bedoeld was als indirecte ingang tot een lidmaatschap van Europa, en weet dat ze ook in Brussel, met hulp van Rutte, alles eraan zullen doen om dit voor mekaar te krijgen, daarom spreekt hij zijn mond voorbij. Dit is een goede indicatie voor het waarom NEE de goede keuze was! Je kunt een probleem niet oplossen met de geest die het creëerde. Porosjenko is de personificatie van corruptie en is zelf schuld aan het feit dat zijn land in een crisis verkeerd. Hij vond het niet nodig om belasting te betalen, terwijl de bevolking van een hongerloontje rond moet komen. Hoe de waard is, zo behandeld hij zijn gasten. Goed dat we NEE hebben gezegd. Bravo Jan Roos!

   Like

 9. Cathja zegt:

  Porosjenko zou zijn toon richting Nederland een beetje moeten matigen. We hoeven niet van hem te horen wat zijn advies aan onze overheid is in dezen. Beetje arrogant, deze man!
  Deze president is degene die de uitslag van het referendum dus niet respecteert, terwijl hij voluit democratisch tot stand is gekomen. Opnieuw een bewijs dat Oekraïne en democratie niet samengaan.
  Nederland heeft zich uitgesproken over het associatieverdrag, of Porosjenko hier nu blij mee is of niet. De uitslag naast zich neerleggen is een domme reactie.

  Like

 10. Jan Wandelaar zegt:

  !!!!!!!!!

  !!!!!!!!!!!!

  Like

  • Mirjam zegt:

   Het Europees parlament heeft het debat weggestemd, maar Rutte is minister president van Nederland en niet van Brussel en hij heeft verantwoording tegenover de Nederlandse bevolking. Dit gaat nog een staartje krijgen, let maar op!

   Like

 11. Jean zegt:

  Laten we NU die EU bende de lucht afknijpen want die misdadigers hebben al veel te veel schade berokkend aan onze onafhankelijkheid, identiteit, veiligheid en leefbaarheid. NU starten met die islamitische barbaarse smeerlapperij te verdrijven richting Afrika want wij zijn die smeerlapperij kotsbeu en spuugzat.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  [quote] Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker voelt zich triest over de uitslag. [/quote]

  Die zuipende klootzak weet niet eens hoe het voelt om triest te zijn.
  Maar de klootzak weet heel goed dat-ie tóch z’n zin wel zal krijgen.
  Neem intussen maar een paar flinke neuten, smerige ploert, om je een beetje te troosten.
  OMG, wat heb ik een gruwelijke hekel aan die graaiende dictator!

  Vandaar mijn wat botte taalgebruik.

  Like

 13. Pegidafan zegt:

  Hahahahahahahaha , ja dat ze schijt aan de uitslag zouden hebben wisten we al . Dat hebben we immers al een keer meegemaakt met de Europese grondwet die we weg gestemd hadden , dat ging ook gewoon door .
  Want de eu is immers een dictatuur . Maar dit wakkert wel het anti eu sentiment aan , en dat is geweldig . Straks eerst het Engelse brexit , en wie zullen er dan volgen . Deze ontwikkeling is prima , alle lof voor geen peil . Eindelijk komt er beweging in de zaak . Zou me rot lachen als geen peil , de aangever is , van het vallen van de eu . Nu moeten we Nigel steunen , want een Brexit zou toch echt nog een groter effect teweeg brengen . Finland loopt ook op zijn laatste loodjes , doordat ze geen handel met Rusland kunnen bedrijven , dus die denken ook hard aan een fiexit .
  En wie volgt , laat het in godsnaam een heel groot sneeuwbal effect worden . De Belgen willen ook een referendum aan vragen , hahahahahaha , ze worden helemaal gek in Brussel . Eindelijk , eindelijk , eindelijk , laat ze maar gewoon NIET naar het volk luisteren dan komt het allemaal goed .

  Like

 14. “Referendum geen belemmering voor Oekraïne naar Europa.” Natuurlijk niet wanneer het niet op een democratische wijze geschiedt, dan weet het lieverdje de Oekraïense president Petro Porosjenko zijn zin wel door te zetten gesteund door hulp van zijn Atlantische corporatistische partners in het kwaad die hem op het paard gehesen hebben. Het mocht wat kosten maar dan heb je er ook wat voor terug. Ruim $ 5.000.000.000 werden er in geïnvesteerd om Oekraïne een vazal staat en een wingewest van USA & EU te maken ten spijt van de doden op het Maidanplein en de burgeroorlog in de Donbass …

  Like

 15. Aegolius cs zegt:

  Alhoewel de EU discipelen zich hulden in stilzwijgen, geeft deze actuele EU reactie enig richting aan wat menigeen kon verwachten.
  https://www.europa-nu.nl/id/vjeveyp2hkjv/associatie_overeenkomst_eu_oekraine

  Like

 16. Zo, zo, die onbeschofte hork denkt even te kunnen doorstoten over de hoofden van de Nederlandse kiezers!: Wat hij eigenlijk (tegen Rutte) bedoelt te zeggen, is: “Gooi toch op de schroot, dat vod van een referendum en laat ze zien wie er de baas is! Zal ik het je even voordoen?”
  Ja, zo zal het ongetwijfeld bij hem in de Oekraïne gaan, maar dan kan-ie zich beter dáármee blijven bemoeien: Hier pikken wij een dergelijke houding n i e t .
  Intussen wel op Rutte en al die andere dweilen blijven letten: Die hebben het allemaal in zich om ten overstaan van zo’n soort figuur prompt door de knieën te gaan! (Hij zou Geert tegenover zich moeten hebben!)
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik denk,…nee ik weet absoluut zeker dat als de maat eenmaal voor de meeste Nederlanders vol is , die EU nog hele rare zaken te zien zullen gaan krijgen in hun Brusselse EU-parlement waar de Oekraïense parlements–toestanden
   (zie video boven…) bij zullen verbleken!
   Verder kunnen er door Nederland politieke beslissingen genomen worden waar de EU als de dood voor is. Ze hebben een hele grote mond… maar niemand heeft ze tot nu toe de voet dwars gezet.
   Maar dan zullen ze echte “Geuzen” leren kennen en met de Geuzen-mentaliteit te maken krijgen!…
   Dit zijn geen loze woorden…

   Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Deze smerige dictator Porosjenko, is een gore dictator! Hij is via een staatsgreep aan de macht gekomen, met behulp van zijn SS en SA “stoottroepen”. En met wat hij zegt, past hij precies bij de EU/ SS FÜHRER JUNCKER! Soort zoekt soort. De vuile smeerlap. En de lul Rutte zal wel zorgen, dat WIJ het nakijken hebben, hij zal hetzelfde doen als Balkenende in 2005!

  Like

 18. Guardiacivil zegt:

  Zie mijn comment bij : Ukraïne prijstijging 45,8 %

  Like

 19. Guardiacivil zegt:

  En ik zal het nog eens herhalen: SOORT ZOEKT SOORT = MAFFIA ZOEKT MAFFIA

  Like

 20. Bas zegt:

  Poroshenko heeft zijn beste tijd gehad, net als oud-president Michail Saakasjvili van Georgië indertijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s