Slowakije wijst centrale toewijzing van “asielzoekers” door de EU af

Screenshot_48

De Slowaakse minister-president Robert Fico en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

(Vertaling: E.J. Bron)

Slowakije wijst de nieuwe regeling voor de asielprocedures in de EU af. Men zou “vluchtelingen” niet als hoeveelheden zoals tonnen maïs en suiker kunnen behandelen. Slowakije wijst de opname van “vluchtelingen” af en heeft pas aan 169 mensen asiel verleend.

DWN

Slowakije blijft bij zijn strike “Nee” tegen iedere vorm van een verdeling van “vluchtelingen” over alle EU-landen. Dat maakte de Slowaakse minister van Binnenlandse Zaken, Robert Kalinak, woensdagavond in een eerste reactie op voorstellen van de Europese Commissie betreffende de hervorming van het asielsysteem duidelijk. “Je kunt vluchtelingen niet als hoeveelheden behandelen en verdelen als tonnen maïs of suiker!”, zei Kalinak na een kabinetsvergadering tegenover het persbureau Sita.

De regering in Bratislava had al in december bij het Europees Gerechtshof in Luxemburg een klacht ingediend tegen de tot nu toe geldende quotaregeling met betrekking tot de toewijzing van “vluchtelingen” binnen de EU. Deze procedure loopt nog.

Slowakije nam tot nu toe zo weinig “asielzoekers” op als nauwelijks een ander EU-land. In het hele jaar 2015 vroegen hier slechts 169 mensen asiel aan, waarvan acht aanvragen werden toegewezen. Begin 2016 kregen echter 150 christenen uit Irak asiel op grond van een speciale humanitaire maatregel. Daarmee werden dit jaar al veel meer asielaanvragen goedgekeurd dan ooit tevoren sinds de onafhankelijkheid van het land.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, EUSSR, gezond realisme, Immigratie, Slowakije. Bookmark de permalink .

12 reacties op Slowakije wijst centrale toewijzing van “asielzoekers” door de EU af

 1. Sjaak zegt:

  En terecht !
  Hier nog een reden om ze van het lijf te houden !
  Vandaag in de Televaag !

  GATVERD: EINDHOVEN IN RICHTING ROTTERDAM 2 !

  Halalbeurs groeit als kool
  Eindhoven – Het aantal deelnemers aan de internationale halalbeurs in Eindhoven stijgt explosief. Bij de komende editie op 17 en 18 april worden er in het Beursgebouw Eindhoven honderd bedrijven vertegenwoordigd.
  Halal-voedsel wordt steeds populairder
  De lijst met deelnemers groeit nog steeds. De ondernemingen uit verschillende landen vertegenwoordigen in totaal 126 merken. Vorig jaar, tijdens de eerste editie van de islamitische handelsbeurs, deden er al zestig bedrijven mee.
  De producten variëren van halal-voedsel, kleding waar bepaalde stoffen niet in zijn verwerkt tot cosmetica zonder alcohol”, legt Ahmet Taskan namens Halal Expo Europe uit. Op de deelnemerslijst staat zelfs een Brabantse halal worstenbroodjesfabrikant.
  Taskan noemt naamsbekendheid een belangrijke factor voor de toenemende belangstelling. „Daarnaast ontdekken steeds meer bedrijven islamitische consumenten als interessante doelgroep. De moslimbevolking blijft de komende twintig jaar immers flink groeien.”

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Slowakije, heeft groot gelijk! Wat hoop ik, dat het RODE GEDROCHT Eussr, uit elkaar valt! Liever vandaag nog dan morgen. Spuugzat ben ik van die politieke boevenbende te Brussel!

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Heel verstandig en hij blijft consequent, het ware te wensen dat er meer landen dit voorbeeld zouden volgen, wat Nederland betreft heb ik weinig hoop, hier doen ze alles wat de EU zegt.

  Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Goed zo hou de poot maar stijf.

  Like

 5. Tja verstandig en voet bij stuk houdende Slowaakse minister-president Robert Fico, hoop één ding dat hij net zo stelselmatig de voet stijf houdt tegen de Eurocraten welke gemakkelijk een passende repressie afkondigen zoals deze omhooggevallen ambtenaren het past. Trouwens wat een verschrikkelijke chagrijnige muil trekt Merkel op de pica, dat is gewoon voor deze narcistische, Oost Duitse communistische trut wanneer zij haar zin niet krijgt…

  Like

 6. koddebeier zegt:

  En zo heurt ’t !!
  Weg met het fascistisch wangedrocht de EU !!

  Like

 7. Jan zegt:

  Duitslands toekomst:

  Anti-Armeens protest van azerisch kutmoslims, turkenshit

  Like

 8. Mirjam zegt:

  ‘We zullen doorgaan!……’ Goed zo!

  Like

 9. Ron zegt:

  Goed zo Slowakije.
  Alleen christenen opnemen.
  Zouden wij in west-europa ook moeten doen.

  Moslims voelen zich veel meer thuis in een moslimland, dus in Turkije en Saudi-Arabië zitten ze prima, maar die idiote EU leiding heeft zijn kop in z’n achterste gestopt en heel de EU aan de arabieren uitgeleverd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s